Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

En bra bokblogg

Jag vill bara tipsa om en jättebra bokblogg:)
www.ameliesboktips.blogg.se , hon har en jättefin design och uppdaterar alldeles lagom. Hon har ofta bilder och det underlättar ju att läsa då, ögonen blir intresserade. En bokblogg med lite blandad kompott, en snygg design, bra recensioner och inte alldeles fööör långa recensioner som vissa får för sig att skriva. Hon inspirerar en att blogga mer och jag blir bara glad av att se den!


Min bokhög just nu...

Såhär ser min nuvarande bokhög ut:
Det händer nu - Sofia Nordin
Djävulens fotspår - E.E. Richardson
Drömmarnas väg - Nicholas Sparks
Klassresan - Moni Nilsson-Brännström
Förlåt Elina - Sofia Nordin
Du visste aldrig att jag fanns - Maggie O'Farrell
Tron på ett mirakel - Nicholas Sparks
Och även
En bröllopsfixares dotter-serien.

Jag har alltid en förmåga att låna många fler böcker än jag hinner med att läsa men jag har ungefär en månad på mig så vi får se vad jag hinner!

P.S. En ny header är påväg, vi får se hur den blir denna gång! D.S.


Kung Steve...


Steve är tillbaka! Och det är inget snack
Nu ska Vera falla för hans kärleksattack
Men hip hoppsan! Knappt har han gjort den
När han vaknar nästa morgon har hon flyttat från förorten

Steve bor i Salem med sin mamma, han älskar hiphop, nu har han blivit kär i en tjej.
Det här är den andra boken om Kung Steve. Han går på högstadiet och älskar hiphop. Han bor tillsammans med sin mamma i Salem och har en rapduo med sin kompis Ramin. I den här boken har han blivit kär i en tjej som heter Vera. Han bestämmer sig för att vinna hennes hjärta med en raplåt.
*Texten tagen från Lindingo.se*

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken, det är därför jag försöker hitta någon bra text om boken. När jag började läsa den här så var jag förväntansfull, den första boken hade ju varit så bra men den här sviker. Steve (som förresten utalar det likadant som teve) är kär och det vet man väl hur det är, men han är mer en hipphoppare som är kär, det känns inte som Steve längre. Nej, den här boken var bra dom sista sidorna och det har jag sagt om andra böcker också så då börjar jag undra om dom sista sidorna blir bra bara för att jag vet att boken snart är slut? Det har egentligen ingenting med boken att göra men jag tror nästan att det är så. Aja, strunt samma, boken höjs för det flytande hiphopspråket så den får en 3/5.

Läsdag:)

Hej!
Idag hade vi läsdag i skolan och det är ju bara att sätta tummen upp i vädret! Internationella läsdan here we come! Tyvärr var vi tvungna att avbryta innan alla andra men strunt samma, vi fick en liten stunds läsning i skolan i alla fall:)
Tummen upp!

Boken jag läser just nu:

Tävlar om "Vad mina vänner inte vet"!

Jag vill bara säga att jag är med i en tävling på www.tonarsboken.blogspot.com där dom lottar ut ett exemplar av " Vad mina vänner inte vet", jag har redan läst boken men det är ju kul att tävla och jag äger ju inte boken så det skulle bli ett stort plus till min lilla bokhylla:)

Natthimmel


Tilda är plågsamt självmedveten och bor i en familj där alla tiger bakom stängda dörrar. Hennes bästa vän Adina har precis flyttat och bytt skola. Men så börjar Jesper i hennes klass. Så blir hon vän med Jesper, glad och utlevande och passionerat förtjust i lajv. Tilda har avfärdat lajvare som emokids som leker sagor i skogen, men genom Jesper inser hon att lajv kan vara precis vad som helst - en familjemiddag, en fest, en medeltida strid.

Det där var en väldigt kort historia om boken. Egentligen är den värd mycket mer, för det är såå himla bra! Den här boken gav mig hopp om att det faktiskt finns böcker som är bra. Min läslust kom tillbaka! Den här boken är en som en dikt, man blir helt fast av det enkla språket, man börjar nästa gråta av den fina handlingen men till sist så vill man aldrig att den ska ta slut. Bra jobbat Sofia! Jag ser verkligen fram emot dina andra två böcker som ligger på pallen och väntar!

Första meningen: Alltihop började när Jesper kom till våran klass på vårterminen i åttan.
Antal sidor: 288
Betyg: Helt klart en 5/5!
Serie: -
Några andra böcker av Sofia Nordin:
Förlåt Elina, Det händer nu & Äventyrsveckan.

Saker som aldrig händer


Andreas är ihop med Hanna, och han tror att han känner henne. Samma med killarna i hans klass, de har ju snart tillbringat tre år ihop och är riktiga kompisar. Men Hanna, och även kompisarna, sviker Andreas, och han blir helt knäckt. Hur går man vidare? När ska det sluta kännas? Vägen ut ur sveket blir Erik, Andreas gamla barndomskompis som han just tagit upp kontakten med igen. De ses allt oftare och plötsligt blir allting helt annorlunda.

Jag måste säga att det här var ytterliggare en bok som jag hade sååååå höga förväntningar på. Tyvärr så sviker även denna. Det är så synd för jag vill verkligen tycka om den och jag vill verkligen att den ska vara bra men det blir mer 255 sidor av klagande. Nej, ingen storfavorit hos mig, tyvärr. En 1/5.


En liten bokhög hemma..

Tänkte bara informera om min lilla bokhög här hemma. Den består av 13 lånade böcker och dessutom min bokhylla som består av kanske 20 olästa böcker. Tyvärr hinner jag inte läsa vissa av dom lånade böckerna innan dom ska tillbaka till bibblan men sånt får man ta ibland. Vissa böcker som jag har lånat är bland annat:            


Och några olästa i min bokhylla:
       
 


Ursäkta att man vill bli lite älskad"Välkomna ska ni vara till livet med Nora Jonasson! Här älskar man människor som inte älskar tillbaka. Här pluggar man till prov man ändå misslyckas på. Här blir man bjuden på fester men orsakar istället katastrofer på balkonger. Här är man vän med vänner som plötsligt tycker att man är ett riktigt svin. Här tror man att man är på ett visst sätt men så är man tydligen inte det."
Tänk att det kan vara så svårt, livet. Fast Nora har det egentligen inte så förfärligt. Inte skär hon sig i armarna eller stoppar fingrarna i halsen, men ändå känns det som om hon inte duger, inte är tillräckligt smart, snygg, smal, cool.

Det här var en lite speciell bok. En bok som jag faktiskt fick tvinga mig igenom för att läsa klart. Synd, jag hade förväntat mig vääldigt mycket av den här boken. Men en ren besvikelse, jag brukar säga att man ska alltid ge en bok en andra chans, inte bara dömma den på dom första sidorna. Den här boken blev bra dom två sista sidorna. Det är så synd att det ska ta 243 sidor innan en bok blir bra. Nej, det här var ingen hit hos mig även fast jag skulle vilja. Tyvärr men en 1/5.


RSS 2.0