Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Ha en bra valborg! :)


(bild tagen från Google)

Med denna bilden önskar jag er en härlig valborg! :)
Ska ni gå och kolla på nån Majbrasa? Det ska jag i alla fall :)

Äntligen! :)

Hej!

Jag känner att mitt bloggsinne inte vart på topp på senaste men det ska försöka bättras :)

Igår fick jag dessa två böcker för halva reapriset.Jag fick denna för 27 kr (!) :)Och denna för 33 kr (!) :)

Så nu har jag äntligen alla fyra, i och för sig i olika storleker men ändå, jag har dom :)

Dagens fråga :)

Hej!

Idag har det varit en dag full med äventyr och en oförberedd läxa som gäller 20 ord på franska - till imorrn! Aja, det är bara verb så det går nog men ändå dåligt av vår lärare att inte säga nåt innan. I alla fall, tänke fråga er en sak idag.

Vilken form på boken gillar du bäst? Danskt band, häftad, a, ni fattar :)


Lite allmänt :)

Hej!

Idag blev det ett besök på bibblan och tyvärr så var jag tvungen att lämna tillbaka City of Bones, jag som bara hunnit några kapitel :( Det är det som är nackdelen med att låna. Men jag fick med mig två böcker hem också :)

Bl.a. denna:och The truth about forever av Sarah Dessen. Vad jag förstått så är det den som ska bli svensk översatt nu i maj. Har jag fattat fel?

I alla fall så skulle jag verkligen vilja läsa hennes nyaste, What happened to goodbye? som verkar jättebra :)

Nu ska jag försöka läsa ut Den jag var innan april är slut så får jag i alla fall tre böcker i april :)

TankeläsarenBok: Tankeläsaren
Författare: Kristin Cashore
Antal sidor: 479
Förlag: Semic
Serie: De utvalda, del 2 vet jag heter Fire på engelska, har dock inte koll på tredje delen på engelska men det finns nog också.
Övrigt: Lånad

Handling:

När ett barn med olikfärgade ögon föds i de sju kungadömena vet man att det har en unik talang, att det är en av de utvalda. Föräldrarna måste, oftast ytterst motvilligt, lämna bort ett sådant barn till kungen, som har rätt att utnyttja barnets talang. Dessa sällsynta barn är ofta fruktade för sin egenart och utnyttjade för sina gåvor

Artonåriga Katsa är en av de utvalda. Hennes gåva är dödandet, och hon tvingas mot sin vilja mörda, hota och lemlästa människor åt kungen. Men när Katsa möter den unge prins Po förändras allt. De utvecklar ett starkt band till varandra och upptäcker oanade sanningar om sig själva och den fasansfulla fara som långsamt sprider sig i landet. Har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska Katsa och Po kunna störta en kung vars gåva är att kunna kontrollera andra människor?

Mina tankar om boken:
Det här är en väldigt bra bok, fast lång. Språket flyter lätt även fast det var många "småfel" i boken. Men boken var så bra så det var inget man hängde upp sig på. Handlingen flyter lika bra som språket och man sitter klistrad från första sidan till sista. Ja, en helt klart läsvärd bok! :)

Betyg: 8/10

P.S. Tycker även att det "vuxna" omslaget är fränt också:  D.S.


Tävling hos Amelie! :)Amelie (www.ameliesboktips.blogg.se) lottar ut ett exemplar av denna bok nu vid påsk :)
Själv är jag med och tävlar men om du vill va det så gå in och lämna en kommentar! :)
Sista dagen är Annandag påsk, alltså på måndag den 25:e.

Ha det gött! :)

Glad Påsk! :)


(en bild jag tog i sommras med min mobilkamera:))

Med denna bild vill jag bara säga GLAD PÅSK! :)

Självklart kommer det bli mer bloggning under påskhelgen men jag är ute på så mycket äventyr nu på lovet så dom flesta blir nog tidsinställda :)

Ha det bra! :)

Åhh! :)

Hörrni, kolla bara på vilka böcker som B.Wahlströms ska ge ut till hösten!

Jag är småsugen på alla men mest på dom två sista. Fast nu när det nästan är sommar så kan man ju inte längta till hösten. Nej, idag ska jag ut på äventyr i det härliga vädret. :) Ha en bra dag! :)
Jag får nog ta och sluta upp med detta :P

Hej!

Idag så har jag varit på äventyr och har inte haft nån möjlighet att varken blogga eller läsa men jag ångrar verkligen inte denna dag! :)

Efter det så blev det en sväng till bibblan och hämta ut en bok och ja.. det var även en annan som stod och ville följa med hem, så den fick det :)

Dessa:

Imorgon när kriget kom - John Marsden, fast på engelska.Den jag var - Meg Rosoff ( ska ev. läsa ut även denna på påsklovet )

Så vad ska ni läsa för skojigt?

Mobilfodralet :)Ja, såhär blev alltså mitt nya mobilfodral. Det tog ungefär 2 dar att göra men då satt jag inte så länge varje dag, egentligen så tar det nog bara 1-2 timmar om man sitter hela tiden. Färgen längst ner är lite svår att se men det är mörklila :)

Så, vad tycks? :)

Jag säger bara.... PÅSKLOV! :)

Hej!

Ja, idag är det första dan på påsklovet och GASH va man behöver det här :) Dagens planering är väl att komma in en bit på tankeläsaren och även virka klart mobilfodralet :) Jag fick en liten idé om att faktiskt virka ett bokfodral efter jag såg Sofies blogg. Tankarna får gå vidare :) I alla fall, dessa böcker har jag reserverade:
 
+2 Sarah Dessen-böcker och 2 virkböcker :) Får liiiite dåligt samvete när jag redan har bokhyllan full med böcker, 11 hemlån och 8 reserverade böcker... Aja, nu ska det läsas! :)

Glömde, men nu så :)

Hej!

I förrgår så hämtade jag nya böcker på bibblan men jag glömde säga det till er.

Tankeläsaren - Kristin Cashore
Välkommen till virkligheten - Annika Messing

Och nu sitter jag och lyssnar på Magi och virkar ett mobilfodral :)

Bilder kommer nog när det är klart. :)

Juste, just nu läser jag dessa två: (var så sugen på Tankeläsaren så jag var tvungen att tjuvläsa lite även fast den ska tillbaka sist till bibblan :P) Hittade ingen bild, men det är City of Bones också :)


Och vinnaren är...Min kära Ior-mugg fick hjälpa till :)Grattis Frida! Snart kommer bokmärket på posten! :)

RecklessBok: Reckless
Författare: Cornelia Funke
Antal sidor: 272
Förlag: Opal
Övrigt: Recensionsex, tack Opal! :)

Handling: 

Jakob Reckless har hittat vägen till en annan värld, en sagovärld som befolkas av figurer kända genom Grimms sagor. Men det finns stora faror, bl a goyler, som genom att riva människor smittar dem med sin förstenade hud. När Jakobs bror Will följer efterhonom till denna värld blir han riven av en goyl. Jakob och hans följeslagare Räv en flicka som kan växla skepnad ger sig iväg för att snabbt hitta ett botemedel.


Mitt betyg:
Ja du, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Boken var en helt annan än jag hade trott men den var bra. Fast det tog lång tid och det var för att ungefär 3/4 in i boken så blev det mest långtråkigt... Först så älskade jag den här eftersom jag började läsa och kunde verkligen inte sluta. Men sen gick det lite neråt för den. Men den är bra skriven och jag gillar Cornelia Funkes fantasi. Själv skulle jag inte komma på hälften ens.

Betyg: 6/10

P.S. Tävlingen avgörs 19.00 ikväll! :)

Glömde..

Glömde påminna er om utlottningen av mitt bokmärke!


Avgörs imorrn, så kommentera om du vill vara med! :)

Har tagit en paus :)Som ni ser på bilden så har jag tagit en liten paus och påbörjat ett evighetsprojekt :) Att göra en filt av mormorsrutor :) Jag kan inte säga att det är jättekul att virka just mormorsrutor eftersom det är tre stolpar, två luftmaskor, tre stolpar, och så vidare, men det blir ju så fint! :)
En ruta tar ungefär 1 timme att göra om man inte räknar med det allra tråkigaste, detta:Att fästa alla trådar, men jag tänker att jag gör det när jag gjort alla, oså sätter jag på en bra ljudbok samtidigt så att jag tänker bort det tråkiga :)

Aja, recension på Reckless kommer nog imorrn för idag måste jag göra mina matteläxor och skriva klart en uppgift som ska vara inne imorrn :)


Tänkte bara..

..sa Alfons Åberg, nerå. Men jag ska faktiskt bara fråga en sak idag. Eftersom Reckless blir utläst idag så kan jag inte blogga om den. Så jag ställer en fråga istället? :)

Vad vill du läsa mer/mindre om på min blogg?

Vad skulle vara mest/minst intressant?

Är det något jag ska ta bort?

Kommenterar ni på min blogg om jag kommenterar på eran?

Okej, jag kan inte räkna, det blev 4 st :P

Men snälla ni, svara gärna! :)

Bookrelated

Hej!

Idag tänkte jag bara tipsa om en blogg som är jättebra :)
bookrelated


Det här är hennes header och hon heter Pia hon som driver bloggen. Hennes största dröm är att bli författare och på hennes blogg så får man följa hennes nya idéer och hennes skrivande, i love it! :)

Hon recenserar även böcker och jag gillar verkligen hennes videoinlägg! Ja, jag bara gillar hennes blogg, så om ni inte redan vart där, hoppa dit! :)
www.bookrelated.devote.se :)


Bookrelated

Hej!

Idag tänkte jag bara tipsa om en blogg som är jättebra :)
bookrelated


Det här är hennes header och hon heter Pia hon som driver bloggen. Hennes största dröm är att bli författare och på hennes blogg så får man följa hennes nya idéer och hennes skrivande, i love it! :)

Hon recenserar även böcker och jag gillar verkligen hennes videoinlägg! Ja, jag bara gillar hennes blogg, så om ni inte redan vart där, hoppa dit! :)
www.bookrelated.devote.se :)


Kolla hit! :)

Igår visade jag ett bokmärke som jag hade virkat själv efter Annikas mönster. Jag fick två kommentarer om att det var fint och bara för att ni är så underbara att kommentera så kommer det en utlottning! :)Så vill du ha ett sånt här bokmärke? Då ska du alltså vara med här! :)

Detta gäller för att du ska tävla:

1.
Kommentera här nedanför. På så vis får du en lott.

2. Om du har en blogg, tipsa gärna att du är med och tävlar så att fler kan vara med :) (behövs verkligen inte, absolut frivilligt!)

3. Glöm inte att lämna antingen din mejl-adress eller blogg-adress så att jag får tag på dig om just du vinner.

4. Tävlingen avslutas den 15/4 :)

Nytt bokmärke och hämtade böcker :)

Hej! :)
Idag har jag varit ledig p.g.a studiedag på min skola och det har firats med att hämta ut nya böcker och jag virkade även ett nytt bokmärke. (Varning för usla bilder, ljuset kom helt fel..)

                         

Mönstret kommer från Virkverket, länk: ( http://virkverket.blogspot.com/2010/09/monster-till-monster.html ). Det var enkelt och om man har stoppning, en virknål, lite garn och en vanlig nål hemma så är det vääldigt enkelt :)

I alla fall, dessa böcker hämta jag ut idag:


Ful+Ful eller snygg?+De rätta, alltså hela Ful-serien av Scott Westerfeld


Virkgalning som jag har blivit :P Galen i garn - Susanna Zacke & Sania HedengrenNär natten är som mörkast - John Marsden, skulle ha fått 1:an på engelska idag också men den var försenad så jag får hoppas den kommer snart :)


Hej! :)

Har egentligen inget att skriva om men jag tänkte i alla fall skriva lite :)
Idag var jag ledig från skolan p.g.a att vi skulle spela en skolkonsert med instrumentet jag spelar, det var skitkul :)
Just nu läser jag Reckless och jag vet inte om jag ska säga någonting men gash! va bra den är! :) Så fort jag börjar läsa så kan jag inte sluta. Har reserverat tre virkböcker från bibblan så jag hoppas dom kommer snart, för jag är sååå sugen på att virka nya saker. Ska nog ta kort på mina små kompisar som jag virkat så ni får se vad jag gör när jag inte läser :)
I alla fall, jag är jättesugen på dom nyaste böckerna som kommit ut, typ De Utvalda osv. Åh, vad jag längtar att få läsa dom! :)

Katarina von Bredows nya bok - lik "Tusen gånger starkare"?

Som ni kanske såg igår så la jag upp ett inlägg om Katarina von Bredows nya bok:
Omslagsbild: Flyga högt 

Jag fick en kommentar (tack för den, bara älskar att få kommentarer! :)) I alla fall, fick en kommentar om att den kändes lik "Tusen gånger starkare" och detta är ett ämne jag gärna vill diskutera faktiskt. För jag kan hålla med om att den kanske låter lite lik men är det verkligen en nackdel? Jag tänker snarare såhär: Jag tyckte att Tusen gånger starkare var skitbra och visst, jag tycker inte att det är kul när en bok är för lik en annan men ändå, det kan lika gärna vara en fördel. Så vad tycker ni?


Katarina von Bredows nya bok!

  Omslagsbild: Flyga högt


Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. När man kommer ny till klassen till exempel. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör allt fel. Silja gör tvärtom på alla möjliga sätt - och några till.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

Jag bara älskar bakside-texten, tyvärr så måste man vänta ända till 12 september innan den kommer. Men jag hoppas den är bra! :)

P.S. Kolla in Fridas inlägg om att "Tomorrow-filmen" inte kommer visas i Sverige. Jag tänker i alla fall vara med och stötta dom! ( http://photosandbooks.blogg.se/2011/april/vill-ni-hjalpa-till.html#comment)


Med lite brist på annat :)

Hejsan!

Igår var jag på en alldeles underbar konsert, orsaken till att jag inte blogga. Men nu är jag lite lyckligare och tillbaka :)

Med brist på annat och ett litet styng av dåligt samvete för inget bloggande så kommer nu en variant av en Bookshelf tour :)Detta är alltså min bokhylla. Den står i vårt vardagsrum och nej, jag äger faktiskt inte så mycket böcker :)


Första hyllan då:

Ett litet snedsprång - Denise Rudberg, en julklappsbok som jag inte läst ut än, kommit 1/4 ungefär och än så länge är den bra.

Älska dig till döds, Hemsökt-serien - Meg Cabot
De vandrande städerna - Philiph Reeve
Systrar av guld - Maureen Johnson
Piratika - Tanith Lee,
dessa fyra har jag fått av en bokklubb jag var med i när jag var mindre. Jag tyckte att omslagen var fina och nån var månadens bok så det är fortfarande olästa böcker men dom ska jag ta i sommar.

Tillsammans 1 & 2 - Denise Rudberg, denna underbara bokserie, som jag tyvärr bara har 1 & 2 i, vilket jag skäms lite smått över faktiskt.

Baristas - Denise Rudberg, också en underbar bok av Rudberg, klarar mig knappt tills tvåan kommer!

Ett nytt liv på köpet - Emma Granholm, den här boken gjorde mig besviken, det är hennes sista och sämsta. Jag blev förälskad i hennes andra så jag antar att förväntningar var skyhöga, men det spelar ingen roll, besviken blev jag.

När jag hör din röst - Stephenie Meyer, den klassiska Twilight-serien som jag också skäms lite över. Jag har nämligen bara 2 & 3 i denna serie, vilket är lite konstigt men dom ska inhandlas snart.

Genom dina ögon - Stephenie Meyer, den andra boken av Stephenie Meyer som också är oläst. Köpte den för att Twilight var så bra men den landa i bokhyllan och den har aldrig flugit. Snart, typ till sommaren så blir det nog av.

Andra hyllan :)

Harry Potter 1,2,3,4 & 7 - J.K. Rowling, jag har läst dom 3 första och jag vet faktiskt inte varför vi inte har 5 & 6 men det har vi bara inte.

Vargbröder 6 - Michelle Paver, den köpte jag på bokrean i år och jag har läst dom två första tror jag.

Bert och brorsorna - Sören och Anders, denna fick jag av min farmor när jag var yngre och jag tyckte den var bra då i alla fall.

Tvillingarna - Mårten Sandén
Puman och Fotoalbumet - Laura TrenterTänk om det där är jag - Johanna Lindbäck,
absolut inte hennes sämsta men inte hennes bästa heller.

Änglar och pirater
Stjärna i fara
Kris i paradiset - Annie Dalton,
ännu olästa böcker, jag fick den gula i födelsedagspresent när jag var mindre och året därpå önskade jag mig böcker i samma serie, fast jag syftade på en annan bok. Det visste inte min moster så jag fick såklart av samma serie :)

Öppna ditt hjärta - Coleen Murtqagh Paratore, denna underbara feel-good bok som jag fick av en av mina bästa kompisar.

Och så hoppar vi ner en hylla :)En av mina nyaste, Nightshade - Andrea Cremer

5 st Madison Finn-böcker - Laura Downer

Sen tre stycken sen jag var lite yngre som jag fortfarande inte läst, men kanske gört nån gång.

Som om ingenting - Katarina von Bredow
Mer än ögat ser - Melissa Marr
Jag finns - Maja-Maria Henriksson
Konsten att tala med en änkling - Jonathan Tropper
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson,
STOR favorit! :)
New Moon - Stephenie MeyerEn lat jävels guide till MVG i alla ämnen - Douglas Berglund,  HUGE favorit den med! :)
Rebel får ett nytt hem - eh, okänd?
Gossip Girl,
kommer inte ihåg vad hon heter men nåt med Cecily?
High School Musical 3, The book of the film - Disney?
Hannah Montana - Disney?

2 Molly Moon-böcker - Georgia Byng

Jenny S & Åse - Denise Rudberg, favoriter!
Saknad: Jenny-serien - Caroline. B. Cooney
Sofies värld - Jostein GaarderHär ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld, hm, väldigt speciell bok, kanske inget för mig riktigt.
Katarina von Bredow - Expert på att rodna, älskar alla hennes böcker
Simon och Sofie - Emma Granholm, det var denna som gjorde mig kär i Emma Granholm
Twilight - Stephenie Meyer
Hungerspelen - Suzanne Collins,
den här skäms jag för att jag inte läst men till sommarn så :)
Vargbröder 1 - Michelle Paver
Ljudet av ditt hjärta - Stephenie Meyer
Tillsammans - Denise Rudberg
För bra för att dö - Christina Waldén,
oläst bok

Och på hörnet,
Vargbröder 1,2 & 3 - Michelle Paver, har som sagt bara läst dom 2 första men kommer knappt ihåg andra så jag började ju på omläsning för nån/några månader sen.Och till sist min uppväxt-klassiker-box som blev inhandlad på bokrean i år! :)Ny bok på posten! :)Helena uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

Finansmannen Anders karriär har varit framgångsrik. Men i takt med att pengarna strömmat in har tillvaron känts alltmer meningslös. På en raksträcka i Norrland utmanar han ödet och gasar och tänker att nu får det gå som det vill. Han vaknar upp på ett sjukhus. Efter sjukhusvistelsen tar han in på ett litet hotell i en norrländsk by. Där möter han Helena.

I byn bor också den gamle Verner. Han lever utanför gemenskapen och uppfattas som en kuf. Ändå blir det han som får Helena och Anders att inse att det som de försöker förtränga i sina liv istället kan ge dem kraft att bryta gamla tankemönster och gå vidare.

Denna bok beställde jag från mammas bokklubb för endast 19 kr! Jag blev jättesugen på den men det är nog inget jag prioriterar att läsa snarast, i alla fall, den kom på posten idag :)


RSS 2.0