Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Jomenvisstsuruatt...

Hoppa över denna del om du vill, se istället "I alla fall".

Nu är det såhär, jag hade tänkt att göra ett inlägg idag med dom böckerna som jag skulle få idag. Det var 2 st beställda från bokus. Jag beställde dom förra tisdan, men sen blev det freaking midsommar och då skickar man ingen post. I alla fall, det skulle ta 2-4 dagar att få böckerna och idag har det gått 4 dar (postdagar). Hur irriterande är det inte att inte få sina böcker som man längtar IHJÄL sig efter?

I alla fall så tänkte jag väl göra en sammanfattning över Juni senare idag men det blir imorrn istället, för jag tror att jag kommer läsa ut en till idag :) Så då vet ni det :) 

Lässtatus då: 
Som sagt, idag så tror jag att jag kommer läsa ut "Tomorrow when the war began".

Imorgon så ska jag verkligen försöka att läsa ut "Jonas bok". Inte det att den är dålig, för det är den inte, men jag känner mig på bättre humör än att läsa död, deppande, ah, o så vidare.

På lördag: Så ska jag först ut på äventyr och tävla och sen så blir det att börja på "Ful" och sen läsa vidare den serien :)

Japp, och sen då? Jo, jag hade ju då planerat att läsa dessa böcker på hela sommarlovet och jag inser att jag har planerat för lite för en gångs skull. Så det kanske blir att läsa "Mitt perfekta liv" då, eller möjligtvis dom böcker som jag har beställt nu. Sen blir det typ mina böcker i bokhyllan :)  (kom på nu att jag ska läsa TRE-serien också men dom är så korta så det trycker jag in nånstans :))


Måste bara visa några böcker som jag är hemskt sugen på :)
    


Jag är med och tävlar :)

Japp, på bokhora så lottar dom ut 3 signerade exemplar av denna bok:


(http://bokhora.se/2011/tavling-vinn-signerat-ex-av-cirkeln/ )

Det du måste göra är att gilla cirkeln på facebook och svara på en fråga som finns där :)


TRE - det som kommer att skeBok: Det som kommer att ske
Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE
Antal sidor: 156
Bok/böcker före denna: Ett hål i själen, Den farliga kyssen
Bok/böcker efter denna: Flytande i vatten, Till jord skall du bli, Den gråtande mördaren, m.fl.
Övrigt: Lånad

Ska väl kanske varna för spoilers här, läs vidare vid Mina tankar istället :)

Baksidetext:

Trine vill inte vara annorlunda och försöker i det längsta förtränga sina känslor för Vilde. Hon satsar allt på att istället bli ihop med en kille i klassen. Vilde fattar ingenting, men intresserar sig samtidigt allt mer för familjens spännande och vackra au pair.
Nora och Nick försöker hålla sitt förhållande hemligt för alla eftersom Benedicte anklagat honom för våldtäkt men de tvingas också ljuga för varandra.
Benedicte dras i sin tur allt djupare in i en farlig cybervärld, där vuxna män söker kontakt med unga tjejer. När nakenbilderna får den uppmärksamhet hon så hett efterlängtar kan hennes inre smärta för en kort stund domna bort.

När det första mordet inträffar, som en blixt från klar himmel, är det någon h  elt annan än de fyra tjejerna som är offret. Men det är någon som står dem nära.
  

Mina tankar:

Ja, det är lite blandade känslor gällande denna. Jag gillar spänningen i boken och att den har små cliffhangers, men jag gillar inte sättet som alla känslor beskrivs på. Den får ju såklart även pluspoäng eftersom den är så kort och lättläst, men nja, jag vet inte riktigt.

I denna bok så är alla känslor krashade. Nora är ju kär i killen som Benedicte hatar, Benedicte träffar en äcklig man, Vilde gör allt för att deras lärare inte ska avslöja hennes hemlighet och Trine hittar en kille i klassen. Dom fyra tjejerna är inte vidare sams i denna bok, inte alls som det intrycket man får av dom två första böckerna. Även Nick gör som han inte borde och från ena sekunden till den andra så händer det hemska saker han knappt kan inse själv.

Språket är inte vidare värst eftertänksamt, men han vet hur han ska skriva för att man ska fortsätta läsa. Slutet är bra, som i dom andra två också. Han skriver sluten så att man bara vill kasta sig över nästa bok.

Samtidigt så känns det som att dom här tre böckerna lika gärna kunnat ha varit en bok. Istället för att ha tre korta så tycker jag att man lika gärna kan ha en lång.

Nja, lite blandade känslor.

Betyg: 5.5/10

Ingen sommar utan digBok: Ingen sommar utan dig
Författare: Jenny Han
Antal sidor: 252
Antal kapitel: 43
Förlag: B.Wahlströms
Övrigt: Recensionsexemplar, tack B.Wahlströms! :)
Serie: Ehm, det är en serie men jag vet inte vad den kallas.., det här är bok 2 :)
Bok innan: Sommaren jag blev vacker
Bok efter: We'll always have summer (eftersom den inte är översatt än)

Kanske ska varna för spoilers, om du inte läst första, gå ner till mina tankar :)

Baksidetext:

Så länge Belly kan minnas har hon tillbringat somrarna i huset vid havet, tillsammans med dom hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad. Men i år blir det inte så. Förra sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Något som sedan förstörde allt. Belly är djupt sårad, men när Conrad plötsligt försvinner är hon och Jeremiah de enda som kan hitta honom. Och allt kan bara ställas till rätta där det en gång började - vid havet.

Mina tankar:

Åh, det här är en så mysig bok! Den är bättre än första, och jag vet inte riktigt varför. Men det blir mer spännande i den här och det känns som att den flyter på bättre. Jag sa ju att den förra var lite tråkig i mitten men det är absolut inte den här, det är liksom "gash, vilken fortsättning!". I den här boken försvinner Conrad och Jeremiah tar kontakt med Belly för hjälp. Medans dom letar (vilket jag trodde skulle vara i stort sett hela boken, vilket det inte är), så upptäcker Belly att Jeremiah är sitt gamla vanliga jag, men kanske lite äldre. Tillslut hittar dom Conrad och då förstår dom varför han stack.

Medans handlingen pågår så får man tillbaka-blickar från hur det var dom andra sommrarna som dom har varit där. Och då märker man att alla tre har en gränslös kärlek till varandra. Hur mycket dom än bråkar så kommer dom på nåt sätt alltid älska varann.

I den här boken så är inte Bellys brorsa med lika mycket som i den första (om man inte räknar med tillbaka-blickarna), och det kan jag tycka är lite synd. För även om boken är bra ändå så saknar jag honom, hans dumma kommentarer till Belly samtidigt som hans ansvarsfulla sida. Men det är inget man tänker på medans man läser utan man rycks bara med. Jag längtar tills jag får läsa trean och se hur historien fortsätter. :)

Men nu är det så roligt att mitt bibliotek inte har den här serien på engelska, så då måste jag köpa boken, vilket tar emot lite, eftersom jag har tvåan på svenska.. Men det kanske är ett måste, eftersom det är så spännande :)

Ja, om du vill ha två enormt mysiga sommarböcker att läsa så är det dessa, dom är söta, mysiga och lagomt långa, båda på ungefär 250 sidor st.


Betyg: 8/10

Enkät från Fia Filur :)

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?

Svar: Åh nej!! Jag skulle nog först och främst offra alla mina gamla skolböcker men om det inte räknas på blir det nog Madison Finn-serien som jag äger 5 i.

En person som du gärna vill trycka upp mot väggen och hångla med är på besök. Vilken bok ger du till personen för att impa/komma i stämning/visa hur bäst du är?

Troligtvis så är det Mycket mer än så eller Tillsammans.

 Presidenten/svärmor/Eric Saade/annan valfri person du vill göra gott intryck på hälsar på dig. Vilken bok är så skämmig att du gömmer undan den?

Jag tror inte att jag har någon som jag skämms för, i så fall så är det väl mina gamla böcker jag läste när jag var mindre, men dom skämms jag inte heller över.

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?

Mycket mer än så, eftersom den är så absolutmegasuperbra :)

 Du är ensam med en främmande människa i hissen/sängen/bussen. Vilken bok börjar du prata om för att lätta upp den tryckta stämningen?

För det första så brukar jag inte bara börja prata med en främmande människa bara sådär. Men det skulle väl vara nån känd serie i så fall, t.ex. Twilight eller Harry Potter. Annars så skulle det väl bli nån extraordinärt bra bok.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?

Självklart så är det Sarah Dessen och jag skulle fråga om jag kunde få alla hennes böcker signerade och sen fråga hur hon kom på alla bra böcker :)

Din hund/sambo/hyresvärd har slitit ut några sidor ur en av dina böcker. Oh no! Måste fixas! Du skriver själv in det som fattas och använder din egen fantasi. Vilken bok vill du hitta på eget i?

Skulle säga En sannolik historia av Karin Alvtegen och förbättra den lama handlingen :)

Du är på solsemester men det är -10 grader och hagel/skidsemester men snön har smält och du har brutit benet, och du har inga böcker med dig! Ditt resesällskap lånar dig tre exakt likadana böcker men på olika språk. Väljer du den på grekiska, ryska eller finska?

Helt klart den grekiska, även fast jag kan några få ord på finska. Jag väljer grekiska bara för att jag tycker att det är ett himla fint språk och har alltid velat lära mig det :)

Om du måste välja mellan att läsa en bok från början till slut men bara varannan sida, eller från slutet till början kapitel för kapitel. Vilket väljer du?


Från slutet till början kapitel för kapitel, tror att jag skulle klara av att läsa bara varannan sida men det kan finnas avgörande avsnitt på dom sidorna jag missar i så fall.

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?

Jag skulle nog vara inne i Mycket mer än så och vara en hjälpande hand åt Auden:)


Sommaren jag blev vackerBok: Sommaren jag blev vacker
Författare: Jenny Han
Antal sidor: 250
Antal kapitel: 46
Orginaltitel: The summer I turned pretty
Förlag: B.Wahlströms
Övrigt: Lånad

Baksidetext:

Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. At det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det soim om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här.

Sommarlov. Äntligen frame vid havet. Huset är sig likt, stranden också. De två familjerna är samlade igen. Belly har längtat efter att få återse sina barndomsvänner, bröderna Jeremiah och Conrad. Men den här sommaren - den speciella, skimrande sommaren - kommer saker att förändras.

Mina tankar:

Det här är en bok som är en mysig sommarbok. Den blev lite seg i mitten men den sista fjärdedelen var så spännande så jag ville bara byta sida. Ja, jag gillar både Jeremiah och Conrad och deras personligheter. Allra bäst är Belly och hennes tankar och kärlek till bröderna. Sommaren jag blev vacker är även en bok som tar upp allvarliga ämnen samtidigt som det finns ögonblick att skratta mitt i det bersvärliga. En mysig bok helt enkelt. :)


Betyg: 7.5/10

Lässtatus :)

                                                       

Ja, mitt mål i år var ju att läsa 85 st böcker sammanlagt. Nu har jag läst 31 stycken, så om jag läser 12 till innan juli så har jag läst exakt hälften på exakt hälften av tiden :) 
Det är jag nöjd med, eftersom jag inte trodde att jag kunde göra det, eller, jag har ju inte klarat det än men det tror ja att jag klarar :)

Idag läser jag ut Sommaren jag blev vacker och kommer påbörja Ingen sommar utan dej idag :) Så recension på Sommaren jag blev vacker får ni imorrn. Efter det tänkte jag läsa tredje TRE-boken och sen vet jag inte. 

Ja, nu vet ni det :)
 

Brev från en bruten horisontBok: Brev från en bruten horisont
Författare: Calle Brunell
Antal sidor: 190
Serie: -
Förlag: Gilla Böcker (tack för exemplaret!)

Baksidetext:

"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.


Jag tycker om den här boken. Den är spännande på ett lite snällt, mysigt sätt. Calle Brunells språk flyter bra och varje mening känns genomtänkt en extra gång. Även fast jag inte jämt hängde med i dom tre olika historierna så kom man in i det ganska snart och det var en väldigt lättläst bok. Jag gillar att karaktärerna binds samman i vissa fall och det känns som att varje person är noga uttänkt. Ja, det här är faktiskt en lysande bok! :)

Betyg: 7.5/10

Pocketfodral :)

Japp, idag köpte jag och min mamma ett sånt här:
Close window

Och vi ska dela på det, även fast både mamma och jag vet att jag kommer att ha det mest :P

Enkät från Paula på bokisan :)


Tyckte att det här var en bra enkät och Paula hade hittat den hos crazyinbooks :)
 
Var är din favoritplats att sitta/ligga på när du sitter?

Svar: I fåtöljen i vardagsrummet eller min säng, tycker dock även att skol-stolarna är väldigt sköna :)

Vilken tid på dygnet läser du oftast (kvällen,morgonen, efter skolan m.m)
Svar: Jag försöker ta vara på den tid som finns över, t.ex. i bilen när vi åker nånstans, men oftast blir det på eftermiddagarna och kvällarna, men som sagt, jag försöker läsa när jag har tid över.

När började ditt stora läsintresse?

Svar: Är det meningen att man ska komma ihåg det? :P Nej, men jag har läst så länge jag minns, men det började väl seriöst vid 7-8, även om jag kunde läsa innan.

Tycker du att läsningen har underlättat för dig i skolan (alltså att du t.ex. är bättre på svenska tack vare det).
Svar: Ja, massor. Jag har alltid haft lätt för att skriva och stava, dessutom så är mitt ordförråd större än dom flestas i min klass, så ja :)


Vilket språk läser du helst på?
Svar: Svenska, även fast jag ska ta mig i kragen och börja läsa engelska också.

Påverkas du av omslaget på en bok? Kan omslaget få dig att strunta i att läsa baksidan?

Svar: Ja faktiskt, fast jag brukar mest kolla på titeln men jag tar aldrig i en bok som jag tycker ser tråkig ut.

Kan du avstå från att läsa en bok om texten är för liten?

Svar: Ja, jag har jättesvårt för sådana böcker, men jag gillar inte att texten är för stor heller, så lagom är bra :)

Pocket eller inbunden?

Svar: Bror på bok, jag tycker om både och :)

Äga boken själv eller låna?
Svar: Helst äga, men biblioteket har alltid varit min stora tröst, så jag är en stor-lånare dessutom.

Kärlek eller deckare?

Svar: Kärlek, eller kanske lite både och? :)

Slutligen, vilken är din favoritbok?
Svar: Mycket mer än så :)


Den farliga kyssenBok: Den farliga kyssen
Författare: Kjetil Johnsen
Antal sidor: 160
Förlag: B.Wahlströms
Serie: TRE, andra delen
Uppföljare: Det som kommer ske, flytande i vatten, m.f.

Vet inte om jag ska varna för spoilers, så läs vidare om du vill. Men som sagt, det kan finnas några spoilers :)

Trine gav efter. Hon besvarade kyssen. Deras läppar öppnade sig och kropparna smög tätt intill varandra. Det stod så, länge.

Nu kan hemligheterna förstöra allt för mig. De kan ta ifrån mig mina vänner, mitt liv. Allt jag har. Hemligheter... De skrämmer mig. Det är svårt att förstå varför jag plöstsligt har så många! Vad var det som hände? Vad var det som förändrade allt?

Vilde och Trine kysser varandra och världen blir ny och spännande. Men farlig. Samtidigt döljer Nora och Benedicte egna hemligheter. Och nu är det bara två veckor till en av de fyra vännerna ska dö...

Dom fyra vännerna håller fortfarande ihop, men dom är inte lika tajta som förut. Nora vågar inte berätta en av sina största hemligheter medans Benedicte berättar falska hemligheter. Vilde och Trine har sin alldeles egna hemlighet som dom inte har berättat om än. Men en av dom står i ut längre, dom två kan bara inte fortsätta såhär!

Jag blev faktiskt lite besviken på den här. Jag trodde att det skulle innehålla annat än det gjorde. Varannat kapitel handlar om Trine och Vilde och för mig så är det helt ärligt inte intressant. Nej, första boken var mer spännande än denna men detta slut gör bara att man vill läsa nästa. Ja, lite blandade känslor det här, det är ändå en helt okej bok och den får pluspoäng bara för att den är så kort och det går så fort att läsa den.

Betyg: 4/10

Röd skymningBok: Röd skymning
Författare: Fredrik Lindblom
Antal sidor: 464
Förlag: Ascentoria
Illustrationer: Takkaya Leeladechakul
Serie: Det här är del 1 i en serie, tvåan håller på och skrivs under namnet "Röd skymning 2", läs mer på hemsidan: www.ascentoria.se
Övrigt: Tack så hemskt mycket Fredrik Lindblom för exemplaret! :)


En natt förändras allt för Theresa. Hennes liv slås i spillror när byn hon bor i eldhärjas av fientliga krigare. I den mörkaste av stunder öppnar hovet sina slutna portar och släpper in henne och flera andra barn i värmen och ljuset.
Men Theresa är inte som de andra barnen. Hon vinner en särskild plats i hjärtat hos den rättframme generalen Premanos, som låter henne gå soldatens väg - en väg kantad av utmaningar och möten med färgstarka män och kvinnor.

Den här boken fick jag nånstans i april och samtidigt som jag sörjer över att jag inte har hunnit läst den tidigare så är jag även glad till att jag väntade tills jag hade tid - för gash vad bra den var! Om jag hade läst den här när skolan hade vart igång så hade jag lätt valt denna istället för skolarbetet! :)

För det första så bara älskar jag varenda liten karaktär i den här boken, varenda en. Alla känns så trovärdiga även om den inte utspelar sig i nuläget. För det andra så är det en otroligt bra handling som bara griper tag i en och gör att man inte vill sluta läsa. För jag kunde verkligen inte sluta när jag väl börjat. Jag tror aldrig att jag läst 464 sidor såhär snabbt. Man kunde verkligen inte slita sig.Varje kapitel är ungefär 3-7 sidor. Och eftersom det är en tjock bok men korta kapitel så går boken lätt fram och det är bra tycker jag. En tjock bok med långa kapitel blir bara långtråkigt.

Denna bok har även gett mig en insikt i att fantasy inte alls behöver vara tråkig och det tycker jag är jättepositivt! :)

Så tack Fredrik Lindblom för att du har skrivit en så bra bok och tack för att jag fick chansen att läsa den! :)

Betyg: 9/10

Äntligen fick den följa med hem :)

Japp, nu har jag äntligen, äntligen köpt hem Mitt perfekta liv. Åhh, jag är redan kär i titeln, framsidan och typsnittet på boken, som är desamma som Mycket mer än så :) Guuuuuud vad jag längtar att få läsa denna nu! :)

Nya böcker :)

För ungefär fyra dar sen så fick jag hem böcker i min postlåda, tack så jättemycket Pocketförlaget! :)

  

Hoppade även in på bibblan och det här hoppas jag hinner läsa innan jag börjar skolan igen :)

  

och som ljudbok:

Twilightsagan - den officiella illustrerade guidenBok: Twilightsagan - den officiella illustrerade guiden
Författare: Stephenie Meyer (och hennes gäng)
Antal sidor: 559
Översättare: Emma Svantesson
Övrigt: Tack snälla B.Wahlströms för exemplaret!
Betyg: 6/10

Denna guide består av fyra stora delar.

1: En stor intervju med Stephenie om hennes skrivande, hennes liv och hur hon kom på böckerna.
2: Persongalleri med alla människor - och vampyrer & varulvar - som nånsin varit med i boken.
3: Tidigare opublicerade avsnitt ur böckerna
4: Stephenies låtval till olika stora scener och en sammanfattning om vad som hänt i böckerna, kapitel för kapitel.

Där i mellan är det fan-art, tidslinje när alla (volturi bl.a.) är födda och andra stora händelser innan och efter Kr. Det finns även text om hur alla personer lever tillsammans, gillar eller inte gillar andra släkten och vad dom äter t.ex.

Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Detta är ju absolut ett måste för alla Twilight-fan som bara älskar Twilight. Jag är en av dom som älskar twilight men jag är inte mer än det. Jag dyrkar inte serien och det känns som att man måste göra det för att gilla det här. Intervjun i början var jätteintressant, man fick ju tips om hur hon har skrivit. Men sen kom persongalleriet och det blir för mycket. Jag tyckte det var jättekul att läsa om Bella, Edward, Jacob, Cullens och Bellas föräldrar. Men Volturi, resten av varulsvklanen och framförallt resten av alla vampyrer - hade jag kunnat klara mig utan. För det var verkligen alla vampyrer. Dom flesta kom jag inte ens ihåg. Men dom opublicerade avsnitten var roliga att läsa och man fick en ytterliggare bild av Twilight. Stephenies låtval var jag faktiskt inte så intresserad av för hon lyssnar bara på låtar jag inte ens vet vad det är för nåt men det var ändå lite småroligt att se hur inspirerande musiken har varit. Jag gillar fan-arten som är jättefin, speciellt en bild på Esme.

Så jag kan bara säga att alla Twilight-fan därute, detta är ett måste för er. För resten, läs den om ni har tid, men eftersom den är otroligt tjock för att vara en guide så är det kanske inte jätteuppskattat.

Enkät från Tonårsboken :)


1. Hur är en bra sommarbok för dig? 

Om jag har tid så ska det vara en lång och lite smått romantisk bok som man kan ha i solstolen men annars så en som är lätt att gå ifrån om det behövs.

2. Vad har du tänkt läsa i sommar? 
Skrev det i ett inlägg igår, kolla där! :)

3. Vilken typ av böcker tycker du att man ska undvika på sommaren? 
Vintriga böcker såklart, oså tycker jag att man bara ska läsa sånt man verkligen vill läsa på sommarn :)

4. Ungefär hur många böcker brukar du hinna med under ditt lov?
Förra året hann jag läsa 20 st, vilket jag var nöjd med då, och jag planerar det i år också - minst.

5. Vilka böcker har du tänkt läsa om i sommar? 
Jag gillar inte att läsa om böcker men Mycket mer än så är ett måste! :)

6. Händer det att du slänger böcker under resor? 
Jag reser oftast bara inom Sverige och slänga böcker? Skulle aldrig falla mig in. I sånt fall så skänker jag bort dom men det är sällan jag vill bli av med böcker.

7. Har du något sommarboksminne från tidigare somrar ?
Ja, förra året, då blev jag så besviken när jag inte fick tag på Mycket mer än så men jag blev så himla glatt överraskad när jag väl läste den och den var såå bra! :)


8. Vilken är bästa platsen att läsa på i riktigt sommarväder? 

Solstolen såklart, men även bilen på semestern :) 

9. Vilka böcker planerar du att läsa på andra språk? 
Åh, skulle verkligen behöva skärpa mig när det gäller fler språk.. men den jag har planerat är Tomorrow when the war began på engelska. 

10. Vilken bok tycker du är den absoluta sommarboken? 
Mycket mer än så och Sommaren jag blev vacker tror jag :)

Sommarlovsläsningen :)

Ja, även om jag har en oändligt lång lista på alla böcker jag vill läsa så vet jag själv att det kommer jag inte lyckas med, men förra året läste jag 20 st och då satt jag verkligen inte hela tiden, utan typ nån timme varje kväll, så jag planerar nåt sånt i år också (men hoppas på fler då jag egentligen ska ha läst dubbelt så mycket redan om jag ska nå mitt mål till nyår). :PAlltså:

Röd skymning av Fredrik Lindblom
Twilightsagan - den illustrerade guiden av Stephenie Meyer
Ful-serien av Scott Westerfeldt
Brev från en bruten horisont av Calle Brunell
P.S. Jag älskar dig! av Cecilia Ahern
Tomorrow when the war began av John Marsden
Nr 2,3,4 i TRE-serien av Kjetil Johnsen
Sommaren jag blev vacker, Ingen sommar utan dej av Jenny Han
Lilla darling av Johanna Nilsson
Little darlings av Jacqueline Wilson
Beautiful dead: Jonas bok av Eden Maguire
Häxmästaren av Peter Bergting

Och även dessa:    

Ja, det blev 20 exakt och jag hoppas verkligen att jag ska läsa mer än det här, men det här ska jag läsa i alla fall. Får även hoppas att solen vill titta fram också för nu har den gömt sig i några dagar..

Olivia=Veronica Maggio?

Jag är ett stort fan av Veronica Maggio men för ungefär två veckor sen så hade jag inte ens börjat lyssna på hennes nyaste album Satan i gatan. Sen när jag började göra det så började jag direkt tänka på Olivia i Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan imorgon. Är det nån annan som ser likheten? :)


Rykande nyheter :)

Jag kollade in hos Sofie och hon tipsade om dessa rykande nyheter:

1. Åsa Anderberg Strollo ska släppa en bok via Gilla Böcker.

2. Det har precis blivit officiellt att hennes bok och 3 andra böcker ska komma ut i september så man får inte ens reda på handlingen än! :)

Dessa böcker kommer ges ut i september:

konsten-att-tala-med-en-aenkling_3D_beskuren.jpg konsten-att-tala-med-en-aenkling_3D_beskuren.jpg  konsten-att-tala-med-en-aenkling_3D_beskuren.jpg  konsten-att-tala-med-en-aenkling_3D_beskuren.jpg


Åh, jag blir helt i extas för att jag tycker det här är så kul :)


Bokenkät från Fia Filur

Japp, såg denna hos Amelie och tyckte den va rolig så jag gör den jag med :)

Senast köpta bok/böcker?

Ehm, det var väl dom sista reafynden, första och fjärde delen i Twilight-serien. Men om man inte räknar med bokrean så är det faktiskt Mycket mer än så som jag köpte förra sommaren.

Senast lånade bok/böcker?

Ja, det är ett par:

Tretton skäl varför
Sommaren jag blev vacker
Lilla darling
Little darlings
Ful
Ful eller snygg
De rätta
Det som kommer ske
Ett hål i själen
Flytande i vatten
Tommorow when the war began
Amigurumi

Hm, ska man ha dåligt samvete eller inte? :P

Hur många böcker läser du i veckan/månaden?

Bror helt på månad och vecka. Men mitt genomsnitt ligger på ungefär 3 i månaden tror jag och det är jag inte nöjd med.. Ungefär 3/4 bok i månaden. Men nu på sommarlovet så ska det förbättras och hoppas på ungefär 7-8 per månad :)

Snyggaste omslag?


Måste nog säga Överenskommelser :)

Bästa inledning?

Oj, vilken svår fråga, antingen första HP eller Mycket mer än så tror jag.

Bästa serie?

Tillsammans av Denise Rudberg, helt klart :)

Vilken bok har gett dig starkast wowkänlsa?

Mycket mer än så, bästa bok jag nånsin läst! :)

Vilken bok längtar du mest efter just nu?

Fyra dagar fyra nätter, cirkeln men allra mest Mitt perfekta liv som kommer ut imorrn! :)

Vilken bok/vilka böcker skulle du ha velat skriva och varför?

Harry Potter, bara för att dom är så underbara (har inte ens läst 4 och framåt), Twilight, för att dom kom med en helt ny värld inom böcker, Sarah Dessens böcker för att dom är såå underbara och även Denise Rudbergs böcker för att jag är som svensk stolt över henne :)

Föreställ dig följande fasansfulla scenario: Det får bara plats tio böcker i din bokhylla och de är de enda du får läsa resten av livet. Vilka tio väljer du?

Sjukt svår fråga, får man ta med sig hela bokhyllan? :P

Hm, jag måste säga dessa favoriter: Mycket mer än så, Tillsammans-serien, Öppna ditt hjärta, Överenskommelser, Tredje Twilight, En lat jävels guide till MVG i alla ämnen, Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan imorrn och första HP :)
Ett hål i själenBok: Ett hål i själen
Författare: Kjetil Johnsen
Antal sidor: 148
Serie: TRE (del 1)

Två personer hittar en död kropp som kommer flytande i vattnet när dom ska bada. Kroppen är vit, läpparna blå och den är inlindad i plast.

Benedicte, Vilde, Nora och Trine är bästa vänner. Dom håller ihop - jämt. Dom tjuvkikar på deras lärare som dom tycker är dum i huvudet. Gardinerna är fördragna och domser henne ta på sig trosor och behå. Vad har hon gjort egentligen? En av tjejerna ser en kille, han har en tatuering i form av ett K.
Dagen efter dyker det upp en ny kille i klassen, Nick. Nora, som är den försiktiga av dom, blir störtförälskad i honom. Men hon ser något på hans arm som hon sett förut. En tatuering i from av ett K.. vem är han egentligen? Det enda man vet är att den mördade är en av dom fyra tjejerna, men vem av dom?

Detta är den första boken i den långa serien TRE. Och jag måste säga att jag är glatt överraskad över denna bok. Jag gillar det, det är spännande, kärlek och lite småläskigt. I första boken så får man inte reda på så mycket, men det är som sagt spännande och så fort jag hämtat ut tvåan från bibblan så ska fortsättningen läsas! :)

Betyg: 6,5/10

Tretton skäl varför Hannah Baker tog sitt livBok: Tretton skäl varför
Författare: Jay Asher
Förlag: Langenskiöld
Antal sidor: 302

Clay vill inte ens veta av kasettbanden han får på posten i en skokartong. Och han vill absolut inte veta av rösten som är på banden. Hannah Bakers röst. Tjejen i skolan som tog sitt liv för två veckor sedan. Clay börjar lyssna på det första bandet och sakta men säkert får han höra tretton anledningar till varför hon tog sitt liv - och han är en av dom.

Jag vet inte vad jag ska säga om den här boken. Jag känner mig lite kluven efter den. Den är så bra även om det är en stark ämne. Jay Asher har verkligen lyckats med det han ville och ja, det är en underbart bra bok. Man kan verkligen inte slita sig ifrån den! Det tog 3 dagar för mig att läsa den och då läste jag så fort jag fick tid över, vilket var nästan inget första dagen. Men iallfall, om du inte läst den här så är det ett måste!

Betyg: 8/10

Nytt bokmärke :)Kolla in mitt nya magnetiska bokmärke som jag fick av en kompis härom veckan, Love It! :)


Tack Bazar! :)

Japp, idag trillade denna bok ner i postlådan från Bazar, tack så hemskt mycket! :)Ville bara säga...

...att jag längtar IHJÄL mig efter kommande Twilight-film och Jag saknar dej-filmen. Men jag vet inte hur man får upp videos på bloggen och jag antar att alla redan har sett dom på någon annan blogg. Jag har ett krav att läsa i sommar och det är denna:


Innan filmen kommer så skaa jag läsa den :)

Kär i Lina Forss bok! :)Bok: Kär i kärleken
Författare: Lina Forss
Antal sidor: 297
Övrigt: Tack Bonnier Carlsen för exemplaret! :)

Baksidetext:

Timotej af Lilja har allt: pengarna, kläderna, våningen i fashionabla Chelsea. Hon har kompisar som lyssnar och killar som flirtar med henne. Men är Timmy verkligen kär i Måns, Wille, Paul eller John, eller hon helt enkelt är kär i kärleken?

Jag blev helt kär i baksidetexten och jag blev helt kär i denna bok! Jag bara vill åka till London när jag läser om Timmy och alla hennes äventyr där. Hennes mamma och brorsa älskade man bara och även dom andra karaktärerna är väl uppbyggda. Den tog längre tid att läsa än jag trott men det var nog bara för att jag inte ville att den skulle ta slut. Nu låter det som att det här är en supermegasååbra-bok men en sån är det inte. Utan helt enkelt en väldigt mysig bok som man ska ta med sig till en lugn plats och bara njuta av! :)

Betyg: 7/10


Tävling hos Sofie:)

Ja, Sofie på filo-sofie.blogspot.com lottar ut ett exemplar av den underbara boken "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag". Eftersom jag redan har ett eget exemplar och har läst den så är jag inte med och tävlar men var det du! :)

Baristas:andra bokenBok: Baristas:andra boken
Författare: Denise Rudberg
Antal sidor: 198
Övrigt: Tack Bonnier Carlsen för exemplaret! :)

En långhelg i fjällen förvandlas snart till rena mardrömmen.
Det är råkall december i Stockholm. Inne på kaffebaren Pronto finns värmen. Gemenskapen betyder allt för killarna som jobbar extra där. Nicholas, Rubens och Ludvigs vänskap är stark, men den här vintern ställs den på svåra prov. En kväll på kaffebaren strax före lucia får Ruben en lysande idé: hela gänget ska dra till hans familjs fjällstuga. Sticka direkt, med morgontåget! Men det som till en början är rena drömupplägget - vänner, mat, vin och skidåkning, utan vuxna i närheten - förvandlas snart till rena mardrömmen. Är vänskapen stark nog när medvind vänder till motvind?

Jag tycker att det här är en helt underbar bok! Om jag tänker efter så är faktiskt handlingen lite lam men Denise Rudberg lyckas som vanligt. Hon skriver så bra så man vill bara bläddra till nästa sida och när boken är slut vill man bara ha nästa del, är det inte så en bok ska vara? :)

Betyg: 9.5/10


Status :)

Japp, idag blir det lite status-prat om hur min läsning ligger till :)

Imorrn kommer det upp en recension på Baristas: andra boken:)

Idag läser jag ut Kär i kärleken :)

Och sedan ska jag läsa ut denna: 


Sammanfattning: Maj

Antal lästa böcker: 4
Antal lästa sidor: 1009

Bästa bok: Eftersom jag har läst två fortsättningar på serier så måste jag välja båda:    

Andra böcker denna månad: En sannolik historia, Ett hål i huvudet

Nej usch, nu får jag ta mig i kragen! Jag lovade mig själv att läsa minst 6 böcker denna månad men det gick inte speciellt bra. Jag vet inte riktigt varför det inte blev så men maj är en späckad månad varje år. Men nu blir det snart sommarlov och då blir det läsa av minsann! :)

Jag är med om tävlar :)

Hos Amelie på ameliesboktips.blogg.se så har man chansen att vinna denna bok:   

Jag är med och tävlar, var med du med! :)


Nya böcker från bibblan :)

Idag tog jag en sväng förbi bibblan och hittade dessa i den reserverade hyllan:
            

Alltså Tre-serien, bok 1,3 & 4. Jag står på kö på 2:an också och hoppas att jag får den så snart som möjligt! :)

P.S. Insåg nu att det är första juni så månadssammanfattning kommer imorrn :)

RSS 2.0