Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Nya böcker :)

Hej!

Idag lånade jag 2 nya böcker som stod och väntade på att bli hämtade :)
                                 himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg

(Förlåt att det blev olika storlekar, det ser inte klokt ut :P)

I alla fall, två stycken, hål i huvudet är jag jättesugen på medans Break känns som att jag bara läser för att se hur serien slutar.. Men den är inte så lång så:)
Dom här två hamnar på hög nu eftersom jag har annat att läsa innan. En prinsessas dagbok-serien börjar jag på tvåan, för jag får aldrig ettan från bibblan. Så det är väl ungefär hur läget är nu :)

MatildaBok: Matilda
Författare: Roald Dahl
Förlag: Tiden
Antal sidor: 240
Språk: Engelska

Matilda är känslig snillrik, men herr och fru Vidrigsson behandlar henne som ohyra och inte som en dotter. Ohyra är något man får stå ut med, i alla fall tills man får tag i krypen och kan knäppa iväg dem dit pepparn växer...

Innan Matilda ens fyllt fem år har hon läst böcker av Dickens och Hemingway, Kipling och Steinbeck, och ändå tycker hennes föräldrar att hon bara är till besvär. Så Matilda beslutar sig för att hämnas...

Matildas pappa som är bilförsäljare och för det mesta går klädd i storrutiga kavajer i grälla färger, och hennes mamma som brukar färga håret platinablont är en enkel match för Matilda. Och när rektor Domderassson ger sig på henne i skolan upptäcker Matilda att hon har en märklig kraft som kanske kan rädda skolan och framför allt hennes underbara fröken Honung.

Jag stormgillade den här boken! Matilda är smart och jag diggar hennes roliga bus :) Slutet var bra fast den var lite seg i mitten. Men om man tar sig igenom det så är det en jätterolig bok!

Betyg: 7/10


Hur ska man fråga?, när?, varför?, om man inte får, hur gör man då? Kan man fråga ett förlag om två böcker samtidigt?

Hej!
Jag vet att min rubrik är vääldigt lång men jag vill ta upp en sak som jag tycker har blivit ganska viktig. Det handlar om recensionsexemplar. Själv har jag mailat förlag och frågat, (vilket jag började med för ungefär en vecka sen och dom böckerna som jag frågade om har inte blivit tryckta än), i alla fall, ska man fråga tycker ni? Eller är det oförskämt? Skriv gärna vad ni tycker för det är en seriös fråga. Själv tycker jag såhär:
Självklart ska man fråga om recensionsexemplar, jag tycker att det är rättvist att man får en bok om man gör reklam för förlaget på bloggen senare. Det jag tyckte var lite roligt när jag gick in på ett förlags sida och kollade om det gick att beställa recensionsex så stod det att även fast man skulle vilja ha flera böcker så skulle man helst inte beställa alla samtidigt, för då kom det misstankte om att man beställde till julklappar, vilket hade hänt tidigare. Jag började skratta direkt, den tanken skulle aldrig dyka upp i mitt huvud! :) Ja, det är lite vad jag tycker om recensionsexemplar, vad tycker ni?

Två saker till, för det första: jag skrev till "Du äger" på min lista över lästa böcker och insåg att jag inte har recenzerat "Amors pilar" här på bloggen, vilket är fortsättningen på "Öppna ditt hjärta". Det tycker jag är skandal och det kommer ske ändring på det så fort som möjligt :)

För det andra: Just nu läser jag massor olika böcker men jag har bara skrivit en uppe i hörnet och det är Matilda som snart är utläst:)
Böcker jag läser nu:
  
 

Du äger!Bok: Du äger!
Författare: Mia Törnblom
Antal sidor: 199
Serie: -
Förlag: Forum

Som unga får vi lära oss att vårda och träna kroppen, äta riktigt, göra läxorna och borsta tänderna. Men själens kondition talas det sällan om. Alltför sällan. Precis som med idrott och hälsa är det något man under uppväxten lägger grunden till för resten av livet, menar Mia Törnblom.

Med humor, övningar och exempel visar Mia Törnblom hur ungdomar kan stärka sin självkänsla och bli bättre på att se sin del i situationer som uppstår i skolan, på fritiden och i kompisgänget. Ett tiotal killar och tjejer i 16-20-årsåldern berättar själva personligt och tankeväckande om sina åsikter och erfarenheter av att sticka ut, gå på nitar och till sist hitta sig själv.

*Text tagen från Smakprov.se*

Jag vet inte vad jag ska tycka om denna bok. Det är ju en handledningsbok för dom som har dåligt självförtroende eller dålig självkänsla. Som sagt så vet jag inte riktigt. Jag kan inte säga att jag tycker om den, å andra sidan har jag inte gjort övningarna i den. Men det har känts onödigt att göra dom för, för mig så är det självklart redan från början vad hon lär ut. Så kanske är det att jag inte behöver läsa den här för att få bra självfortroende eller så är det för att jag inte gillar Mia Törnbloms sätt.  Jag tror det är en blandning. Jag skulle defenitivt rekommendera den till unga människor som har dåligt självförtroende för, för dom funkar det säkert. Men att ha den här boken bara för att läsa, njej, ingen stor idé.

Betyg: Som bok: 7/10, för jag tror att det funkar för andra.
            För mig: 3/10, för jag hade absolut ingen användning för den alls.

Spännande eller överdrivet?När jag gick in och kollade på förlaget wahlströms hemsida så ser jag vad som ska komma ut till våren (mars-april), och hittar denna. Jag blir inte förvånad över att det kommer ännu en bok "about Twilight" som jag säger, men att det skulle komma en bok som kallas uppslagsverk över Twilight är lite överraskande. Så nu är frågan: Spännade eller överdrivet?
Själv tänker jag inte svara på det förens jag läst boken men vad tycker ni? 


Gammal bokenkät från Bokhora

I brist på recenzioner så bjuder jag på en gammal enkät från bokhora. Jag sökte på google och den publicerades den 23 januari 2010, så det var nästan ett år sen men spelar roll:P

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?
Jag har ingen speciell men Denise Rudberg köper jag oftast inbundet av :)

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Äh, det borde vara Stephenie Meyer vilket är 5 st.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Hm, jag säger nog alla som kommenterat mitt inlägg om "Om jag stannar", för alla säger att det är en underbar bok. Em, på min blogg?

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Om jag inte minns fel så var det nog någon Twilight-bok till min kusin som blev jätteglad :)

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Japp, ungefär 3-4 st.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
Ett litet snedsprång - Denise Rudberg
Matilda - Roald Dahl
Sprickor och honungslim - Linzi Glass


Längtar!


En långhelg i fjällen förvandlas snart till rena mardrömmen.

Det är råkall december i Stockholm. Inne på kaffebaren Pronto finns värmen. Gemenskapen betyder allt för killarna som jobbar extra där. Nicholas, Rubens och Ludvigs vänskap är stark, men den här vintern ställs den på svåra prov. En kväll på kaffebaren strax före lucia får Ruben en lysande idé: hela gänget ska dra till hans familjs fjällstuga. Sticka direkt, med morgontåget! Men det som till en början är rena drömupplägget - vänner, mat, vin och skidåkning, utan vuxna i närheten - förvandlas snart till rena mardrömmen. Är vänskapen stark nog när medvind vänder till motvind?

Låter inte det spännande? Åh, jag bara längtar tills den kommer ut! :)


Jag tänker... :)

...att om jag läser varannan bok från min bokhylla, varannan från bibblan så borde jag ändå hinna med alla i min bokhylla:)
Så idag var jag på bibblan och hämtade ut några reserverade böcker:
  

Jag ser verkligen fram emot att läsa alla tre! :) Övergivna var mycket tjockare än jag trodde men den verkar så himla bra så det är bara ett större Plus :)

Ny design :)

Hejsan!

Som ni kanske ser så har jag fått ny design! Frida var jättesnäll och hjälpte mig eftersom jag själv inte fattar så himla mycket:P
Men bara för att jag blev så nöjd med den så tycker jag Frida är värd en extra länkning:) www.photosandbooks.blogg.se

Sen var jag på bibblan igen, blev lite inspirerad av Amelie så jag lånade Du äger av Mia Törnblom och denna:

Spotlight - Meg Cabot

Funk


Bok:Funk
Författare: Eva Susso
Antal sidor: 172 st.
Förlag: Raben & Sjögren
Serie: Dansfabriken, del 2.
Betyg: 3/10

Dansfabriken handlar om fyra ungdomar och deras kärlek till dansen. Kian, deras tränare, är den bästa av alla och dom har blivit utvalda av just han. Melina vill välja Rafael men hur blir det då med löftet till pappa att hon skulle vänta med killar. Marko tvivlar på tjejer och kompisar och bara dansen gör hon lycklig. När Rafael äntligen öppnar sig för Melina så drar hon sig tillbaka, varför? Therese ska bara ha med Melina på uppvisningen på skolan. Det är det bästa sättet för henne att få cred.

Jag tyckte inte om första delen så värst och jag tycker inte om andra delen så värst mycket heller. För det första så gillar jag inte alls omslaget. Fyra ungdomar som bara står och hon första tjejen ser precis ut som en vanlig tjej men det verkar som att hennes skor gör henne till hiphopare? Jag förstår att man kanske har såna skor men är inte hiphop en hel stil, ett helt liv? Och nu när jag ändå pratar om omslaget så kan jag ju säga att det är tråkigt. Fyra ungdomar som bara står, nej, jag fattar inte. Boken då, nja, serien blir inte sämre men knappast bättre heller. Jag fick kämpa mig igenom den och den är inte lång, bara 172 sidor. Annars så blir jag bara trött på att Melina vill men inte gör det och att Marko umgås med kompisar som han sen slåss med. Jag blir bara inte klok på varken handlingen eller resten. Även fast jag förstår att en danstränare är hård så är det jobbigt att läsa saker som: "klick, klick. Ett två tre sjuttiotvå. Happy feet. Klick, bom, bom. Pa pa pa pa pa pa." Jag menar det fattar man väl i alla fall? Nej, ingen höjdare för mig, men det kanske är för att jag inte är intresserad av dans. Dom som är det kanske ser det med andra ögon.

P.S. Jag såg nu när jag skulle fylla i "Lästa böcker 2011" att jag inte har recenzerat Amors pilar här. Så det gör jag till veckan :)"

Lästa böcker 2011

Januari:
Öppna ditt hjärta - Coleen Murtagh Paratore
Jag finns - Maja-Maria Henriksson
Vargbröder - Michelle Paver
Amors pilar - Coleen Murtagh Paratore
Funk - Eva Susso
Du äger - Mia Törnblom
Matilda - Roald Dahl

Februari:
Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
Konsten att tala med en änkling - Jonathan Tropper
Tiara och Dr. Martens - Meg Cabot

Mars:
En lat jävels guide till MVG i alla ämnen - Douglas Berglund
Break - Eva Susso
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson
Spotlight - Meg Cabot
Tears of a friend - Joanna Kenrick
Eragon - Christopher Paolini
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
Om jag stannar - Gayle Forman

April:
Reckless - Cornelia Funke
Tankeläsaren - Kristin Cashore
Som om ingenting - Katarina von Bredow

Maj:
En sannolik historia - Karin Alvtegen
Baristas:andra boken - Denise Rudberg
När jag lät dig gå - Gayle Forman
Hål i huvudet - Jenny Jägerfeld

Juni:
Kär i kärleken - Lina Forss
Tretton skäl varför - Jay Asher
Ett hål i själen - Kjetil Johnsen
Twilightsagan: den illustrerade officiella guiden - Stephenie Meyer
Röd skymning - Fredrik Lindblom
Den farliga kyssen - Kjetil Johnsen
Brev från en bruten horisont - Calle Brunell
Sommaren jag blev vacker - Jenny Han
Ingen sommar utan dig - Jenny Han
Det som kommer att ske - Kjetil Johnsen

Juli:
Mitt perfekta liv - Sarah Dessen
Lilla darling - Johanna Nilsson
Den sista föreläsningen - Randy Paush
Flytande i vatten - Kjetil Johnsen
Var är Alaska? - John Green
Stackars mig - Laura Dower
Systrar i jeans - Ann Brashares
Beastly - Alex Flinn

Augusti:
Innan jag dör - Jenny Downham
Helena - Josephine Angelini
Drömjobbet - Laura Dower
Pojkarna - Jessica Shiefauer
The Carrie diaries - Candace Bushnell
Gossip girl - Cecily von Zeigar

September:
Hoppas - Åsa Anderberg Strollo
Välkommen hem - Johanna Lindbäck
P.S. Jag älskar dig - Cecilia Ahern

Oktober:
Jag vill bara att du gillar mig - Ingrid Olsson
Ett litet snedsprång - Denise Rudberg
Vampire Diaries - L.J.Smith

November:
Flyga högt - Katarina von Bredow
Söta pojkar är bara på låtsas - Moa Eriksson Sandberg
Mats och Anna bor inte här längre - Helena Zweigbergk
Boom - Mark Haddon
Mirakel - Renate Nedregård

December:
Dash och Lilys utmaningsbok - Rachel Cohn & David Levithan
Glashuset - Rachel Caine
Harry Potter och den flammande bägaren - J.K. Rowling

Min bokhög :)

Hej!

Jag känner att min uppdatering har varit ganska usel denna vecka men det har varit vääldigt mycket just denna vecka så jag bloggar mer nu. :) Nu tänkte jag visa upp min bokhög som är ganska stor (hur sjutton kunde den bli så stor? :P) I alla fall:

Mer än ögat ser - Melissa Marr (bokcirkeln på boktipset.se ska ha den som bok i februari)
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld (en av mina julklappsböcker som jag är sugen på)
Som om ingenting - Katarina von Bredow (en av dom två böcker jag beställde som jag också är sugen på)
Kär & Till er tjänst - Meg Cabot (3&4 i en prinsessas dagbok-serien, får läsa dom bakvänt:P)
Matilda - Roald Dahl (För att den verkar bra och den är på engelska)
Funk - Eva Susso (2:an i Dansfabriken-serien som jag håller på att läsa nu)
Ett litet snedsprång - Denise Rudberg (Syns inte på bilden men det är den jag håller på och läser nu också)

Så ja, min bokhög. Större har jag ju haft men eftersom jag ska läsa min bokhylla först och jag har låneböcker med i bokhögen så tyckte jag den blev stor.
Förresten så hann jag inte hämta mina reserverade böcker på bibblan vilket var synd men det är en smäll man får ta. Jag får väl reservera dom igen och hämta dom så fort dom kommit :)


Enkät 2 från bokbabbel :)

Nu kommer det äntligen lite uppdatering :) Denna vecka har varit så himla hektisk på grund av ett skolprojekt som avslutas imorrn så mitt läsande har inte varit på topp men men, nu ser vi fram emot en helg fullspäckad med läsning istället :)

26. Favoritkokbok?
Jag lagar nästan aldrig mat och om jag bakar så bakar jag efter "hemmagjorda" recept så, mammas bakbok av mamma.
27. Mest inspirerande bok du läst i år (fakta eller fiktion)?
Jag har bara läst några stycken i år men den mest inspirerande var nog Öppna ditt hjärta.
28. Favoritlässnacks?
Eftersom jag har godisförbud nu så väljer jag äpple :) Men om jag inte hade det så skulle jag nog välja choklad eller en påse smågodis. (Lösgodis säger dom flesta:P)
29. Nämn ett fall där hypen förstörde din läsupplevelse?
Vet inte..
30. Hur ofta håller du med kritikerna angående en bok?
Det bror på vilka kritiker, jag ser alla bokbloggar som lika bra kritiker som dom i tidningarna. Men om det handlar om dom i tidningarna så håller jag oftast med dom. Men jag läser oftast inte kritikernas betyg på böcker, tycker det är ointressant.
31. Vad tycker du om att ge bra/dålig kritik?
Jag kan inte säga något speciellt om nån av dom, jag tycker som jag tycker och alla behöver inte tycka som jag. Men det är såklart mycket roligare att ge en bok bra kritik än dålig :)
 32. Om du kunde läsa på ett främmande språk, vilket skulle du välja?
Franska och gärna läsa det helt flytande. Jag läser franska i skolan och man förstår lite men det tar ett tag innan hjärnan vänjer sig. Om vi inte hade haft det tre gånger i veckan så skulle min hjärna aldrig förstå lika bra som den gör :)
33. Mest skrämmande/hotfulla bok du någonsin läst?
Jag har nog aldrig läst en skrämmande bok vad jag kommer ihåg..
34. Skrämmande/hotfull bok du inte vågat påbörja?
Det finns många men jag brukar inte bli så skraj när jag läser så jag vet inte riktigt... jo, män som hatar kvinnor har jag inte vågat påbörja.
35. Favoritpoet?
Jag vet inte om Bjorn Sortland räknas men i så fall han :)
36. Hur många böcker brukar du ha lånade från biblioteket samtidigt?
Minst 1 och sen finns det ingen gräns. Det brukar hålla sig runt 10 men just nu har jag bara 3, så det skiftar lite men säg snittnivå på 7 st.
37. Hur ofta brukar du återlämna böcker till biblioteket olästa?
Sällan, fast eftersom jag brukar låna runt 7-10 så kommer det väl nån bok tillbaka oläst men då brukar jag låna den vid ett senare tillfälle och läsa den.
38. Vilken är din favorit bland fiktiva karaktärer?
Harry Potter och Bella Swan, det är bara två av alla jag älskar! :)
39. Vilken är din favorit bland fiktiva skurkar?
Jag vet inte om Robin Hood räknas men hans sätt att stjäla är sånt himla bra!
40. Vilken sorts bok tar du mest sannolikt med dig på semestern?
Det bror på men helst nåt liknande som Sarah Dessens Mycket mer än så.
41. Det längsta du har varit utan att läsa?
23 timmar eller nåt, jag läser alltid i alla fall några kapitel varje dag.
42. Nämn en bok du inte kunde/ville avsluta?
Du visste aldrig att jag fanns av Maggie O´Farrell var helt omöjlig..
43. Vad distraherar dig lättast då du läser?
Om någon börjar prata med mig för då lyssnar jag samtidigt som jag läser. Då blir det att jag läser men inte tar in.
44. Bästa filmatisering av bok?
Måste säga Twilight, det är nog den bästa ever!
45. Sämsta filmatisering av bok?
Jag vet inte, jag brukar inte kolla klart på filmer jag tycker är dåliga men The Reader var asdålig..
46. Den största summa pengar du spenderat i en bokhandel på en och samma gång?
Jag vet inte, om jag köper så blir det ofta köp-fyra-pocket-betala-för-tre-erbjudandet så det blir nog inte så mycket, 250 som mest kanske.
47. Hur ofta skummar du igenom en bok innan du läser den?
Aldrig, men en sak som jag alltid gör som ingen annan i min närhet är att jag läser jämt sista sidan i boken, jämt.
48. Vad får dig att sluta läsa en bok mitt i?
Det händer sällan men i så fall är det för att det är så dåliga kapitel i början.
49. Har du dina böcker organiserade?
Inte alls, jag tycker det är finare om dom får stå på sin speciella plats som dom fick när dom flyttade in.
50. Föredrar du att behålla dina böcker eller ge bort dem efter att du läst dem?
Jag kan låna ut men ge bort, det skulle jag aldrig göra!
51. Finns det böcker du undviker?
Fantasy och biografier, även såna böcker som Elsas mode och liknande.
52. Nämn en bok som gjorde dig arg?
Jag vet inte, jo förresten, Tusen gånger starkare av Christina Herrström.
53. Nämn en bok du inte trodde du skulle gilla men gillade?
Jag vet inte, brukar inte läsa sånt jag tror är dåligt.
54. En bok du trodde du skulle gilla men inte gillade?
Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell, den var en sååå stor besvikelse.
55. Bästa skuldfria nöjesläsningen?
Att läsa en bok i min smak men en sött äpple bredvid sig! :)

Jag är helt otroligt hopplös :P

Hej!

Egentligen skulle jag lägga in mitt allra första Veckans citat men det verkar inte vilja funka så jag lägger väl in ett vanligt inlägg istället. Idag så var jag (hopplös som jag är:P) inne på skolbibblan och lånade en bok. Jag är i alla fall nöjd över att det bara blev 1.  Jag har inte lovat mig själv att läsa mer engelska men den här kändes bara fel att läsa på nåt annat språk.
 
Matilda - Roald Dahl

Veckans citat

Jag har aldrig haft veckans citat förut så det är extra roligt att öppna premiären med ett citat från en väldigt bra bok.

Veckans citat kommer från Denise Rudbergs bok Ett litet snedsprång.

"När hon passerade prasslade det och hon ryckte till, men stannade inte. Hon slet upp grinden och störtade fram mot huset, och när hon vände sig om var allt stilla. Hon kände att hon måste samla ihop sig själv innan hon blev allt för neurotisk. Det var inte särskilt klädsamt. Hon tog ett djupt andetag och lovade sig att försöka ännu mer, försöka hålla nerverna på plats. I samma sekund såg hon skuggan bakom gardinen i sovrummet. Någon befann sig på övervåningen."

Och precis där så slutar kapitlet. När jag läste den kvällen så hade jag inte tänkt läsa fler kapitel men hur kan man stanna när det slutar sådär? :)


Utslagen...

Hej!

Jag vet inte om ni redan vet om det men igår så åkte Denise Rudberg, en av Sveriges bästa författare ut ur Let´s Dance.. Och jag som hoppades så på att hon skulle gå vidare. Men men, sånt är livet och nu får hon ju lite mer tid till att fortsätta skriva på elegant crime-serien som hon håller på med :)

Bokenkät från Jessica

Tänkte lägga in en bokenkät som jag har tagit från Jessica på enlitenbloggombocker.blogg.se

Hoppas att det är okej, Jessica! :)

1. Favoritbok i barndomen?
Jag vet inte, min mamma klassar mig fortfarande som barn men mina favoriter var klassiker som Pippi och Emil Lönneberga.
2. Vad läser du just nu?
Eragon, Funk, Kär, Som om ingenting och Ett litet snedsprång.
3. Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Systrar i jeans, Jinx, Spotlight, Tiara och Dr. Martens och Break.
4. Dålig bokvana?
Att jag läser flera böcker samtidigt oftast och att jag gör hundöron i bibliotekets böcker..
5. Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?
Faktiskt bara tre böcker, Funk, Kär och Eragon.
6. Har du en läsplatta?
Jag förstår inte varför man har en digital platta att läsa på när det mest underbara är att känna lukten av nytryckt bok.
7. Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?
Jag föredrar en i taget men jag läser jämt flera.
8. Har dina läsvanor ändrats sedan du började blogga?
Japp, jag läser minst dubbelt så mycket nu, dessutom tänker jag lite annorlunda när jag recenzerar.
9. Sämsta boken du läst i år?
Jag har bara läst 4 böcker i år än och ingen har varit dålig, sorry.
10. Bästa boken du läst i år?
Vargbröder - Micheal Paver
11. Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Väldigt sällan, faktiskt en sak som jag måste jobba på.
12. Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Kärlek, deckare och lite där i mellan, det jag däremot inte läser är fantasy!
13. Kan du läsa på bussen?
Japp, om det inte är snö och hur mycket gropar som helst. Men vanligtvis ja.
14. Vilken är din favoritplats att läsa på?
Antingen fåtöljen, sängen, förresten, bara man har en bra bok så spelar det inte så stor roll!
15. Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Om jag lånar ut en bok så vill jag gärna ha tillbaka den HEL och precis som den var när jag lånade ut den. Inga hundöron är tillåtna. Dom som inte följer det lånar jag sällan ut till igen..
16. Viker du hundöron i dina böcker?
Inte i mina egna men oftast i låneböcker från bibblan.
antecknar du någonsin i bokens marginaler?
Det är sällan och i så fall så brukar det inte handla om boken.
18. I studierelaterade böcker då?
Det händer
19. Vilket är ditt favoritspråk att läsa på?
Svenska fast om det är en engelsk författare så föredrar jag engelska även fast jag är dålig på att läsa engelska.
20. Vad får dig att älska en bok?
Det ska hända saker regelbundet och jag ska inte kunna släppa taget om den, det är en riktigt bra bok! :)
21. Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?
Det är att jag måste upplysa alla andra om den, så att dom också läser den och vi kan diskutera den sen :)
22. Favoritgenre?
Var inte det en fråga däruppe? I alla fall, kärlek och deckare och lite där i mellan.
23. Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?
Jag läser aldrig, jag menar verkligen ALDRIG fantasy.
24. Favoritbiografi?
Jag vet inte, brukar inte läsa biografier..
25. Har du någonsin läst en självhjälpsbok? 
Kan ha hänt nån gång:)

Favoritbokmärke?

Hej!

Eftersom det går sakta men säkert fram med mitt bokläsande så tänkte jag fråga er en sak.

Har ni något favoritbokmärke som bara du får ha och du är extra stolt över?

Mitt favvo är ett magnetiskt som jag fick av en av mina bästa vänner :)
Kolla vad som damp ner i brevlådan idag! :)

 
Som om ingenting - Katarina von Bredow
Mer än ögat ser - Melissa Marr


Jag tror bilderna säger det mesta men äntligen har jag fått hem mina efterlängtade böcker! :)
Sista bilden blev lite mörk så ni kanske inte ser vilka böcker det är menmen :)
Jag är super glad i alla fall :)

Fler böcker har kommit :)

Det är alltid lika roligt att få sms om att det finns böcker att hämta på bibblan. Gissa om jag blev glad idag när det står att jag ska hämta Systrar i jeans. Eftersom det är en ljudbok så kan jag äntligen börja lyssna! (Har inte börjat på Eragon än.) Spotlight, tvåan i serien en prinsessas dagbok hade också kommit vilket var lite synd men man får ta det så det är:) Jag får väl läsa bakvänt annars :)

Böcker som jag verkligen skulle vilja ha... NU :)

Hej!

Idag var jag inne på bokhandeln (har ni tänkt på att man ofta säger bokhandeln istället för Bokia eller Akademiska bokhandeln? :P) I alla fall så var jag inne där och kollade på nya böcker. Mitt nyårslöfte är ju att läsa ut alla mina böcker i bokhyllan innan jag köper några nya men ändå så blir man sååå sugen på nya böcker. Här får ni se några som jag blev sugen på:
     

Jag ser fram emot dom här när jag är klar med bokhyllan! :)

Sammanfattning: Jullovet

  
Antal böcker lästa: 10   
Sämsta boken:
Jag vet inte, alla var bra! :)
Antal sidor lästa: 2316  
Kommentar:
Det här har varit ett givande jullov:) Även fast det inte alls blev dom böcker jag tänkte läsa så blev det tio stycken som jag hade planerat:)

Bästa boken (böckerna): Vargbröder,
 Vänskapen växer och Jag finns :)


Nytt från bibblan :)

Hej!

Idag var jag på bibblan och lånade dessa två böcker:
 

Och dessa har jag också reserverat men väntar fortfarande på:
  
            
Systrar i jeans, Tiara och Dr. Martens, Eragon och Jinx är ljudböcker, resten är vanliga. Tyvärr så fick jag trean och fyran i En prinsessas dagbok-serien innan ettan och tvåan. Hoppas att jag får dom snart för annars så får det bli att läsa dom bakvänt :P :)

VargbröderBok: Vargbröder
Författare: Michelle Paver
Antal sidor: 306
Serie: Han som föddes att möta mörkret, del två heter: Havets fångar.
Andra böcker av författaren: Dark matter och resten av Vargbröder-serien.
Betyg: 9/10

"Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och måste fly. Hans far ligger död bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn- en demon med kraft att förgöra världen...
Torak har gett sin döende far ett löfte. Han ska söka upp Världsandens berg för att få hjälp att besegra demonen. Hans enda följeslagare är en övergiven vargunge, och tillsammans ger de sig av på en lång och farofylld vandring genom Storskogen."

I den här boken  så får man följa just Torak och hans vargbroder Ulv. Men det som inte står på baksidan är att även Renn, en tjej från Korpklanen, hänger med på resan.

Jag älskar den här boken. Alla saker som händer och hur Paver har fått ihop det. Det är helt otroligt! Ibland är en bok så bra som man nästan inte vill läsa fortsättningen och det här är en sån bok. Även fast jag har läst tvåan en gång innan och vet att jag inte kommer bli besviken så känns det som om man inte vill fortsätta med serien för att den första var sååå bra. Men även tvåan tillhör ju min bokhylla så den kommer jag definitivt läsa också. Enda nackdelen med den här boken är att det händer väldigt mycket dom sista 50-60 sidorna. Nästan för mycket. Men annars så är det här en alldeles lysande bok som man bara måste läsa :)


Jag är med och tävlar om Graceling :)

Pia (http://zelter.devote.se/blogs/7462806/fredag---17-27----vinn-graceling.htm#WriteComment) lottar ut ett exemplar av Graceling. Jag är med och tävlar, vill du också vara det? Tryck på länken och lämna en kommentar hos Pia :)

Let´s dance för en författare? Jo men visst!Denise fick 13 poäng och jag hoppas verkligen att Sveriges befolkning röstar på henne! Jag tyckte hon var jätteduktig och Rudberg, satsa på fötterna ett tag! ;)

Heja Rudberg!

Om ni nu har missat det så ska Denise Rudberg dansa i Let´s dance på 4:an ikväll. Eftersom hon är en av mina favoritförfattare så hejar jag extra mycket på henne! :)

Rudberg har skrivit bland annat denna bok som jag ser fram emot att läsa :)
 

Vet ni vad jag skulle vilja ha?Jag skulle vilja ha några såna här. Jag vet inte om just dom här är avsedda att ha pockets i men det skulle jag ha i, i alla fall. Ni ser här: (http://photosandbooks.blogg.se/2010/june/forbereder-mig.html#comment), hon har köpt en jättesnygg från Åhlens. Precis en sån skulle jag vilja ha:)

Jag finnsBok: Jag finns
Författare: Maja-Maria Henriksson
Antal sidor: 174
Serie: -
Betyg: En stark 7/10

"Johanna går i åttan. Hon bor med sin mamma och lillebror i en medelstor stad, någonstans i Sverige. Allting borde vara bra. Hon borde ha kompisar, trivas i skolan, göra det som andra 14-åringar gör. Men hennes tillvaro är inte som andras. Hennes kännetecknas av kaos och ångest. I skolan blir hon fysiskt och psykiskt misshandlad av två pojkar. Hemma blir hon det av sin mamma."


I den här boken får man följa Johanna och hennes verkligen hemska liv. När jag önskade mig den här i julklapp så visste jag inte riktigt vad den handlade om och dessutom inte att den är baserad på författarens egen barndom.

 Jag vill bara slå till Vedin och Martin som misshandlar henne och hennes mamma blir jag inte klok på. Dessutom att Johannas klasskamrater ser på utan att göra någonting! Åh gud vad jag blev irriterad på alla som gjorde Johanna så ont. Vad har hon gjort för att förtjäna det? Nej, det här är en stark bok som man blir irriterad, berörd och väldigt sorgsen av. För även fast jag vill slå till killarna som misshandlar henne och hennes mamma som inte är klok så vet man långt inne att det här är sånt som kan hända var som helst, när som helst. I slutet så kommer Johanna på att det är bara hon som kan göra något åt sig själv och hittar en lösning på att bryta sig loss från det hemska livet.

En bok som absolut alla måste läsa för att förstå att det kan vara såhär i vårt samhälle. Icke-läsare som stor-läsare. Jag säger en sak: läs den.
Några böcker beställda

Hej!

Jag har bara sluttampen på ungefär 30 sidor kvar i Jag finns så den får ni recenzion på senare:)

Sen vill jag bara säga att jag har beställt två böcker från bokus nu så dom kommer kanske nästa vecka. Åh, det har bara gått nån timme sen jag beställde det och jag längtar redan ihjäl mig! :) Det finns chans att dom kommer den här veckan, så hoppas:)

Tips?Nu när man har börjat virka såna här små söta varelser (inte jag som gjort den på bilden) så skulle man behöva ett par bra ljudböcker, är det någon som har ett bra tips? :)

Bättre sent än aldrig :)

Förlåt för det tråkiga inlägget förut och välkommen hit till en lite gladare inlägg! :)

Jag läste ut Öppna ditt hjärta för två dar sen och tänkte inte på att den tillhör min bokhylla!  Så nu får ni den evighetslånga listan igen:P Nu har jag bara 37 böcker kvar att läsa:)

High school musical – The book of the film – Disney

Molly Moon stannar tiden – Georgia Byng

En ovanlig vän – Lucy Daniels

Topaz och talangjakten – Helen Bailey

Hot inifrån – Fiona Kelly

Sabrina – Varning för rättvisevinden! – Bobbi JG Weiss, David Cody Weiss

Sabrina – Häxopol  - Bobbi JG Weiss, David Cody Weiss

Madison Finn – Stackars mig – Laura Dower

Madison Finn – Drömjobbet – Laura Dower

Madison Finn – Insnöad – Laura Dower

Madison Finn – Tjererna mot killarna – Laura Dower

Madison Finn – Perfekt som popstjärna – Laura Dower

Måste Jennie välja? – Caroline B. Cooney

Vad hände med Jennie?  - Caroline B. Cooney

Sofies värld – Jostien Gaarder

Alice, snart tretton – Phyllis Reynolds Naylor

Öppna ditt hjärta – Coleen Murtagh Paratore

Kris i paradiset – Annie Dalton

Stjärna i fara – Annie Dalton

Änglar och pirater – Annie Dalton

Tvillingarna – Mårten Sandén

Piratika – Tanith Lee

Systrar av guld – Maureen Johnson

Det vandrande städerna – Philip Reeve

Hemsökt, Älska dej till döds – Meg Cabot

Genom dina ögon – Stephenie Meyer

Vargbröder 1 – Michelle Paver

Vargbröder 2 – Michelle Paver

Vargbröder 3 – Michelle Paver

Hungerspelen – Suzanne Collins

För bra för att dö – Christina Wahlden

Twilight – Stephenie Meyer

New Moon – Stephenie Meyer

Gossip Girl, Bara i din fantasi – Cecily von Ziegesar

Jag finns – Maja-Maria Henriksson

Här ligger jag och blöder – Jenny Jägerfeld

Jag saknar dej, jag saknar dej!  - Peter Pohl

Ett litet snedsprång – Denise Rudberg


En bok som jag måste ge upp hoppet om..
Jag tycker alltid att det är lika sorligt när man måste sluta läsa böcker för att man inte kommer in i dom. Tyvärr så händer detta tragiska ibland. Nu har det hänt här. Jag var jättetaggad på Du visste aldrig att jag fanns som Sofie skrev en recenzion om. Men när jag började läsa den så bara kände jag hur musten gick ur mig. Den var inte så bra som jag trott och även fast jag har läst ett tag så blir den inte bättre. Jag om nån brukar alltid läsa klart böcker men det här klarar jag verkligen inte. Tragiskt men sant :(


Nu till något som är lite roligare:)
Jag fick ju fyra böcker i julklapp och har börjat läst den hemska men bra boken Jag finns. Jag har bara några sidor kvar i den så recenzion på den kommer inom en snar framtid :)


Recenzioner A-Ö inklusive böcker utan recension

A
Bryta om - Åsa Anderberg Strollo
Svarta vingar - David Almond

B
Molly Moon & Dominoeffekten - Georgia Byng
Expert på att rodna - Katarina von Bredow
Vänskapen växer - Ann Brashares
Klassresan - Moni Nilsson-Brännström

C
Saknad: Jennie 3 år - Caroline B. Cooney
Glöm mig inte - Anne Cassidy
Vampyrens märke - P.C. Cast & Kristin Cast
Sveket - P.C. Cast & Kristin Cast
Just Jealous - Anne Cassidy

D
Mycket mer än så - Sarah Dessen

E
Drakmånad - Åke Edwardson

F
Tio saker jag hatar med mig själv - Randa Abdel Fattah
Kung Steve och alla hemlösa hjärtans blues - Thomas Fröhlin

G
Ett nytt liv på köpet - Emma Granholm
Jag överlevde - Mietek Grocher

H
Tusen gånger starkare - Christina Herrström

I
Rör vid mig - Malin Isaksson

J
Sista resan - Eva Kristina Johansson & Kristina Sjögren

K
Livet på en kylskåpsdörr - Alice Kuipers
Sandor slash Ida - Sara Kadefors

L
Min typ brorsa - Johanna Lindbäck
Tänk om det där är jag - Johanna Lindbäck
Sms från Soppero - Ann-Helén Laestadius
Saker som aldrig händer - Johanna Lindbäck

M
Mannen på stranden - Henning Mankell
Hålla hemligheter - Hannah Montana (vet ej författare)
Om jag kunde drömma:serie - Stephenie Meyer
Bree Tanners andra liv - Stephenie Meyer
Kär i New York - Carrie Mac

N
Semlan & Gordon 1 - Moni Nilsson
Semlan & Gordon 2 - Moni Nilsson
Natthimmel - Sofia Nordin
Det händer nu - Sofia Nordin
Förlåt Elina - Sofia Nordin
Mitt hopplöst normala liv - Joanna Nadin

O
Första kyssen - M-K & Ashley Olsen
Känslan av att hoppa - Ingrid Olsson
Min bäste väns pojkvän - M-K & Ashley Olsen

P

Q

R
Matilde - Denise Rudberg
Åse - Denise Rudberg
Tillsammans: Första boken & Andra boken - Denise Rudberg
Sprickan - Bali Rai
Harry Potter och det vises sten - J.K. Rowling
Harry Potter och hemligheternas kammare - J.K. Rowling
Harry Potter och fången från Azkaban - J.K. Rowling

S
Vad mina vänner inte vet - Sonya Sones
Vad min flickvän inte vet - Sonya Sones
Klotter och kärlek - Simonette Schwartz
Man överlever, jag lovar - Ewa Swedenmark
Ensamma på sommarön - Ewa Swedenmark
Mellan två världar - Ewa Swedenmark
Street - Eva Susso
Alla har ett hungrigt hjärta - Bjorn Sortland
Vart är så skört att det bryts om du säger dess namn? - Bjorn Sortland
Drömmarnas väg - Nicholas Sparks

T
Ursäkta att man vill bli lite älskad - Johanna Thydell
Det fattas en tärning - Johanna Thydell
Puman - Laura Trenter
Fotoalbumet - Laura Trenter

U
Rosa och en kille som heter Ville - Måns Gahrton & Johan Unenge
Rosa, tusen mil från dej till mej - Måns Gahrton & Johan Unenge
Rosa, du och jag och hela världen - Måns Gahrton & Johan Unenge

V
Emmy Moréns dubbla liv - Barbara Voors

W
Djävulen bär prada - Lauren Weisberger
Hata Romeo - Rachael Wing
Skolmysteriet - Martin Widmark
Biografmysteriet - Martin Widmark
Zoomysteriet - Martin Widmark

X

Y

Z

Å

Ä

ÖFörlåt Elina


Bok: Förlåt Elina
Författare: Sofia Nordin
Antal sidor: 190
Betyg: 5/10
Serie: -
Andra böcker av författaren: Det händer nu och Natthimmel.

"Helst skulle jag vilja ringa till Elina, men det kan jag inte gärna göra så här dags. Dessutom brukar det alltid vara Elina som ringer. Eftersom hon har flera andra som också vill vara med henne är det enklare att hon hör av sig när hon inte är upptagen. Jag kan ju inte bestämma att hon inte ska vara med sina andra kompisar, även om jag skulle vilja det ibland. Då det har helt enkelt blivit så att jag är den som väntar och hon är den som ringer."

Evelinas enda och absolut bästa vän är Elina, som hon får vara med när Elina har lust. Men en dag ringer Cecilia, och Evelina får en ny sorts vän. Till slut kan hon till och med avvisa Elina. Men vem sviker egentligen vem?

Ja du, det här var en lite speciell bok. Det var svårt att komma in i den men ändå blev jag fast tillslut. Nåt var det med den som gjorde att jag inte kunde släppa taget om den men jag kan inte riktigt säga vad. Om jag själv var Evelina skulle jag ha dumpat Elina på en gång. Jag skulle aldrig vilja vara en kompis som man bara ringer till när man inte har bättre för sig. Ett bra ämne men texten håller inte riktigt för det starka ämnet. Och dessutom var slutet lite konstigt. Nja, jag vet inte riktigt, det är en helt okej bok som ändå är läsvärd och även fast jag inte vet vad det var, så höll den mig fast till sista sidan.

OBS! Utläst 2010 :)


Årets första bok :)


Bok: Öppna ditt hjärta
Författare: Coleen Murtagh Paratore
Antal sidor: 251
Betyg: 7/10
Serie: Bröllopsfixarens dotter, del 2 heter Amors pilar.
Andra böcker av författaren: Amors pilar

"Willa Havisham älskar havet. Fast allra mest älskar hon böcker och chokladdoppade körsbär. Varenda födelsedag önskar hon sig en pappa. Men hennes mamma Stella är så hopplöst oromantisk - trots att hon jobbar som bröllopsfixare.
När de flyttar till en idyllisk småstad vid kusten inser Willa snart att poeten som bor i huset bredvid skulle vara en perfekt pappa. Det kan väl inte vara så svårt att få Stella att bli kär i honom - eller?"

I den här boken får vi följa Willa och hennes nära och kära. Hennes mormor som äger godisaffären och t.ex. hennes bästa vän Tina. Även fast Stella inte vet om det så syr Willa in den "trettonde komponenten" i varje brudklänning som Stella fixar. Tillslut är det en brud som blir biten av loppor på benet, tack vare den "trettonde komponenten". Men det är inte vilket brud som helst..

Jag tyckte om den här boken. En väldigt lättläst bok som man absolut ska läsa om man inte har något annat. En liten, bra, feelgood-bok! :)
RSS 2.0