Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Lite uppdatering :)

Hej allihopa!

Tänkte bara kolla in här och berätta lite om vad jag läser och så.

Just nu läser jag Den vita katten av Holly Black och än så länge är den väldigt bra. Efter den så kommer jag antingen läsa Lögner eller kanske Cirkeln. Jag läste första kapitlet i Cirkeln härom kvällen och blev skitskraj, men samtidigt ville jag fortsätta läsa. Ja, den ser jag verkligen fram emot. :)

Såg även kommentarerna om att ni inte kunde kommentera det senaste inlägget. Inte bra! Skulle ni kunna testa att kommentera detta så jag ser om det funkar? Annars måste jag verkligen göra något åt det, för självklart så måste ni kunna kommentera om ni vill! :)Ni får en gammal bild här, i brist på andra bilder :)

Nya böcker! :D

Hej!

Idag ramlade det in en ny bok och det är från snälla pocketförlaget som även skickade en annan bok för någon vecka sen:) Tack så jättemycket! :)

Har någon av er läst dom? Vad tyckte ni? :)

Kram!


Ny design :)

Hej!

Snällaste Frida har gjort en helt ny design åt mig! :) Tack till tusen Frida, jag är suuuupernöjd! :D


Ni kan checka in hennes nya ascoola design här och bilden är lånad från hennes inlägg här. :D

Tack igen! :D 

Döda flickors dans


¨

Bok: Döda flickors dans
Författare: Rachel Caine
Antal sidor: 319
Kapitel: 13
Serie: Vampyrerna i Morganville, (Morganville vampires)

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker – vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla – inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv – till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.

Jag måste för det första säga att jag verkligen gillar omslagen på båda böckerna och att dom passar till varann.:)
Men nu till boken:

Handlingen var väldigt bra, den håller genom hela boken och det är spännande från sida 1 till 319. Vissa delar tyckte jag var lite smått läskiga (ja, i alla fall när jag låg och läste sent) men annars så tycker jag att författaren håller upp spänningen på ett bra sätt utan att det blir alldeles för blodigt och så. Jag tycker fortfarande om karaktärerna väldigt mycket och dom utvecklas till det ännu bättre (ja, tycker jag i alla fall) i den här boken. Det jag kan sörja lite är att det är en karaktär som man får följa lite mindre i denna bok.

Men som sagt så är spänningen på topp och jag läste ut den här väldigt snabbt, kanske inte lika snabbt som förra men ändå väldigt snabbt. Det tyder ju på att det är en bra bok :)

Jag måste säga igen att jag verkligen tycker om att vampyrerna i dom här böckerna är på den onda sidan. Att det finns vampyrer som inte alls är goda. Jag tycker om att läsa annat om vampyrer än att dom är heliga.

Hur många gånger har jag sagt att jag verkligen tycker/gillar nu? :P

Så sammanfattning: Det här är en bok för alla er som tycker om vampyrer och spänning, men även drama och en bit romantik. Det här är en lysande bok, så även om du inte gillar allt det där så tycker jag ändå att du ska kolla in serien :)

Betyg: 8/10

Tack så väldans mycket Styxx Fantasy för recensionsexemplaret! :D


Nya lån:)

Hej på er!

För någon dag sen så for jag till bibblan och skulle hämta ut några reserverade böcker (Enbart stick-och-virk-böcker så dom är inte med på bild). Men jag lånade även två engelska böcker som jag spontant sådär bara kände för att låna:)

Har nån av er läst dom, vad tyckte ni?:)


Frågor

Hej hörrni! :)

Jag har några frågor som jag har funderat lite på och om ni vet svaret så får ni gärna kommentera! :)

1. Ska Anna and the french kiss översättas?
Anna and the French Kiss 

2. Ska The mortal instruments-serien översättas?
City of Bones (The Mortal Instruments, #1)

3. Det finns ju Vampire Diaries:The return-böcker på engelska, ska dom komma på svenska?
Nightfall (The Vampire Diaries: The Return Series, #1)

Jag vet inte riktigt varför sista bilden blev så liten, men så blev det. :P Alla bilder är tagna från goodreads.com.

Så om ni vet svaret så kommentera gärna för jag vill gärna få reda på det:)

Ha en toppendag hörrni! :D

Anna and the french kiss

Anna and the French Kiss

Bok: Anna and the french kiss
Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Penguin Group
Serie: Finns ingen direkt serie men Lola and the boy next door är i samma värld, löst sammanhängade alltså :)
Antal sidor: 375
Antal kapitel: 47

Anna was looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. So she´s less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris - until she meets Ètienne St. Clair. Smart, charming, beautiful, Ètienne has it all... including a serious girlfriend. But in the City of Light, wishes have a way of coming true. Will a year of romantic near-misses end their long-awaited French kiss?
(Text från bokens insida, om ni vill ha en svensk förklaring så tryck här)

För det första så måste jag verkligen säga vilket fantastiskt gulligt omslag det här är. Jag (som är svag för omslag) blev kär i det här redan innan jag hade läst handlingen, och när jag sedan läste handlingen så var jag helt tagen. Finns det verkligen böcker som handlar om sånt här?:)

Jag gjorde ett inköpsförslag till mitt bibliotek eftersom dom inte hade den och dom köpte in den. Jag fick den ju såklart när den hade kommit men tyvärr hade jag inte tid att läsa den då. Även fast jag sörjde det lite så fick jag lämna tillbaka den innnan jag hade hunnit läsa den. Men sen reserverade jag den och lånade den igen. Jag kan säga att det var ett av mina bästa beslut inom min "bok-historia".

Jag började läsa den, ja, det var väl som en helt vanlig bok. I alla fall till sidan 5. Sen var jag så fast, så jag släppte inte boken mer än nödvändigt. Jag brukar bli lite lätt knäsvag av söta kärleksböcker men den här, jag tror jag smälte till golvet!:)

Jag gillar handlingen och sättet hon skriver på. Jag tycker om hennes roliga dialoger och alla Annas tankar. Jag tycker om alla karaktärer, ALLA. Karaktärerna är så välutbyggda och realistiska att jag faktiskt kände igen en del av dom i min verklighet, och det är stort att skriva så realistiskt. Jag gillar hur Anna inser saker och hur saker ter sig i boken. Jag gillar hur boken utvecklas och blir mer och mer spännande ända till sista sidan. Jag gillar att hon skriver om problem och tar upp riktigt tunga saker ändå. Men hon skriver lätt och en aning poetiskt och det gör att det inte blir så tungt. Jag gillar varenda sida i denna bok. Varenda en.

Ja, för att det inte ska bli en helt bok om hur bra den här boken är, så säger jag bara: Den här boken är ett MÅSTE för alla, även dom som inte brukar läsa. Den är ett MÅSTE, så om du inte har läst den, se till att göra det innan du dör. För sååå himlans bra är denna bok!

JAG ÄLSKAR ANNA AND THE FRENCH KISS! :)<3

Betyg: Måste jag ens skriva någonting?:P 10/10

Jag är med och tävlar :) (inget bokrelaterat men:P)

Hej!

Nu kommer väl ett av mina första inlägg som inte är bokrelaterade men jag vill så gärna tävla i denna tävling så jag gör det :)


Jag är alltså med och tävlar om en halvårsförbrukning av tropicanajuice! :)

Klicka här för att komma till tävlingen :)


Svar på en kommentar :)

Linda om Glashuset:

Var, när och hur ofta läser du?
Och om du börjar i en bok, och den är jätte dålig. Läser du ändå ut den?

Tack för massa tips på böcker! :)Svar:

Jag brukar läsa precis var som helst när jag har tid. I bilen, på bussen, i min favoritfåtölj hemma och i sängen. :)

Jag brukar som sagt läsa när jag har tid, när jag inte har läxor eller annat som måste göras. Det blir nog ungefär en halvtimme/trekvart om dagen när jag går i skola och minst en timme när jag är ledig. :)

Ja, jag brukar läsa ut dom ändå, bara för att se om den faktiskt blir bättre. Det brukar den inte bli, men jag ger boken en chans ända till sista sidan. Jag tror jag har lagt undan 2 böcker eller något sådant för att dom har varit dåliga..

Kul att min boktips uppskattas! :)

Hoppas du fick dom svar du ville, och om du inte fick dom så fråga gärna igen! :)

Och självklart, om det är någon annan som undrar något så skicka bara en kommentar så svarar jag :)


GlashusetBok: Glashuset
Författare: Rachel Caine
Förlag: Styxx fantasy
Antal sidor: 311
Antal kapitel: 17
Serie: Vampyrerna i Morganville, del 1 (Morganville Vampires)

Baksidetext:

När Claire Danvers kommer till Morganville för att plugga på college tror hon att hennes största problem är de brutala tjejerna i elevhemmet. Men Claire inser snart att det finns värre saker i Morganvilles nattmörker - starka, hungriga krafter som törstar efter blod och gör vad som helst för att få det de vill.

Claire finner skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje morgon och dyker upp igen vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter räcker för att hålla dom vid liv tills solen går upp?

Jag började läsa den här boken en kväll när jag hade läst i Harry Potter ett antal timmar och ville bryta med något annat. Jag tog egentligen första bästa bok som låg nära och det blev den här. Och tur var väl det, för jag fasta direkt! Efter ungefär fem sidor så var jag helt fast, jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig boken, ni vet när man borde sova men kan inte för att man har en så bra bok, precis så var det för mig då. Jag låg uppe alldeles för länge den kvällen enbart för bokens skull och dagen efter var det första jag gjorde att ta upp den igen.

Okej, jag ska försöka skärpa mig och faktiskt skriva som jag brukar. Handlingen tyckte jag väldigt mycket om, en bra idé och jag tycker om att dom här vampyrerna faktiskt inte är snygga och sådär härligt farliga utan dom här vampyrerna dödar en om man inte är på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Jag tycker om att hon framställer vampyrer som någon dåligt, för nu på länge så har vampyrer varit något väldigt bra. Och nej, jag har absolut inget emot vampyrer men förstå min synpunkt. Dom framställs på ett annat sätt i denna bok och det sättet gillar jag för tillfället. Annars tycker jag att det är en bra handling och hon skriver spännande som gör att man följer med vart än Claire går. Man vill följa med tack varje det flytande språket och dom bra karaktärerna.

Ja, vi ska nog inte ens snacka karaktärer, för ni kommer tycka att jag är jättetjatig men GUD vilka härliga karaktärer. Alla känns kanske inte trovärdiga (jag menar vampyrer, kan det kännas trovärdigt?) men så himlans härliga människor som bor i Glashuset. Min personliga favorit är Shane med sitt hår och sin personlighet, ja, han är helt enkelt så hiimla gullig.

Men jag måste ändå erkänna att även denna bok har ju sina svaga punkter. Språket är bra, men det är mycket fel som att det saknas punkter och komman och liknande. Det har egentligen inget med själva boken att göra men det stör mig något enormt. Jag kan också se att handlingen kanske inte är så välutarbetad som den kunde ha varit, jag vet flera stycken som inte tycker om dessa böcker och när jag läser deras recensioner så förstår jag varför. Fast för min del så hör dom sakerna till boken och behövs ändå på något vis.

Så om jag ska sammanfatta den här boken så skulle jag nog säga: En skitbra bok med lite irriterande, ja, inte språk men översättning. Men jag tycker absolut att om du tycker om vampyrer så SKA du läsa denna. :)

Stort tack till Styxx Fantasy som gav mig denna bok, värt guld! :)

RSS 2.0