Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Pappersstäder

 
Bok: Pappersstäder
Författare: John Green
Antal sidor: 362
Serie: -
Förlag: Bonnier Carlsen
 
Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med. 

Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom.
 
 

Jag tyckte att den första delen i denna bok var väldigt seg, det tog mig flera veckor att bara ta mig igenom just den delen, eftersom jag tyckte att språket gick trögt och handlingen inte var så rolig. Det var inte så tilltalande för mig. 
 
Enligt mig kommer boken igång först när Margo försvinner och då kommer det igång riktigt rejält! Då är det precis som en vindpust genom hela boken och rätt som det är har man läst resten. Det tog mig endast en dag att läsa ut de tre fjärdedelar av boken som var kvar. Till skillnad från i början av boken där språket gick trögt så kändes det mer som att det inte gick tillräckligt fort. Jag ville bläddra och bläddra vidare hela tiden för att allting var så spännande. Jag älskade verkligen de delarna i boken!! 
 
Karaktärerna är helt otroligt välbyggda. Det kändes som att jag var en i gänget med Quentin och hans kompisar, dom känns så verkligen och äkta, alla med sina brister och fel, dom kändes väldigt mänskliga. Jag önskar att dom fanns i verkligheten, för dom var så coola och då hade man velat hänga med dom hela tiden verkligen! 
 
Jag kan inte säga att det här är John Greens bästa bok, absolut inte, men om man kommer förbi den första delen så är det en av hans bättre böcker. Jag älskar farten i den och hur allting utvecklas tillslut, jag tycker om språket och jag kände hela tiden en behörighet till karaktärerna. En helt fantastisk bok, om man bortser från den första delen. 4/5. 
 
Stort tack till Bonnier Carlsen som skickade ett recensionsex!! 
 
 
 
 
 

#läsalotpåsk

Inatt börjar ytterliggare en läs-a-lot som drivs av Anna och Emme & Zozzo. Jag tycker att detta ska bli superkul och jag hade tänkt ha en egen liten nu på lovet, men det blir ju så mycket roligare när någon håller i det! :) 
 
Det jag hade tänkt läsa denna vecka är: 

lu_prodigy_cover.jpg

Jag tänkte läsa ut denna och Dödens trubadur och sedan om jag lyckas vill jag gärna läsa denna också:

nya-kontakter.jpg

Nya kontakter - Sophie Kinsella

 

Tänker ni delta och vad tänker ni läsa i så fall? Jag är jättetaggad! :)


Vad jag har läst i mars månad.

Trots att det är 10:e idag tänkte jag ändå berätta vad jag läste i mars. Mars var en helt okej läsmånad, jag läste ganska mycket men i helt olika böcker, därför avslutade jag endast två av alla jag läste: 
 
 
 
Båda böckerna var bra och väldigt lättlästa, så det var toppen. Jag har även läst i:
 
Perfect Chemistry
Tio lektioner i matlagning
Bara tre kan leka så
Pappersstäder
 

och så har jag även lyssnat näst intill klart på 438 dagar, men eftersom att SR tog bort alla avsnitt nu i veckan så hann jag inte lyssna klart helt. 
 
Det var det jag läst i mars, och jag tänkte först recensera några halvfärdiga böcker som jag gett upp denna månad, och kanske kommer det ett sånt inlägg men annars så får det vara som det är. 
 
 
 

RSS 2.0