Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

2011 - ett bra år:)

Hej allihopa och GOTT NYTT ÅR! :)

Idag är det nyårsafton och ja, det är min andra med bloggen och det känns superbra faktiskt. Men nu kommer min utvädering på år 2011.

Antal lästa böcker: 63

Antal lästa sidor: 17988

Årets bästa bok: Men gud, jag vet inte, jag har läst många vääldigt bra böcker detta år. Okej, Välkommen hem av Johanna Lindbäck.

Årets sämsta bok: Helt klart Boom av Mark Haddon, sjukt konstig bok.

Årets längsta bok: Harry Potter och den flammande bägaren av J.K. Rowling

Årets kortaste bok: Tears of a friend av Joanna Kenrick

Antal svenska böcker: 61

Antal engelska böcker: 2

Utvärdering utifrån det här årets mål:
Ja, jag hade fyra styckten:
1: Läsa mer än 85 böcker
2: Byta utseende på bloggen
3: Skaffa en läsdagbok
4: Beta av min bokhylla

Ja, jag har uppnått två av dom. Jag läste inte 85 böcker, jag läste inte ens lika många böcker som förra året men jag läste fler sidor det här året. Så jag ökade ju nånting i alla fall:)
Jag bytte utseende på bloggen tack vare Frida, så tack igen! :)
Jag skaffade inte bara 1 läsdagbok utan 2, tyvärr har jag inte använt dom flitigt, men det hoppas jag att det blir ändring på:)
Nej, jag betade aldrig av min bokhylla och jag vet precis varför, när jag känner mig tvingad att läsa så går det inte, så i år tänker jag inte ha det som mål.

Annars då, ja, jag är ändå nöjd med det här året även om jag inte läste lika mycket böcker som jag hade velat. Men som sagt så läste jag ungefär 2000 sidor mer i år än förra året så det är ju bra:)

Mål till 2012:

1: Läsa 100 böcker (ja, jag tänker faktiskt försöka)
2: Läsa minst 5 engelska böcker.
3: Blogga minst 1 gång i veckan.
4: Läsa 75% av mina egna böcker.(Jag väljer att inte skriva alla för nej, jag vill faktiskt inte läsa alla)

Jag tror det var det mesta, och om jag kommer på nåt mer så skriver jag ett till inlägg:)

GOTT NYTT ÅR NU OCH SÅ HOPPAS VI PÅ MYCKET LÄSNING 2012! :)

Några favoriter detta år:
     

(Men jag har läst många fler unerbara böcker och det här är bara ett litet antal av dom :D)

Lästa böcker 2012

Januari:
Anna and the french kiss - Stephanie Perkins
Glashuset - Rachel Caine
Döda flickors dans - Rachel Caine
Ni vet att ni älskar mig - Cecily von Zeigesar

Februari:
Den vita katten - Holly Black
Fallen ängel - Becca Fitzpatrick
Förlorad ängel - Becca Fitzpatrick

Mars:
Lögner - Sara Shephard
Resten får du ta reda på själv - Lauren Oliver
Insnöad - Laura Dower
Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo
Hungerspelen - Suzanne Collins

April:
Fatta eld - Suzanne Collins
Lola and the boy next door - Stephenie Perkins
Fyra dagar fyra nätter - Morgan Matson

Maj:
Sjutton år och skitsnygg - Emma Granholm
Stor i käften - Joyce Carol Oates
Egoboost - Isabella Löwengrip
80 romaner för dig som fortfarande har bråttom - Henrik Lange


Resterande av maj + juni + halva juli är väldigt suddigt för mig både privat och i bokväg, därför vet jag ärligt inte vad jag läste här även om jag läste då också.
 
Någon gång denna sommar:
Baristas: tredje boken - Denise Rudberg
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Elfgren Bergmark
Eld - Mats Strandberg & Sara Elfgren Bergmark
Vilda gröna ögon - Joyce Carol Oates
Två gånger är en vana - Denise Rudberg
 
 

Allmänt bokprat och bloggen:)

Hej allihopa! :)

Jag fick tre böcker i julklapp, Gossip Girl 1 & 3 och Harry Potter och halvblodsprinsen, nu har jag alla HP förutom femman och den tänker jag önska mig i födelsedagspresent:)

Ja, som ni ser så tänker jag inte göra någon årssammanfattning utan jag gör som jag gjorde förra året, en sammanfattning på nyårsafton. Så den får ni vänta och se tills på lördag. :)

Men ni, hur tycker ni att mitt bloggen har varit? Har jag bloggat för sällan, läst för lite/mycket, läst fel böcker eller vad tycker ni? Jag skulle verkligen uppskatta om ni svarade så att både ni och jag får en bättre blogg här på recenzion! Jag tycker att jag borde ha läst mer och lite sånt men det kommer på lördag.

Men skriv väldigt gärna hur ni tycker att mitt bloggår har varit, för det skulle jag uppskatta till tusen!:)

Ha det bra tills nästa gång!:)

(jag lägger in en bild på boken jag läser nu, jag tänkte eftersom jag fick sexan i julklapp så kan jag lika gärna börja där jag slutade sist i serien, vid fyran!)


JULAFTON!:D

God jul alla fina läsare!:) Överraskningen som skulle ha vart här var såklart en book-shelf tour, men nu har jag vridit och vänt på varenda knapp och ändå inte lyckats. Eftersom det ändå är julafton så tänker jag förlåta min dator för det och hoppas att ni också kan göra det:)

GOD JUL! :)

Kolla förresten in två böcker som jag fick: Gossip girl 1&Gossip girl 3:)


Imorgon är det julafton :)

Ja, som ni redan vet så är det ju faktiskt julafton imorgon! :) Jag är superdupertaggad men jag tänkte att ni kanske ville se vilka böcker jag önskar mig? Och om ni inte vill se, så får ni det i alla fall ;)

Anna and the French Kiss

Lola and the Boy Next Door
Järnkonungen
Järnprinsessan


Dash och Lilys utmaningsbok

image description

Bok: Dash och Lilys utmaningsbok
Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Antal sidor: 305
Serie: -
Förlag: X Publishing

Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok. Han öppnar den.
Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra.

Redan efter första sidan var jag fast! Helt otroligt underbar bok! Jag kan nog inte ens beskriva hur himla bra den här var utan ni får helt enkelt bara läsa den själv.

Okej, jag ska försöka lugna ner mig. Boken börjar med att Lily har tråkigt, hennes föräldrar är bortresta och hennes bror är enbart upptagen med sin pojkvän. Men när hon ber sin bror om hjälp så hittar han på idén med att lämna en anteckningsbok i bokhandeln. Hon är lite feg men tar steget ut och lämnar den på Strand.

Det fortsätter sedan med att Dash hittar den, mitt blad bokryggarna. Han öppnar den och antar utmaningen som står där i, och det är där boken tar fart.

Jag måste börja med att säga vilka absolut underbara karaktärer det är i denna bok! Åh, jag älskar varenda en! Boomer, Mark, Dash, Lily, Fru Basil.E och alla övriga. SÅ UNDERBARA! Jag skulle vilja träffa varenda en i verkligheten och höra deras åsikter i vissa frågor. Dom är väl utarbetade och det finns inte ett hårstrå som jag skulle vilja ändra med dom.

Handlingen då. Den är också helt underbart bra! Jag kan inte fatta hur två personer kan skriva såhär bra tillsammans. Och just det faktum att dom har mejlat medan dom har skrivit, ja, helt otroligt. Boken går längre och längre fram för var sida och det var inte en enda sida som jag ville ändra på. Hela boken är fantastisk! :)

Ja, och den här boken tog lite tid att läsa och det var inte för att den var seg utan för att jag inte ville att den skulle ta slut. Jag drog ut så mycket som möjligt på den men igår blev den utläst.

Behöver jag ens skriva vad den får för betyg? :P

Betyg: 10/10


Skrivande :)

Hej!

Som dom flesta av er redan vet så skriver jag vääldigt mycket. Jag brukar inte nämna det så mycket här på bloggen men det är för att jag inte har skrivit så långt, (jo, en "bok", men den skrev jag för så länge sen så den känns inte värd att renskriva ens). På senare tid nu så har jag jobbat för en tidning som trycks i liten upplaga men som uppskattas av många, det innebär att jag har skrivit noveller till den. Så jag har inte varit sådär superdupermegataggad på att skriva nåt längre igen. Men sen kom inspirationen!:) Tack vare Pias (www.bookrelated.devote.se) tips så har jag planerat 38 kapitel, skrivit 1 kapitel och jag har redan planer till en "bok" 2!:)
Känns jättespännande och jag har aldrig varit såhär taggad för att skriva. Så med detta inlägg vill jag framförallt säga stort tack till Pia för dina tips och tack alla ni bokbloggare som finns där ute och inspirerar folk! :D

(bilden är någon random från Google:P)


Fallen ängel

Hej!

Idag var jag på bibblan och lånade fallen ängel. Det gjorde mig påmind över att jag försökte läsa den boken det senaste jullovet också men det gjorde jag inte då. Sen fick jag tvåan som recensionsexemplar och tänkte att nu ska jag ta tag i den! Men så blev det inte, så nu tänker jag verkligen ta tag i det och läsa den! :)

Har ni läst den? Vad tyckte ni i så fall? :)


Nytt nyårslöfte? :)

Hej allihopa! :)
Ja, nu kan jag säga det, från och med nu har jag JULLOV! :) Åh, det känns så himla skönt att bara kunna göra precis vad man vill. :)

I alla fall, till saken, jag har ett par nya nyårslöften till nästa år och mitt första?

Jo, att verkligen försöka läsa ut alla mina egna böcker. Men jag tänker inte bestämma i denna punkt att jag inte ska låna eller beställa böcker medan, utan i så fall får jag ha det i en annan. :P

Har du kommit på några nyårslöften än? :)


Blogga till julafton?:)

Hej allesammans! Imorse vaknade jag med en ny plan i huvudet. Eftersom jag inte har bloggat på ungefär 2 veckor (tror jag?) så tänkte jag gottgöra er lite. Jag tänker blogga varje dag ända till julafton! :) Och eftersom jag inte haft någon julkalender eller något sådant så tänkte jag ha en överraskning på självaste julafton! :) Hoppas ni är lika taggade som jag! :)

Kolla bokhögen! :)

Hej hörrni! :)
Ja, ni kommer få den såå uttjatade ursäkten: Skolan tar all min tid, den gör det.. Den här veckan verkade också som att lärarna vill ta kål på oss, vi har inlämning och stor diagnos i franska, två "prov" (hon säger att det inte är prov men jo, det är det) i engelska, dessutom både matteprov och NO-prov på fredag... Ja, är ju kanske inte supertaggad men jag börjar kunna det nu i alla fall :) juste, vi har ju svenska-redovisning och uppsats också, oops! :P

Nej, jag vill inte tråka ut er med allt detta (vilket jag precis har gjort :P) Utan jag hoppade in för att visa min alldeles underbara att-läsa-hög. Observera då att detta bara är recensionsexemplar och låneböcker, inte mina egna :)
Ni måste ändå erkänna att jag har en kanonbra läsning som väntar?


Sammanfattning: November

Hej!

Först vill jag bara säga förlåt för att jag inte har bloggat, jag har haft flera recension färdigskrivna men jag har helt enkelt glömt att jag hade dom just färdigskrivna, så jag har inte publicerat dom. Ändring ska ske! Ny månad, nya löften, är det inte så man säger? :)

I alla fall, nu kommer en sammanfattning på november :)

Antal lästa böcker: 5

Antal lästa sidor: 1407

Månadens bästa: Mirakel, helt klart :)

Månadens sämsta: Boom, helt klart.

Andra lästa böcker denna månad: Mats och Anna bor inte här längre, Flyga högt & Söta pojkar är bara på låtsas.

    

Utvärdering och mål till nästa månad: Jag är väldigt nöjd med denna månad och det är tack vare att jag inte har haft så mycket i skolan som det har blivit mer läsning. Tänk att det bara är en månad kvar nu innan det här året är slut, det är helt sjukt! I alla fall, nästa månad skulle jag helst läsa 15 böcker, och det kanske lyckas, eftersom jag får lov den 19:e. Vi får se, men i alla fall minst lika mycket som denna månad! :)

Hur har erat november sett ut? :)


RSS 2.0