Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Hungerspelen - filmen

OBS! LÄS DETTA INLÄGG PÅ EGEN RISK! OM DU INTE HAR SETT FILMEN SÅ VARNAR JAG DIG!!

Jag såg filmen samma kväll som jag hade läst ut andra boken, tror jag det var. Jag var superduperspänd på att se den och jag hade (såklart) väldigt höga förväntningar.

När filmen började så tyckte jag att skärpan var lite suddig. Det kändes som om det var en bubbla mellan mig och filmen. När dom var på torget och deltagarna skulle dras så tyckte jag att det blev mycket värre, jag tyckte inte alls om skärpan. Det var något som störde mig rejält men efter ett tag vande jag mig ändå.

Filmen i sig är -tycker jag- en helt otrolig förverkling (är det ens ett ord?:P) av boken. Jag tyckte att allt viktigt var med och man levde sig in i filmen från första stund. Samtidigt som jag inte alls tyckte om sättet den var filmad på så kunde jag omöjligt förstå hur dom har kunnat få till allting? Med glasmontrar och extrema karaktärer och allting som bara är så superduperbra?! Filmen var sjukt bra även fast jag inte riktigt tyckte om hur den filmades. Och hur kan man inte sitta och njuta när det är två sådana här snyggingar i filmen?!!


Alla tar ju ställning i vilket "team" dom är i och vet ni vad? JAG ÄR I BÅDAS! :D Jag fullkomligt ÄLSKAR båda karaktärerna och ja, jag är väldigt svag för deras utseende också.. :P

Filmen var i alla fall sjukt bra och den kommer alltid ha en fin plats i mitt hjärta<3

Hungerspelen

Ja, nu var det ett tag sen jag läste denna men eftersom jag fortfarande inte har gjort en recension på den så kommer den nu. Tänkte även göra en filmrecension på den senare! :)


Hungerspelen

Bok: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 304
Serie: Hungerspelen, del 1
Förlag: Månpocket (Bonnier Carlsen i inbundet)

24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.

Det är årets största tevehändelse. Allt direktsänds. De utvalda ungdomarna stylas, intervjuas, tränas och får möjlighet att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan ?

Spelens utgång: Den som överlever får åka hem...

Jag tänker att jag inte skriver så mycket mer om handlingen då jag antar att dom flesta redan har läst denna.

Jag kan ju börja med att säga att det här är en av de bästa böcker jag någonsin, någonsin har läst. Jag är inte någon stor fantast av dystopier eller så men denna bok är så sjukt bra!

Handlingen (som är helt hemsk) drog med mig sida för sida och gjorde att jag bara ville läsa mer! Jag tycker om handlingen så länge det är påhittat. Tanken på att denna handling skulle bli verklighet skrämmer mig rättså rejält.. Men, eftersom det knappt är troligt så ska jag fokusera på den som bok. Det är en sjukt bra bok och det finns inget som jag inte gillar. Eller vänta, jag ska försöka förklara mig bättre.

Jag fullkomligt ÄLSKAR karaktärerna. Att Katniss är en stark ung kvinna som försörjer familjen och att hon är bästa vän med en kille är något jag fastnar rejält för. Jag tycker om att hon inte är som alla andra tjejer i boken och att hon framstår som stark. Gale är någon som mitt hjärta skulle tillhöra om han fanns på riktigt. Käre lille Gale, den underbart fina killen som skulle göra allt för Katniss. Peeta, ja, han skulle få dela platsen i mitt härta med Gale, för åh, vilken underbar karaktär! ÄLSKAR KILLARNA!<3

Okej, även fast historien är hemsk så skriver Suzanne så underbart att man bara fastnar för hela storyn rakt upp och ner. Språket är otroligt bindade och man vill hela tiden läsa mer. Hon har skrivit på ett så smart och klurigt sätt att inget är för uppenbart eller så utan man bara flyter med och läser så mycket man bara kan. Dialogerna i boken är också något som jag fastnade alldeles extra mycket för. Varje litet ord är precis där det ska vara! Helt otroligt hur bra hon har lyckats.

Finns det något mer jag behöver säga? Jo juste, om du inte har läst den här boken än så.. GÖR DET! Den är ju så sjukt otroligt himlans bra att man bara behöver nån dag på sig. :D

Betyg: 10/10

Lite funderingar kring dessa böcker.

Jag har tänkt på en sak. Väldigt länge. Väldigt mycket. Ni vet när man har sisådär över 20 olästa böcker hemma i bokhyllan? Och så står ni där i bokhandeln/biblioteket och tänker, jo men en till skadar ju faktiskt inte. I mitt fall så blir det oftast inte bara en som inte skadar. Utan kanske två, eller tre extra. Vad är det som gör detta?

Vad jag vet -rätta mig om jag har fel- så finns det inte många bokbloggar som har mindre än tio olästa böcker i bokhyllan. Samtidigt som vi alla har så många böcker så plockar vi på oss fler, sitter och suktar efter fler eller helt enkelt bara drömmer om den dagen då vi kan ha ett helt rum med bara (!) böcker. Jag slösar en massa onödig tid på att kolla vad jag har att vänta mig till nästa säsong, innan ens denna har börjat. Jag kan även sitta och glo i ett antal timmar på fina bokbloggar även fast jag vet att det kommer vara precis likadant som när jag sist kollade för tio minuter sen. Och loven, dom ska vi inte ens prata om. Vad gör man på loven som är så mycket bättre än läsning? Enligt mig finns det, ja, kanske tio bättre saker att göra på loven. Ändå gör jag inte dessa tio saker och ändå så läser jag inte. Jag är alltså för lat för att ens ta mig för att läsa, något av det bästa jag vet.

Tillbaka till massorna av böcker. Visst, jag tycker det är absolut underbart att ha många böcker som väntar hemma på mig. Men vet ni nuläget? Jag har 50 olästa böcker och jag läser låneböcker. Hur är detta möjligt? Njuter jag så av känslan att ha många böcker som väntar? Eller är det så att denna hög är för stor och tung att jag känner att det är jobbigt att ta ner den? Eller är det att jag faktiskt verkligen vill ta ner den som gör att jag inte läser dessa?
Nej, jag vet inte vad det är, men något gör att jag drar mig mer mot låneböcker när jag har många böcker.

Vi bokbloggare är ju en speciell grupp och alla har vi ett antal böcker vi verkligen vill läsa. Men är dessa böcker dom böcker vi äger? Eller är det känslan att få sukta efter nya som gör det? Vad är det?

Enligt dig så kanske jag är ute och cyklar men jag vill verkligen veta, vad är det som gör detta?

(Bilden kommer från we<3it och det är den sötaste jag sett på länge^^)


Tävling hos Bokgläntan :)


(Böckerna på bilden är från mig, och har inget att göra med tävlingen)

Tjejerna på Bokgläntan har en awesome tävling där du kan vinna fina böcker, klicka hääär för att komma till den :D

Glad dag! :D

Hej!

För att fira att Loreen vann så tänkte jag lägga upp min spotify-lista med mina absolut bästa låtar just nu, men sen när jag skulle dela den så fanns inte blogg.se att dela till... suck! Någon gång ska ni allt få se mina "godingar" men inte just nu då.

En glad nyhet är också att jag nu får låna min brors kompaktkamera! Även fast jag föredrar systemkameror så blir det i alla fall fler egentagna bilder! Jag är supertaggad på det och hoppas att det kommer funka bra. :)

Vädret är heeeeelt otroligt skönt och nu får vi minsann hoppas att det håller i sig! :D

Jag läser fortfarande Stor i käften och tycker att den är jättebra!

Nu när sommaren är här så har jag även letat sommarböcker och sedan har jag en del idéer om mina böcker och sådär, men det håller jag hemligt än så länge. ;)Ja ni, kära läsare, glöm inte bort eran mamma idag, för idag är det deras dag! :)

Nya lån :)

Idag var jag på bibblan en sväng och jag hittade ingenting själv men så frågade jag en bibliotekarie och hon hjälpte mig lite^^.
Jag lånade: Stor i käften, Sex veckor, I det här trädet & Majas morsas sambos kompis. Alla väldigt lätta böcker som man kan sitta ute i solen och läsa. :)

Har du läst nån av dessa? Vad tyckte du? :)


Tävling hos Pia :)

                                                     

Pia
 har en underbar tävling på sin blogg nu, som innebär att du får välja två valfria böcker på adlibris.se för max 200 kronor. Helt awesome tävling, så var med du med! :D


(så ni vet, bilden har ingenting med inlägget att göra egentligen, utan jag tog bara någon random:P)

Lägesrapport :)

Hej!

Just nu tänker jag inte prata om varför jag har varit borta ett bra tag härifrån, nån dag kanske jag berättar, men just nu håller jag det borta från bloggen.

Istället tänkte jag berätta att årets maj har varit väldigt kallt, har enbart suttit ute i solen en gång?! Helt sjukt, men som alla säger, då får man en varm sommar istället! :D

Under tiden har jag läst ut några böcker, hur många vet jag faktiskt inte, men några i alla fall. Det ska komma upp recensioner på dom, även om det är länge sen jag läste dom.

Upptäckte också att mitt lokala bibliotek lånar ut e-böcker! :) Inte för att jag är någon stor fantast av e-böcker (man vill ju ha lukten av en ny bok, och sidor att bläddra i!) men det är praktiskt, faktiskt. Jag hatar att erkänna det men jo, det är praktiskt. Det bästa är att man kan låna i alla fall, och jag har läst lite i telefonen också^^. Just nu är det Zlatans bok, som jag tror alla vet vilken det är.

Ja, jag tror nog det var det jag skulle ha sagt, och att jag kommer tillbaka nu såklart! :D

The beauty of madness

Jag slänger in en liten underbar bild också, från we<3it, som jag tyckte om. :)

Ha det bra nu, kära läsare! :D

Ny bok! :)

Hejsan!

Idag har jag ett antal timmar plugg framför mig men jag tänkte ändå hoppa in här och berätta om min nya fina bok som jag fick med mig hem från pocketshop igår. Jag hade några minuter över på station innan jag tog tåget hem, och då hittade jag denna! Jag blev totalt överlycklig och så fick jag ju ett fint bokmärke också! :D


Världen är elak


Bok: Världen är elak
Författare: Pia Olofsson
Antal sidor: 93 (endast del 1 dock)


”Året är 2107
Världens länder har slutat lita på varandra -
ett tredje världskrig tar sin början.

Sverige har tagit ett extra steg i utvecklingen och landet skyddas numera av mänskliga vapen med krafter som mänskligheten tidigare aldrig varit kapabel till att skapa.
Det är när ett ännu större hot än de någonsin kunnat vänta sig tar sig in över gränserna runt landets kuster, och en brutal attack mot högkvarteret sätter deras säkerhet på prov, som drastiska åtgärder måste dras.
Adrian, en stolt ung landsbeskyddare som innerst inne plågas av skulden för hans väns död, utser sig frivillig till att ta sig in till fiendelandet och rädda de som blivit kidnappade. Med sig har han en trupp modiga vänner, och en man som Adrian misstänker har något att göra med attacken mot Sverige.”


Denna bok är skriven av ingen mindre av Pia och jag är superimponerad av henne. Jag läste ut boken igår och jag tänker fatta mig kort men koncist om den.

Genom hela boken så finns det en spänning som gör att man bara vill vända sida och fortsätta läsa. Alla karaktärer, verkligen alla, är väl uttänkta och känns väldigt trovärda i handlingen. Handlingen är supermegabra och jag förstår inte hur man kommer på allting! Boken har också ett litet djup med familjesorg och känslor som gör att man fastnar ännu mer. Det enda jag kan säga som jag tänkte på var en liten del av språket. Vissa ord var felstavade och hade någon bokstav som inte skulle vara där. Då får man ändå tänka på att den inte är publicerad via något förlag och korrekturläst. Annars kan jag inte säga annat än ett stort GILLA på denna bok. Jag vill såhääääääääär gärna läsa del 2!! :D

Pia, du inspirerar mig till tusen och jag har nog hittat min nya idol i dig! Tack för att du finns i denna värld! ^^


 


RSS 2.0