Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Renskriver/gör om :)Japp, idag börjar jag med att renskriva och skriva om mina 3 tjocka kolligieblock med text jag har kämpat med i ungefär 1 år. Det ska bli kul, eftersom jag inte har läst igenom den på några månader :)

Och kolla in alla mina nyaste familjemedlemmar:


Jag fuskar lite och läser lite i taget i alla, för jag är så sugen på alla så jag kan inte bestämma mig vilken jag ska läsa först :)


Brev från en bruten horisont

Japp, samma dag som jag fick böckerna från Semic så fick jag även denna:Tack Gilla Böcker! :)

Jag är med och tävlar!

Japp, hos booksarelives så kan man tävla om dessa två böcker:

Vinster:


Eftersom jag inte har läst nån av dom men är jättesugen på båda så är jag sjävklart med och tävlar! :)


Sommarlov! (snart iaf :P)

Japp, om 4 riktiga skoldagar, 7 helgdagar, 2 slarvdagar och 1 skolavslutning så får jag sommarlov! :)
Det känns helt sjukt, helt plötsligt så ska man ha 10 veckors ledighet, men det behövs verkligen!

Listan har blivit lång på alla dom böcker som jag ska läsa, men den tror jag inte ni orkar se och dessutom så kommer jag nog iaf inte läsa alla jag har tänkt.

Men några tips om sommarböcker:


Sarah Dessens första svenska bok ska man absolut läsa på sommarn, det blir nog en omläsning på den för min del! :)

 

Semlan och Gordon-böckerna, små härliga böcker som man kan läsa ut på en timme, stort GILLA på dom! :)

 

Bröllops-fixarens dotter-serien är en så mysig serie som man egentligen kan läsa när som men jag skulle säga sommar på dom.
Sofia Nordins senaste, så himla bra och utspelar sig på sommarn, ett sommarmåste!Denise Rudbergs serie som jag blev kär i för några sommar sen, jag säger bara LÄS! :)Och till sist Simon och Sophie, ytterliggare en underbar bok :)

Alla dom här böckerna har jag läst men nu när jag tänker på dom så vill jag bara läsa dom igen! :)

Aja, vi får se hur det blir men några tips iaf!


När jag lät dig gåBok: När jag lät dig gå
Författare: Gayle Forman
Antal sidor: 223
Övrigt: Tack B.Wahlströms för recensionsexet! 

Tre år har gått sen den tragiska bilolyckan som Mias familj dog i, tre år sen Mia lämnade Adam. Nu lever det på olika sidor kontinenten, Mia är en hyllad cellist och Adam en stor rockstjärna. Adam får ett dygn ensam i New York. Samma kväll ska Mia ge en konsert. Han smiter in och lyssnar. Efteråt blir han kallad till Mias loge...

Jag måste erkänna att jag var tveksam till en fortsättning till en så bra bok. För Om jag stannar är verkligen så bra. Men Gayle Forman lyckas verkligen. Med denna bok så får man en helt annan förståelse för Adam, en helt annan förståelse för Mia. Ja, detta kompleterar första boken. Det här är från och med nu en av dom bästa serier jag läst, även om man skulle klara sig av att bara läsa ettan. :)

Betyg: 9/10


Tack Semic! :)

Ja, igår hämtade jag ett paket på posten som innehöll denna:


Och denna som var en överaskning:


Tack så jättemycket Semic! :)

Lässtatus då:
När jag lät dig gå är utläst och det kommer en recension imorrn.
Röd skymning är jag igenom ungefär 1/4 i, men den läser jag i alla fall :).
Och så läser jag även Ful :)


Sommarläsning?

Ja, nu har jag fått så många recensionsex att jag har fyllt min pall full av böcker som ska läsas. Men jag känner ändå nånstans att dom böckerna jag fått är riktiga sommarböcker, t.ex. denna:eller denna serie:


Så jag tror helt enkelt att jag sparar dom flesta recensionsex till sommarlovet som börjar om 3 veckor ungefär. Men jag har bara 8 hela skoldagar kvar, vilket är såå skönt!! :)
Tagga till sommarn :)

Hål i huvudet - Jenny Jägerfeld

Bok: Hål i huvudet
Författare: Jenny Jägerfeld
Antal sidor: 368
Förlag: Natur & Kultur (men Gilla Böcker gav ut den i ny form 2010)


Minou är tjugotre år och på kollisionskurs med hela världen. Hennes pojkvän Isak har dumpat henne via kassettband och kvar i den skitiga lägenheten på Söder finns bara tystnad. Minou är trött på sig själv, trött på livet, trött på att ingenting någonsin fungerar som det ska. Det känns som om hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemska och fula stannar kvar eftersom de är stora som jordkokor.

För att komma undan Stockholm och Isak sticker Minou till Spanien. Kanske ska hon hitta någon mening med alltihop där, eller åtminstone komma på ett sätt att vakna utan minnesluckor från kvällen före.


Detta är Jenny Jägerfelds första bok men det är den andra jag läser av henne. Och jag håller fast vid att hennes böcker är speciella, väldigt speciella.
Jag läste en liten del i början av boken i julas och jag har förskönat det minnet tror jag. För nu var den inte alls lika bra som jag mindes den. Även fast jag inte läste den delen nu så läste jag ändå 3/4 av boken och nej, jag gillar det inte. Och jag vet inte, det kan hända att den här är bättre än Här ligger jag och blöder men jag vet inte. Båda böckerna har gjort att jag inte vet vad jag tycker. Så nej, det här är ingen hit hos mig.


Kär i kärleken :)

Japp, idag fick jag ett brev på posten om att jag skulle hämta ett paket och jag hade ingen aning om vad det var, oså visade det sig att det var denna bok :
Bild på bokomslag 

Tack så mycket Bonnier Carlsen! :)

Var även på bibblan och lånade dessa: Hål i huvudet, Lilla Darling & Little darlings. :)

Bokbytardagen :)Japp, idag är det den stora bokbytardagen som jag har missat totalt! Jag tänkte ju verkligen satsa på att byta bok med nån men nej, är inte minnet med så är det inte..

Har nån av er bytt nån bok idag? :)

Böcker :)

Ja, igår fick jag hem den fjärde boken som jag fick av B.Wahlströms och det var denna:

Åkte även till bibblan för att hämta denna:


Min kompis läste den här vid svenska-projektet och tipsade om den, sen har jag sett att andra också läst den nu, vilket sammanträffande :)

Söt bild :)

Kolla in denna bild från we<3it.com, tänk va två gem kan göra! :)


Paketet! :)

Ja, det är faktiskt sant, jag fick ut mitt paket! :) Det innehöll:
När jag lät dig gå - Gayle Forman
Twilightsagan - den officiella illustrerade guiden - Stephenie Meyer
Ingen sommar utan dig - Jenny Han

Tack så mycket B.Wahlstroms för recensionsexemplaren! :)

Roliga nyheter - eller inte...

Ja, det är så att jag fick ett brev på posten att jag hade ett paket att hämta. Jag vet exakt vad paketet innehåller så jag blev jätteglad. Men när min pappa skulle hämta ut det så svara hon i kassan: "Tyvärr men du kan inte bevisa att du är hennes pappa så du får gå till Skatteverket och hämta intyg". ÅH!!! Jag som var så glad att jag skulle få böcker... Så bara för att jag inte har nåt ID-kort så får jag inte hämta ut mina böcker. Vad tror dom egentligen? Att mina föräldrar kidnappad mig för att hämta ett bokpaket? :(

I alla fall, har glömt att säga att jag (och 4 till) vann Sofies tävling :) Så jag ska läsa hennes första kapitel så fort jag får tid :)


Lite smått:)

Idag inleds kvällen med skrivande och tror också att det blir några kapitel i Röd skymning :) Igår läste jag ut ett recensionsexemplar men recensionsdatum är inte förens sista maj så det blir ingen recension på den förens då. Om ni undrar så är det denna jag läst:


Nån som har ett tips på nåt franskt lättläst?

Just nu är jag jättesugen på nåt franskt. Eftersom man förstår mer och bättre nu efter 2 år med franska så är jag sugen på nåt franskt.

Nåt tips? :)


En sannolik historiaBok: En sannolik historia
Författare: Karin Alvtegen
Förlag: Brombergs
Antal sidor: 320

Handling:
Helena uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.


Finansmannen Anders karriär har varit framgångsrik. Men i takt med att pengarna strömmat in har tillvaron känts alltmer meningslös. På en raksträcka i Norrland utmanar han ödet och gasar och tänker att nu får det gå som det vill. Han vaknar upp på ett sjukhus. Efter sjukhusvistelsen tar han in på ett litet hotell i en norrländsk by. Där möter han Helena.


I byn bor också den gamle Verner. Han lever utanför gemenskapen och uppfattas som en kuf. Ändå blir det han som får Helena och Anders att inse att det som de försöker förtränga i sina liv istället kan ge dem kraft att bryta gamla tankemönster och gå vidare.

Mina tankar:
Jag tycker om den här boken. Även fast handlingen kanske är lite lam så gillar jag det. En bok som man bara njuter sig igenom, även fast det handlar om skilsmässa och andra bekymmer. Ja, i like it! :)

Betyg: 6/10
Kan ni gissa? :)

Hej!

Idag så blir En sannolik historia utläst och det kommer en recenzion på den imorrn. Men idag så ska jag först ut på äventyr, sen tänkte jag virka klart denna:


Kan ni gissa vad det är? :)

Kolla vad som ploppa ner i brevlådan! :)


(bild tagen från Ascentoria)
Ja, den här kom ner i brevlådan idag och ska läsas efter 2 st till. Men denna ser jag verkligen fram emot, Tack Fredrik Lindblom/Ascentoria! :)

p.s. Riktiga bilder kommer, har bara brist på kamera i nuläget. d.s.


Brev från en bruten horisont
"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvan-dlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på
norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd
tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.


Den låter bra, riktigt bra. Den kommer ut i maj i år så vi får väl se hur det blir, blev sugen på den. Är även lite sugen på denna:
himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpgLennie är sjutton år och lever
 ett tryggt liv i skuggan av sin
 utåtriktade syster Bailey.
Men när Bailey plötsligt dör
förändras Lennies liv dramatiskt.
Förlamad av sorg drar hon sig
undan alla i sin närhet, men vad
 gör man när man plötsligt
drabbas av passionen?
Jandy Nelsons debutroman
är en svindlande kärlekshistoria
om saknad, förälskelse och förbjudna känslor
.
Nu finns jag (bloggen) på FB! :)Ja, nu har jag skaffat FB, iaf så har jag gjort det åt min blogg. Själv så är jag hyfsat oteknisk så om ni blir kompis med mig, ha inga krav :P

Nejdå, men jag heter Recenzion och sen har jag vänt på namnet och heter Noiznecer i efternamn :)

Ha en bra onsdag! :)

Bibblan igen :)

Japp, igår var jag på bibblan igen och hämtade 2 reserverade böcker. :)

Sommaren jag blev vacker är jag jättesugen på men just nu läser jag En osannolik historia och efter den väntar en annan bok som jag inte avslöjar och efter det så blir det en bok som kommer på posten nu i veckan :) Men jag hoppas i alla fall att det ska bli en maj-bok :)


Tänkte tipsa om en låt:)


Måste bara få tipsa om den här låten. Det är en gammal Jonas Brothers-låt men den är så himla fin.
(http://www.youtube.com/watch?v=2hIN7X3g6pg)

Vet inte hur man lägger upp youtube-videor på bloggen så om du kan det så får du gärna hjälpa mig:)

P.S. Fredrik Lindblom, din bok och ditt mejl gjorde min dag idag:) D.S.

Som om ingentingBok: Som om ingenting
Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 215
Förlag: Raben&Sjögren
Andra böcker av författaren: Räcker det om jag älskar dig, Hur kär får man bli & Expert på att rodna.
Övrigt: En av dom två böckerna jag beställde från bokus :)

På skrivarkursen träffar nittonåriga Elin Paul. De finner en alldeles speciell samhörighet och Elin känner att det börjar utvecklas något mer mellan dem. Sakta går det upp för henne att hon är kär. Allvarligt kär. Men Paul är tjugofem år äldre än Elin. Och han är far till Tessan, Elins bästa kompis. Hon kämpar emot. Det får inte hända, det finns inte. Men det händer i alla fall. Tessa bor i huset bredvid och Paul som alltid bara har varit Tessas pappa som bor bredvid henne har blivit den hon längtar som mest efter. Hon går till hans jobb, han ringer till hennes och tillslut träffas dom till och med i stugan. Men kan dom verkligen fortsätta och förstöra deras fina verklighet?

Jag tycker om den här boken. Jag vet inte hur men det gör jag. För den här boken blir faktiskt tjatig efter ett tag. Man förstår redan efter dom 30 första sidorna att Elin bara vill ha Paul. Fast mina förväntningar var vääldigt stora om jag tänker efter. Jag har läst alla hennes andra och älskat dom. Så jag gav kanske inte boken en rättvis chans. I alla fall, den här boken var bra men den passar nog bäst dom som inte läst alla hennes andra.

Betyg: 7/10


Tävling hos Sofie!


(bilden är tagen av mig och har inget med inlägget att göra)

Sofie som bloggar på www.filo-sofie.blogspot.com, har en utlottning som för mig är jättestor. Jag skulle såå gärna vilja vinna. Två vinnare får läsa dom tre första kapitlena av hennes bok som hon håller på att skriva nu, som hon dessutom tänker skicka in! Gå in och tävla du med!

Sammanfattning: April

Gud, tänk att det är första maj idag, helt otroligt vad tiden går fort! Man har ungefär bara 30 dar kvar i skolan och sen har man gått ännu ett år, helt otroligt! :)

Antal böcker lästa: 3
Antal sidor lästa: 966

Bästa bok:


Sämsta bok: Ingen var under betyget 5 så det blev ingen denna månad.

Andra lästa böcker denna månad: Reckless och Som om ingenting.


Ja, denna månad har varit skitdålig rent ut sagt. Jag har haft "ledigt" hela månaden och dessutom påsklov. Jag vet inte  varför det blev såhär egentligen men man får väl vara glad över att det blev några böcker i alla fall :)

Nästa månad ska jag läsa minst 6 st har jag bestämt. :)

RSS 2.0