Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Tack så mycket! Och lite annat :)

Hej!

Idag loggade jag in via blogg.se-appen och såg att jag fått flera grattiskommentarer, tack så jättemycket hörrni! Helt underbart att ni kan göra ens dag^^.

Annars så vill jag nog bara säga att det är ganska mycket i skolan nu, massor med prov dessa 5 veckor fram fast jag är lite taggad till det. :)

Juste, idag på engelskan så började vi med läsprojektet som vi skulle haft i höstas. Det ska pågå i 5 veckor och man ska alltså läsa en skönlitterär kapitelbok på engelska. Gissa om jag blev glad! :)Denna fina bok håller jag på och läser nu på engelskan^^. 

Ja, hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll mina fina läsare! :)

Grattis till... mig, ja, och Amelie, ja, och ungefär några tusen till :P

Ja, idag är det alltså min födelsedag, min 15:e. Tycker att det är kul att fylla år och min dag har varit helt underbar! :)

Jag har dock inte fått några bokiga presenter men det känns inte så nödvändigt att få det heller då jag har 54 olästa i min bokhylla. Däremot så hittade jag en bok på bokrean igår:

69:- på Bokia.

Hittade annars inte så mycket på rean, även fast jag tyckte att det var mycket bra i katalogerna :P Men som sagt så behövs det inga fler böcker i mitt hem för tillfället så jag är nöjd ändå! :)

Stort grattis till dej också Amelie som också fyller idag! :)

Tack så himlans mycket!!! :D

Hej!

Idag ramlade det in ett paket genom brevlådan som innehöll dessa två böcker:
 

Båda två i pocket och det passar ju megabra eftersom jag redan har första i pocket! :)

TACK så superdupermycket Bonnier Carlsen för dessa urfina böcker, TACK! :DI brevlådan yesterday! :)


himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg

Igår kom det ett härligt exemplar in genom min brevlåda. Jag blev väldigt förvånad men oerhört glad när jag såg den. TACK till Gilla Böcker som skickade det. :)


Tävling hos Sofie! :)

Härliga Sofie har en tävling på sin blogg om en excessbok, jag är med och tävlar, var det du också! :)

På bilden ser ni tre olika format av samma bok, den översta i excessform. :) (bilden är från excess.nu)

LÄNK HÄR :)

Sportlov! :D

Japp, imorrn är den riktigt "officiella" startdagen för mitt sportlov. En hel veckas ledigt och det är hur skönt som helst. Så, vad kommer jag läsa då? Jag har inte den blekaste aning, men jag kan i alla fall säga några böcker som jag är sugen på att läsa. :)


Denna bok skulle jag gärna läsa ut.


Denna bok skulle jag väldigt gärna läsa för den verkar sjukt spännande!

Tror det här liknar Gossip Girl lite, vem vill missa det?

Alla säger att detta är en underbar bok så jag måste se om jag håller med.

Ja, det är bara några av alla jag är sugen på, men jag vet att jag inte kommer plöja alla dessa böcker under en vecka. Fast ibland får man väl drömma lite?^^

Förlorad ängelBok: Förlorad ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Antal sidor: 317
Förlag: B.Wahlströms
Serie: Förlorad ängel, eller Hush hush som den heter på engelska.

Just det, om du verkligen inte vill ha NÅGOT spoilat så sluta läs här. :)

En svuren ed
En fallen ängel
Förbjuden kärlek

Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och drar sig därför undan. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande. Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börja misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa. Kan Nora lita på sin skyddsängel? Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?

Åh, den andra delen i denna serie är precis lika bra som första! Jag tycker det är extremt bra att komma på en sån här handling. Handlingen blir mer och mer spännande för varje sida som går och det är ett skitspännande slut, precis som i första boken. I denna bok så binder författaren in karaktärerna mer och mer med varandra och det ökar på spänningen ännu mer. Jag tycker om hur boken utvecklas och hur slutet blir så spännande att man inte kan släppa den. Ja, jag tänker faktiskt inte skriva långa texter om hur bra den är, utan bara visa bokens förtjänade betyg. :)

Betyg: 10/10

Väldigt stort tack till B.Wahlströms som skickade detta underbara exemplar! :)

Den vita kattenBok: Den vita katten
Författare: Holly Black
Antal sidor: 282
Förlag: B.Wahlströms
Serie: Berörarna, del 1

Tänk om dina drömmar plötsligt kändes mer verkliga än dina minnen?
"Här är sanningen om mig, i stora drag: Jag dödade en tjej när jag var fjorton år gammal. Hon hette Lila, hon var min bästa vän och jag älskade henne. Jag dödade henne iallafall."

Cassel Sharpe dödade sin vän Lila. Han vet det, hans familj vet det. Men hans minnen om mordet är otydliga. Han minns inte händelsen, bara hur han står över hennes döda kropp med ett leende på läpparna. Men mordet är inte det enda som han har svårt att minnas. Hela hans förflutna är fullt av utspridda minnesluckor.
Som för att göra det hela ännu konstigare så börjar han drömma konstiga drömmar. Drömmar om en vit katt. När han en natt vaknar upp på skolans tak utan minsta aning om hur han hamnat där så är det inget tvivel om saken: det är något som inte är som det ska.
Texten är härifrån.

Oj, vilken bok! Jag hade aldrig någonsin förväntat mig en så bra bok när jag hörde talas om den. Det enda jag tänkte var: Den verkar ju bra, den måste jag läsa! Ni förstår inte vad jag ångrar mig att jag inte läste den i höstas, då det var kvällsmörkt och så, för då hade jag ju blivit lite skrämd också! :)

Okej, jag ska samla mig en del. I början tyckte jag att den var en aning seg och jag kände mig inte frestad att läsa vidare. Jag tyckte enbart att det inte var en bok för mig och gav lite lätt upp efter sida 50. Men jag höll i och läste några sidor om dagen. Det var inte många, men det räckte mycket väl för att få mig fast. Efter den sega starten så ville jag bara läsa vidare och jag ville hålla i boken så fort jag kunde. Tyvärr så har man ju inte möjlighet att hålla i den hela tiden. Jag läste så mycket jag hann och det var lika svårt varje gång att lämna den.

Om man nu bortser från den sega starten så tycker jag väldigt mycket om handlingen. Den utvecklas hela tiden och det blir bara mer och mer spännande. Idén med berörare är helt fantastisk och den är nyskapande på något sätt. Vem vet, det kanske finns berörare i våran värld? :P

Skämt åsido, men jag blev lite skrämd när jag hade kommit in i boken. Jag började fundera om dom faktiskt fanns på riktigt. Då tycker jag att man har lyckats som författare.

Karaktärerna är fint utvecklade men det finns vissa utav dom som jag inte tycker om. Jag kan väl bara nämna bokstaven A så fattar ni som har läst den vad jag menar. Och jag älskar L i boken! Helt fantastisk karaktär! :)

Ja, för att inte bli för långrandig om hur bra den var så kan jag även säga att det fanns en undermening genom hela boken som jag inte tyckte om. Det var som en liten irriterande mygga surrandes i örat. Det gör att jag drar ner lite på betyget.

Men jag tycker absolut att du ska läsa denna om du inte har gjort det! :)

Betyg: 7/10

 

Och tack så himla mycket till B.Wahlströms för det fina exemplaret! :)


Fallen ängel
Bok: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Antal sidor: 288
Förlag: B.Wahlströms
Serie: Tror den heter Fallen ängel? På engelska heter den i alla fall hush, hush. (Rätta mig om jag har fel, för jag är lite osäker. :P)
Nästa del: Förlorad ängel

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.

Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

Ja, boken handlar alltså om Nora och att hon känner en avsevärd dragning till den farliga killen Patch. Hon vill låta bli honom, men kan inte. Den lilla flickan blir kär i den stora farliga pojken. En klassisk handling.

Men jag stör mig inte en enda på att den har en klassisk handling eller att den liknar Twilight en del. Utan jag tycker att den här boken har det som fördelar. Ni som har följt min blogg ett tag vet ju att jag har försökt att läsa denna bok ett vääldigt långt tag. Jag kan helt ärligt säga att jag ångrar inte har läst den här boken innan. För OMG så bra den var! :)

Första kapitlet tyckte jag enbart var jobbigt eftersom det enligt mig inte borde ligga först, för jag förstod ingenting när jag läste det. Men sen efter första kapitlet i nutid så var jag helt fast. Jag läste dom 16 första böckerna på två timmar och så fort tror jag nog aldrig att jag har läst förut! En sån himla bra bok!

Jag tycker verkligen om handlingen även fast den som sagt liknar Twilight. Jag tycker om att den utvecklas efter var sida och att det bara blir mer och mer spännande. Jag tycker om karaktärernas utvecklande och att slutet är så himla spännande. Jag tycker om både Nora och Vee och speciellt Patch. Åh, Patch, vilken härlig karaktär han är! Stor tumme upp på honom! :)

Ja, som ni märker så tycker jag om hela den här boken, så jag tänker inte fortsätta tjata. Jag säger bara: Om du inte har läst den här boken så grabba tag i den så fort du kan! :)

Betyg: 9.5/10


Bok på posten! :)

Hej!

Idag när jag kom hem från en lång dag och var rättså trött så hittade jag ett bokpaket till mig på köksbänken! :)
Åh, jag blir alltid lika glad när det kommer paket. :)

Detta paket innehöll denna finfina bok:Jag har längtat såå mycket efter att läsa denna och äntligen har jag chansen! :)

Tack snälla Bonnier Carlsen för denna fina bok! :)

På posten! :)

                                                       
Jag hämtade upp denna bok på posten i lördags och jag har väntat såå länge på den! Det tog två veckor tror jag, från att den blev beställd. Nu är den hämtad i alla fall och jag vill läsa den snart, och hoppas på att jag kan göra det också. När jag läser den så tänkte jag också att jag skulle läsa "Jane" på engelska som är typ en omskriven version av denna bok.
Nån som läst den? Vad tyckte ni? :)


Gossip girl - Ni vet att ni älskar migBok: Ni vet att ni älskar mig
Författare: Cecily von Zeigesar
Antal sidor: 221
Förlag: B.Wahlströms/Damm förlag
Serie: Gossip girl, del 2
Nästa del: Allt och lite till

Baksidetext:

Det är dags att skicka in ansökningar till college. Att inte ansöka till The Ivy League är inget alternativ och att inte komma in skulle vara en total förnedring. Men jag vet några tjejer som inte låter pressen påverka dem. Ingen vill ju börja på college som oskuld.

Gossip girl. Ja, vad ska jag säga? Gossip girl är ju liksom Gossip girl. Och för mig så är det bra, riktigt bra. I alla fall teveserien...

När det kommer till bokformat och Gossip girl så blir jag besviken, nästan alla karaktärer antingen dricker, röker och tar droger. Det är inte så Gossip girl är för mig, utan för mig borde det vara det där rikemanslivet där dom får röka och dricka men ändå är lite smarta och inte gör det hela tiden. Men så är inte böckerna och det får jag väl helt enkelt acceptera.

Annars så tycker jag om handlingen om att alla karaktärer är ihopsnurrade med varandra och det finns gömda intriger överallt. Jag tycker om dom flesta karaktärer även fast dom ibland bara är insnöade på samma spår och inte utvecklas.

Men jag har ju ändå en speciell relation till Gossip girl och den förstörs inte av böckerna enbart för att det är för mycket alkohol och droger i även fast det drar ner avsevärt mycket från betyget. Det är en väldigt lättläst bok och när man inte har så mycket till läslust eller inte så mycket att läsa så tycker jag att man kan läsa dom här. För dom är ändå värda i alla fall 1 läsning. :)

Betyg: 5/10

Tack så jättemycket B.Wahlströms för exemplaret! Det betydde jättemycket för mig, tack! :)Sammanfattning: Januari 2012

Hej på er!

Jag märkte först idag att det var den sista januari igår och det innebär ju månadssammanfattning! :)
Den här månaden har det inte alls gått som jag tänkte men huvudsaken är att jag läste någon bok i alla fall!

Antal böcker: 3

Antal sidor: 915

Bästa bok: Anna and the french kiss, helt klart! :)

Sämsta bok: Nej, jag tror inte det var någon som var sämst.

Alla böcker denna månad:
  
Anna and the French Kiss

Ja, det blev endast tre böcker denna månad och jag ser nu att det bara blev 2 recensioner! Inte bra alls! Jag ska skriva en recension på gossip girl nu så får ni den i veckan! :)

Ha det bra!

RSS 2.0