Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Kär i New York

Hope, en tjej från USA:s landsbygd, bor hos sin syster i New York över sommaren. Hennes liv vänds upp och ner när hon träffar Nat. Hope får fjärilar i magen bara av att tänka på Nat. Men Hope har aldrig varit kär i en tjej förut. Hon har bara varit ihop med killar. Är det annorlunda med tjejer? En bok som doftar sommarvärme, storstadsliv och oväntad kärlek.

En väldigt lättläst bok som är lite småsöt. Ibland nästan för enkel, men det behöver ju inte alltid vara ett minus. Ett helt okej bok om ett kanske inte så lika enkelt ämne. Om att vara kär i en med samma kön. En 3/5.

Vad är så skört att det bryts när man säger dess namn?


Markus är 19 år och kär för första gången. På riktigt. Och det är som om livet börjar i samma stund han ser Ingrid för fösta gången. Från och med då handlar allt om längtan och hopp om ett liv tillsammans. Men allt blir inte riktigt som Markus tänkt sig. När han förälskar sig i Ingrid blir kärleken i stället vägen mot slutet. För Ingrid är sjuk, och hon blir allt sämre i takt med att förhållandet djupnar. Till slut kan de inte bortse från det uppenbara, den enda framtidsbilden för det förälskade paret är döden. I Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? skildras två unga människors möte i gränslandet mellan liv och död. Det är en roman om kärleken och dess kraft att växa även där luftrummet domineras av kvävande mörker.

Det här är en av dom böcker som har berört mig som mest av alla. Jag har läst många böcker med svåra ämnen t.ex. I taket lyser stjärnorna men den här boken berörde så mycket mer. Bjorn Sortland skriver så flitigt med små enkla kapitel. Jag gillar den här boken, ett svårt ämne men med enkel text. En klar 5/5.

Semlan och Godon, sommar och hemliga hemligheterDet är sommarlov och Semlan och Gordon har bestämt sig. De ska i hemlighet resa till Göteborg och hitta Semlans farfar. Men vägen dit är kantad av äventyrligheter och oväntade komplikationer. Varför var Lino till exempel tvungen att dyka upp just precis när Semlan och Gordon tränade för att ta kyssvärldsrekord och hamna i Guinness Rekordbok? Och sen bara försvinna.
Vad var det egentligen han hade velat säga när pappa glömde bort att tala om att han hade ringt?
Och vem kunde gissa att Semlan skulle bli förband åt 4U på Ullevi?


Det här är andra boken om Semlan och Gordon och jag gillar dom fortfarande. Det finns inget minus med denna bok, den äger helt enkelt!
En sån härlig, lättläst bok som man kan ha med sig överallt, en solklar 5/5!

tänkte..

faktiskt inte skylla ifrån mig på något speciellt den här gången. Det har bara inte blivit av att jag har uppdaterat och läst så mycket nu den senaste tiden. Jag började på: Ursäkta om man vill bli lite älskad av Johanna Thydell men den kändes så tung så då lånade jag Semlan och Gordon istället. Dom kändes lite enklare och nu har min läslust kommit tillbaka:)
 

Bokens namn: Semlan och Gordon, pappan med de stora skorna.
Författare: Moni Nilsson
Antal sidor: 119

"Den här boken handlar om:

a) MIG - SEMLAN! ( tolv och ett halvt. Inte snyggast i klassen, även om pappa tycker det.)
b) Gordon ( som inte bryr sig ett dugg om vad andra tycker. Till exempel kan han gå omkring med kristallglas för ögonen utan att skämmas det minsta.)
c) Lino, som jag kanske, kanske möjligtvis är lite kär i. ( Det har jag inte berättat för Gordon, fast vi är bästisar och berättar allt för varandra.)
d) Om att bli ett olyckligt skilsmässobarn.
e) Om att bli ett lyckligt skilsmössobarn.
f) Om att trilla ur träd, om storebrorar (Gordons), lillebrorar (min), om kärlekslekar och om spegelvända hus.
Alltså om mitt liv helt enkelt."


Den här boken var jättebra, enkel och rolig. Även fast den kanske är gjord för lite yngre så var den så himla klockren. En jätteshysst bok om Semlan och Gordon. Hur bra som helst. 5/5.RSS 2.0