Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Bokenkät! :)

Hittade en rolig enkät hos Bokhora som hade hittat den hos EnligtO. :)

 

Vad ska du läsa i helgen?

 The Maze Runner

Jag ska antagligen läsa The maze runner om jag inte har hunnit läsa ut den, annars vet jag inte vad det blir.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?

Helst i en solstol med medelhavsvärme, nåt kallt att dricka och det enda man hör är vågskvalpet. Men om jag nu ska vara mer realistisk med tanke på att det är höst och jag bor i Sverige så, helst i en fåtölj under en filt, gärna med nån svag musik i bakgrunden och en kopp äppelpaj-te till hands!

Din bästa lässtund förra veckan?

När jag var sjuk och låg hemma och sträckläste.

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?

Oj, verkligen ingen aning. Det skiftar ganska kraftigt... Jag försöker få i alla fall 30 sidor lästa varje dag, sen hur lång tid det tar vet jag inte.

Var läser du aldrig?

På flygplan! Nu har jag bara åkt tur och retur till Turkiet men jag har aldrig mått så illa under en längre tid.. Annars har jag väldigt svårt att läsa på allmänna ställen där det är väldigt högljutt, så som tåg/buss-stationen till exempel.

Vad läser du aldrig?

Skräckböcker. Inte för att jag har något emot dom utan jag gör det inte. Däremot har jag väldigt svårt att kolla på skräckfilmer, kanske därför jag inte läser skräckböcker. Annars är jag väldigt dålig på att läsa biografier, även fast jag tycker mycket om det.

Vilken är din favoritbokhandel?

Ehm.. Bokia kanske? Jag brukar oftast vara i bokhandlar men jag handlar aldrig något därifrån, så jag kan inte säga någon speciell favvo sådär. :)

Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?

"Wreck this box"-boxen av Keri Smith. Ni som såg mitt #tag-inlägg vet varför. :)

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?

Jag såg en intervju med författaren och tyckte att hon var alldeles för djup för min smak och det gjorde att hennes nya bok som hon pratade om blev något som jag aldrig skulle sätta tänderna i. Skulle aldrig läsa den.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?

Jag ser väldigt mycket fram emot Cinder som kommer ut snart! :)


TAG #om jag hade 500kr i presentkort

Det känns som att bloggen behöver piffas med andra inlägg än recensioner, så jag tänkte göra denna underbara tag som Anna från Readingthisworld kommit på! :) Man ska alltså gå till valfri onlinebokhandel och välja ut vilka böcker man skulle köpa om man hade 500 spänn att spendera! Jag valde adlibris.com, bara för att jag tycker att dom är billiga och bra! :)
 
 
 
 
Först och främst skulle jag beställa denna box som innehåller Mess, This is not a book & Wreck this journal. Dessa böcker verkar totally awesome och trots mitt bokhylle-beslut, så har jag beställt Wreck this journal, för jag räknar det som nåt som kan utveckla mig och inte som en "läsebok".
 
Sedan skulle jag beställa The scorch trials eftersom jag läser The maze runner nu och tycker att den är super! :)
 
Jag skulle också beställa Beauty Queens & The summer of skinny dipping för det är två böcker som jag har varit sugen på väldigt länge! :)

Totalsumman blev på 479 kronor, vilket jag tycker är ett bra pris för 6 stycken böcker!
 
Har du läst nån av dessa? Vad tyckte du?
 
Dessa bilder som kommer nedan är tagna från weheartit.com och är sidor från Mess, This is not a book & Wreck this journal. Jag tycker att dom är helt awesome! :D
All sizes | WTJ Make a MESS | Flickr - Photo Sharing! This is not a book Jane Doe This is not a book. Restricted area. | Flickr - Photo Sharing! slightly complicated ▲ we are infinite ∞ Likes | Tumblr Likes | Tumblr IMG0048 - HostingPics.net - Hébergement d'images gratuit IMG0054 - HostingPics.net - Hébergement d'images gratuit IMG0064 - HostingPics.net - Hébergement d'images gratuit proudly strange Wreck This Journal! we are infinite ∞ 
 
Jag skulle kunna hålla på i evigheter för att jag tycker det är så coolt, pure awesomeness!! :D

Eld

 
Bok: Eld
Författare: Mats Strandberg & Sarah Bergmark Elfgren
Antal sidor: 633
Serie: Engelfors-trilogin
Förlag: Rabén&Sjögren
 
Om du inte läst Cirkeln så råder jag dig att inte fortsätta läsa! Bläddra neråt för att se min åsikt till dig :)
 
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
 
Jag tyckte verkligen om Cirkeln även fast jag inte tyckte att den var sådär oerhört extremt bra som alla andra tycker. Men jag tyckte verkligen om den. Att två människor först kan skriva en sådan bra bok tillsammans förstår jag inte. Hur dom sen kan skriva en sånhär ultramegasuperbra fortsättning är något som går över alla mina sinnens förstånd. Hur lyckas dom?!
 
När jag började läsa den här så tänkte jag mest på sidantalet, jag har nog aldrig läst en sån tjock bok förut. När jag hade läst sisådär 1-2 kapitel så var det inte det mina tankar var uppslukade av utan nu var det handlingen. Det behövdes inte många sidor föränn jag var fast! Helt otroligt! Jag läste denna påväg till Arlanda och eftersom att jag trodde att jag kunde läsa den på flyget så tog jag med den i handbagaget. Oturligt nog så kunde jag inte det men så fort vi kom fram så läste jag igen. Jag tror det tog ungefär 2 dagar för mig att läsa ut denna, och det är världsrekord för mig! Det gick så oerhört snabbt att läsa! Jag hade inte en tanke på att den var över 600 sidor och att den faktiskt var lång utan jag bläddrade hela tiden på.
 
Karaktärerna är genialiska, handlingen är otroligt genialisk och det betyder ju bara en sak, Mats och Sara är ena riktigta GENIER!
 
Du som inte kunde läsa det där uppe, kolla här nere då! :)
 
 
Jag har inte mycket mer att säga. LÄS DENNA SERIE!!!!!!!! Om du inte har gjort det så du, GÖR DET!! Helt otroligt vad två människor kan göra. :')
 
Betyg: 10/10

Bokhylleändringar! :)

Jag ska börja med att säga att idag har jag börjat skolan igen och även fast jag kanske hellre hade haft lov så är jag supertaggad! :)
 
Nu till den egentliga anledningen för det här inlägget. Ni har ju sett min bokhylla ett antal gånger tror jag, och jag har den uppdelad på "Läst" och "Icke-läst". Grejen är att mina böcker står i två olika hyllor istället för samma hylla (så hyllorna är i samma höjd men inte samma hylla, om ni fattar ^^). Det där tänkte jag ändra på, så att jag får som en "egen" bokhylla istället. Därför har jag ställt mina olästa böcker på denna ledd:
 
Och då tänkte jag samtidigt: "Varför inte bara beta av dessa böcker på en gång?"
Så jo, det är det jag har börjat göra nu, beta av alla mina olästa böcker. Det betyder alltså att jag inte ska köpa några nya innan dessa är utlästa, är det inte en toppenidé?
 
På bilden ovan ser ni 27 stycken böcker och på bilden som kommer komma nedan finns det 28 stycken. Sen har jag även 3 stycken uppe på mitt rum, så totalt har jag 58 stycken olästa böcker!
 
 
Det kommer ta sin lilla tid, det vet jag, men samtidigt, hur fränt skulle det inte vara att kunna tänka såhär inför varje ny månad: "Jahapp, vad ska jag läsa denna månad då? Kanske den där nya?" och då köpa/låna/få just den? Helt underbart i mitt huvud i alla fall! :)
 
Vad tycker ni, är det konstigt tänkande?  :P

Baristas: tredje boken

 
Bok: Baristas: tredje boken
Författare: Denise Rudberg
Antal sidor: 230
Förlag: Raben&Sjögren
Serie: Baristas
 
Äntligen börjar livet kännas lättare för vännerna på Pronto efter en tung och mörk vinter. Krisen i Rubens fjällstuga under luciahelgen har satt djupa spår som både har fördjupat vänskapen och splittrat gänget. För tredje och sista gången möter vi Ludvig, Ruben och Nicolas då de börjar dra åt olika håll och tankarna på framtiden tränger sig på. Men så händer något ofattbart och det blir tydligt hur stark deras vänskap är. Och hur kärleken övervinner allt.
 
Jag måste börja med att säga att jag läste ut denna bok på ca 2 timmar. Jag läser aldrig så snabbt. Vare sig boken är 500 sidor eller 230 sidor. Aldrig. Det är ett bra tecken.
 
Efter andra baristas så var jag osäker på om jag skulle fortsätta läsa serien. Den var förvisso bra, hennes språk är ju säreget bra. Men nja, jag tyckte inte att det var någon vidare handling i den. Det är det däremot i denna. Jag fullkomligt älskar alla intriger och allting som finns med i denna bok. Även fast jag inte skulle säga att denna handling är fullkomligt toppen så är den mycket bättre än tvåan och tack vare hennes språk så tänker man inte på det, man bara läser vidare.
 
Jag tycker verkligen om dessa tre baristaskillar och jag älskar att karaktärerna från Tillsammans-böckerna är med i dessa böcker också. Jag tycker om hur boken omsluter hela serien och att man får svar. Jag tycker om slutet på den här boken och hur enkelt den flyter på.
 
Jag tänker inte säga mer. Jag tycker om den här boken.
 
 
 

Angående nya blogg.se

Som dom flesta säkert redan vet så förnya sig blogg.se för ett tag sen och aldrig någonsin har jag varit så irriterad på någon förändring tror jag. Jag har gått nuts ett antal gånger för att det inte har funkat osv, osv. Nu funkar det alldeles utmärkt för mig, vilket är toppen! 
 
En sak som jag tänkte berätta är dock att jag nu mer svarar på min blogg istället för att gå till din blogg. Det är mycket mer effektivt då jag inte alltid har tillgång till dator men ändå vill svara, som jag då kan göra i mobilen.
Om du lämnar din mejladress så får du mejl om jag har svarat på din kommentar, annars så vet du ju inte, och det tycker jag är jättesynd! Så antingen får ni börja lämna epost-adresser eller så får ni väl säga till att ni vill att jag ska svara på eran blogg, för jag vill verkligen att ni får ser mitt svar! :D
 
Hoppas ni förstod, och kommentera om ni vill att jag ska skriva svar till dig på din blogg istället. :)
 
Tänkte också skriva vilka böcker jag lyckades läsa ut på semestern, men för att göra det lite roligare så får ni bilder! :)
 
                               
 
Den sista boken hann jag bara ungefär hälften till, men jag tänker räkna med den också! :)

I'm back!

(gammal bild på min bokhylla)
 
Om ni nu har märkt att jag har varit borta ett tag på bloggen så är det för att jag har varit på semester! :) Under åtta dagar hade jag lyxen att få vara i ett 38-gradigt varmt land och se och uppleva massor med fantastiska saker! :D
Nu är jag i alla fall tillbaka, med 4 utlästa böcker och ja, lite allmän uppdatering ska det allt bli! :)

RSS 2.0