Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Nytt i bloggen!

                         183848_486326838066350_672456672_n_large
                                                                             (bild från we<3it.com)
 
Idag tänkte jag avslöja för er.. bambambam... att jag tänker införa något nytt på denna blogg, nämligen krönikor. Jag älskar att skriva krönikor själv och det är något jag gör väldigt ofta. Då tänkte jag att varför inte skriva några krönikor här också?
 
Sedan länge har jag alltid velat visa min åsikt om det är något jag tycker är fel. Jag engagerar mig dock inte inom politik och sådär, men det är ofta som jag har en åsikt om vårat samhälle. I ungefär 2-3 år har jag jobbat för en mindre tidning och skrivit just krönikor och jag tycker att det är jättekul! Så, från och med kanske nästa vecka, så kommer det komma upp en krönika här och där!
 
Hur låter det? Tror ni att det blir bra?

Mina topp 5 favoritfilmer

Nu tänkte jag göra ett lite annorlunda inlägg men jag tror att det blir bra. Jag tänkte skriva om mina topp 5 favoritfilmer! :) Jag kan dock inte skriva dom från 1-5  utan det är inbördes ordning.
 
Ten things I hate about you
Denna film såg jag för första gången när jag var sjuk. Jag hade aldrig sett den förut men blev snabbt fast i handlingen. Jag älskar att Kat inte följer några normer utan är sig själv och jag älskar att filmen ger mig en känsla av att ingenting är omöjligt!
 
 
Dirty dancing
Detta har varit min favvofilm sen jag var typ tio år. Jag fullkomligt älskar all dans och huvudkaraktärerna. Handlingen är den klassiska "sommarromansen man aldrig glömmer" typ, men denna film älskar jag. Jag har till och med en tröja, filmmusiken på skiva och har sett musikalen i Stockholm, haha.. Om ni aldrig har sett det så borde ni göra det!
 
 
The lucky one
Jag hyrde denna film för ungefär en vecka sen och jag tror jag såg den 6 gånger innan filmen skulle lämnas tillbaka. Den är baserad på Nicholas Sparks roman och precis som alla filmer som är baserade på hans böcker så är denna underbar. Den har ett djup, en sorg, mycket glädje och ännu mer kärlek. Den här är heeelt underbar, åh, vad den är bra!
 
The last song
Den här filmen är också baserad på en av Nicholas Sparks böcker och den här är också helt underbar. Handlingen är så mysig och sorglig och gullig och hemskt på samma gång. Det är det som gör att dessa filmer är såå bra. Har du inte sett dessa filmer så har du verkligen något att se fram emot!
 
 
 
Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko
Denna film har jag vuxit upp med och även fast jag kanske anses vara alldeles för gammal för den här filmen så kan jag fortfarande varje replik utantill och så fort jag kollar på den så får jag värsta myspys-känslan. Denna film rekommenderar jag, trots att ni kanske anses för gamla för den!
 
 
 Detta var mina topp 5 filmer, vilka är dina? :)

Liten parlör för älskande

 
Liten parlör för älskande är en brutalt ärlig kärleksroman
för de som tror att de hatar romantisk litteratur. Och för alla stora
romantiker. Bokens "du" och "jag" förhåller sig till varandra med lika delar
sarkasm som tunhudade ömhetsbetygelser. Genom korta, blixtklara,
ögonblicksbilder skildrar David Levithan allt det stora och svåra som är kärlek.
(text från xpublishing.se)
 
Jag hade ingen aning hur jag skulle kunna recensera den här på ett bra sätt, och helt ärligt vet jag nog inte det än. Boken utgår från ett nytt ord för varje kapitel och dom följer varandra precis som om det vore en ordbok. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara så att ni ska förstå, det är svårt. Kolla in Fridas recension på denna så kanske ni får en lite bättre uppfattning.
 
Men denna bok, denna bok<3 Jag har alltid älskat poetiska böcker och alltid tyckt om böcker med inte så mycket text. Denna bok är mitt i prick. Den är enkel att läsa, man läser den snabbt, samtidigt vill man bara inte släppa den för att den är så underbart bra men ändå vill man bara fortsätta bläddra. Den är så sjukt fantastisk så det är sanslöst! Hur nu David Levithan har lyckats med denna är en stor fråga i sig, men det är något jag beundrar så fruktansvärt! Det finns absolut inget dåligt med denna, jag fullkomligt älskar huvudpersonerna, språket, upplägget i boken, ja ALLT.
 
Detta blev en väldigt kort recension men det behövs inga onödiga ord för att beskriva denna bok. Den. Är. Underbar. Läs den.<3

höstlov

Hej på er!
Hur är det med er, höstlovsmysiga va? Jag har i alla fall gått helt in för höstlov nu och haft på mig mjukiskläder och läst en del. Har haft en helt perfekt start på lovet! :)
 
Detta lov så planerar jag att läsa ut The maze runner. Det är den enda jag verkligen planerar. Sen är det ju självklart att det kan bli någon mer och så men det är i alla fall minst.
 
Ja, annars då, vad tänker jag? Jo, jag planerar en liten eventuell sak här på bloggen om några dagar, och några recensioner och lite sådär, uppdaterade kommer ni i alla fall att bli! :)
 
Och kom ihåg nu, ni är helt underbara som ni är och njut av erat lov nu!
 
 
 Tumblr ♥ Just Another Nerdy Girl pastel | Tumblr Tumblr hot, art, beautiful, book - inspiring picture on Favim.com Autumn'ness (blissdrive: if I had a million dollars  I’d...) Autumn'ness Tumblr 
(som vanligt kommer dessa underbara bilder från we<3it.com)

Liten parlör för älskande

Igår var jag på bibblan och letade denna bok i typ en kvart. Jag hittade den inte, det gjorde inte personalen heller men idag fick jag ett sms om att jag kunde hämta den. Gud så jag blev glad! :)
 
 

Som om jag frågat

 
Allt förändras den där hösten när John börjar nian. Han har ju förstått att det varit på gång länge, men det är inte förrän den där onsdagen, efter fotbollsträningen, som det verkligen händer. Det är då mamma och pappa berättar att de ska flytta isär. Ett tag bara, på prov, liksom. Men hur länge är ett tag? Hur länge måste man pröva för att veta? Ingenting är riktigt kul längre. Inte fotbollen, inte att hänga med kompisar. Allt känns bara konstigt för John. Och bästa kompisen Lucas kan han inte riktigt snacka med längre. Inte sen han blev ihop med Saga. Saga som är Johns barndomsvän, som bor granne med honom, som han alltid har kunnat umgås med utan att det har känts konstigt. Ända till nu. Nu är hon och Lucas ett par och John är typ jordens ensammaste.
 
Detta är den femte (?) boken jag läser av Johanna Lindbäck och jag älskar henne som tusan! Även fast jag inte älskar alla hennes böcker så herre min skapare vad hon är duktig!!
 
Denna bok handlar om John -som i mitt huvud ser väldigt bra ut- och hans liv. Hans föräldrar flyttar isär, hela vardagen spricker, hans bästa kompisar är tillsammans med varandra och John känner sig.. ja.. forever alone. Och det är det här som Johanna Lindbäck är så otroligt duktig på att göra. Skriva sådär underbart fint om hur en helt vanlig vardag spricker, hur den förgylls, hur den inte alls är bra och hur det faktiskt är ute i Sverige. Hon skriver målande och underbart vackert om en helt vanlig vardag, det är så otroligt realistiskt att jag nästan ryser. Jag fullkomligt ÄLSKAR hur hon skriver. <3
 
Hennes huvudkaraktärer är också alltid helt underbara, i denna bok kände jag verkligen hur jag ville vara med i handlingen, jag ville verkligen hoppa in i boken och vara där, hjälpa John med sina känslor och bara finnas där för honom. Line är också en helt underbar karaktär, henne värnar jag varmt om. Saga är också underbar på hennes sätt, känner ett flertal Sagor som finns i verkligheten, och dom, precis som Saga, är underbara på sitt sätt. Jag tycker nog om alla karaktärer när jag tänker efter faktiskt, finns inte en enda som jag inte tyckte om.
 
Jag blev däremot väldigt irriterad på Johns mamma och pappa, som skulle hyscha och pyscha hela tiden. Jag tyckte om dom som karaktärer men jag diggade inte deras inställning.
 
Boken i sig är också underbar, hela boken, man bara bläddrar och njuter, igenom hela boken. Helt underbart<3
 
Enda nackdelen med denna bok är att jag blev hemskt besviken på slutet, jag hade hoppats sååå att det hade hänt något där mellan dom (ni som läst kanske förstår) men så var det inte. Däremot gjorde det att man kunde fantisera vidare själv, vilket kanske också var meningen.
 
Till slut vill jag bara säga: läs denna bok, och inte sådär LÄS DENNA BOK utan mer som en uppmaning i livet, läs den, tyck om den och värna om den. Den är underbar.<3
 
Förlag: Rabén & Sjögren, Tack så jättemycket för denna fina bok!
 

Bloggen

Egoist †  ingrid d. -
 
Jag har funderat fram och tillbaka många gånger. Velat sluta blogga, inte velat sluta blogga, viljat lägga ner så mycket mer energi och tid än jag har och ja, önskat att jag stod bakom en lika populär blogg som dom flesta andra av er. Jag ska inte klaga, för min blogg är mitt val men jag tänkte skriva ner lite tankar :)
 
- Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga, och jag ska skärpa till mig rejält nu och börja igen på allvar.
- Min design måste bytas, jag ska fixa det!
- Jag ska liva upp mina recensioner, dom är lite tråkiga nu..
- Jag, precis som alla andra, är i en enorm lässvacka nu men jag har dock en recension i lager.
- Jag ska försöka att börja fota mer själv också!
- Bilder från we<3it.com som är på böcker är något av det finaste jag vet<3
 
Och så vill jag bara säga tack, för att dom flesta av er fortfarande är kvar! :) <3
 
  

Det finns ju dessa böcker också... :)

Det finns ju böcker till allt, och denna gång tänkte jag berätta om alla dessa böcker som jag verkligen vill läsa och som jag någon gång SKA läsa. :)
 
 
Denna bok har jag varit nyfiken på sen den gavs ut. Tycker om omslaget och jag tror att jag även gillar innehållet!
 
Denna fina, kritikerrosade bok är ju ett måste! Även fast jag inte är sådär jätteinsatt i handlingen så vill jag skapa mig en egen uppfattning!
 
 
Percy Jackson-serien, denna serie SKA jag läsa. Jag har verkligen tagit på första boken på svenska för många gånger. Jag VILL HA DESSA!! :)
 
 
Till slut denna bok. Det finns inte ord så länge jag har velat läst denna. Omslaget. Handlingen. Boken. Denna bok SKA jag bara läsa, punkt slut.
 
Självklart finns det många, många fler böcker som jag vill läsa men detta är ett noga valt urval. :)
 
Har du några böcker som du känner att du verkligen VILL eller verkligen SKA läsa? :)

Wreck this journal

 
Jag vet att det har varit några som har frågat om vad Wreck this journal är och även hur den funkar. Jag förstod inte heller i början men jag hoppas att ni efter detta inlägg förstår lite mer i alla fall! :)
 
Boken heter alltså Wreck this journal  och är skriven av  Keri Smith. Hon har även skrivit flera andra böcker, t.ex. som Mess och This is not a book.
 
 
Det här är mitt exemplar av Wreck this journal, köpt från adlibris.com och kostade 108 kronor. Jag är jättenöjd med mitt köp och tycker om den även fast jag inte har gjort någonting alls i den än. Men jag är taggad, tro mig! ;)
 
Denna bok går ut på att man ska vara kreativ. Man får uppdrag som man ska göra och det är det som gäller liksom. Du behöver absolut inte göra det i någon ordning men du ska göra uppdragen.
 
Exempel på uppslag är:
 
Det är från att vara t.ex. "Colour this whole page" till att vara något så random som ovanför. Jag stormgillar denna idé och jag hoppas att ni har förstått lite mer nu i alla fall! :)
 
 

Things.

Vill bara börja med att säga att nej, jag har inte bloggat på typ tre veckor och nej, jag tänker inte gå in närmre på varför utan ni får nöja er med att jag har det skitjobbigt just nu, så är det bara. Därför blir det såhär, bloggen blir inte högt prioriterad och jag tycker det är jättesynd, men livet vill inte alltid som en själv. Tänkte ändå skriva lite nu. Skriva fint.
 
 
Idag glömde jag min bok på skolan som jag tycker är jättebra och som jag planerade att läsa ut ikväll.
Jag fryser.
Jag har inte börjat på min Wreck this journal än.
Mitt liv är kaos.
Jag fullkomligt älskar matte och kemi.
Jag har ingen aning om vad jag ska söka till gymnasiet.
På lördag ska jag ta spruta.
Jag trivdes så bra på min prao så jag var nära på att vägra gå tillbaka till skolan.
Jag är så trött på dagens ungdom.
Jag har plugg att göra.
Jag pluggar inte.
Min mobil har bara 9% batteri kvar.
I år ska jag för första gången delta i NaNoWriMo. :)
Jag vill ha det där bokpaketet som jag väntat på i snart en månad nu.
Jag vill börja gymnasiet.
Jag vill skaffa pojkvän.
Jag var inte på bokmässan vilket var tråkigt för alla andra var ju där.
Jag vet inte om jag tänker publicera det här.
Jo, ni får ett mer personligt inlägg denna gång.
Japp.
Jag gillar att byta rad.
Jag älskar att skriva saker på vers men min svenskalärare låter mig ALDRIG göra det.
Jag tycker om dikter som jag tycker om, inga andra dikter.
Jag älskar böcker.
Lukten.
Känslan.
Språket.
Om jag fick välja en materiel sak som jag mest skulle vilja ha så är det en Ipad som jag kan ha med till skolan.
 
Ni får också såna där fina bilder som jag har hittat på we<3it.com som bara passar mitt höst-depp-personliga-inlägg nu.
 
 
Pipay Tumblr Anna Larn (larnmark) on Pinterest Kissing Bucket List Enjoy. Untitled IdeaFixa | ilustração, design, fotografia, artes visuais Love Story Art Print by ilovedoodle on Etsy 
 
Ja, ni får ta det såhär.
 
 

RSS 2.0