Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Konsten att tala med en änkling


Bok: Konsten att tala med en änkling
Författare: Jonathan Tropper
Antal sidor: 318
Förlag: Gilla Böcker
Övrigt: Recenzionsexemplar

Baksidetext:
Doug har träffat sitt livs kärlek, och förlorat henne. Knappt trettio år gammal är han en deprimerad, alkoholiserad änkling. Han vill helst vara ifred men motarbetas av sin tvillingsyster, sin tonåriga styvson och stans alla singelkvinnor.

Vad jag tycker:
Det är en bra bok, det är det. Man känner verkligen med Doug när han varje dag påminns om sin döde fru. Även fast jag inte riktigt vet vad det är så är det ingen stor favorit hos mig. Det kan vara att den är skapad för en äldre åldersgrupp men det tycker inte jag spelar nån roll. Nej, jag kan verkligen inte sätta fingret på det, det är nog bara så att det inte var en bok för mig. Men jag måste ändå säga att den är läsvärd, så läs den när du har tid, för det är den värd :)

Betyg: 5/10

Oså självklart stort tack till Gilla Böcker som var generösa nog och gav mig denna bok, tusentusen tack! :)Day 13 - Your favorite writer

Behöver jag ens säga Denise Rudberg? Som ni säkert alla redan vet så är jag ett huge fan av henne. Men som jag sa i inlägget nedanför så är Emma Granholm också en stor favorit. Jag det finns många men det är dom jag kommer på nu :)


Bokrean :)

Ja, det blev faktiskt två köp för mig på bokrean. Och det var absolut inte det jag hade planerat. Men i år tycker jag att det har varit ett svagt utbud av böcker i just ungdomskategorin, vad tycker ni?

I alla fall så blev det dessa två:
 
Uppväxtklassiker - box. Innehåller: Alice i underlandet, Pappa Långben, Den hemliga trädgården, Agnes Cecilia & Unga kvinnor.
Det jag tycker är lite kul är att jag blev nyfiken på alla och vad jag förstår så är alla klassiker! Så nu har jag fem helt nya klassiker i min bokhylla! :)

Och denna:
 

Min första läsdagbok ever :) Den kostar egentligen 100, vilket i vanliga fall inte är så dyrt men nu på rean kosta den bara 20! Så vi får se om jag investerar en till sån här nu när det ändå är extrapris :)

Ja, som ni ser så har jag ju inte köpt så mycket på rean, eller fem böcker+en läsdagbok är kanske mycket men det känns inte så eftersom det första är en box:P Men som jag sa där uppe så tycker jag att dom har haft ett ganska smått utbud av ungdomsböcker i år. Fast när jag ser titlarna blir jag ju sugen men då kommer tanken upp: dom finns ju faktiskt på bibblan. Haha, ja, nu har ni i alla fall sett mina inköp :)

Bibliotek-status :)

Hej!

Just nu läser jag en annan bok men jag tänkte egentligen bara visa mina hemlån för tillfället och visa hur mycket jag sörjer att jag inte läst mer denna månad, för kolla vad som ligger och väntar på mig!


Om jag stannar - Gayle Forman
Tiara och Dr. Martens - Meg Cabot
Spotlight - Meg Cabot
Kär - Meg Cabot
Till er tjänst - Meg Cabot
Sprickor och honungslim - Linzi Glass
Övergivna - Michael Grant
Break - Eva Susso
Eragon - Christopher Paolini (ljudbok)

Kolla vilka höjdarböcker jag har som ligger och väntar. Som tur är så har jag dom ett tag till men ändå, gud vad jag längtar till att läsa dom! :)

Day 12 - A book you used to love but don´t anymore

Jag tyckte att den här frågan var jättesvår, för oftast så finns det ingen som jag slutar älska om jag har börjat älska den. Men när jag kollade i bokhyllan så fanns det faktiskt en som jag älskade när jag läste den men som jag faktiskt slutade älska när jag hade fått smälta den ett tag.Emma Granholm är en av mina favoriter men denna bok var faktiskt inte såå himla bra om jag tänker efter.

11 Day – A book you hated

Det här är ingen svår fråga alls. Det finns inte många böcker som jag hatar men det finns många böcker jag ogillar. En av dom värsta böckerna jag läst, eller, jag klara mig inte ens igenom hela, var:

Day 10 – Favorite classic book

Jag läser inte så värst mycket klassiker, vet knappt vad som räknas till kategorin "klassiker", så den här frågan blir väldigt svår att svara på.. Men om ni tipsar mig om några klassiker så kanske jag tar igenom mig min första i år =)

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving


Day 08 - Most overrated bookJag vill bara påpeka att bara för att jag tycker att boken är överskattad så betyder inte det att jag inte gillar den :)

ÖverenskommelserBok: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Antal sidor: 390
Förlag: Damm förlag
Övrigt: Recenzionsexemplar

Handling:

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.
Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.
Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth...

Det här är en bok som innehåller allt! Såna härliga, besvärliga, lyxiga, hemska stunder, ja, alla stunder finns med! Man är helt beroende av denna bok och sidantalet är precis lagom. När Beatrice blir illa behandlad så lider man verkligen med henne och man vill bara slå till den som behandlar henne illa. Detta är en bok som innehåller allt i en alldeles lagom portion!

Betyg: 10/10

Självklart vill jag också tacka Damm förlag också, tack så hjärligt för denna bok!


Day 07 - Most underrated book


Jag vet inte om den här är underskattad egentligen men ingen av mina kompisar hade läst innan jag tipsade om den så jo, jag tycker nog att den är det.

Tänkte bara tipsa :)

Hej!

Nu har jag ungefär hälften av Överenskommelser kvar och (man kanske inte ska säga nåt i förväg men:P) den är skitbra! =)

I alla fall, häromdagen så fick jag en fråga om vilken bok jag läste och jag tänkte bara tipsa om det så att fler inte undrar. Längst upp, nedanför min header på vänster sida så står det vilken bok jag läser för tillfället, vilket Frida var jättesnäll och såg till att det blev så =)

Så, sen kommer Day 07 upp och om ni har tur också en recenzion på Överenskommelser! :)

Day 05+Day 06 - a book that makes you happy/sad

Day 05 - A book that makes you happy:

Igår kom jag inte alls på vilken bok jag skulle välja men sen när jag kollade i min bokhylla så vips! Självklart blir det denna! =)

Day 06 - A book that makes you sad:


Den här boken påverkade mig verkligen. Jag vet inte om jag blev ledsen men jag blev upprörd över lärarna, männens "rätt" i samhället m.m. Det här är en riktigt stark bok!

Day 05 - a book that makes you happy

Oj, gud vilken svår fråga. Just nu vet jag faktiskt inte, så jag säger PASS på denna och bloggar om den när jag kommer på det =)

Imorse så hade man tid över så jag kom en bra bit in i min bok, så jag kämpar på med den:)

Day 04 – Favorite book of your favorite series

Jag har ju som sagt ganska få favorit-series men en favoritbok från en favorit-serie. Hm.. Jag kan inte välja en av dom här två så det får bli båda:P

    
Dom första HP böckerna är dom bästa i en serie i alla fall, det här är några av dom få fantasy-böckerna jag läst och jag är helt tagen av dom! Det finns inga andra böcker som dom här, inte i någon genre! :)

P.S. Eftersom projektet avslutas imorrn så blir det troligtvis ingen bloggning imorrn (17/2) men i så fall kommer det på fredag! (18/2) =)

Hej!

Hej!

Just nu har jag det jättestressigt på grund av ett projekt i skolan som vi jobbar med 24-7, men det avslutas på torsdag:)
Idag så hade jag tid över till läsning i skolan men, smart som man är så tar man inte med recenzionsexet utan jag börjar läsa i denna:

som jag förresten lånade igår:)
Ja, och fjärde dagen skulle ha kommit upp igår men det blev inte så, så den kommer imorrn!:)


Day 03 – Your favorite series

Min absoluta favorit-serie är Tillsammans av Denise Rudberg. Den är den bästa serie jag någonsin läst. En annan bok som jag hade hoppats att det fanns fortsättning på är Min typ brorsa av Johanna Lindbäck, för den boken älskar jag. Én annan favorit-serie är Twilight även fast jag tycker att det har blivit för mycket av det. Dessutom blev jag lite besviken på 2:an och 4:an men som serie är den riktigt bra. Annars har jag inte läst så hemskt mycket serier, utan jag läser första, andra, och sen lägger jag av om jag inte tycker om den.


Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Hm.., jag är ju inte den som läser om böcker, hur bra dom än är. Så den här blir svår. Jag antar att det får bli en klassiker som Barnen i bullerbyn (min absoluta favoritbok när jag var liten), för den har jag läst verkligen tusen gånger :)

Day 01-Best book you read last year

Den bästa boken jag läste förra året, hm..?

Egentligen är det inte ens nåt att fundera på, den absolut bästa bok jag nånsin läst lästes förra året.Självklart blir det Mycket mer än så av Sarah Dessen! :)
Jag har aldrig tagit mig igenom runt 400 sidor så fort och jag har aldrig förut varit så beroende av en bok som denna! Helt otroligt men det är så himla skönt när man hittar sina favvosar:)
Om ni inte redan vet det så kommer en till Sarah Dessen-bok ut på svenska i sommar:

Mitt perfekta liv ska den heta och kommer ut i juni. Jag bara äälskar omslaget och längtar verkligen! :)


Dagslista:)

Hej!
Hittade denna lista hos Anna på bookshelf och blev lite sugen på den:)

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favorite series
Day 04 – Favorite book of your favorite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favorite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favorite writer
Day 14 – Favorite book of your favorite writer
Day 15 – Favorite male character
Day 16 – Favorite female character
Day 17 – Favorite quote from your favorite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favorite book turned into a movie
Day 20 – Favorite romance book
Day 21 – Favorite book from your childhood
Day 22 – Favorite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favorite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favorite book of all time

Det här är en bra sak som håller uppdateringen igång, vilket kan behövas eftersom vi håller på med ett megastort projekt i skolan som avslutas nästa torsdag. Så ni får i alla fall en liten uppdatering varje dag:)

Brukar du planera?

Hej!
Eftersom det går sakta men säkert fram med mina två recensionsexemplar så tänkte jag bara kika in och ställa två små frågor till mig själv som jag alltid undrar om andra bra bokbloggare:) Så svara gärna ni också!

Brukar du planera vilka/vilken bok ni ska köpa?
Eftersom jag är en flitig bibliotekslånare så köper jag nästan aldrig böcker. Dom böckerna som är planerade att köpa på bokrean i år är HP 5 & 6 eftersom dom saknas i min HP-serie :)

Brukar du planera din läsning, så ni vet exakt när ni ska läsa vad?
Nej, aldrig. Eller i huvudet kan jag tänka: "Jag läser ut den här idag så börjar jag på en ny imorrn". Men jag är en otrolig tidsoptimist, det tar alltid längre tid att läsa ut böcker än jag tror. Så sen jag startade bokbloggen så brukar jag ta det som det kommer, annars blir jag bara stressad av att tänka så och då går det ännu långsammare..

Så, nu har ni några svar och jag hoppas verkligen ni svarar också, för jag tycker att det är intressant! :)

Tävla om ett fränt bokpaket :)

Eftersom B. Wahlströms fyller 100 i år så har dom massa härliga tävlingar och här är en.
Frost av Maggie Stiefvater är den enda i serien som har kommit på svenska, men i mars kommer andra delen Feber ut. Det hyllar Wahlströms med att ha en tävling om just dom två böckerna och åtta till!
För att tävla ska du göra en blogg/fansite om just Feber, Frost och Maggie Steifvater. Själv tänker jag inte delta men om du vill göra det så gå in här: http://wahlstroms.se/Startsida/Tavling/Tavling-Feber/.

Min bokhög+Ett glädjerus igen! :D

Hej!
Ja, ni ser ju titeln. Min aktuella bokhög eller bokhög och bokhög, dom två böckerna som jag ska läsa så snart som möjligt:) ser ut såhär:Ja, det är sant! Jag har fått ett recenzionsexemplar av förlaget Gilla Böcker!Om ni läste mitt inlägg för kanske 2-3 dar sen så såg ni att detta var en av dom böckerna jag blev sugen på och så dyker den upp i brevlådan!! Jag är löjligt tacksam för denna också så tacktacktacktacktack Gilla Böcker!!
Även fast jag kommer säga att jag kommer läsa denna efter jag läst ut den andra så kommer det nog bli lite slalomläsning mellan dom här två. Fast jag ska fokusera på Överenskommelser mest, eftersom jag fick den först. Jaja, nu blev det mycket text men jag är ju i extas just nu :)

Beautiful blogger

                                          

Tonårsboken tycker att det är fantastiskt med alla nya bokbloggar som har kommit och ger därför alla ungdomar en Beautiful Blogger Award vilket jag tycker är fantastiskt! Jag kan bara tacka och ta emot, även fast jag bara är en av hundra som får den. Men det tycker jag att vi alla bokbloggare är värda. Om man får denna award ska man svara på följande frågor:

Ta upp närmsta bok, slå upp sidan 18 och läs rad fyra, vad står det där? 
"greve tänker inte jag hindra dig. Men Rosenschiöld är ett riktigt." ur Överenskommelser.
Vad var det senaste du såg på TV?
Vinter-OS imorse där Anna Haag vann. 
Bortsett från datorn, vad hör du på just nu?
Kommentarerna från herrarnas Vinter-OS.
Vad har du på dig?
Mjukisbyxor och favorit-tröjan:) 
Vilken var den senaste filmen du såg?
The Kings speech, väldigt bra film:)
Skulle du överväga att flytta utomlands?
Inget jag funderar över nu.

Och nu ska man ju skicka vidare till andra bokbloggare men jag följer Tonårsbokens goda exemplar och skickar vidare till ALLA sköna bokbloggare därute! :)

Böcker jag är en aning sugen på

Hej!

Det går bra med överenskommelser men jag kan inte säga att den är utläsen snart, men framåt går det i alla fall:)
Igår när jag surfade runt (tycker det låter jättefjantigt menmen:P) så självklart blev jag sugen på vissa böcker. Mitt system funkar ju inte sådär jättebra med att läsa alla mina egna böcker innan jag läser något annat men det tänker jag nog satsa på till sommarn, eftersom jag har ungefär 10 veckor ledigt då :)
I alla fall, några av böckerna jag blev sugen på:
 

Tro det eller ej, men jag lever faktiskt :P

Hej!
Ännu en vecka har gått och den har gått riktigt fort! Inte så hemskt mycket läsning men det dör ingen av. Ibland är det tillåtet :)
I alla fall, denna helg är en av dom första som är läxfri och det är så himla sköönt =) 
Så läsningen är det som gäller denna helg, och inte vilken som helst utan den boken jag fick idag!Jag fick mitt allra första recenzionsexemplar idag av Ponto Pocket! Jag är löjligt tacksam och recenzion på den kommer så fort den är utläst såklart :)
Tacktacktacktack!
I alla fall, jag tycker den verkar jättebra och jag längtar till att komma in i den :)

Sammanfattning: Januari

Tänk att redan hela januari har gått?! Det är helt ofattbart.. Mitt januari har i alla fall bara flugit förbi men några böcker blev lästa :)

Antal böcker: 7
Antal sidor lästa: 1613
Månadens bok:


Andra böcker denna månad:
Matilda, Funk, Du äger!, Öppna ditt hjärta, Amors pilar och Jag finns.

RSS 2.0