Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Bibblan igen :)

Hej!

Igår var jag på bibblan igen och lånade och lämnade två böcker.

The last song av Nicholas Sparks

Löftet av Michelle Read

Jag tyckte det var väldigt bra att jag fick fjärde delen i serien Vampire acadamy först. Men dom första kommer nog snart:) ( får man hoppas )

Just nu har jag gjort en paus i Johanna Lindbäcks bok och läser Harry Potter och fången från Azkaban istället. Så den är snart utläst, sen får vi se vad det blir för bok:)

tänkte bara...

Hej!

Tänkte bara skriva lite eftersom det går sååååååå trögt att läsa just nu. Saker som aldrig händer är jättebra men det går i alla fall trögt. Man kommer ju in i vissa perioder sådär så jag vet inte. I och för sig är det skolans första "riktiga" vecka, där vi får träffa alla nya lärare och få känna dom. Det kan bli lite kämpigt att läsa lika mycket då. Men jag tänkte att jag kan skriva bara så ni inte tror att jag har dött eller nåt. Nej då, det är bara att det går trögt.
:D:)

Känslan av att hoppa

"Du vet inte vem jag är, men jag skriver till dig ändå. Jag har ingen annan att prata med. Ingen jag kan prata med på riktigt. Bara nån som du kan klara av det jag ska berätta.

Två månader innan Lisen ska ta studenten händer en tragedi på hennes skola. En kille tar sitt liv. Lisen börjar skriva brev till honom. I breven berättar hon om det känslor och tankar som gömmer sig längst inne i henne. Det handlar om blyghet, rädsla och om livet som ibland kan kännas mer skrämmande än döden. Hudlöst och nära om en livsviktig månad när allt ställs på sin spets"

Känslan av att hoppa är en bra, viktig bok som är mer än läsvärd. Men som jag sa i ett tidigare inlägg så var det för mycket text. Jag hade hoppats på dom här tre, fyra raderna som det var i Ett litet hål i mörkret. Men icke, nej, det var det inte. En jättebra bok men inget som passande mig direkt. Ingrid Olsson är en bra författare men jag fastnade för den korta texten som beskrev så mycket även fast den bara var några få ord. Så nej, den här boken blev jag lite besviken på faktiskt. En 3/5.

Just Jealous

Hej!

Elly är kär. Hon har gillat Carl så länge hon kan minnas. När han börjar dejta den nya tjejen i skolan tror hon att det bara blir en vanlig små-flirt. Men det är det inte. Så nu måste Elly ta problemen i sina egna händer.


Just Jealous är en bok som beskriver den otroligt mäktiga känslan svartsjuka. Elly använder den väl bara för att få Carl. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här boken.Det här var den första boken jag läser på engelska, vilket gick förvånansvärt bra.  Anne Cassidy skriver bra och att läsa på engelska ger en helt annan känsla än om man läser på svenska. Men ändå så skulle jag viljat läsa just den här boken på svenska. Omslaget var roligare och jag gillar faktiskt svenska titeln Besatt mer. Ja, en bra bok, en jättebra bok. 5/5:)

-

Hej!

Just nu sitter jag och kollar på en repris på Allsång på Skansen, men snart ska jag hämta min bok och läsa några kapitel till:) Ni kan få en exempelbild eftersom det här inlägget egentligen inte har någonting med böcker att göra:)

-

Hej!

För några dagar sen så läste jag ut Just Jealous av Anne Cassidy och nu insåg jag att jag inte har skrivit om den. Jag ska fixa en bild först, sen skriver jag om den, vilket kan bli imorrn eller på söndag. Idag läste jag ut Känslan av att hoppa av Ingrid Olsson, den var ganska bra men jag hade inte förväntat mig så mycket text. Det är i och för sig nästan ingen text alls men Ett litet hål i mörkret hade bara några rader på varje sida och det var det jag fastnade för med Ingrid Olsson. Så jag hade hoppats så att den här var likadan men jag ska fixa en bild på den också så skriver jag om den med. Just nu så började jag läsa Öppna ditt hjärta som jag fick av min bästa vän men jag tror att jag är mer sugen på att börja på Saker som aldrig händer eftersom Johanna Lindbäcks andra böcker är sååååå himla bra!!  Men nu ska jag läsa lite, sen ska jag virka mormorsrutor:)


skolan börjar+några till lånade böcker

Hej!

Idag hade jag skolstart som många andra och det var faktiskt ganska kul att se alla!
I år har vi nytt klassrum, ny klassföreståndare och nästan bara nya lärare, så en år att hoppas på! :)
Tror i och för sig inte att jag kommer hinna läsa så mycket nu under terminen men man kan alltid hoppas!
Här kommer en sammanställning av det jag har läst i sommar, totalt har jag läst 20 böcker:)

Sms från Soppero - Ann-Helén Laestadius 155 sidor.

Livet på en kylskåpsdörr - Alice Kuipers 242 sidor.

Mitt hopplöst normala liv - Joanna Nadin 295 sidor.

Man överlever, jag lovar - Eva Swedenmark 112 sidor.

Ensamma på sommarön - Eva Swedenmark 143 sidor.

Mellan två världar - Eva Swedenmark 160 sidor.

Expert på att rodna - Katarina von Bredow 306 sidor.

Om jag kunde drömma/serie - Stephenie Meyer 120 sidor.

Harry Potter och det vises sten - J.K.Rowling 379 sidor.

Harry Potter och hemlighetens kammare - J.K.Rowling 427 sidor.

Bree Tanners andra liv - Stephenie Meyer 166 sidor.

Drakmånad - Åke Edwardson 351 sidor.

Emmy Moréns dubbla liv - Barbara Voors 140 sidor.

Vampyrens märke - P.C. Cast och Kristin Cast 344 sidor.

Mycket mer än så - Sarah Dessen 413 sidor.

Dansfabriken/Street - Eva Susso 186 sidor.

Min bäste väns pojkvän - Mary-Kate och Ashley Olsen 117 sidor.

Sveket - P.C. Cast och Kristin Cast 362 sidor.

Alla har ett hungrigt hjärta - Bjorn Sortland 125 sidor.

Tusen gånger starkare - Christina Herrström 218 sidor.

Antal sidor totalt: 4753 :)Idag var jag till bibblan även fast jag inte ens har läst hälften av dom nio jag lånade alldeles nyss, men jag var tvungen att hämta ut reserverade böcker som stod och väntade på mig:)

Känslan av att hoppa - Ingrid Olsson

The truth about forever - Sarah Dessen

Saker som aldrig händer - Johanna Lindbäck

Himlen som tak - Cannie Möller

Så nu har jag ännu mer böcker och läsa men som sagt, man kan aldrig få nog av böcker:P:)

öppna ditt hjärta

Hej!

Idag så fick jag en bok av min bästa vän.        
Öppna ditt hjärta, som jag längtat efter så länge!
Tack!!

Sveket

Hej!

Jag hade inte alls tänkt blogga idag men sen så hittade jag Sveket kom på att jag faktiskt inte hade recenserat den vilket är skandal. Den läste jag ju ut för en vecka sen eller nåt sånt, så här kommer den:)

Det känns som om Zoey har hittat sin rätta plats! I Nattens hus passar hon in, den mäktiga Neferet är hennes mentor, och hon har ett litet gäng trogna kompisar. Plus två pojkvänner, vilket definitivt är en för mycket. Men förutom det så känns det mesta bra. Den känslan försvinner snabbt när en mänsklig tonåring försvinner och efter några dagar återfinns död. Kroppen är tömd på blod och såren på hans kropp riktar misstankarna mot vampyrerna i Nattens hus.

Det är en bra bok, det är det, men jag fastnade aldrig riktigt. Helt okej liksom, och jag vill läsa fortsättningen men det är ingen favorit sådär. Jag la ifrån mig dej efter typ 3 kapitel men tonårsboken ( www.tonarsboken.blogspot.com ) gjorde så att jag började igen. En 2:a av 5 får den, för klantiga meningar ibland och så vidare, nja ingen favorit helt enkelt.

P.S. Låttips: Erik Saade - Break Of Dawn D.S.                   en liten bild:)   


alla har ett hungrigt hjärta

Hej!

Igår läste jag ut Alla har ett hungrigt hjärta av Bjorn Sortland.


Bokens namn: Alla har ett hungrigt hjärta
Författare: Bjorn Sortland
Antal sidor: 125
Betyg: 5/5

- Det var ett misstag. Sorry. Problemet är inte bara Katrine, säger jag.
- Nej, säger han. Det är väl det som är problemet. Men det är väl ingen idé att snacka mer om det. Eftersom du säger att det var ett misstag, menar jag.
- Nej... säger jag, och är förvirrad. Är han smartare än jag, har han fattat hela grejen? Eller vad är det?
- Jag tycker om att köra, säger Erik. Då slipper jag tänka. Kan jag köra dig någonstans? Eller ska vi bara åka en liten sväng?
- Jag vill egentligen till Oslo, säger jag utan att låta orden passera hjärnan.
Hade det inte varit för att jag är så rädd för det jag snart ska berätta för honom så hade jag frågat honom om... nej.


Sortland skriver behändigt, lätt, fint och stillsamt. Han blandar alla känslor med en aning humor ibland och jag bara älskar den här boken. Lätt att ha med sig, snabb att läsa ut men inte minst spännande. Jag har nästan aldrig tyckt att en bok på 125 sidor är spännande men nu gör jag det. Han skriver kapitel och varje är kanske bara 1-3 sidor. Det gillar jag starkt. Det behöver inte vara så komplicerat.

tusen gånger starkare

Hej!

Nu får ni en recension på Tusen gånger starkare av Christina Herrström

Bok: Tusen gånger starkare
Författare: Christina Herrström
Antal sidor: 217
Betyg: 5/5

Olle ställde en fråga. Vi flickor räckte fromt upp våra händer och hoppades och fasade för att få svara, hoppades för att vi ville visa vad vi kunde, fasade för att vi visste att vi skulle bli härmade eller avbrutna eller inte ens svara för att någon kille skulle överrösta oss. Olle gav Leo Bäst I Klassen frågan. Då gapade Saga det rätta svaret rakt ut, högt och ljudligt. Olle tyckte hon var oförskämd, så han sa till Saga att hon skulle hålla tyst. Han gav Leo Bäst I Klassen frågan igen och Saga gjorde samma sak. Olle blev råförbannad. "Nu väntar du med att svara tills det är din tur!" Han gav Leo ytterliggare en och Saga gjorde samma sak igen. Vart fick hon allt mod ifrån? Olle upprepade samma fras igen om inte ännu lite mer förbannad. " Nu har jag gått i den här klassen i några veckor och kollat på hur ni gör här i klassen, killarna gör precis samma sak när en tjej ska svara, är det inte såhär man gör?" Olle såg arg ut men han höll inte med Saga. Även fast vi alla i hela rummet visste att det Saga sa var sant. Olle sa varje vecka till oss tjejer att vi måste ta mer plats, kom igen nu tjejer. Det var precis det Saga hade gjort. Tagit plats, för vi andra tjejer vågade inte. Vi hade inte fått någon plats dom senaste sex åren så vi hade sjunkit ihop, slutat försökt. Och när det väl kom en till klassen som vågade ta plats, då skulle vi få skit för det.


Den här boken är väldigt stark, svag, fin men ändå sorglig. Den berättar en historia om en klass, som mycket väl skulle kunna vara en klass i Sverige idag, där killarna har all makt och lärarna håller med dom eftersom dom inte vågar något annat. Där tjejerna inte får någon plats, där lärarna säger åt dom att göra det, ta plats, även fast dom bara säger det för att det låter bra. En stark bok som jag rekommenderar till både killar o tjejer.

En liten tripp till bibblan, okej kanske inte liten....

Hej!
Idag var jag äntligen till bibblan och hämtade mina reserverade böcker. Jag trodde att det var 8 men det var 9, så en hade kommit till:) 

  

Innan jag dör - Jenny Downham (Från 2008 men tror att den är läsvärd)

Sommaren jag blev vacker - Jenny Han ( Eftersom alla tipsar om den)

Alla har ett hungrigt hjärta - Bjorn Sortland ( Fått tips)

Ibland bara måste man - David Levithan ( För att den verka så bra)

Just Jealous - Anne Cassidy ( Är sugen på svenska versionen Besatt, men provar engelska först)

Tusen gånger starkare - Christina Herrström ( Såg på reklam att det skulle bli film, tänkte, måste finnas en bok)

Pilträdets systrar - Ann Brashares ( För att systrar i jeans är så bra)

Döden i dina ögon - Rachel Ward ( Verkar spännande)

Tvillingsjälar - Jacqueline Wilson ( För att hennes tidigare böcker är bra)

Ja, läsning framför mig :)
Men troligtvis kommer det regna hela veckan (hoppas!) så att man kan ha mys/läs-vecka. Just nu är jag på sluttampen av Sveket, andra delen i House of Night- serien och den är jättebra! Elsas mode som jag har sagt att jag ska läsa, skippar jag. Den är för mycket för mig tror jag. Så nu ser man fram emot en bokspeckad vecka! :)


förlåt

Hej!
Förlåt för att jag inte skrev något om Min bäste väns pojkvän förut. Men jag var så himla trött.

Bokens namn: Min bäste väns pojkvän
Författare: Mary-Kate & Ashley Olsen
Antal sidor: 117
Betyg: 3/5

Min bäste väns pojkvän handlar om det just namnet säger, deras bäste väns pojkvän. Deras bäste vän har börjat smita undan efter skolan och skyller på barnvakt o liknande. Istället så är hon i Gallerian. Dom börjar smyga på henne och upptäcker att hon har en pojkvän, men det är inte vem som helst utan det är Ashleys gamla pojkvän Ben.
Men Mary-Kate har också fullt upp med musikalen som deras skola ska sätta upp, Grease. Hon är huvudrollen Sally själv men hon är mer än så. Hon tar på sig ansvaret för kulisserna och för att hjälpa skolans bråkstake. Varje gång hon är med bråkstaken ( kommmer inte ihåg vad han heter) så har hon ganska roligt och varje gång kommer hennes pojkvän och ser det där. Mary-Kate försöker förklara men han tror självklart att hon är otrogen.

Det här var en bok som jag tycker kan va läsvärd eftersom den är så kort men samtidigt så finns det inte så mycket som händer. Eller saker händer det hela tiden, det är bara det att dom är så förutsägbara. Nej, den här boken var sisådär.

två recensioner idag

Jag orkar inte skriva om den andra, det jag kan säga är i alla fall att den inte var så bra...


två recensioner idag

Hej!
Idag så får det bli jätteuppdatering med två recensioner på rad. Den första: Street/Dansfabriken - Eva Susso Den andra: Min bäste väns pojkvän:)

Bokens namn: Street i serien Dansfabriken
Författare: Eva Susso
Antal sidor: 186
Betyg: 4/5

Street är en bok som handlar om fyra ungdomar i Stockholm.
Melina
Satsar allt på dansen, inte ens killar kommer i vägen.
Marko
Bästa vän med Melina, tycker om dansen men är hellre med tjejer.
Rafael
Han är ny i gruppen, hans pappa är alkis och han bor hos sin farmor.
Therese
Klassiskt skolad, har lite mer pengar men är fruktansvärt envis.

Jag tyckte om den här boken - dom sista 86 sidorna. Jag kom liksom aldrig in i boken förens i slutet och då kändes det för sent. Men boken var bra. Jag har läst tre andra böcker av Eva Susso och blev fast direkt. Det var kanske därför jag hade så stora förväntningar på denna. Men det är en bra bok, det är det, men ändå så kan jag inte undvika att bli lite besviken på den.


Planerad läsning

Just nu håller jag på att läsa Dansfabriken av Eva Susso. Jag har läst hundra sidor ( av 186 ) och jag har fortfarande inte fastnat. Jag ska hålla ut även fast jag just nu inte har sån lust. Efter att jag hade läst ut Mycket mer än så, så började jag på Sveket, andra delen i House of Night-serien men fastnade inte i den heller. Så nu får det bli att jag håller ut. Fast tonårsboken (www.tonarsboken.blogspot.com) hade skrivit en recension om den som uppmuntrade mig att börja läsa den igen. Efter det blir det Elsas mode av Sofi Farhman och sen Min pojkväns bäste vän av M-K & Asley (Olsen-tvillingarna) Så min läsning är planerad även fast jag inte tror att den kommer bli just så :P

Jag vill inte sluta läsa!

Här kommer en recension på en så underbar bok. Jag är inne på mammas dator så ni får ingen bild.

Bokens namn: Mycket mer än så

Författare: Sarah Dessen

Antal sidor: 413

Betyg: 10/5

" Alla mejlen började likadant.

Hej Auden!!

Det var det extra uppropstecknet som störde mig. Min mamma skulle ha kallat det svulstigt, yvigt, överdrivet. Själv tyckte jag bara att det var irriterande, precis som allt annat som min styvmamma Heidi."


Auden är perfekt. Den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Helt enkelt tjejen man kan lita på. Själv har hon länge känt sig instängd av alla krav, och hon har inte haft något socialt liv eller sovit en hel natt på flera år.

När hennes pappa frågar om hon vill tillbringa sommarlovet hos honom och hans nya familj, i den lilla staden vid kusten, tackar hon ja. Hon börjar sommarjobba i hennes styvmammas klädbutik och hjälper henne med bokföringen som hennes styvmamma inte hinner med på grund av Audens nyfödda syster, Thisbe.
Dom andra tjejerna som jobbar i butiken pratar om killar o kläder o allting, men framförallt har dom nio-dansen. Varje kväll klockan nio sätter dom på en låt, dansar, men inget mer än en låt. Hon börjar lära känna dom och dom lär henne allt om vänskap och kärleksbekymmer. På nätterna, när hon inte sover, så åker hon runt ovh letar ett café att sitta på. Tills hon träffar Eli. Han hjälper henne, varje natt, med det som hon har missat i sin barndom. Som att bowla, visa henne hans hemliga ställe, m.m. Men Eli har också ett problem. Hans döda kompis Abe. Eli körde bilen, ett fyllo körde in i dom och Abe dog. Han kan bara inte leva med skluldkänslorna.

Det blir sommaren som förändrar Audens liv.


Det är svårt att säga att just den boken är den bästa man har läst. Men nu säger jag det.
Det här är den absolut bästa boken jag någonsin läst. Sarah Dessen skriver hur bra som helst.
Det här är första boken som jag har läst av Dessen men den bästa någonsin. Jag vill bara stanna kvar i boken och bara leva mig kvar med det fejkade vågbruset och strandpromenaden. Dom vakna nätterna och dom märkliga föräldrarna. Och Eli verkar vara en kanonkille även fast han inte pratar med någon på grund av skuldkänslorna.
Jag kan bara säga att den här boken som sagt, är den bästa boken jag läst, och jag rekommenderar den så starkt.


RSS 2.0