Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Beastly - ett odjur


Bok: Beastly - ett odjur
Författare: Alex Flinn
Antal sidor: 303
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: -

Populäraste killen i skolan, rik, skitsnygg - Kyle Kingsbury är the shit!
Men han är också en elak egoist, ett as, verkligen helt beastly.
En dag förvandlas hans vackra yttre och blir lika fult som hans inre. Enda sättet att bryta förbannelsen och bli av med pälsen, hornen och de långa klorna är att hitta någon som kan älska honom trots hans utseende. Och som han verkligen älskar tillbaka.
Vi vet vad Skönheten tyckte om att vara fånge hos Odjuret. Det här är Odjurets berättelse från dagens New York! 

Beastly - ett odjur handlar om en sånt fint och stark ämne så man blir nästan tårögd. Kyle är snygg och anser att om man inte är snygg - då är man ingenting. Så funkar hans värld. Tills han blir förvandlad. Åh, jag bara älskar den här boken. Alex Flinn skriver så himla fint och språket flyter väldigt lätt. Hon skriver ur en killes perspektiv och jag förstår inte hur hon får till det så bra!

Den här boken är stark, bra och otroligt vacker när han inser att det finns annat än snygghet. Jag gillar den här versionen av skönheten & odjuret. Åh, en otroligt bra bok :)

Måste ju också såklart tacka Bonnier Carlsen för det här exemplaret! Tack så jättemycket!

Betyg: En 10/10


Tack Raben&Sjögren!

I onsdags så fick jag hem denna bok av Raben&Sjögren.


Tack så jättejättemycket! :)


Tårta

Ja, min 80-åriga släkting fick den här i present från mig. Virkad och ihopsydd :)

Egengjord tårtkartong i slutet också :)

Bilderna är tagna med en Fujifilm Finepix HS 10.

Systrar i jeansBok: Systrar i jeans
Författare: Ann Brashares
Antal skivor/sidor: 8 cd & 378 sidor
Förlag: Bonnier Carlsen/Månpocket/Gammafon
Serie: Systrar i jeans

Fyra vänner.  Ett par jeans.  Och en sommar de sent ska glömma!

För första gången ska tjejkompisgänget inte vara tillsammans på en hel sommar. Kvällen innan de ska skiljas åt träffas de hemma hos Carmen. Tibby tar fram ett par jeans ur Carmens garderob och provar dem för första gången. De sitter perfekt, och när de andra provar så händer samma sak. Alla är skitsnygga i dem! De bestämmer att jeansen ska skickas mellan dem under sommaren. Och jeansen gör sommaren till ett äventyr.


Systrar i jeans: första sommaren har jag läst 3 gånger tror jag. Men man tröttnar aldrig! Jag läste den första gången när jag var 8-9 nånting och tyckte väl att nja, den var sådär. Men det var ju för att jag var för liten! Nu bara älskar jag den och känner igen mig i nästan varje känsla som beskrivs. Åh gud, vad jag gillar den här!

Nu när jag lyssnade på den så upptäckte jag lite nya detaljer som jag aldrig har märkt när jag har läst den. Vilket jag tycker är kul, för det gör att jag gillar den ännu mer. Tyvärr så var jag inte nöjd med uppläsarens röst, men det tänker jag inte ta med i betyget för vanligtvis så finns det ju inte ens en röst! :)

Men jag tycker att Ann Brashares skriver bra och jag tycker att hon skildrar tonåringarna bra. Ja, jag stormgillar den här :)

Förresten så har jag hört att det ska komma en femte i serien. Eller?
Jag ska i alla fall fokusera på att läsa hela serien först, för jag har bara läst ettan, tvåan och möjligen trean. Men jag kommer inte ihåg :P

Betyg: Stark 9/10
Stackars migBok: Stackars mig
Författare: Laura Dower
Antal sidor: 174
Förlag: B.Wahlströms
Övrigt: En bok jag köpte när jag var mindre
Serie: Madison Finn

Madison Finns anteckningar

Dagens insikt: Jag kommer aldrig att bli en av de coola i skolan. När jag ser de andra på scenen undrar jag vad som är verkligt och vad som inte är det. Folk kan vara så falska. Till och med sådana man trodde att man kände.

När sjuorna ska sätta upp musikalen Trollkarlen från Oz förändras stämningen på skolan. Madison Finn har sådan scenskräck att hon ber om att få bli scentekniker och jobba med kulisser och rekvisita i stället för att sjunga eller dansa. Fast när hon ser sin bästa kompis och sin värsta fiende sjunga och skratta tillsammans på scenen undrar hon om hon har valt fel...

Jag gillar den här boken. Den är liten, smal och händig. Rolig och alldeles lagom att läsa en dag ute i solen. Fast jag sörjer lite att jag inte har läst den här (och resten av Madison Finn-böckerna jag har) när jag var mindre. För då hade jag nog uppskattat dom lite mer. Men det betyder inte att jag inte uppskattar dom nu, för ibland tycker jag att det kan vara lite skönt att ha en bok där inte allt är så allvarligt hela tiden.

Ja, läs den om du har en sommardag över, för det är den värd :)

Betyg: 7/10


Lite spontant sådär :)

Ja, nu på tidiga kvällskvisten så kände jag för att spontan-blogga lite. Även fast jag inte har mycket och säga så :)

I morse så började jag på "Beastly" och är nu på sida 151. Sjukt bra än så länge. Sen kommer jag läsa klart "Innan jag dör" och börja på "Vampire Díaries" :)

Måste också berätta om en rolig sak som hände inne på Bokia idag :)

Mamma kommer fram med en bok i handen och säger:
"Den här kostar bara 79:- och den verkar jättebra!"
Jag känner igen boken och inser att det är "Överenskommelser" hon håller i handen.
"Ehm, mamma, bara så du vet så har jag den där i pocket hemma", säger jag och börjar skratta. Då har hon helt missat att jag fått den och hon lägger glatt tillbaka den.
"Jahapp, då sparar vi i alla fall 79:- då", tänkte jag och vi går och betalar.

Idag var det mamma som köpte en bok och även fast jag är sugen på nytt så ska jag ta igenom mig alla böcker på bokhögen först :)


Hade bra! :)

26 Juli, en väldigt speciell dag!

I alla fall så är det en väldigt speciell dag för mig! För precis ett år sen så la jag upp mitt allra första inlägg på bloggen. Och man kan verkligen se vilken skillnad det är, hehe.. Nej, men jag tycker verkligen att det är jättekul att jag startade bloggen och att jag har hållit i alla dom dagar då det inte alltid har varit lika kul att blogga. Så, ja, grattis bloggen på din 1-årsdag! :)

På ett år har jag:

Bytt design (tack igen Frida!)

Skrivit 282 inlägg. (detta är det 283:e)

Recenserat 67 böcker

Läst 112 böcker (tre nya är inte recenserade än)

Och självklart så har jag upptäckt alldeles underbara bokbloggar och bokbloggare!


Hm, det är lite konstigt att jag får det till 112 lästa böcker och bara 67 recenserade... Men jag får kolla upp det :)

Ha en bra dag! :)

 

Kommer ni ihåg min förra header? :)

Var är Alaska?Bok: Var är Alaska?
Författare: John Green
Antal sidor: 223
Förlag: Pocketförlaget

                    Den första vännen             Den första kärleken                  De sista orden

Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen, fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young - den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana...


Åh, vad jag älskar den här boken. Den är lagomt lång, ämnet är starkt, språket flyter lätt och framförallt är den så himla vacker. Jag bara älskar John Greens sätt som han skriver på, alla karaktärerna känns såå realistiska och trovärdiga.

Miles är ju som sagt en nörd, en tönt. Han har inga vänner och han prioriterar skolan högt. Men när han kommer till Culver Creek så förändrar Översten och Alaska hans liv mer än han anar. Och nu ska jag inte spoila men i slutet av boken så älskar jag hans känslor.

Jag trodde inte att boken skulle utvecklas som den gjorde. Jag hade helt andra förväntningar på den men gud så bra det var att det vände åt ett helt annat håll. Man vände sida i längtan att få veta mer och man ville inte att boken skulle ta slut.

Jag kan alltså bara sammanfatta med att den här boken är så otroligt fin. LÄS DEN!

Betyg: 9/10

Ett stort tack till Pocketförlaget som skickade boken. Tack!


Tankar

Det som har hänt i Norge under fredagen är verkligen hemskt. Mina tankar går till drabbade och anhöriga. Alla mina tankar går till hela Norge.


  

Helgen :)

I helgen har jag ju haft något av ett läs-mania. Och även fast jag inte läste dom tre böcker jag hade tänkt, så blev det tre böcker. Eller ja, jag läste två och lyssnade klart på en :)

Dessa tre:
   

och den jag lyssnade klart på:Ja, så ni kommer få recensioner på dessa nu i veckan :)


Harry PotterIdag tänkte jag skriva lite om hur min upplevelse har varit med HP.

Jag måste ju börja med att säga att jag har bara läst dom tre första böckerna. Skamligt, jag vet, men till mitt försvar kan jag ändå säga att jag har läst dom 3 gånger var. Men ja, bara dom tre första böckerna.

I min bokhylla så finns Harry Potter: 1,2,3,4 & 7. Mamma köpte 1-4 när jag var mindre och sen sluta hon väl. Sen när jag hade läst dom första tre så tyckte jag att vi kunde inhandla resten och fick då tag på sista på rean det året. Så nej, vi saknar 5 & 6 i HP-samlingen. Vilket jag tycker är synd.

Filmerna då. Ja, jag har sett 1,2,3 & 6 tror jag. Har kanske även sett 4:an men är inte säker. Men nu har mamma och jag sett om trean (vi har ettan och tvåan på VHS och våran VHS-spelare är inte i bästa skick...) och så ska vi se resten och gå på sista på bio. Om vi hinner, men det ska jag se till att vi gör.

Så nej, ni kommer troligtvis inte få några HP-recensioner dom närmsta månaderna och nej, ni kommer troligtvis inte få det på sista filmen heller. För när jag ser den, så kommer det vara ett väldigt bra tag sen ni såg den.

Ja, nu vet ni min relation till HP :)

Statusläser du?Ja, det här är nåt som jag funderar lite över. Lånar/köper du bara såna böcker som du gillar eller köper du det för att alla andra läser just den boken?

Jag tänker lite på det här eftersom dom flesta bokbloggare läser ungefär samma böcker, varför undrar jag.

Så hur tänker du?

Jag tror att jag försöker läsa det jag gillar men ibland hoppar det in såna böcker som alla andra läser, och då läser jag dom bara för att "statusläsa" liksom. Ja, jag tror det är så :)

Kommentera gärna, för jag undrar hur ni tänker i den här frågan :)


(tog bara en bild för att det inte skulle bli tomt :P)

Lite läsning :)

I helgen tänkte jag ha en lite utav en läshelg och hoppas att jag läser ut dessa böcker:
     

Och eventuellt en till :)

Vad ska du läsa i helgen? :)

Nya sommarlån

Japp, igår tog jag en sväng till bibblan och lånade tre böcker. Men igår var det inte enkelt att hitta på bibblan för dom hade bytt helt, så ungdomsböckerna var på ett helt annat ställe. Så jag hamnade visst vid en ny avdelning, men den var nice. Det var bara ungdomsböcker på andra språk. Hittade äntligen nåt på franska, men det lånade jag inte. Okej, nu ska jag sluta skriva och så får ni se vilka böckerna var :)

Will Grayson, Will Grayson

Och som ljudböcker:

Nicola and the Viscount
Tävling hos Amelie!

Ja, Amelie (ameliesboktips.blogg.se) tävlar ut ett exemplar av denna bok:


Allt du behöver göra är att lämna en kommentar och hoppas att du vinner! :) Tävlingen avslutas den 21/7 kl. 19.

Själv är jag inte med och tävlar eftersom jag redan har ett exemplar av boken, men du kan ju gärna vara med! :)

I'm sorry....

Ehm ja..., hm, mitt förra inlägg kan man säga blev lite katastrof. Jag har tidsinställt det utan att komma ihåg det, så när jag logga in insåg jag att jag redan hade bloggat för dagen, dessutom så har jag på nåt sätt ändrat texten och vet inte nu hur man ändrar tillbaka. Så ja. Jag är ledsen för det och gör nu ett nytt försök:

Den här gången blir det inte lika mycket text :P

Ja, det här är alltså vad jag har tänkt läsa dom resterande 5 veckorna. Jag tänker läsa en till som jag inte säger och så har jag läst ytterliggare en som inte står med. Men annars så är det precis denna lista jag tänker hålla mig till :)


    

Alltså:
Innan jag dör (i pocketfodralet)
Var är Alaska?
Jag saknar dig, jag saknar dig
P.S. Jag älskar dig
Kampen & Uppvaknandet
Beastly
Starcrossed: Helena
The maze runner
Fyra dagar, fyra nätter


Senare än vanligt

Japp, idag blir det ett inlägg lite senare än vanligt. Jag har nämligen haft fullt upp med att fira en 80-åring i släkten idag så det har inte blivit nåt läsande under dagen men nu till kvällen så blir det några kapitel i Var är Alaska? eftersom Pocketförlaget var så snälla och skickade den! :) Jag läste ut en bok igår, men tyvärr så får ni inte recension på den för ens i september... så om ni saknar recensioner så är det på grund av det. Men tänkte bara kika in och blogga lite så hörs vi imorrn! :)

I thought I felt a spark. 

☮

the blue hour

Book Cart, Paris / nichole picture on VisualizeUs

simpleisgood♡

Quiet Death

(Bilder: we<3it)


Glädjande besked :)

Japp, igår fick jag ett sms om att jag ska hämta en bok på bibblan. Åh gissa vilken! CIRKELN!!!!!! Åh, jag har väntat ända sen april på att få läsa den och nu, idag, så får jag hem den!! IHH! :)

Idag :)

Idag går hela min dag åt att läsa och skriva. För att få inspiration så läser jag och för att skriva så fortsätter jag på min påbörjade "bok". Ska försöka skriva om en hel del i början :)Vad gör ni idag? :)

Tack till Bonnier Carlsen!Dessa böcker kom i brevlådan nu i veckan, Tack så jättemycket Bonnier Carlsen! :)

En video...

Ehm, nu är det såhär att jag försökte lägga upp ett inlägg med en video, och tyck att jag är efterbliven men jag fattar inte hur man gör. Kan nån förklara? Jag har förstått "Bädda in", men sen då?

Vore verkligen jättesnällt, för jag antar att ingen kollar på videon om jag lägger upp en länk (:


Den sista föreläsningenBok: Den sista föreläsningen
Författare: Randy Paush och Jeffrey Zaslow
Antal sidor: 224
Förlag: Forum
Övrigt: En bok som mamma köpte för länge sen :)

"Tid är allt du har. Och en dag kanske du upptäcker att du har mindre tid än du tror."
Randy Pausch

Med bara några månader kvar att leva höll universitetsprofessorn Randy Pausch sin sista föreläsning. Men istället för att prata om sin hemska sjukdom valde han att inför 400 personer inta scenen med tio armhävningar.

Föreläsningen blev en succé, den lades ut på internet och snart hade miljontals människor världen över sett den. Randys inspirerande och rörande livshistoria blev upptakten till denna bok. Men han förde en kamp mot klockan. För att hinna skriva boken utnyttjade han sin dagliga cykeltur till att prata på telefon med sin medförfattare som antecknade allt.

Den sista föreläsningen kom ut i USA i april 2008 och knappt tre månader senare förlorade Pausch kampen mot cancern. Boken är en kärleksförklaring till barndomsdrömmarna, föräldrarna och vännerna, och inte minst en hyllning till hans älskade familj. Också när sorgen finns närvarande är Randy Pausch, trots sin diagnos, en evig optimist och rådgivare.

Randy Pausch delar med sig av sin humor, livsglädje, sorg och intelligens i Den sista föreläsningen.

Det står att det här handlar om Randy Paush och hans sista föreläsning. Men det handlar om mycket mer än så. Det handlar om hur han växte upp, hur han värderar olika saker i samhället idag (då han skrev den), och hur han har hjälpt sin familj så att dom ska kunna leva bra efter hans död. Och det är som han säger: "Den här boken kommer inte handla om när jag ska dö, för det vet jag att det kommer, utan den kommer handla om mitt sätt att leva till den dag jag inte längre gör det".

Åhh, vad jag gillar den här boken! När man får veta hur han tänker, har tänkt, hur han hjälper sin familj och framför allt meningen med den sista föreläsningen. Att han dessutom vet att hans arton månader gamla dotter inte ens kommer att komma ihåg honom, ja, det är hjärtskärande. Men ändå lyckas Randy att få till en bok som man mår bra av och man får en känsla av att han kommer vara lika sprallig ända tills dagen han dör. Hans historia är bra men framför allt - äkta. Han vet att han inte är speciell genom att dö i den form av cancer som han kommer dö i, men han vet att det fortfarande inte är försent att bli speciell. Den känslan, av att ingenting är omöjligt, är han otroligt bra på att föra över. För om en som har tre till sex månader kvar att leva har det hoppet, då kan minsann alla ha det!

Jag hittade den här boken i min mammas nattduksbord och började läsa några sidor. Och sen blev jag fast. Jag tror det tog ungefär 4 timmar att läsa den. Kapitlena är alldeles lagomt långa (tre-sju sidor ungefär) och det är det som gör att det går så fort att ta sig igenom den.

Ja, så om du vill ha en bok som du bara mår bra av att läsa så är det den här du ska läsa. Perfekt för solstolen!

Betyg: 9/10Tävling hos Pia :)

Ja, Pia på bookrelated.devote.se, tävlar ut två böcker på sin blogg nu :) Man får välja mellan dessa åtta:

 

 Jag är självklart med och tävlar!
Tävlingen avslutas den 31:a juli kl.16, så var med du med! :)


Nya lån :)

Ja, jag var på bibblan häromdan och hämtade dessa som var reserverade:
      

Alltså dom resterade 6 i TRE-serien :)

Jag vet att jag sa att den fjärde boken inte var bra, men jag hade dom reserverade och tyckte att jag skulle ge hela serien en chans. Jag menar, det kanske blir bättre :)

Flytande i vatten

 

Bok: Flytande i vatten
Författare: Kjetil Johnsen
Förlag: B.Wahlströms
Antal sidor: 181
Övrigt: Lånad

En varning för spoilers eftersom det här är den fjärde boken :)

En vacker och varm sensommardag. En pojke och en flicka badar för första gången tillsammans i den lilla insjön. De vet inte att de snart ska upptäcka liket. Flytande i sjön, inlindad i plast, naken. Och det är någon de känner.

Vilde och Nick delar en fruktansvärd hemlighet. Överallt finns det intriger och dolda motiv. Allt verkar hänga ihop och allt blir bara trassligare. De känner båda att de håller på att tappa kontrollen över sina liv. Vilde får dubbla budskap av Trine och Nick är nära att mista Nora. Och vad är det för egna hemligheter Nick bär på? Varför har han en revolver och vem är egentligen hans syster?
Samtidigt blir Benedictes liv allt snårigare, och hon känner sig allt mer ensam. Hon vet att hennes pappa döljer något och hon förstår sin mammas missbruk allt mer. Benedicte kan själv inte hålla sig undan de små tabletterna som förminskar hennes oro och rädsla

Vad jag tänker då? Ja, jag vet faktiskt inte. Jag tycker absolut inte att det här var någon bra fortsättning på trean. absolut inte. Men om jag ska fundera på hur den var som bok, nja, det är väl kanske en lika stor besvikelse.

I dom förra böckerna så har det ändå varit lite spännande att läsa vidare eftersom dagarna räknas ner i varje bok, men i denna så avslöjas vem som mördas och nja, det blir inte samma spänning riktigt. Dessutom så tycker jag att den här boken anspelar mer på kärleken och deras förhållande istället för att fokusera så mycket på mordet.

Men slutet är som vanligt att man bara vill kasta sig över nästa bok. Men jag känner såhär: Är det verkligen värt att ta sig igenom 180 sidor för att tycka att dom sista 5 är bra? Nej, jag tycker faktiskt inte att det är riktigt värt det. Vi får se om jag fortsätter att läsa serien men den här boken gjorde mig besviken.

Betyg: 2/10

Vad tycker du? :)

Ja, idag så har jag troligtvis läst ut Flytande i vatten men eftersom jag skrev det här igår så är jag inte säkert. Men nu ska jag komma till saken.
Alla bloggar har något som någon tycker kunde ha gjorts bättre, så nu får du säga till om vad du tycker att jag ska ändra :)

Har jag för långa/korta recensioner?
Skriver jag för mycket/lite om någonting?

Ja, skriv vad ni tycker för jag blir bara glad :)

(bilden har inget med inlägget att göra, men jag tycker den är så himla fin)

Lilla darling

   

Bok: Lilla darling
Författare: Johanna Nilsson
Antal sidor: 216
Serie: -
Andra böcker av Johanna: Janis den magnifika, Konsten att vara Ela.
Övrigt: Lånad

"Lilla Darling. För andra är hon lite bimbo. Lite slampig. Ganska ytlig. Festar hårt. Men inte för mig. Lilla Darling är meningen med mitt liv, jag vet bara inte hur jag ska berätta det för henne."

Varje morgon målar Jerry en sorgrand runt sina ögon, svart kajal mot det blå. Det finns de som tror att han är bög för att han sminkar sig, men så är det inte. Han har bara så mycket svartkänslor att han måste visa det svarta. Förutom lillasystern Annie är Lilla Darling den enda som är viktig för Jerry. Han ser något hos henne som de andra i gänget inte ser, och han vet att hon luktar som sommar - som en sommar med regn.

Mina tankar:

Ska jag vara ärlig så var det framsidan som jag fastnade först för. Sen när jag lästa handlingen så verkade inte jättebra men oj, vad fel jag hade!

Den här boken handlar om Jerry, som är helt besatt av Lilla darling. Man får följa hans liv genom längtan till henne, och hans position att var "den tyste". Hans samhälle är uppdelat i två delar. Invandrargänget och det gänget som Jerry är med i. Men Jerry och Reza från Invandrargänget umgås över gränsen, även fast dom är dom enda. Det enda som verkligen betyder nåt för Jerry är Lilla darling och hans lillasyster Annie. Ingenting annat spelar någon roll, tror han.

Den här boken är som en lång, fin dikt. Jag gillar språket och hur alla karaktärer utvecklas, samtidigt som Jerry är den tystlåtna i bakgrunden. Handlingen känns lite lam vid vissa tillfällen men om man inte är petig så är det inget som märks. Ja, jag gillar den här boken, på grund av det fina språket och Jerrys fina längtan till Lilla darling. :)


Tack Elisabeth för ditt mail, det gjorde hela min morgon! :)

Mitt perfekta liv

                                                

Bok: Mitt perfekta liv
Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 444
Serie: -
Övrigt: Köpt :)


Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar. Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge. Kan det helt oväntade vara det som är helt rätt?

(handlingen tagen från Raben & Sjögrens hemsida)


Mina tankar:
Gud vad jag har längtat efter den här boken! Åh, jag blev kär i den redan när jag fick reda på att den skulle komma ut. Sen när jag såg omslaget så blev jag ännu mera kär, det är nästan snyggare än Mycket mer än så. Och jag älskar att den utspelar sig under sommarlovet, för det är ju precis vad det är just nu!

Sarah Dessen skriver så att man bara längtar att få vara där dom är, längtar efter deras hus, deras familj och ja alla karaktärer. Notera då att detta handlar om en tjej som är "perfekt" även fast hon inte mår bra. Hennes pappa har dött och hon tänker fortfarande ofta på det. Hon känner att hon inte kan prata med sin mamma och hennes pojkvän vill ta paus bara för att hon skrev något "opassande" i ett mail. Att då skriva så att man längtar till det, det är liksom... WOW.

Eller man skulle kunna beskriva det som att det känns som att man står där, några meter bredvid och ser på. Ser precis vad som händer. För så bra skriver Sarah Dessen.

Dom flesta som har läst alla Sarah Dessens böcker säger att denna är den bästa. Men nja, det kan jag inte riktigt hålla med om.

Hon har kommit på en ganska bra handling, men tyvärr så måste jag säga att jag inte fastnade förens efter 200 sidor. Men sen så var jag som en igel på boken och läste ut den sista delen under gårdagen. Asså jag kunde inte sluta! Så därför vet jag inte riktigt vad jag ska ge den här boken för betyg. För att dom första 200 var bra, men inte alls så som dom sista 250 var. Så det är lite svårt. För att det är absolut en grymt bra sommarbok, men jag hade väl förväntat mig en till som Mycket mer än så, vilket det här inte var. Så betyget skippar jag nu faktiskt.

Lite smått :)

Ja, idag har jag varit hos min bästa vän och bara haft det gött. Hon är ingen tjej som läser jättemycket men jag lånade henne dessa böcker och hon blev sugen på att läsa dom båda, vilket borde ses som positivt :)
 

Själv så tycker jag att dom här två är riktigt grymma sommarböcker, så ja, vi får väl hoppas hon gillar dom! :)

Dessutom så läste jag till sida 300 i Mitt perfekta liv imorse och vi får se om den blir utläst ikväll. Om inte annat så blir den det imorrn. Ha det gött! :) 

Äntligen så kommer dom! :)

Godmorgon alla glada människor ute i världen! :)

Igår så hämtade jag en bok och jag vet att den andra boken kommer idag. Så jag tänkte avslöja nu vilka jag har fått/ska få :)

Två hela veckor tog det att få två ynka böcker men ja, den som väntar länge, väntar alltid på något gott :)

  

Fyra dagar, fyra nätter vet jag att jag kommer gilla. Den bara låter som en som jag kommer gilla och då vet jag att jag gör det.

The maze runner är jag fortfarande lite tveksam till, jag beställde den för att jag bara har hört bra saker om den, men det har jag bara gjort om Tomorrow when the war began också men den gillar jag inte alls. Så vi får väl se, handlingen verkar spännande och jag gillar att det är stora sidor :)


Sammanfattning: Första halvåret 2011

Ja, jag vet att det är fjärde idag men eftersom mina böcker vägrar komma och det går trögt med läsandet så får det bli såhär ändå :)

Antal lästa böcker: 34 st.

Antal lästa sidor: 8837

Månadens böcker: (dom står från Januari och vidare)
                  
Hur var mitt mål för det första halvåret?: Det var väl att jag skulle läsa 42,5 st böcker vilket jag inte har lyckats med, som jag trodde att jag skulle göra. Men i alla fall, nu har jag en o en halv månad att ta igen och om jag läser lika mycket vid skolstarten som jag gjorde nu i vår, så lyckas jag nog med mitt årsmål :)


Utvärdering: Jag måste ändå säga att jag är ganska nöjd. Som alltid, skolan har tagit tid men ändå inte stulit all min tid, och om jag tänker på hur mycket jag läst förra året vid samma tid så var det inte ens häflten faktiskt. Så det är positivt att jag ägnar mig mer åt läsningen nu när jag har en bokblogg :)


Ja, så målet till nästa halvår?: För det första så tycker jag att det är helt sjukt att det redan har gått ett halvår, vart tar tiden vägen liksom? :P Nej, men, jag ska uppfylla mitt mål om att läsa minst 85 böcker och även fast jag inte tror att det kommer ske så ska jag verkligen försöka att läsa alla böcker i min bokhylla :)

Ha en fortsatt bra måndag! :)

16 wishes

Måste bara tipsa er om en film som jag blev totally in love with imorse! :)

Som ni säkert redan har fattat så heter den 16 wishes och handlar om Abby som fyller Sweet 16. Ända sen hon var liten så har hon drömt om just denna dag och skrivit upp 16 punkter hon vill göra innan eller när hon fyller 16.
Hon sätter upp listan på sin garderobsdörr och till sin förvåning får hon av en kvinna vid namn Celeste, sexton födelsedagsljus, varje ljus motsvarar en önskan på listan. Önskningarna infaller, och plötsligt är Abby populär, sportig, elegant och får uppmärksamhet från sina vänner. Dagen blir bara bättre och bättre tills en önskning gör så allt förändras.

Den här filmen är bara sååå bra, en riktig Disney-klassiker som jag blev in love with! :)
Hungerspelen...

Ja, i sommar så har jag ju tänkt läsa Hungerspels-trilogin eftersom filmen kommer nån gång och ja, alla säger att dom är SÅ bra.  Men om jag ska vara ärlig så är jag inte jättetaggad på att läsa dom så, är det nån som kan liksom peppa upp mig på dom? För annars känns det som att dom inte riktigt får en ärlig chans...

Sen hur det går med Tomorrow tycker jag inte att vi kommenterar alls, jag tycker inte att den är vidare värst bra nu efter 150 sidor eller nåt, så jag läser den här isället:)

Sammanfattning: Juni

Okej, först och främst så måste jag säga att jag var alldeles för orealistisk igår, och tänkte inte på att engelska böcker tar dubbelt så lång tid att läsa. Så mitt schema flyttas fram en dag, idag ska jag läsa ut "Tomorrow" och så vidare :) Men det jag sa igår som faktiskt stämde, var att jag har planerat för lite, för nu har jag bara ful-serien och Little darlings och Lilla darling kvar. (Ja, om man inte räknar med dom som jag ska ha med på semestern då=)) Så det blir nog hungerspelen i sommar också =)
Men det blev nio st böcker i alla fall :)

Antal lästa böcker: 9
Antal lästa sidör: 2481
Månadens bok: Måste säga två :)
 
Röd skymning & Ingen sommar utan dig

Sämsta bok:
Den här var inte dålig, men det var den som var minst bra.

Twilightsagan - den officiella illustrerade guiden

Andra böcker denna månad: Ett hål i själen, Den farliga kyssen, Det som kommer ske, Sommaren jag blev vacker & Tretton själ varför.


Mål till nästa månad:

Ja, det här är ju då min bästa månad på hela året, 9 böcker totalt, men inte så himla många sidor. Så jag säger väl att jag ska fortsätta som jag gjort, eftersom jag har läst 8 av dom 9 på sommarlovet. Och om jag fortsätter så så kommer jag att ha en ännu bättre månad i Juli! :)

RSS 2.0