Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Läs gärna detta strunt.

20182_498068500225089_1951203529_n_large
(Mitt drömrum hittar ni bild på här.)
 
Jag känner att det är dags att komma tillbaka till bloggen nu. Jag har nästan klarat av allt i skolan för denna termin och nu till veckan slutar jag runt 2-3 varje dag tror jag. Superskönt!
 
Jag har inte läst mycket sen sist men jag har däremot blivit väldigt inspirerad till att både läsa och blogga. Jag försöker verkligen att få till något bra, promise!

Sen var det det här med designen. Jag tycker att jag behöver lite förändringar och jag har försökt och försökt och försökt men jag fattar ingenting när det gäller alla dessa koder. Finns det någon av er som skulle vilja hjälpa mig? :)
 
Hörrni, I´m back now, at least for now.

I huvudet på en bokbloggare

Den senaste svenska-uppgiften jag hade innan vi gick på lov var att skriva ett reportage. Jag valde först ett ämne men det misstyckte min lärare om så då frågade jag Lucy hade lust att ställa upp på en intervju och hon svarade ja. Mitt ämne var alltså bokbloggare och böcker typ. Här kommer mitt reportage! :)
 
I huvudet på en bokbloggare
 

Lucy är en femtonårig tjej med ett speciellt intresse – böcker. Hon har alltid varit intresserad men först efter att hon startade sin blogg blev hon intresserad ”på riktigt”.

Allt började med att Lucy såg andra bokbloggare och blev sugen på att skapa en egen. I februari 2011 gjorde hon sin alldeles egna blogg: www.bokrygg.blogg.se.

Jag träffar Lucy på stans bibliotek, jag är en aning försenad så när jag kommer dit står hon och kollar på ungdomsböcker på engelska. Vi hälsar på varandra och går och sätter oss i en röd skinnsoffa i ett hörn vid dom svenska ungdomsböckerna.

När jag frågar var det är som gör att hon gärna läser behöver hon fundera ett tag. ”Det är kul men framför allt är det för att varje gång man öppnar en ny bok så öppnas även en ny värld. Man märker på henne hur hon lätt kan svepas in i en ny värld, hennes blick blir drömsk så fort hon pratar om det.

Det är lördag och det märks. På bibblan är det många småbarnsfamiljer och barnen har mycket energi. Dom flesta busar och leker, vilket också innefattar massa skrik. Både jag och Lucy uppmärksammar det men det stör oss absolut inte. Lucy har en lillebror hemma och själv tycker jag att det ska vara lite bus på lördagar.

Lucy fortsätter att berätta om sin blogg men även om den stora bokmässan som anordnas varje år i Göteborg. Där var Lucy med två kompisar i år tillsammans med tusentals andra personer och minst 30 andra ungdomsbokbloggare från hela Sverige. ”Det var jättebra, underbart och trevligt, hon lyser upp, tyvärr hann jag inte med så mycket, jag var på båda ungdomsträffarna men kom försent till den första, sedan tyckte inte mina kompisar att det var jättekul att bara vänta, dessutom gick vårt tåg också, så det blev lite stressigt.

Bokmässan i Göteborg är alltså en mässa där förlag, företag och författare kommer. Den pågår i 4 dagar i september varje år och årets tema var Norden. I år var det även premiär för några träffar där man fick komma så länge man var under 20 och hade ett stort bokintresse. Det ägde rum två sådana seminarier på årets mässa. På någon träff fick man även en goodiebag innehållande massor med böcker. ”Jag fick böcker med mig hem men det var att jag fick träffa alla andra bokbloggare som var det fantastiska!” säger hon leende.

Dom största ungdomsbokbloggarna var också där. T.ex. som Hanna och Elin på tonarsboken.blogspot.se, som har 172 st följare. På andra plats kommer Amelie på ameliesboktips.blogg.se som har 128 st följare.

När jag frågar Lucy om hon själv tycker att hennes blogg är stor så fnyser hon till lite lätt samtidigt som hon ler. ”Nej, jag tycker inte att den är stor alls!” Lucy har ändå 69 följare och anses vara i ”toppen”.

Medan hon fortsätter berätta så kollar jag ut genom det stora fönstret som leder mot gatan. Denna dag är ganska tråkig, det duggar och är bara några enstaka grader varmt. Lucy har på sig höstkängor och den svarta jackan ligger utfläkt över soffan. Jag kommer tillbaka till den mysiga miljön inne på bibblan och frågar när hon egentligen började läsa. ”Jag har ju alltid läst men det var inte förrän jag startade bloggen som jag började ”på riktigt”. Förut var det mer att jag gick till bibblan en gång i månaden och lånade hem typ tre böcker som verkade bra. Nu har jag färdiga listor på t.ex. böcker som jag vill läsa.” Hon skrattar till. ”Mina läsvanor har verkligen förändrats!”

”Hur tycker du att övriga bokbloggare är?” Lucy ger en tumme upp och svarar: ”Det är en jättetrevlig grupp som jag fick chansen att träffa under bokmässan, dessutom upptäcker man nya varje dag!

Lucy tror inte att hon kommer bokblogga hela livet. Dels tror hon inte att intresset kommer finnas kvar senare i livet men hon säger också: ”..hur kul är det att läsa en blogg när en 80-åring skriver?” Vi skrattar till, självklart har hon rätt.

Jag tackar för intervjun och ger mig ut i duggregnet. Lucy har gett mig en bra känsla i magen och jag tror att hon kommer lyckas bra med sin bokblogg!


På min önskelista

Nu har mörkret kommit hit till Sverige när vi ställer om klockorna och kylan biter i en när man går ut. Jag har börjat skriva önskelista till jul och här är några godbitar från den!
 
Percy Jackson - född till hjälte
Denna bok har jag gått och känt och klämt på såååå himla länge, den står högst på min önskelista!
 
Jellicoe road
Denna kritiserade bok vill jag verkligen verkligen verkligen bilda mig en egen uppfattning om. Denna köper jag själv om jag inte får den, för denna SKA jag verkligen läsa! :P
 
A game of thrones - Kampen om järntronen
Denna box fast på svenska önskar jag mig också. Jag har ju hört väldigt bra om dessa böcker runt om på bloggar men en av mina närmsta vänner har också börjat läsa denna serie och hon älskar den. Därför är jag ännu mer sugen på den! :)
 
Vad har ni för julklapps-önskningar då? :)

Moi

I detta inlägg tänkte jag berätta mer utförligt om mig själv. Som ni kanske har märkt så har jag inte lämnat ut för mycket info om mig själv, vilket jag inte tycker att man egentligen behöver göra men nu tänkte jag, bloggen har funnits i mer än två år så nu är det dags!
Tumblr_mc5eoam8lq1rh9wavo1_500_large
 
- Mitt förnamn är Moa, så nu vet ni. Det där har varit en sten jag länge velat lyfta.
- Jag fyller 16 den 27:e februari nästa år, och delar min födelsedag med en annan fin bokbloggare vid namn Amelie. :)
- Jag har en hund, en fin en.
- Jag äger cirka 130 böcker.
- Jag startade denna blogg enbart för att jag vart så inspirerad av Tonårsboken.
- Mina två favoritämnen i skolan är musik och engelska för tillfället. Älskar även matte, kemi och svenska.
- Jag hade jättelångt hår när jag var kanske 13-14, sen klippte jag pars till axlarna och nu har jag klippt mig ännu kortare, typ lite längre kill-kort.
- Jag tycker inte om idrotten i skolan men jag älskar att träna själv.
- Regn är något av det mysigaste jag vet.
- Jag har tyckt om kaffe, nu dricker jag bara någon gång ibland.
- Jag har alltid tyckt att te har varit varmt vatten med parfymsmak men nu börjar jag gilla det mer och mer.
- Jag SUGER på att gå upp tidigt, och om jag gör det så är jag alltid på dåligt humör.
- Jag har ett jättestökigt rum, ni skulle svimma om ni såg det. :P
- Jag har enbart flugit tur och retur till Turkiet i hela mitt liv.
- Jag hatar att flyga.
- Jag har aldrig brytt mig om det senaste men jag kan tycka om att shoppa ibland.
- Jag har en Iphone 4S som jag älskar.
- Jag spelar piano på fritiden och har gjort det i snart 6 år.
- Jag kan spela lite gitarr, är självlärd men kan dom flesta enkla ackorden.
- Jag önskar att jag kunde vara mer ordentlig.
- Jag äter nog minst 1 risifrutti om dagen, trots att det inte är jättegott.
- Att fika på mysiga caféer är något av det finaste jag vet.
- Jag har inget emot att vara själv.
- Jag älskar teveserierna Vänner och Gossip girl.
- Tycker även om att kolla på film.
- Jag älskar att ha långa sovmorgnar när man bara ligger kvar i sängen och läser eller kollar på film.
- Rostat bröd tycker jag om.
- Perfekt grillat kött med potatis och någon god sås är svårt att slå, det finns nog inget godare.
- Jag tycker om fina citat, typ som det där uppe.
 
Ja, det där får räcka, nu vet ni lite mer om mig i alla fall! Hoppas att ni tyckte det var lite intressant ändå ;P

RSS 2.0