Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Höstlovsläsning :)

Hej!

Idag är min första dag på det underbara lovet och planerna idag är att virka klart en Ahlgrens bil, tvätta undan lite och att läsa ut Vampire Diaries :) Två kvällar i rad har jag försökt att läsa ut den men mina ögon har varit så trötta, så jag har somnat med boken i händerna och med tänd lampa :P

I alla fall, eftersom jag inte har alltför mycket inbokat på lovet så tänkte jag ändå läsa undan några böcker. Inte för att dom inte är bra, men för att jag verkligen inte har läst mycket på sistone.

Dessa böcker planerar jag att läsa ut:
image description  

Tänkte anordna en tävling snart igen också. Priserna är inte riktigt bestämda men kika in under lovet så kommer det en tävling! :)

Förresten, vill ni se det färdiga resultatet av min virkade Ahlgrens bil? :)

Tips om en inspirerande blogg :)

Hej!
För det första vill jag bara säga att min Iphone är försenad... inte kul! Men jag försöker att vara positiv i den frågan och längta till den istället :)

Det där har inget med inlägget att göra, så jag går vidare nu:

Idag tänkte jag tipsa om en jättebra blogg som jag följer och blir insirerade av. Bloggen heter Kungen & Majkis och själv beskriver hon bloggen såhär:

Det här är jag. Virktokig. Typ varannandag-bloggare. Mamma till Majkis, 3 år, lite tokig och full med spring i benen. Majkis älskar Shrek. Majkis heter inte Majkis, hon bara kallas för Majkis. Också mamma till Kungen, 8 år, lite tokig, glad och multihandikappad. Kungen älskar musik. Kungen heter inte Kungen på riktigt, men hemma hos oss är han Kungen och därför kallar vi honom Kungen. Jag är också sambo med sambon. I den här bloggen visar jag bl.a mina virk-alster...lite pyssel, lite om familjen och lite annat smått och gott...
citat ifrån bloggen.

Jag tycker att det är en jättebra blogg och förutom att hon virkar så gör hon massor av annat roligt som man själv kan göra!

Jag tycker i alla fall att det är värt en koll! 
Bloggen :)

Nyårslöfte.. eller ja, i alla fall halvt :)

Hej alla människor! Idag har det varit en toppenbra dag med både inlämningar, prov och supergod mat :) Kan man begära mer av en dag? I alla fall, kollade just på Pias blogg (bookrelated) och fick lite inspiration att också göra ett löfte om att inte köpa några böcker förens efter nyår. Och i mitt fall så blir det nog att skaffa böcker, eftersom jag numer sällan köper dom. Men i alla fall, jag vet att det dimper ner ett till recensionsex i brevlådan om ett tag men förutom det så ska jag försöka hålla mig :) Jag tycker det är en kul ide och jag får ju självklart inte låna några fler heller. Så jag ser fram emot det! Måste också berätta om det som händer imorrn. Jag ska få en Iphone! Åh, jag är överlycklig och helt supertaggad till det!!!! :)
Jaja, ha det bra så hoppar jag in imorrn och tipsar om en blogg! :)


Nytt lån :)

Hej! Kom precis på att jag var på bibblan igår och hämta ut en bok, och för första gången på väldigt länge så var mitt kvitto väldigt kort. Borde jag skrämmas av den tanken eller vara stolt över att jag faktiskt läser alla mina egna innan jag lånar andra? I alla fall, boken var denna:


Frånvarorapport ;)

Hej! Om du kommer till denna sida och jag inte har uppdaterat så finns det ett antal ursäkter, till exempel att jag knappt haft en ledig kväll på 1,5 vecka. Mitt liv leker och jag umgås med folk som jag känner och folk som jag börjar känna lite smått. Inlämningar och prov hit och dit och sjuka lärare. Bläää, kanske ni tänker men mitt liv är sånt för tillfället och jag tycker om det ;)
Så återkom gärna hit när jag börjar uppdatera igen, för det kommer vara bloggande med mycket energi! :) Om ni vill lämna ett meddelande så vänta tills efter pipet, för det brukar funka. :) Ha en bra vecka! :) Med varma kramar!

Pip.


Ett litet snedsprångBok: Ett litet snedsprång
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 432
Andra böcker av Denise: Tillsammans-serien, Jenny S, Matilde, Åse, Storlek 37 & Väninnan m.fl.

Marianne Jidhoff, 55 år, åklagarsekreterare och nybliven änka, blir efter sin mans död övertalad att återvända till sitt arbete. En finansman blir mördad utanför sin våning på Östermalm, och Marianne får ta sig an fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Ja, det är ungefär handlingen utan att säga för mycket. Och boken är bra, men inte alls allt som jag hade hoppats på. Jag vet inte riktigt varför jag hade satt höga förväntningar på just denna bok, det är lite knasigt det där. Men det hade jag gjort och boken levde inte upp till det. Varför? Jo.

I början så glider man in lugnt och försiktigt i en handling som gör att man ser allting framför sig och man förstår verkligen allting solklart. Sen kommer det ett kapitel som jag inte riktigt begriper mig på och i hela boken så kommer den personens perspektiv vart 3-5 kapitel. Jag förstod ingenting av det i början men sen började jag förstå att det där har nog ingenting med boken att göra utan det är en annan berättelse liksom. Men nej, det hängde ihop på ett lite udda sätt och självklart så förstod man det i slutet. Annars så kändes det lite som att boken inte riktigt kom igång. Jag hade hoppats på lite mer action i mitten av boken men det blev det inte. Istället sätter hon in all action på dom sista, ja, säg 70 sidorna. Nja, inte riktigt mig i smaken.

Men jag måste ändå säga att Denise Rudberg skriver otroligt (grymt, skitbra, awesome) och man slits in i historien och vill läsa nästa kapitel. Så är det. Och jag har läst böcker som varit sååå mycket sämre av henne (väninnan), så jag vill ändå sammanfatta det och säga att det är en helt grym bok egentligen. Men eftersom jag ställer såna krav (hon är ju ändå en av mina favoritförfattare), så sjunker den lite i värde.

Jag säger såhär: Om du letar efter en deckare som inte är allt för läskig och som ändå ska vara bra. Så läs denna. Den är läsvärd och lite till :)

(Blev det en rörig recension? Känner att jag kanske humörsvängde lite, men det är så jag känner för boken :P)

Och tack för kommentarerna som jag har fått den senaste veckan! Jag blir hypersupermegaglad och vill jättegärna att ni fortsätter! Glad bloggare=glad blogg :P

Lite smått bokpratande och liknande :)

Hej hörrni :)

Nu är det andra gången som jag skriver detta eftersom min IPod inte vill samarbeta med mig. Ville egentligen bara säga att skolan gör så att min tid till lösandet dras ner en hel del. Men jag ska inte klaga, jag tycker om skolan och dom flesta ämnen :)
I alla fall, imorgon har jag tillgång till dator så då kommer en recension på Ett litet snedsprång som jag läste ut förra veckan. Denna vecka hoppas jag på att jag läser ut Flyga högt, som jag har kommit en bit in.
Hade bra! :)


Jag vill bara att du gillar migBok: Jag vill bara att du gillar mig
Författare: Ingrid Olsson
Antal sidor: 178
Förlag: Raben&Sjögren
Serie: -

Ett klassrum i en gymnasieskola. Där är Andreas, som tänker på tjejen i badhuset som närmade sig honom, såg honom rakt i ögonen, eller var det inbillning? Där är Sofie, som bara vill bli lämnad ifred. Där är Pär, som inte kan lämna Sofie ifred. Där är Katja, med alla sina pins med plågade djur, som skäms för att hon skäms över sin stora rumpa. Där är Filip, som fyller arton imorgon och har panik - han har aldrig fått ligga. Och där är Joanna, som vill ställa sig på taket och skrika rakt ut.
Alla vill bli omtyckta. Alla vill att någon ska gilla dem.

Det här är en ganska liten och känslig bok. Alla tio elever som sitter i klassrummet och deras känslor. Man får föjla en i taget, vilket gör att boken blir lite åt det poetiska hållet och en annorlunda stil att läsa. Men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är självklart jättefina känslor som Ingrid Olsson beskriver men ibland blir det lite svårt att hänga med, just eftersom det kan i slutet handla om han som är kompis med den som det stod om först. Så ibland blir det lite förvirrat och irrit men annars så är texterna jättefina. Man skulle kunna ha boken i hyllan och gå och ta fram den då och då och läsa en av dom tios liv.

Jag tycker inte att den mäter sig med "Ett hål i själen" men det är ändå en väldigt fin bok. 

Betyg: 7/10

Sammanfattning: September

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1046

Månadens bok:


Månadens sämsta:
Eftersom jag bara läste 3 stycken så var det ingen som var dålig. Alla var över 5 points.

Andra böcker denna månad: Hoppas & P.S. Jag älskar dig.

Sammanfattning av denna månad: Nja, det har varit en lite blandad månad. Jag har egentligen bara läst 1,5 eftersom jag läste "Hoppas" i somras och började på "P.S. Jag älskar dig" för ganska längesen. Men först blev jag dyngförskyld och vad tvungen att vara hemma från skolan=man hamnar efter. Sen nu så har jag legat hemma i feber 1 vecka och tvungen att vara hemma=man hamnar efter. Så det är väl lite drabbande. Men jag tänker ändå säga att jag är nöjd :)

Mål till nästa månad: Den här månaden tänker jag inte ha nåt supermegastort-mål som jag hade sist. För jag vet att det inte lyckas och då är det ingen idé att satsa på det. Jag får helt enkelt acceptera att jag inte kommer läsa 100 böcker det här året. Så jag säger: Nästa månad vill jag läsa minst lika mycket som denna. Ja, det är ett bra mål :)

Har nån av er läst dessa böcker? Vad tyckte ni? :)

P.S. Jag älskar digBok: P.S. Jag älskar dig
Författare: Cecelia Ahern
Antal sidor: 445+intervju med författaren
Förlag: Bazar
Serie: -

Somliga väntar ett helt liv på att hitta sin självsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar, och inte ens när de bråkar kan de låta bli att skratta. Tillsammans med släkt och vänner lever de lyckliga i Dublin; vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de.

Så händer det otänkbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bäste vän, mannen hon älskar. Han kan aldrig komma tillbaka. Men ändå gör han det..

Tre månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp. "Listan". I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. Varje brev avslutas med orden "P.S. Jag älskar dig".

Det här är en lång bok. Eftersom jag började skolan när jag läste denna, så fick den inte alls den tiden som den borde ha fått. För det är en sån vacker, känslosam bok som gör en varm inuti. Förutom det, så har jag nästan bara gott att säga om den. Det är en underbar historia även fast den innehåller mycket sorg. Man längtar själv till nästa månad (i boken alltså) så att Holly får öppna nästa brev. Varje brev är ett nytt äventyr och breven är som Hollys heliga bibel så länge dom finns.

Jag gillar handlingen och jag tycker om karaktärerna. Alla känns genomtänkta och efter ett tag känns det precis som att man vet vad dom ska svara på nästa fråga. Men på ett fiffigt sätt så skriver författaren ett annat svar och det svaret känns ännu mer rätt. Det är en helt otrolig historia för att vara skriven av en 21-åring, det är nästan så man undrar ifall hon har upplevt något liknande själv för det känns för otroligt att bara komma på det i fantasin.

Så om du vill ha en bra, underbar bok som är en bladvändare så ska du ta tag i denna.

Betyg: 8/10

Stort tack till Bazar som skickade denna underbara bok till mig! :)


RSS 2.0