Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Du glömde säga hej då

Omslagsbild: Du glömde säga hej då
Bok: Du glömde säga hejdå
Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 433
Förlag: Rabén & Sjögren
 
Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.
(texten kommer från rabensjogren.se och du kan läsa mer här)
 
Åh, SarahDessen skriver så underbart och hon har sådana underbara karaktärer! Jag hörde om den här boken precis efter att jag hade läst den andra på svenska och redan då funderade jag på att köpa den på engelska för jag fastnade direkt för handlingen. Just med att hon byter "karaktär" varje gång och att grannkillen kan ta reda på det, mums! Det är sådana här böcker jag fastnar för!
 
Som vanligt med Sarah Dessen så tar det ungefär 100 sidor innan man kommer in i boken. Eftersom jag är van och bara älskar hennes skrivsätt så stör det inte mig över huvud taget. Jag kan dock tänka mig att det stör dom som aldrig läst något av henne innan. Men som sagt, det tar ungefär 100 sidor innan man kommer in och i detta fallet var det bra, för jag ville hinna långt och då det inte händer så mycket i början underlättar då att jag kommer snabbt fram. Sedan när storyn började på riktigt så var jag helt, helt fast! Jag kunde för sjutton inte släppa boken! Otroligt spännande och varje sida så kände man med varenda karaktär! Jag ska inte spoila slutet men för er som läst den, fy, jag höll på att börja störtgråta! Så otroligt bra slut! Jag tycker även om tanken med att det är grannkillen som lär känna henne, för även om den storyn redan finns (lola and the boy next door, t.ex.) så är det en story jag aldrig kan få slut på!
 
Karaktärerna i denna bok är nog bättre än i de andra två böckerna jag läst av henne. Alla, verkligen alla, är väl genomtänkta och känns väldigt realistiska. Mina personliga favoriter är Mclean och Dave. Speciellt Dave, tänk om han skulle finnas i verkligheten, han är så himlans underbar!
 
Ja, jag tror inte att jag behöver säga så mycket mer, full pott här! :D
 
Betyg: 10/10
 
Tack och åter tack till Rabén & Sjögren som skickade exemplaret! :)

Svar till frågestunden! :)

Ni får verkligen ursäkta mig för att jag inte har hållt det jag lovande men denna gång är det faktiskt inte mitt fel. Kära nya blogg.se har inte velat samarbeta med mig över huvud taget. Och sen när jag tänkte att det kanske funkade att videoblogga ändå så laddade den upp en gammal video osv. Nu hoppas jag i alla fall att det funkar igen! :)
 
Jag fick inte alls så många frågor på frågestunden, men jag är glad för det lilla, tack för dom!
 
Frågor:
 
Postat av: johanna

Vilka språk kan du läsa på?

Vilken är din favoritbok och favoritserie?

2012-06-16 @ 22:57:16
URL: http://boktjejerna.devote.se
 
Svar:
Jag kan läsa på svenska, engelska och väldigt lättläst på franska. :)
 
Oj, min absoluta favoritbok är nog "Mycket mer än så" av Sarah Dessen men min favoritserie är nog "Tillsammans" av Denise Rudberg. :)
 
Frågor:
 
Postat av: Anna - Boktycke

Hur många böcker har du i bokhyllan?

Hur ofta lånar/köper du böcker?

Föredrar du inbunden eller pocket?

Favoritplats när det kommer till läsning?

2012-06-16 @ 22:36:07
URL: http://boktycke.se
 
Svar:
Oj, totalt har jag nog.... jag har exakt 137 böcker totalt, varav ungefär 58 är olästa. :)
 
Jag lånar böcker ungefär en gång i veckan/varannan vecka, i alla fall nu på sommarlovet. Annars så är det nog 1 gång i månaden. Jag köper nästan aldrig böcker nu mer! Det är synd men sant, i ungefär ett år nu har jag väl köpt kanske en bok var fjärde månad? :)
 
Jag föredrar inbundet vanligtvis men om jag reser, eller ska någonstans (t.ex. upp på stan eller liknande) så tar jag alltid med mig en pocket om jag har möjlighet till det. :)
 
Jag älskar att ligga i sängen och läsa, helst nu på sommarlovsmorgnar när man inte är tvungen att gå upp. Annars är solstolen en favorit och fåtöljen i vardagsrummet. :)
 
Det var alla, och tack för dom! :)
 
Som vanligt är det bara att fråga om ni undrar, jag svarar så fort jag kan! Och nu hoppas vi att blogg.se vill samarbeta med mig! :D
 

Allmänt prat om bloggen + frågestund! :)

Hej!

Nu har ju jag sommarlov och detta sommarlov tänkte jag göra precis som förra, alltså att uppdatera varje dag! :) Även om min läsning inte går lika snabbt som den brukar så ska jag ta tag i bloggen igen och försöka att hitta på nya grejer att blogga om inom böcker, för just nu känns det som att jag har fastnat med recensioner och lässtatusar. Jag kommer ju absolut behålla dom men jag ska förnya lite också. T.ex. med lite fler videobloggar och kanske enkäter eller så. Någonting hittar jag på i alla fall! :)

 
Så för att börja med detta så tänkte jag att jag kanske skulle köra med en frågestund! Kom med alla frågor ni har och så ska jag försöka svara så gott jag kan! :) Jag håller den en vecka tror jag, så svaren kommer den tjugotredje! :)

Sommarlov och lite sådant! :)

Hej på er!

I förrgår fick jag sommarlov men mitt bloggkonto har varit helt konstigt, publicerade "Lola and the boy next door"-recensionen även fast det bara var ett utkast och ja, det har levt sitt egna lilla liv. Men nu är jag här! :)

Det här sommarlovet har väl börjat...bra? Nja, värmen har väl inte kommit hit än kan man väl säga och det tycker jag att den kan göra snart, för det är så underbart när den är här! :)

Detta sommarlov tänker jag läsa undan lite recensionsexemplar och så, böcker jag "måste" läsa, men efter det så tänker jag inte har några krav alls på hur mycket jag ska läsa utan det får bli som det blir. Så har jag bestämt i år! :)

Den här fina sommarboken läser jag just nu:
Vad tänker ni läsa i sommar? Finns det nåt man bara måste läsa? :)

Lola and the boy next doorBok: Lola and the boy next door
Författare: Stephenie Perkins
Antal sidor: 338
Förlag: Dutton
Serie: Finns ingen, men Anna and the french kiss är en så kallad "companion book".

Two teens discover that true love may be closer than they think..
Budding designer Lola Nolan doesn't believe in fashion . . . she believes in costume. The more expressive the outfit - more sparkly, more fun, more wild - the better. But even though Lola's style is outrageous, she's a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.
When Cricket - a gifted inventor - steps out from his twin sister's shadow and back into Lola's life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.

När jag hade läst "Anna and the french kiss" så var jag helt förälskad i den. Totally in love, liksom. Jag hade lika höga förväntningar på denna, jag menar, om en författare lyckas så bra med en bok så borde hon kunna lyckas igen. Tyvärr så gjorde hon inte det, inte för att denna var dålig, den var bara inte lika bra.

Boken börjar sådär smått och gulligt, Lola har ett perfekt liv, hennes största bekymmer är när hon ska välja tyg till sin nästa skapelse. Allting är perfekt ända tills Cricket flyttar in bredvid....Sjutton år och skitsnygg

Sjutton år och skitsnygg

Bok: Sjutton år och skitsnygg
Författare: Emma Granholm
Antal sidor: 303
Serie: -
Förlag: Alfabeta

"Man är borta i två jävla veckor, och när man kommer tillbaka har allting förändrats. Varför? Jag har ingen aning. Nåt har hänt. Nåt måste ha hänt. För de beter sig annorlunda. Allihop. Diana, Suss och Hugo. Till och med Alexa min flickvän."

Felix är sjutton år och skitsnygg. Han är kaxig och självsäker, tjejerna älskar honom. Men när han kommer hem efter semestern har de andra lärt känna den mystiske Zäta. Felix är inte längre i centrum av gänget. Hela tillvaron förvandlas till en tävling och Felix och han känner hur allting börjar glida honom ur händerna.

Men det är inte bara det som gör Felix illa till mods. Vem är Zäta? Varför avslöjar han aldrig något om sig själv? Och vad är han egentligen ute efter?

Detta är Emma Granholms fjärde bok och jag har läst alla hennes tidigare. Hennes tredje bok "Ett nytt liv på köpet" var en stor besvikelse för mig så jag hade knappt några förväntningar på denna. Det kanske var bra i och för sig men nja, Emma Granholm har nog tappat det lite.

Boken börjar lite lamt med att Felix kommer hem och ingenting är som vanligt längre, och visst, detta kan hända men det lär vara extremt ovanligt att alla ändrar sig enbart för en människa. Det verkar ännu mer ovanligt att ens flickvän har slutat gillat en bara för att hon har träffat en människa som hon inte ens gillar på det sättet. Visst, människor kan förändra andra människor, men nej, inte så mycket.

Handlingen är som sagt extremt ovanlig även om det är en realistisk bok. Men så länge man inte bryr sig om det utan kanske ser det som en orealistisk bok så går det väldigt lätt att läsa den. Jag har alltid gillat Emma Granholms fina, enkla språk där det bara behövs tre ord för att beskriva en fin sak. Boken är alltså en bladvändare även fast jag ogillar att handlingen är så realistisk men ändå orealistisk.

Karaktärerna kan jag tycka är lite stereotypa. Han är den där snygga "farliga" pojkvännen och hon är den där snygga tjejen som har förändrats till "det bättre". Att hon dessutom har två kompisar som följer efter henne gör inte saken bättre. Men när jag tänker efter så är dom även sådana karaktärer som finns i riktiga livet. Jag kan känna igen dom flesta av dom i mitt liv, det är sådana människor som finns.

Boken som helhet är ändå bra, jag tycker om hur slutet artar sig och att boken alltid förs framåt. Att det dessutom är ett lättläst språk och helt okej karaktärer gör att den här boken ändå får en liten plats i mitt hjärta. Absolut inte lika stor som hennes Simon & Sophie men en lite plats i alla fall.

Betyg: 5/10

Tack så himla mycket Alfabeta för exemplaret! :)


RSS 2.0