Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Svarta vingar

(försökte fixa bild men det gick inte)

Svarta vingar
David Almond
248 sidor
4/5

Den varmaste sommaren någonsin.
En övergiven baby.
En tonåring på flykt.

Först hittar Liam kniven. Sen föjler han och Max efter den flaxande kajan och hittar något mycket värdefullare. Det blir en sommar Liam aldrig kommer att glömma. En sommar då vänskap sätts på prov och då gränserna mellan gott och ont tänjs.

Den här boken var som en dikt. En lång dikt med fina små ord som bara fanns där. Det enda jag kan irritera mig på är att nästan varje mening börjar med jag. Jag gjorde det. Jag började göra det. Jag... och så vidare. Men samtidigt funderar jag på om det inte är meningen. Då blir det lite mer som en dikt kanske. Inte vet jag. Boken var i alla fall bra, mänsklig och som en lång dikt.


har...

...en liten hjärnskakning just nu. Så nu får man ligga hemma och vila vilket inte är så roligt. Fast man får mer tid till att läsa och det är bra!:) Nu har jag ungefär bara 30 sidor kvar i Svarta vingar så det kanske kommer en recenzion sen, men vi får se hur det blir med det. Sen tänkte jag antingen börja på Skulden av Cannie Möller eller Törst av Michelle Read:)
---ses---     


                 

Min uppdatering...

...har inte varit så bra dom senaste dagarna men det har varit mycket skolarbete och min läslust är inte jättestor. Jag läser en väldigt bra bok nu men ibland kommer man ju in i vissa perioder. Jag vill bara tipsa om en tjej från Idol som jag diggar jättemycket, jag har gått runt och nynnat på den här låten ända sen den visades i tv. Sen vill jag tipsa om en låt som var med i Camp Rock 2 som hade premiär i fredags:)

http://www.youtube.com/watch?v=pE_rw9HR7G0 Therese Lundberg från Idol

http://www.youtube.com/watch?v=XaiFg_fRj1g&feature=related Nick Jonas från Camp Rock 2

Glömde...

... säga igår att jag lämnade tillbaka alla dom nio böcker som jag lånade i slutet av sommarn. Jag kände att jag inte orkade ha så många på kö utan att jag ska beta av min bokhylla istället. Jag tror att det är 90/100 % som är oläst, hehe, ojdå:) Men självklart så tänker man smart men följer inte planen. Redan igår när jag hade lämnat alla böcker kunde jag självklart inte gå från biblioteket utan att låna något. Suck, det blev 4 nya böcker. Plus två idag från skolbibblan... Jaja, min bokhylla får jag ta efter dom här böckerna, fast jag ska nog inte läsa alla som jag har lånat nu. För det är dom två sista i HON-serien och jag har bara läst dom två första. Men dom hade jag reserverat så det var därför jag lånade dom. Men jag ska i alla fall läsa: Betong fjäril betong av Ingrid Olsson, Svarta vingar av David Almond, och Törst av Richelle Mead. Så min bokhylla kommer nog efter det tror jag:)

Jag ska aldrig mer...

Hej!

...lova att jag skriver imorgon för det blir aldrig så. Nej, istället ska jag försöka skriva direkt så att ni inte får vänta så länge:) Men nu kommer det en recenzion på Sandor slash Ida.

Sandor och Ida träffas på en Internet-chat. Ingen av dom brukar skriva något, bara läsa lite. Men så en kväll när Ida sitter och läser skriver en kille som heter Sandor om att han hatar sitt liv, känner sig ensam och frågar om någon känner likadant. Ida sitter i en annan stad men känner precis likadant. Även fast hon är populär och har sina två "bästa" kompisar så känner hon exakt likadant. Kvällen efter vågar hon skriva: Sandor igår, är du kvar?
Han ser det och dom börjar prata om hur deras liv ser ut. Men när Sandor frågar hur Ida ser ut vågar hon inte svara ärligt. Tänk om det inte alls är en jämnårig kille, det kanske är en snuskig gubbe som hon chattar med? Så Ida lämnar ut falska uppgifter om vem hon är men det hon inte vet är att det gör Sandor också.

Jag tyckte att det var en helt okej bok. Inte alls värd ett pris men ändå, den var kanske så bra, även fast jag inte insåg det. Men en ganska bra bok som var helt läsvärd. En 3/5.

kort inlägg

Hej!

Idag läste jag ut Sandor slash Ida och den var ganska bra. Ingen såndär favoritbok men en helt okej. Jag skriver en recension om den imorgon men det läskiga var ju att den filmen gick på 5:an! Jag lånade ju boken bara av en slump och tänkte att jag läser väl ut den innan dom andra som ligger på kö. Och då så går filmen! Aja, jag tyckte det var lite läskigt i alla fall. Uppdaterar mer imorrn.


Harry Potter och fången från Azkaban

Ni får ingen bild för jag hittar inte sladden till datorn..

Än en gång är Harry osäker på Hogwarts. Lord Voldemorts närmaste anhängare, mördaren Sirius Black, har rymt från trollkarlsfängelset Azkaban, fast besluten att mörda Harry och återuppväcka sin gamle mästare. Azkabans fångvakter, de spöklika dementorerna (som påminner lite om Tolkiens ringvålnader), patrullerar runt på Hogwarts. Innan Harry åker till Hogwarts varnar Arthur Weasley honom för att försöka leta upp Black. Harry förstår inte vad Weasley menar förrän han får veta varför Black hamnade på Azkaban. Han var familjen Potters vän, tills han förrådde Potters för Voldemort var de fanns och därmed hjälpte honom att döda dem. Sedan mördade han offentligt tolv mugglare och trollkarlen Peter Pettigrew.

Harry ser också Cho Chang för första gången, och man kan ana att han håller på att bli kär.

Dessutom träffar han den nya läraren i försvar mot svartkonster, Remus Lupin. Lupin var en av James Potters bästa vänner, och han lär Harry hur man avvärjer sig mot dementorerna, som verkar ha fattat ett speciellt intresse för Harry och dessutom är Lupin en varulv, vilket Hermione har listat ut, även om hon inte avslöjar det förrän i slutet, och då har Lupin glömt ta sitt elixir och förvandlas till en varulv! Och efter att Hagrids hippogriff Vingfåle anfallit Draco Malfoy (för att denne förolämpat den) begär Lucius Malfoy att hippogriffen skall dömas till döden. (texten kopierad från Wikipedia)

Jag tyckte att det var en bra fortsättning på tvåan. Helt klart läsvärd och Harry Potter kan man inte klara sig utan. Även fast att jag har läst den här förut så är det lika spännnade i alla fall. En lätt 5/5.
Nu ska jag göra matteläxan:)


Ingen kommer undan - Veronica Maggio


Ojdå..

Hej!

Förlåt för att jag inte skrev om Harry Potter men det har varit lite mycket med skolan osv nu. Men ni kan få en recension snart, i ett annat inlägg:) Just nu läser jag Sandor slash Ida av Sara Kadefors :) Jag har inte alls läst alla nio-tolv böcker som jag lånade för några veckor sen, jag tänkte börja beta av dom efter tredje Harry Potter men då är det så smart så i måndags var den enda dag som jag inte hade med en bok till skolan, jag fick verkligen ingen plats och lärarna hade inte sagt något om att man behövde ha en bok så därför anledningen. Men vad tror ni händer? Jo, självklart var det i måndags som vi skulle ha en bok! Ja, då var det bara att gå till skolbiblioteket och låna en till. Sånt är livet. Men det som är skönt är att vi ska läsa på svenska nu, tummen upp! :) Men jag lägger in en recension sen ska jag göra matteläxan.

--ses--

Hej

Hej!

Snart har jag läst ut tredje Harry Potter, kommer kanske en recension på den lite senare:) Men idag har i alla fall I Rymden Finns Inga Känslor premiär och den verkar jätterolig! Det handlar om en kille som har en sjukdom ( kommer inte ihåg vilken ) och han gillar inte när folk rör vid en, det är svårt att förklara genom skrift men jag kanske kan länka så kan ni kolla på en trailer :)  http://www.youtube.com/watch?v=xW1lkjfCTgg så, där har ni trailern. Aja, vi får se om jag tar sluttampen på Harry Potter idag, i så fall lovar jag en recension sen:)

RSS 2.0