Brev från en bruten horisontBok: Brev från en bruten horisont
Författare: Calle Brunell
Antal sidor: 190
Serie: -
Förlag: Gilla Böcker (tack för exemplaret!)

Baksidetext:

"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.


Jag tycker om den här boken. Den är spännande på ett lite snällt, mysigt sätt. Calle Brunells språk flyter bra och varje mening känns genomtänkt en extra gång. Även fast jag inte jämt hängde med i dom tre olika historierna så kom man in i det ganska snart och det var en väldigt lättläst bok. Jag gillar att karaktärerna binds samman i vissa fall och det känns som att varje person är noga uttänkt. Ja, det här är faktiskt en lysande bok! :)

Betyg: 7.5/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0