Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Lycka! :)

Kolla vad som hoppade in i brevlådan idag! Lycka på hög höjd! :)


MirakelBok: Mirakel
Författare: Renate Nedregård
Antal sidor: 191
Serie: -
Förlag: Gilla Böcker

Rakel är 17 år och sjunger i kyrkans ungdomskör när det ofattbara sker – hon blir headhuntad till Idol. Några år senare toppar hon hitlistorna och lever sitt liv som världsstjärnan “Miracle”, ett liv andra bara drömmer om. Men en dag får hon ett mail från det förflutna ...

Åh, sån bra bok! Det här är en bok med snabba kapitel, snabbt språk och bra handling. Helt enkelt en lysande bok.

Rakel är en blyg tjej som sjunger i kören och bara några månader efter att hon har blivit stor genom Idol så har hon ett skivkontrakt, fans och snart har hon ett liv fullt av konserter, fester och rykten. Från att vara den där lite blyga tjejen så har hon nu blivit den som tar för sig och lever sitt liv fullt ut. Men när hon får ett mejl från sin gamla körledare så är hon kanske inte så stor längre.

Boken tar fart från första sidan. Man läser med stor spänning och man vill absolut inte lägga ifrån sig denna bok. Jag läste ut den på en dag, och det är mycket för mig. Så bra är den. Det snabba språket gör att man klänger sig fast ännu mer och bara vill till nästa sida.

Ungefär varannat kapitel är från hennes tid innan Idol och varannat är från hennes tid efter. Att det är så stormgillar jag! Man får en helt annan syn på hennes liv och ja, gud vad bra den här boken är! :)

Sammafattning: Om du vill ha en bra bok med mycket fart i så välj denna, för den har en suverän handling också! :)

Betyg: 8/10

Tack så väldans mycket Gilla Böcker för recensionsexemplaret! Guld värt! :)


Breaking dawn :)

Hej allihopa!

Idag hade jag special-dag i skolan så jag slutade 12, så himla skönt!

I alla fall, i söndags så var jag och en kompis på Breaking Dawn och jag kan inte säga annat än WOW! WOW, WOW, WOW! :)

Okej, jag ska samla mig. Men den var ju såååååå himla bra! :) Jag har aldrig sett mig själv som ett av dom alla galna fansen (okej, jag känner några som är värre än mig) men efter den här filmen så har jag nog blivit ett. Även fast jag har läst boken och vet precis vad som ska hända så är det fortfarande precis lika spännande. Ja, det här är nog en av dom bästa filmer jag sett! :)

Jag var ju också tvungen att köpa en Twilight Meny med popcorn, dricka och ett armband. ETT ARMBAND! :D Aahh, Gud vad glad jag blev när jag såg det. Självklart sparade jag den fina plastmuggen som var i hård plast och även den fina popcorn-kartongen. Men istället för att ha hela och stå på min bokhylla (inte praktiskt då den tar ganska mycket plast) så klippte jag ut bilderna och kolla vad jag lyckades få dom till! Fina, inplastade bokmärken, snacka om STOR lycka! :)

Har ni sett filmen? Eller har ni några liknande bokmärken? :)


Och vinnarna är:

himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg
IA & Helena L! :)

Stort, stort grattis till er!

Tack till Gilla Böcker som sponsrade tävlingen med böcker och som gjorde tävlingen möjlig! Stort tack! :)

Tack till alla er som har varit med, jättekul att det blev hela 49 st! :D

Tack, tack, tack till alla som har varit med på något håll, för det har hjälp massor! :)

Ni två vinnare får gärna mejla mig eran adress på recenzion@live.se så jag vet vad jag ska skicka dom :)

Ha det bra!

Glöm inte! :)

Hej!

Kom ihåg att vinnarna av böckerna dras imorgon, om du känner någon som vill ha den, tipsa gärna i sista minuten. Annars så får ni hoppa in här imorgon för att se dom 2 vinnarna :)


Bookshelf tour, intresserade? :)

Hej!

För det första ska jag säga att den senaste tiden har det gått bra med läsningen! Jag har 2 utlästa böcker sen innan och läste ut en till igår :) Dessutom så har vi en special-vecka med skolan nu som gör att vi slutar tidigare och inte har vanliga lektioner! Det innebär noll prov, läxor eller förhör och mer tid till läsning! Yippie!!! :) Just nu håller jag på med "I'd tell you I love you but then I have to kill you", än då länge har jag inte kommit jättelångt men hittills är den bra :)

Någon som läst den och kan säga nåt?

I alla fall, det jag egentligen undrade var om ni är intresserade av en Bookshelf tour i videoform? För i så fall ska jag verkligen se till att försöka fixa det! :)

Om ni är intresserade på kommentera! :)


Flyga högtBok: Flyga högt
Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 315
Serie: -
Förlag: Raben&Sjögren
Andra böcker av Katarina: Som jag vill vara, Bara inte du, Inte lovlig & Räcker det om jag älskar dig. M.fl.

Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. När man kommer ny till klassen till exempel. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.

Så gör inte Silja. Silja gör allt fel. Silja gör tvärtom på alla möjliga sätt - och några till.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.

Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

När jag fick veta att den här skulle komma ut så började jag längta så in i bomben! Dom flesta andra sa att den skulle vara så lik "Tusen gånger starkare" så det inte ens var nån idé att läsa den. Jag såg enbart det som en fördel. Men när jag började läsa den så insåg jag hur fel dom flesta andra hade. Den här boken har ingen alls liknelse med "Tusen gånger starkare"! :)

Bokens 50 första sidor är lite sega men efter dom så kunde jag faktiskt inte släppa boken. Den blev sida för sida mer spännande och bra men när jag släppte den så kunde jag inte säga att det var en bra bok. Och varför inte det då? Nej, jag vet faktiskt inte. Men nu när jag har smält den några dagar så kan jag säga att det är en väldigt läsvärd bok. Varför? Jo.

Bredows språk är riktigt bra, det var det som fångade mig sida efter sida. Handlingen är ganska spännande och boken lockade mig så fort jag hade sett handlingen. Jag läste ut den på 5 dagar och det betyder att det har gått fort, och det är ju bra :)

Om jag ska sammanfatta då: En läsvärd bok när man har smält den, men inget speciellt när man precis har släppt den. Det är inget jag kommer komma ihåg men det är en bok som jag är glad över att jag har i bokhyllan. Så om du letar efter en bok du inte behöver tänka så mycket över, läs denna :)

Tack så himla mycket Raben&Sjögren för exemplaret, det är guld värt! :)

Status

Idag har varit en sväng på bibblan och lånat hem några böcker som jag reserverade igår kväll. Trodde verkligen inte att jag skulle få dom så fort! I alla fall, två av dom läste jag antingen för 2 år sen eller förra året men jag kommer inte ihåg så mycket :P Om nån av er har läst någon av böckerna så kommentera gärna och säg vad du tyckte! :)

Böckerna:


Omslag

Hej allihopa!

Tänkte visa några sjukt fina omslag nu på engelska böcker som bara gör att jag vill kasta mig in i boken på än gång.
Är det bara jag som tycker att dom är sjukt, sjukt fina? :)

The Boyfriend Thief 

Not That Kind Of Girl

Waiting For You

Sixteenth Summer

Going Too Far

Endless Summer (The Boys Next Door & Endless Summer)

Är det bara jag som blir sådär löjlig när man ser såna här omslag?  :)

Vilken var eran favorit förresten?

Hej :)

Hej hörrni!

Såg nu att jag har glömt skriva en sak om tävlingen och det är att ni jättegärna får sprida den vidare :)
Via bloggen, FB, twitter, ja hur ni nu vill, så att fler kan delta! :)

Hade bra!


TÄVLING!

Hej hörrni! :)

Som utlovat så kommer det nu en tävling!

Ni kan vinna "Himlen börjar här" och allt ni behöver göra är att lämna en kommentar. Tävlingen avslutas den 22:a november och resultatet kommer senare den kvällen! :)

Måste också tacka Gilla Böcker som är så snälla och sponsrar med 2 ex, ja, ni hörde rätt, det är två vinnare som dras! :)

Hoppas ni deltar! :)


Ahlgrens bilen! :)

Hej hörrni!

Idag har det varit en riktigt seg dag men jag har i alla fall läst ut "Söta pojkar är bara på låtsas", så det kommer en recension på den nu till veckan :)

Nu kommer ni få se min hemvirkade Ahlgrens bil, mönstret kommer från www.aehandmade.wordpress.com och som ni kanske ser så är den lite skev och så men jag tycker att det är själva charmen med hempysslat! :) Ni får dåliga och lite suddiga och såna bilder idag, men jag tänkte bättre det än ingenting! :)


Dumt av mig och liknande :)

Hej allihopa!
Nu har jag äntligen fått min IPhone och jag är superdupermegaglad!!! Men i alla fall, jag är klar med Ahlgrens bilen och ska ta kort på den imorrn, så för er som vill se så kommer det imorgon :)

Sen måste jag erkänna en sak som jag lovat er men som inte kommer ske just för tillfället. Jag lovade er ju en tävling men jag har verkligen inte hunnit fixat en vinst, så jag tänker såhär: Om det ska bli en tävling som blir det av nåt som jag har virkat och inte en bok och det känns inte lika kul.

Så är det okej om det dröjer lite och det blir en bok istället?

Har förresten börjat på en ny bok nu på Iphonen. Mats och Anna bor inte här längre, heter den och än så länge så är den bra, har läst 12% så det är bra :)

Vad läser ni för tillfället? :)


Vampire DiariesBok: Uppvaknandet & Kampen
Författare: L.J. Smith
Antal sidor: 394
Förlag: Pocketförlaget
Serie: Vampire Diaries, del 1 & 2

Elena har allt, hon är skolans populäraste tjej, den självklara ledaren, och kan få vilken kille hon vill. Och när hon träffar den mystiske Stefan svär hon på att hon ska få honom. Till varje pris. Men Stefan är inte den han utger sig för att vara.

Stefan är den enda som kan stå emot Elenas skönhet och dragningskraft. I alla fall till en början. Men Stefan bär också på en hemlighet. En hemlighet som tyngt honom i århundraden – Stefan är vampyr. Ju närmare Elena Stefan kommer ju svårare har han att stå emot henne. Trots detta är han fast besluten att skydda henne från de faror som lurar i hans förflutna.

Damon är Stefans sexige och farlige bror som drivs av sitt hämndbegär till Stefan och sitt begär efter Elena. När han dyker upp ställs bröderna återigen öga mot öga – nu som rivaler om Elenas kärlek.
Texten är härifrån

För det första så måste jag vara ärlig och säga att jag inte hade en aning om vad det här var för slags bok. Jag visste att det var vampyrer och liknande men att den skulle handla om det den gör, det förvånade mig faktiskt.

Men det är en bra förvåning, jag tycker om handlingen, hur den utvecklas och till slut är spännande. Jag gillar hela boken, förutom vissa avsnitt som är lite långtråkiga men det är några fåtal sidor utav nästan 400. Boken utvecklas bra under dens gång och jag tycker om att det är en dubbelvolym, för då behöver man inte läsa hela boken på en gång vilket jag inte gjorde. Utan jag läste första boken och sen la jag undan den ett tag och började läsa sista boken nu i helgen :)

Jag tycker om den här boken, det är en bra handling, bra karaktärer och ja, den är bara bra. Ibland irriterade jag mig på likheten mellan denna och Twilight men släppte den snabbt eftersom jag kom på att jag inte tjänade på att tänka så.

Så, slutbetyget blir att det är en bra bok och jag tycker att du som inte har läst den ska göra det :)

Betyg: 7/10


Sammanfattning: November

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1004

Månadens bok: Denna månad blir det Vampire Diaries.

Sämsta bok: Jag vet inte riktigt, eftersom, Jag vill bara att du gillar mig, har sjunkit in nu och blivit bättre så tycker jag nog ingen :)

Min kommentar: Ja, jag är nöjd i alla fall, jag lyckades läsa 1000 sidor :)

Mål till nästa månad: Jag hoppas att lovet utbringar mer läsning än den som varit, för sen kommer en massa inlämningar och prov innan mina första betyg :) Så målet är att minst läsa 4 böcker :)


RSS 2.0