Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Sammanfattning: Mars

Antal böcker lästa: 7 st

Antal sidor lästa: 1810

Månadens bok: Hm, jag kan inte välja så det får bli 3 st :)   

Andra böcker som är lästa denna månad: Break, Spotlight, Eragon och Här ligger jag och blöder.

Så, nu går vi in i fjärde månaden detta år (helt sjukt vad tiden går fort!) och vi hoppas på en liknande bokmånad då! :)

Här ligger jag och blöderBok: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Gilla Förlag
Antal sidor: 252
Övrigt: En julklapp jag fick i julas :)

Handling: 

"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.
På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.


Mitt betyg: Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det är en ganska speciell handling, börjar med en avskuren tumme och fortsätter med en forsvunnen mamma. Ja, jag vet inte. Jag kan inte säga att jag tyckte den var jättebra, för det tyckte jag inte, men samtidigt så var det nåt som gjorde så jag inte kunde släppa den. Jag vet inte vad det var riktigt. Så detta betyget får stå oklart tills vidare tror jag.


Bokhavet - en sida för dig som bara vill ha recensioner! :)

Hej!

Jag tycker att du (om du inte redan gjort det vill säga :P) ska gå in på www.bokhavet.blogg.se, för där är det sju bloggare som bara skriver recensioner. Jag tycker att det är en genialisk idé! :)

Just nu så har jag 54 sidor kvar i denna:  som by the way, ska vara utläst till på fredag. Jag hoppas jag hinner läsa ut den till/eller imorrn så den kan va med i mars månads-sammanfattning:)

Kolla vad som kom i min postlåda!Jo, det är sant! Jag har fått ett recenzionsexemplar av Reckless! :)
Tacktacktacktacktacktack och åter tack Opal! :)

Helt plötsligt blev jag sugen på...

..denna bok. Vilket var lite konstigt men igår när jag skulle lägga mig i badkaret så kände jag att det var just den boken jag skulle börja på :)


Så istället för att läsa mina lånade böcker gav jag mig på denna. Självklart läser jag ju också "Sarahs nyckel" men den läser jag mest i skolan :)

Dessutom så har min skola omdömesdag idag så jag är ledig:)
Och nu när jag har lyssnat klart på Eragon ska jag börja lyssna på Magi, som också är hemlånad, ni vet jag håller ju på och virkar sånna här söta:
(den på bilden är det inte jag som gjort)


EragonBok: Eragon
Författare: Christopher Paolini
Antal sidor: 523 ( 16 cd:s)
Förlag: Bonnier Carlsen

Handling:
När den fattige bondpojken Eragon hittar ett blått drakägg förändras hans liv. I ägget finns drakungen Saphira, och Eragon och Saphiras öden vävs samman för alltid.

(text tagen från Smakprov.se)

Mitt betyg:
Asså jag brukar inte gilla fantasy, brukar säga att jag är en fantasy-hatare men denna... denna bok var.. fantastisk, underbar, ja, jag bara älskar den! :)
Det är inte den bästa bok jag läst men det har gett mig insikt i fantasy-hyllan, så härmed erkänner jag att jag inte är en fantasy-hatare längre :)

Betyg: 7/10

P.S. Svara gärna på frågorna i förra inlägget, är fortfarande för osäker för att göra det. Dessutom så kan det vara bra att veta (eller kanske inte :P) men jag hade missat en skiva i Eragon-fodralet så jag har missat slutet, tänkte åka till min kompis och läsa det eller något :P Sen vill jag bara säga att jag skriver ljudböcker som vanliga för det blir mycket enklare när jag ska räkna ihop i månads-sammanfattningarna, eftersom jag inte lyssnar på så mycket :) D.S.

Lite smått :)

Hej!

Igår hade jag inte tillgång till dator utan bara Ipoden och jag kom in hit men att blogga funka inte.. men nu är jag här och kan blogga :)

Jag har tre spår kvar på Eragon och gud, i love it! Sen så funkar det inte med Bookshelf-touren men om ni vill så kan jag göra på ett annat sätt som är nästan samma sak, vad tycker ni om det? :)

Och tillsist kan jag ju nämna en liten sak som har dykt upp i mitt huvud. Jag tänkte lova er en sak, så vad säger ni, vill ni ha ett löfte? :)
(en bild jag tog i sommras :P)

Ett litet försök till en Bookshelf tour..

Ja, som ni ser så har jag en bookshelf tour på G men jag har absolut ingen aning om hur jag ska få in den hit så jag får se om jag lyckas :P

Och det gör jag inte... Jag får försöka att lösa det men då vet ni i alla fall att det är på G, annars så har jag en tanke i reserv som inte alls blir lika kul men kanske funkar :)

Ville bara säga att..

..idag är det första dagen för mig som vi börjat med läsprojektet på svenskan. :) Vi ska läsa ut en bok på tre veckor, göra uppgifter om den samt en muntlig recenzion för vår lärare. Boken jag läser är:

Jag hann läsa trettio sidor på lektionen idag och jag är fast, så ja, mina förväntningar är stora! :)

Om jag stannarBok: Om jag stannar
Författare: Gayle Forman
Antal sidor: 190 st.
Förlag: B. Wahlströms

Handling:

På ett ögonblick förändras allt. Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner.
I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val.
Och nu står hon inför det svåraste valet av alla, leva vidare med smärtan eller släppa taget?

Mitt betyg:

Wow, vilken bok. Det här hade jag verkligen inte förväntat mig. Det här är en sån underbar bok om ett väldigt svårt val, och dessutom sättet att framföra det på... wow. Jag är nog lite tagen och jag ville inte att boken skulle ta slut. Jag är lite skeptisk till en fortsättning eftersom denna är så bra som den är, tvåan kanske bara förstör. I alla fall, detta är en helt underbar bok om sorg, svåra val och meningen med livet.

Betyg: 8/10


Idag...

... så har min skola studiedag så man är hemma idag med. Jag har lyssnat på Eragon och är nu på cd 12 av 15 så den kanske blir utlyssnad idag. :) Medans jag har  lyssnat så har jag blivit inspirerad av Ellinor och ritad denna, med tips av henne :)


Ögonen ser trötta ut och näsan blev liten men jag är ändå ganska nöjd. Jag har aldrig kunnat rita så det kanske är ett steg på vägen i alla fall :)

Tyvärr tog pappret slut uppåt så jag fick inte plats med hårtoppen. I alla fall, Om jag stannar är så gott som utläst, ungefär bara 5-6 sidor kvar, så den kommer det recenzion på senare idag, hare bra så länge! :)

Hej...

..., idag är man sjuk så man får väl hoppas på en del läsning. Lyssnar på Eragon nu och har kommit halvvägs så den kanske blir utlyssnad idag :)
Annars så läser jag både Hunger och Om jag stannar för tillfället och Om jag stannar är snart utläst :)
Ville bara skicka in och berätta läget, man känner sig lite tom utan dagslistan :P
Aja, ni får en bild så får ni väl ha en bra tisdag! :)

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Bok: Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Författare: Sara Ohlsson
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2011

Handling:

 Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill.

Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

Mitt betyg: Jag bara ÄLSKAR denna bok. En helt underbar bok! Jag varnar dig: väldigt beroendeframkallande!

Betyg: 10/10

Day 29 - a book everyone hated but you liked

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har en aning, jag läser för det mesta bara böcker som någon annan har tipsat om så nej, denna är svår... Imorrn börjar läsprojektet i skolan och jag bara älskar konceptet! :) Och så tänkte jag att eftersom ni inte fick svar på day 29 idag så får ni dag 30 istället :)

Day 30 - Your favorite book of all time

Kanske ingen överraskning men :)

Day 28 - Favorite title

Måste ändå säga:


Det låter lite smått hemligt och man blir nyfiken på boken bara av titeln. :)

P.S. Finns min header nu eller har den försvunnit? För det har varit lite problems.. D.S.

SpotlightBok: Spotlight
Författare: Meg Cabot
Serie: En prinsessas dagbok, del 2
Antal sidor: 228
Förlag: Tiden

Baksidestext:

Farmors prinsesslektioner fortsätter, mamma är gravid med matteläraren och Mia själv har fullt upp med att vänja sig vid sitt nya liv. Hon vet inte om hon gillar det där med att vara prinsessa, det var mycket enklare när allt var som vanligt.

Mitt betyg: Jag tycker om den här boken också. En feel-good bok som man kan läsa när som helst, man blir bara glad av den. Ja, även fast den här inte får helt betyg så älskar jag även tvåan i denna serie! :)

Tears of a friendBok: Tears of a Friend
Författare: Joanna Kenrick
Antal sidor: 60
Förlag: Evan Brothers

Handling: 

Cassie and Claire are best friends.
They do everything togheter.
But Claire always likes things her way.
And Cassie´s fed up. Now they´ve fallen out.
Can they ever be friends again?Vad jag tycker: En helt okej bok, den är läsvärd i alla fall. Det är en kort engelsk bok som man ska läsa om man är sugen på något lättläst engelskt. :)

P.S. När jag reserverade den här så trodde jag att det var en tjock bok och när jag hämtade den så bara: "Eh... what?" Men den var okej i alla fall :)


Day 27 – The most surprising plot twist or ending

Jag har absolut ingen aning. Jo, den här:Det här är en helt okej bok, inte Emma Granholms bästa men endå, slutet var verkligen... wow.

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Hej!

Blir ett lite sent inlägg idag men det går väl bra det med :)
På svenskan idag så var vi till bibblan, hade reserverat 4 men låna 5 så nu har man typ 12 hemlån... I alla fall, kul vare och på tisdag börjar vi läsa! :)

Okej, dag 26 då:


Det här är en oerhört stark bok som ändrade mycket hos mig. LÄS DEN! :)

Läste förresten ut två böcker idag men recenzion kommer imorrn :)

Hopplös som man är...

...så kommer det ju till nya familjemedlemmar i min bokfamilj ganska ofta. :P
Dom flesta kanske anser att bokrean är över men den här hittade jag på Ica för bara 29.50 (!)Vargbröder del 6, Vålnadernas berg  - Michelle Paver

Som ni kanske redan vet så har jag bara läst dom två första, dock äger även den tredje. Den serien står också med på listan: Ska läsas. Nu när jag har ytterliggare en i serien så kanske det blir av i en snar framtid! :)

Förresten så har vi ett projekt på svenskan nu. Vi ska läsa en bok på minst hundra sidor och sen skriva om den, skitbra! :) 

Day 25 – A character who you can relate to the most

Den här fick man verkligen tänka på. Hm..

Jag skulle nog säga Therese i Tillsammans. Egentligen har vi nog inte så mycket gemensamt men när jag läser om henne så känner man igen sig, en annan också är Willa i öppna ditt hjärta :)

   


Kolla in det här! :)

I sommar (maj-juli) kommer det ut ett par nya böcker man bara blir såå sugen på :)


B. Wahlströms:Förlorad ängel - Becca Fitzpatrick, del två efter första fallen ängel.
Fallen ängel har jag inte läst men nu när det kommer en tvåa så är det ju ett måste, har verkligen inte hört något dåligt om den!När jag lät dig gå - Gayle Forman, del två efter första "Om jag stannar".
Jag har inte läst första men den är hemma och ska läsas så fort som möjligt.Klass 7B, början på värmen - Pernilla Gesén, del 8 i serien Klass 7B
Jag har inte läst dom sju första men min kompis säger att dom är så bra så det kommer absolut hända (nångång:P)


Raben&Sjögren:


Jag avgudar hennes första jag läst, hoppas så på denna! :)

Ja, detta är några böcker jag är sugen på i alla fall. Har du några du längtar till? :)


Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Ja du, jag har inte den blekaste aning faktiskt. Jag har nog ingen bok i bokhyllan som jag vet att ingen i min närhet (eller bokbloggar) har läst. Då får jag tänka på vad jag har lånat och säger nog....
Denna:


Jag fastnade för det här omslaget för några år sen i skolbibblan och detta är en enkel, fin bok som definitivt borde läsas av fler :)

Day 23 - A book you wanted to read for a long time but still haven’t

Den här frågan har väldigt många svar från min sida, men jag väljer en av dom alla:


(liten bild jag vet :P)

Tänkte uppdatera er lite på vad som händer på bokfronten här :)
Jag fick ett recenzionex av "Jag är tyvärr död och jag inte komma till skolan idag" som är skriven av Sara Ohlsson häromdagen och den är utläst. (Läs Sofies härliga bokupplevelse med den boken här: http://filo-sofie.blogspot.com/2011/03/fran-smalands-skogar-till-bokrelease-pa.html. I alla fall, utläst är den men recenzionsdatumet är inte förens den 21:a så ni får vänta tills dess :) Just nu läser jag Spotlight av Meg Cabot och den är också snart utläst. Vad som kommer efter den är inte bestämt, nu blev det mycket text men om ni fortfarande läser så har ni ju inte tröttnat :)

På torsdag så ska vi till bibblan med svenskan vilket är skitbra, läsprojekt here we come! Jag har reserverat några böcker och sista datumet är på fredag så jag kan hämta dom på svenskan! :)

Några av böckerna jag reserverat:
   


Day 22 - Favorite book you own

Jag måste faktiskt säga två stycken.

Okej, tre stycken :)Day 21 - Favorite book from your childhood

Var det inte en fråga om det här i början?
I alla fall, det är samma svar, Astrid Lindgren-fan som jag var :P

Skolprojekt eller inte? :P

Ja, min svenskalärare frågade häromdan vilka som hade lånekort på statsbibblan. Självklart räckte jag upp handen men jag var en av dom få. Till dom som inte hade delade hon ut lappar om det som dom skulle ta med hem. Jag undrar jag om det inte är ett läsprojekt på gång? Det ryktas om det så hoppas, hoppas hoppas!! :)


(ni får denna uttjatade bild:P) 

Day 20 – Favorite romance book

Ja du, svår fråga faktiskt.. Jo förresten.Det här är faktiskt en underbart romantisk bok! :)


Tänkte bara säga lite hur det ser ut på bokfronten också. Just nu så vet jag inte riktigt vad jag läser, eller jag har några böcker som jag skiftar emellan men ingen som jag fokuserar på direkt, anledningen till att det är så är att jag har tagit den bok som varit närmast helt enkelt. Två prov denna vecka gjorde det inte bättre, men nu ska jag inte klaga :) Jag ville bara säga det här så ni visste hur det låg till :)

Day 19 - Favorite book turned into a movie

Jag skulle vilja säga "En prinsessas dagbok" men den filmen såg jag innan jag läste första boken så den räknas inte. Så jag säger väl:


(skulle ha tagit en annan bild men det funka inte)
Magiska HP är verkligen värd denna dag :)


Day 18 – A book that disappointed youDet här är tvåan i serien och det var den som gjorde mig mest besviken i hela serien. Men om det skulle vara en serie som gjorde en besviken så skulle det bli hela också...

Kolla vad som hängde med mig hem! :)

Som ni hör på rubriken så kom det en till bok till min familj :)

Night Shade - Andrea Cremer

Jag bara äääääälskar omslaget och jag har varit sugen på nåt engelskt länge nu. Så jag slog till och hoppas sååå på den :)Day 17 – Favorite quote from your favorite book

Min favoritbok är ju då Tillsammans av Denise Rudberg. Men det var så himla längesen jag läste den så jag kommer inte ihåg någon speciell mening. Så jag tar ett spännande citat från en annan bok av Rudberg.

"När hon passerade prasslade det och hon ryckte till, men stannade inte. Hon slet upp grinden och störtade fram mot huset, och när hon vände sig om var allt stilla. Hon kände att hon måste samla ihop sig själv innan hon blev allt för neurotisk. Det var inte särskilt klädsamt. Hon tog ett djupt andetag och lovade sig att försöka ännu mer, försöka hålla nerverna på plats. I samma sekund såg hon skuggan bakom gardinen i sovrummet. Någon befann sig på övervåningen."

Det där är ju så spännande så det är inte klokt! :)

Kommer förresten från denna:


Day 16 – Favorite female character(s)

Jag måste faktiskt säga dom här två:
  

Det blev verkligen konstig storlek på dom men :)
Alice Cullen - Twilight                  Matilde - Matilde

På Matilde-omslaget är det ju Denise Rudberg (författaren) men jag gillar personen i den boken i alla fall :)

BreakBok: Break
Författare: Eva Susso
Antal sidor: 181
Serie: Dansfabriken, del 3
Första meningen: Therese gav Marko ett menande ögonkast när Kian släppte in dom i träningslokalen.

Handling:
Dansfabriken betyder allt för Marko, Melina, Rafael och Terese. Här tränar de nya moves - men här uppstår också ljuv kärlek och svåra konflikter.

I rollerna:

Melina: Inget kan stoppa henne från att nå toppen. Inte ens killar.

Marko: Dansar gärna men hånglar hellre. Bästa kompis med Melina.

Rafael: Börjar bli grym på dans och mer och mer kär. I Melina.

Terese: Klassiskt skolad, lite yngre, lite rikare och fruktansvärt envis.

Vad jag tycker:
Det här är absolut den bästa boken i hela serien. Jag hade absolut inga förväntningar på den här boken pga. dom första två men den här gillar jag faktiskt. Nu börjar jag känna igen Eva Susso igen, vilket är skönt. Det som är lite synd är att det först ska hända i tredje boken.. Sen måste jag bara påpeka att omslaget gör mig besviken. Det första var så fint, det andra inte alls bra men det här är bara löjligt. Det ser bara tillgjort ut, hade varit bättre om det var tecknat eller bara en bild eller så.

Betyg: 6/10


Day 15 - Favorite male characterJasper Cullen - Twilight

Asså jag har flera men det här är min absoluta favorit. Jag har ända sen jag läst böckerna fascinerats av hans "gåva". Att kunna förändra känslor, ja, det är coolt tycker jag :)

Tiara och Dr. Martens


Bok: Tiara och Dr. Martens
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 252
Serie: En prinsessas dagbok, del 1

Handling:
Jag fattar att mamma blev kär i pappa. Han var riktigt läcker.
Nog för at jag vet att pappa sysslar med politik, och det är klart att jag vet att han är rik - men att han skulle vara furste av ett helt land?
Och nu ska min farmor komma hit och ge mig prinsesslektioner! Varför ska jag, en skoltrött vegetarian i Dr. Martenskängor, behöva lära mig hur man vickar sopptallriken åt rätt håll och trippar runt på höga klackar?

Vad jag tycker:
Det är en jättehärlig bok det här. Även fast den inte får högsta betyg så älskar jag den. Jag tycker om hur Meg Cabot skriver och jag gillar bara allt. Tyvärr så stämmer inte riktigt alla saker som det är i filmen (som jag ångrar att jag såg först), men jag älskar den lika mycket i alla fall.

Betyg: 7/10


Day 14 - Favorite book of your favorite writer

Jag vet att bloggen har varit lite död dom sista dagarna, eller det känns så från min sida i alla fall. I förrgår så hade blogg.se nåt fel på sidan så nu ser inte jag kommentarerna om jag inte går in på kommentarer så verkligen förlåt om jag inte har svarat i så fall.

Day 14:


Är ni förvånade? :P

En lat jävels guide till MVG i alla ämnenBok: En lat jävels guide till MVG i alla ämnen
Författare: Douglas Berglund
Antal sidor: 79
Förlag: Frank förlag
Övrigt: Recenzionsexemplar

Vad den handlar om:
"Jag gillar inte ordet lat, det är så hårt och dömande. Kan vi inte kalla det motivationshandikappad? Det spelar dock ingen roll vad jag själv tycker, jag är onekligen den lataste människa jag känner.
Jag är inte dum, jag är inte nonchalant och jag är inte dryg. Jag gillar bara inte att anstränga mig i onödan. Det finns dock en liten faktor som inte passar in i den avslappnade livsfilosofi jag lever efter: Jag har MVG i alla ämnen.
I den här boken ska jag försöka lära dig hur du får de bästa betygen med minsta möjliga ansträngning.
Det här är en Lat jävels guide till MVG i alla ämnen. Hoppas du får lika stor nytta av den som jag."

Vad jag tycker:
Genialiskt! Varför har ingen kommit på det här förut? Det är en kort men intensiv bok som jag blir jätteglad över och jag säger bara det; Douglas är ett geni!

Betyg: 10/10


Juste ja!

För några dar sedan så gick jag in på Bokia igen och fick med mig denna hem:
Det blev en minimal bild men det är ytterliggare en läsdagbok fast i grönt. Tycker väldigt mycket om min orangea så jag slog till på en till nu på rean. Vad tycker ni om läsdagböcker? Bra, dåliga, obekväma?

Kolla!

Asså jag vet inte om ni tycker att det är bra att jag gör såhär, ni kanske bara tycker att jag skryter?
I alla fall, idag har jag fått ett recenzionsex igen! :)Denna bok som jag längtat så, så, mycket efter!
Den är ganska kort, ca 80 sidor, så recenzion kommer snarast :)

Tacktacktack Frank förlag! (som ni kan hitta här: www.frankforlag.se)

Sammanfattning: Februari

Ja, denna månad har varit seg, som sagt ett huge project i skolan som avslutades den sjuttonde, så inte så mycket läsning alls faktiskt.


Antal lästa böcker: 3
Antal sidor lästa: 958
Månadens bok:
Andra böcker denna månad:
Tiara och Dr.Martens & Konsten att tala med en änkling.
Genomsnittligt betyg denna månad: 3 ungefär.

Så, ja, det är bara att hoppas på en bokspäckad månad nu till mars! :)

RSS 2.0