Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

saker jag gör när jag inte läser - del 1

Idag tänkte jag låta er komma lite närmare mig genom att visa saker jag gör när jag inte läser!
 
1)
 
Jag älskar nästan allt som har med garn att göra - och jag älskar att skapa! Just nu håller jag på att göra 360 likadana mormorsrutor så att jag får en fin och varm pläd till vintern. :)
 
2)
 
Jag är extremt intresserad av musik. Detta är mitt fina piano (och ett hörn av soffan som blev i väldigt konstig färg av filtret..) Här sitter jag nästan 1 timme om dagen för att få ur mig mitt musikflöde som bara sprutar ur mig. Om jag är hemifrån 1 vecka så är det pianot jag saknar mest. Annars spelar jag även gitarr och ukulele, och med dom sitter jag också väldigt ofta. Jag lär mig både nya sånger men skriver även en del eget. :)
 
3)
 
Kreativiteten flödar inom mig! Lediga dagar så bakar jag gärna, jag älskar älskar älskar att baka! Blåbärsbullar, kladdkaka, cupcakes, you name it! 
 
Som ni kanske kan gissa utav bilderna så är jag en riktig estet-själ, om jag inte får hålla på med händerna, pyssla eller spela musik - då går jag i taket. Tack och lov har jag min lugna sida också som jag gärna utnyttjar när jag läser. :)
 

Vad tyckte ni om detta inlägg, vill ni ha fler? :)

prestationsprinsenssan

 
Bok: Prestationsprinsessan: min revolt mot duktigheten
Författare: Cajsa Tengblad
Antal sidor: 118
Förlag: Libris
Serie: -
 
 
Jag ser så lycklig ut. Permanentat, blonderat hår, studentklänning med axelvaddar, solarium- brunt ansikte och ett stort, bländvitt leende. Året är 1989, och jag tar studenten på Nolaskolan i Örnsköldsvik med toppbetyg.
"Du kan bli vad som helst!"
 säger de till mig.

Dagen efter får Cajsa Tengblad reda på att hennes föräldrar ska skilja sig. Mitt i studentglädjen kommer sorgen -- men Cajsa tar på sig "allt är bra"-masken och fortsätter fira och planera för framtiden som om inget hade hänt.

Prestationsprinsessan är Cajsas egen berättelse om sitt liv och vad hon har lärt sig. För visst är det roligt att kunna prestera och att lyckas, men med inre och yttre krav kan det resultera i en omänsklig press. Cajsa har kämpat med ätstörningar och stressymptom och upplevt hur duktigheten mer än en gång blivit en piska.
 
 
 
Detta är en typ av självhjälpsbok där man utifrån Cajsas egna situationer och hennes liv så får man tips och råd om hur man kan hitta sitt egna värde igen utan att se till alla prestationer/jobb etc man har gjort.
 
Jag plockade upp denna bok eftersom jag själv har extremt höga prestationskrav på mig själv och ända sen min pappa dog har jag inte haft samma energi som innan så jag har inte kunnat prestera som jag velat.. Dock kan jag inte säga att denna bok hjälpte mig framåt, den är bra och läsvärd och om du vill ha hjälp med dina prestationskrav så ge den en chans. Men precis som "Du äger" av Mia Törnblom så har jag svårt för dessa böcker, dom är intressanta och säkert jättebra självhjälpsböcker - men dom biter inte på mig. 

utvärdering läsalot! :)

Som ni alla säkert redan vet så pågick det en läsalot under en vecka nu i sommar. Jag deltog även fast jag inte var så uppdaterad medan. Jag både jobbade och hade kvällsaktiviteter samma vecka men jag lyckades ändå! :) 
Tack fina Anna och Emelie för uppstyrningen och idén! :D
 
Jag hade 4 mål inför denna vecka:
 
Läsa minst 3 böcker
Läsa om en bra bok
Avsluta en serie
Läsa en tegelsten/bok över 300 sidor
 

Och vet ni, jag lyckades med alla! 
 
Som tegelsten läste jag:
Omslagsbild: Blunda och hoppa
 
Avsluta en serie gjorde jag med denna:
 
Och att läsa om en bra bok gjorde jag med denna:
Omslagsbild: Det är så logiskt, alla fattar utom du
 
Så jag lyckades alltså med alla mål och efter denna vecka har min läslust varit megastor! Så tack igen för den fina idén och ursäkta för att utvärderingen kom så långt efteråt. 

kapitulera omedelbart eller dö.

 
Bok: Kapitulera omedelbart eller dö
Författare: Sanna Näsling
Antal sidor: 233
Förlag: Rabén&Sjögren
Serie: -
Utgiven: 2011
 
Folk i skolan säger att Lovely är sjuk i huvudet. Men Mary älskar henne över allt annat. För Mary och Lovely är livet ett krig mot en sorglig tillvaro. De är brådmoget intellektuella och barnsligt lekfulla. Tillsammans vet de att det alltid är bättre att dö än att kapitulera för det normalvidriga. Det är bara för dem som ger upp som döden blir livshotande.
 

Denna bok plockade jag upp av en slump. Det var inte alls meningen att jag skulle läsa den för jag har varit totalt ointresserad av den. Jag har helt enkelt inte tyckt att det varit en bok för mig. Sen skulle jag låna en e-bok på Ipaden och då var detta en av dom få som fanns. Okej, jag ger den en chans, tänkte jag. Jag vet inte vad jag tycker om den idèn såhär i efterhand.
 
Boken handlar om Lovely och Mary, dom är 15 och går i skolan. Mary är jag:et i boken och Lovely är hennes bästa vän. Dom drömmer sig bort till London där dom helst av allt skulle vilja bo. Trots att dom vet att pengarna kommer brista så har dom löst det också, dom kommer bo i en sunkig lägenhet där i London medan allt dom har råd med är cigaretter. Till vardags använder dom väldigt mycket engelska uttryck, så som cherry red t.ex.
 
Jag tycker att idén är bra, med rätt språk och känsla så skulle det kunna varit en bok som jag älskat, t.ex. som "Vi är inte sådana som i slutet får varandra" för den har egentligen inte heller mycket till handling. Skillnaden mellan denna och "Vi är inte sådana.." är att denna inte fixar det. Man kompenserar inte med språket i denna, man kompenserar inte med något. Det är inget i denna bok som jag anser är bra. Den har några ljusglimtar men inte är det många. 
 
Jag har hört massor av folk älska denna bok, vilket jag trodde att jag också skulle göra. Men hur mycket jag än vill så kan jag inte älska den. Jag kan knappt gilla den. Språket är enkelt och lättläst, vilket är ett stort plus! Men dessa engelska uttryck, nej, jag tycker inte att dom är bra, för mig blir det mer ett försök som blir töntigt. 
 
Nej fy, jag gillar inte att vara såhär negativ om böcker, men det här var ingen bok för mig. STORT plus dock för den enkla texten som gjorde att det tog nån dag bara att läsa ut den. Det var en bra bok att ha som mellan-läsning sådär. 
 

böcker jag är väldigt sugen på.

Idag tänkte jag börja på en lite "mini-serie" som handlar om böcker som jag är väldigt sugen på. Eftersom jag har varit nästintill frånvarande gällande böcker och bloggande i ca ett år så finns det en del böcker jag har att ta igen. Nu tänkte jag visa er vilka, hoppas ni gillar det! :)
 
     
 
Har du läst någon av dom? Vad tyckte du? 

En uppdaterad bookshelf tour?

Hej på er!

Jag hoppas att ni mår bra ute i sommarSverige!

Har en liten fråga bara, jag har gjort om i min bokhylla och undrar om ni vill ha en uppdaterad bookshelf tour? :)

Är nämligen sugen på att göra fler videos! :)


vi är inte sådana som i slutet får varandra

 
Bok: Vi är inte sådana som i slutet får varandra
Författare: Katarina Sandberg
Antal sidor: 256
Förlag: Gilla Böcker
Serie: -
Utgiven: April 2013
 
Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik. I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.
 

Den här boken blev jag kär i så fort jag såg att den skulle ges ut. Jag längtade och längtade och längtade. För mer awesome kan det ju inte bli? En ung författare som har ett håkan-citat som titel. Nej, redan från början tyckte jag om det.
 
Precis som jag trodde så ÄLSKADE jag denna bok. Den börjar lugnt och stillsamt för att sedan omvandlas till en sån fin, sorgsam men så himla vacker känslostorm att jag inte kunde sluta läsa. Denna bok är precis sådär perfekt uppbyggd med klimax och jag är en såndär tjej som får ont i magen av att inte veta hur det kommer sluta. Så jag bara läste och läste och läste och dom stunderna jag inte läste så fanns hon ändå i mitt huvud, den där Cassiopeja. 
 
Jag fullkomlig älskar Cassiopeja, hon är så som jag skulle kunna vara om några år. Jag känner precis igen hennes känslor och jag vet att jag inte är ensam om det. Författarens sätt att spegla känslorna och ångesten som dyker upp när man träffar den där människan som man skulle kunna dö för, det är konst. Hon har lyckats så himla bra med det, och språket överhuvudtaget är extremt vackert. Man fastnar helt enkelt, i detta fina språk.
 
Att det finns olika citat från låtar igenom hela boken gör mig varm och lycklig i kroppen. I denna bok var det alldeles perfekt! 
 
Jag har inte mycket mer att säga, denna bok är helt fantastisk och speglar verkligen hur verkligheten kan vara. Jag är extremt avundsjuk på dig som inte läst den, för det är en underbar läsupplevelse! 
 
Stort tack till Gilla Böcker som gav mig denna fina bok. Tack!! 

RSS 2.0