Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Divergent

 
Bok: Divergent
Författare: Veronica Roth
Antal timmar: 11 tim
Antal sidor: 576
Förlag: Modernista
Serie: Divergent
Fortsättning: Insurgent
 
I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få både och. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under den hårda initiation som följer döper Beatrice om sig till Tris och kämpar sida vid sida med sina medkandidater. Tillsammans måste de genomgå extrema fysiska prövningar och intensiva psykologiska simulationer, en del med förödande konsekvenser. Medan initiationen förändrar dem alla måste Tris avgöra vilka som verkligen är hennes vänner - och exakt var en romans med en lika utmanande som fascinerande kille passar in i det liv hon valt.

Men Tris har också en hemlighet, något hon varnats för att avslöja eftersom det skulle kunna innebära en livsfara. När hon upptäcker att hennes skenbart perfekta samhälle hotas att rivas upp av oro och växande konflikter får hon veta att hennes hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar... Om den inte förgör henne först.
 

Jag tror att alla ni som läser detta redan vet vad det här är för bok, och ni har antagligen redan läst den också. Jag har däremot lyssnat på denna bok, då jag fick med Storytel i 1 år när jag köpte min Iphone 5. Därför har jag mycket snabbare tillgång till ljudböcker nu än förut! :)
 
I alla fall, när jag såg att Divergent fanns som ljudbok bestämde jag mig snabbt för att lyssna på den. Jag har velat läsa denna bok i ungefär ett år och jag var väldigt spänd på att se om den verkligen var så bra som det sägs. Jag har nästan bara läst bra saker om denna bok och ja, 11 timmar senare så satt jag där, helt stum över den genialiska bok.
 
Boken inleds lite sakta men säkert och bygger upp en utmärkt grund för en alldeles underbart bra handling. Och hon sätter den. Handlingen går snabbt framåt och det händer saker hela tiden som gör att boken aldrig blir tråkig. Man tas bara framåt hela tiden och man vill höra slutet så fort som möjligt samtidigt som man inte alls vill till slutet för att boken är så himla bra. Det är helt sjukt!
 
Mina absoluta favoritkaraktärer är Triss och Four för att dom är genialiska och modiga. Annars så tycker jag att hon har byggt upp boken med klockrena karaktärer som både och onda och goda. Alla karaktärer känns väldigt välgjorda och dom passar precis där dom är. Det är också något som gör denna bok mycket bättre.
 
Jag förstår inte riktigt hur man kan lyckas att skriva en så här bra bok, det är helt otroligt! Inte en enda gång tänkte jag på någonting annat än handlingen och hur bra boken var, inte en enda gång! Den här boken är precis lika bra som alla säger, om inte bättre. så om du inte har läst den har du en EXTREMT bra bok att se fram emot! 

Lästa böcker 2013

Januari:

1. Divergent - Veronica Roth 576 s.
2. Dagboksdrömmar - Julien Neel 48 s.
3. Sommarblues - Julien Neel 48 s.
4. Busskyrkogården - Julien Neel 48 s.
5. Förälskelser - Julien Neel 48 s.
6. Laser Ninja - Julien Neel 48 s.

Mål 2013

Hej på er!

Massor av er skriver mål för 2013 och jag blir ju så sugen på att göra likadant!! Och dessa är ju inga måsten men jag tänker ha dom på skoj. :)

1) Läsa 50 böcker. Jag har läst fler under andra år, men jag vill inte på något sätt pressa mig. :)

2) Läsa mer böcker på engelska. Jag har läst nån här och nån där på engelska och jag tycker ju väldigt mycket om det har jag märkt. Därför vill jag försöka läsa mer på engelska :)

3) Läsa alla olästa böcker i min bokhylla. Ja, detta har jag hållt på med ett tag och är på god väg. Jag tänker dock ta bort en del böcker som jag känner att jag vuxit ifrån istället för att tvinga mig igenom nåt jag inte vill läsa. :)

Det är mina tre mål för i år, vilka mål har ni?


Nytt år, nya tag!

Hej alla underbara människor som läser detta. Jag har känt efter och vet ni, jag klarar mig inte utan min bokblogg. Flera gånger har jag känt att jag ska recensera en utläst bok här och jag har tänkt ut flera idéer till min blogg. Därför har jag beslutat att börja om på nytt igen! :)
 
 
Denna gång tänker jag inte ha några krav, jag tänker inte tvinga mig att blogga utan i så fall får bloggen stå tom tills jag har någonting att säga. Jag ska ändå försöka att uppdatera den relativt permanent :)
 
Ja, god fortsättning på er så hörs vi snart igen! :)

RSS 2.0