Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Allt jag säger är santBok: Allt jag säger är sant
Författare: Lisa Bjärbo
Antal sidor: 256
Serie: -
Förlag: Raben&Sjögren

Den här boken handlar om Alicia. Hon går på gymnasiet med sin bästis Fanny och lever ett helt vanligt liv. Men en dag könner hon att nej, hon är inte ämnad för att sitta i skolan hela dagarna, så hon hoppar av. Hon skafffar ett jobb på ett cafè istället, där den grekiska guden Isak kommer in och fikar. Alicias liv går sedan upp och ner, precis som en berg- och dalbana.

Precis så beskrev jag denna bok för en kompis men om du vill ha en "riktig" handling så kan du hitta det här.

Åh, ni förstår inte vad jag tycker om denna bok. Det är nog såhäääääääär mycket, om inte mer. Jag fullkomligt älskar denna bok. Har nog knappast läst nåt bättre. Okej, jo, det finns böcker som uppnår samma nivå men inte är det många. 

Det här är min första bok av Lisa Bjärbo och herregud vad jag ångrar att jag inte har läst hennes första. För hon skriver med ett sådant underbart språk och en sån underbar känsla att man känner precis hur Alicia har det. Man känner igen sig i det mesta och jag älskar handlingen, karaktärerna och nästan allt annat. Så fort jag satte mig med den så ville jag absolut inte släppa den, även om jag var tvungen. Och språket! Åh, det är lättläst men ändå tungt och det är dessutom så fint så jag tycker det känns som en fin, lång dikt. Nej, det finns inget med språket som jag inte gillar, gud så härligt det är!

Karaktärerna likaså. Alla karaktärer är SÅ realistiska att det nästan är otäckt. Jag kunde nästan hitta samma personer i min vardag och det betyder ju än en gång att Lisa är himlans duktig på det hon gör. Min favoritperson är nog ändå Alicias mormor, för hon verkar så himla mysig! Isak också, himlans bra karaktär! En karaktär jag störde mig en del på var Fanny, även fast hon var en bra karaktär i boken och hon är riktigt realistisk så störde jag mig på henne. Men grejen är att ibland så stör jag mig på sådana personer även i verkligheten.

En sak som var mindre bra var den där twisten som kommer. Jag säger inte mer om den men den gjorde mig förvånad först och jag var tvungen att lägga undan boken ett tag. Men efter ett tag, när jag hade funderat, så tyckte jag att jo, det där var nog bra för boken i alla fall. Så man kan säga att den blir bättre när man har fått fundera, även fast i alla fall jag blev förvånad först.

Ja, det är inte så mycket mer att säga, om du inte läst den så gör det! :)

Betyg: 10/10

Stort tack till Raben&Sjögren som var snälla och skickade detta exemplar till mig! :)

Frånvarorapport osv.

Hejsan!

Som ni kanske har märkt så har jag varit borta från bloggen i en vecka och lite till, det är inget som jag har valt frivilligt utan den kom bara inte som första prioritet. Jag har nämligen varit sjuk, legat nere en hel vecka.

Ni vet när man har massor med viktiga saker i skolan, roliga fritidsaktiviteter utanför och sen en stor sak på helgen och alla saker blandar sig till samma vecka? Har ni varit med om det någon gång? I alla fall, det var så det var för mig, och just denna vecka skulle jag bli sjuk, i influensa dessutom. Jag har varit fullkomligt nere hela veckan och har mer eller mindre inte orkat göra något mer än att titta på teve. Så nere har jag varit.

Men, det som är bra är att jag står på båda benen nu och är snart igång igen, så jag tänkte ge er en liten rapport på vad som hänt i min bokvärld sen sist. :)

Jag har:

-Börjat läsa Det borde finnas regler av Lina Arvidsson.
-Läst ca 115 sidor i Lola and the boy next door.
-Blivit sugen på alla fina böcker som ges ut nu till våren/sommaren.
-Blivit inspirerad att läsa alla mina egna böcker.
-Fått bekräftat att jag får en fin bok genom brevlådan denna vecka.
-Sett fina book hauls på yt.
-Hunnit se att Bokugglan har en tävling som jag bestämt mig att inte vara med i, men klicka här för att vara det.
-Upptäckt ännu en underbar bokblogg.
-Insett att Hungerspels-premiärer är om typ två veckor och jag har fortfarande inte läst böckerna.
-Börjat läsa Hungerspelen.

Ja, det är ungefär det som har hänt i min bokvärld sen sist, och som tack för att ni fortsätter kolla in här så får ni några fina bilder från we<3it.com :)

Untitled Album  Facebook Do what you love.  [moomi]

Resten får du ta redan på självBok: Resten får du ta reda på själv
Författare: Lauren Oliver
Antal sidor: 475
Serie: -
Förlag: Bonnier Carlsen

Tänk att du är en av skolans mest populära tjejer, du har skolans mest eftertraktade kille som pojkvän och ditt liv är sådär perfekt som det ska vara i high school. Tänk sedan att det är fredagen innan amordagen och det är du som får flest rosor. Tänk även att du är på festen som alla är på på kvällen och när du åker hem med dina fulla kompisar i en bil, så dör du. Tänk sen att du upplever detta sju gånger om.

Samantha dör efter en fest den 12 februari. Det gör fruktansvärt ont och allt blir svart. Nästa sak som händer är att hennes väckarklocka ringer och det är den 12 februari igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Hon måste bara fixa en sak innan hon försvinner. Sju gånger vaknar hon på samma dag.
Tjatigt? Inte ett skit! Sjukt spännande? Absolut! Och vi får en del tips om vad som verkligen är viktigt i livet. Resten får vi ta reda på själva.

När jag precis hade läst ut den här boken så visste jag inte alls vad jag tyckte. Det var på något sätt en lite underlig bok. Sådär tänkvärd men ändå så orealistisk. För ingen vet ju vad som egentligen händer när man dör, det är ingen levande person som har svaret på den frågan. Men Lauren Oliver har för mig tagit döden till en ny nivå inom skrivandet. Jag skulle aldrig kunna komma på denna idé och sedan kunna beskriva så målande hur det är när just Samantha dör.

Men jag vet fortfarande inte hur jag känner inför denna bok. Det är definitivt en bra bok och alla karaktärer är sådär highschool-aktiga som bara highschool-elever kan vara. Alla karaktärer är bra även fast jag till en början inte alls gillade Samantha. Men sedan växte hon i mina ögon. Kent är min absoluta favoritkaraktär, en himlans gullig kille. Resten var liksom sådär förväntat bra, sådär som det ska vara.

Okej, jag ska sammanfatta det såhär: Det här är en bok som jag tycker att alla ska läsa, kanske inte för att det är en såndär lysande WOW-bok, utan för att det är en fin bok som ger en mycket att tänka på i efterhand. Därför ska alla läsa den.

Betyg: 7/10

Stort tack till Bonnier Carlsen som skickade detta exemplar till mig! :)

LögnerBok: Lögner
Författare: Sara Shephard
Antal sidor: 223
Förlag: B.Wahlströms
Serie: Pretty Little Liars

Mystiska meddelanden från signaturen A sprider skräck i det forna tjejgänget. Vem vet allt om dem? Även deras intimaste hemligheter! Kan det vara Alison, vännen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan.

Alla har något att dölja men speciellt high school-tjejerna Spencer, Aria, Emily och Hanna. Till synes oskyldiga flickor, men skenet bedrar.

Se bara på Spencer som går bakom ryggen och strular med syrrans pojkvän. Aria som fantiserar om sin lärare. Emily som har pojkvän men faktiskt är galet kär i den nya tjejen på skolan. Och Hanna som använder så fula knep för att hålla sig i form.

Men den mörkaste hemligheten bär de gemensamt. Hur vet jag det?

Eftersom jag vet allt om vilka dåliga flickor de var, hur hemska de egentligen är, och alla mörka hemligheter de dolt. Och gissa vad?

Jag tänker berätta.

A

Detta är chic-lit på hög nivå. Det handlar som sagt om fyra tjejer som alla har en sak gemensamt. Alison, tjejen som försvann för tre år sedan. Man vet inte vem det är som berättar, bara att det är signaturen A.

Jag tycker om den här. Lättläst, lite rolig och sådär skönt avslappnad läsning som gör att man kan läsa den även fast man inte är på humör. Det är spänning igenom hela boken och Sara Shephard gör det bra som får till det. Alla fyra tjejer har hemligheter sedan deras kompis Alison försvann, och jag tycker om alla olika sorters hemligheter i denna bok. På något sätt så blir det väldigt bra i och med dom. Ja, jag har inte så mycket mer att säga om denna utan jag tycker bara att du ska läsa den om du har tid, för det är en bra, lättläst bok med spänning genom hela boken.

Just det, jag kommer definitivt läsa nästa del i denna serie, väldigt bra! :)

Betyg: 8/10

Tack till B.Wahlströms för exemplaret! :)


RSS 2.0