TRE - det som kommer att ske



Bok: Det som kommer att ske
Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE
Antal sidor: 156
Bok/böcker före denna: Ett hål i själen, Den farliga kyssen
Bok/böcker efter denna: Flytande i vatten, Till jord skall du bli, Den gråtande mördaren, m.fl.
Övrigt: Lånad

Ska väl kanske varna för spoilers här, läs vidare vid Mina tankar istället :)

Baksidetext:

Trine vill inte vara annorlunda och försöker i det längsta förtränga sina känslor för Vilde. Hon satsar allt på att istället bli ihop med en kille i klassen. Vilde fattar ingenting, men intresserar sig samtidigt allt mer för familjens spännande och vackra au pair.
Nora och Nick försöker hålla sitt förhållande hemligt för alla eftersom Benedicte anklagat honom för våldtäkt men de tvingas också ljuga för varandra.
Benedicte dras i sin tur allt djupare in i en farlig cybervärld, där vuxna män söker kontakt med unga tjejer. När nakenbilderna får den uppmärksamhet hon så hett efterlängtar kan hennes inre smärta för en kort stund domna bort.

När det första mordet inträffar, som en blixt från klar himmel, är det någon h  elt annan än de fyra tjejerna som är offret. Men det är någon som står dem nära.
  

Mina tankar:

Ja, det är lite blandade känslor gällande denna. Jag gillar spänningen i boken och att den har små cliffhangers, men jag gillar inte sättet som alla känslor beskrivs på. Den får ju såklart även pluspoäng eftersom den är så kort och lättläst, men nja, jag vet inte riktigt.

I denna bok så är alla känslor krashade. Nora är ju kär i killen som Benedicte hatar, Benedicte träffar en äcklig man, Vilde gör allt för att deras lärare inte ska avslöja hennes hemlighet och Trine hittar en kille i klassen. Dom fyra tjejerna är inte vidare sams i denna bok, inte alls som det intrycket man får av dom två första böckerna. Även Nick gör som han inte borde och från ena sekunden till den andra så händer det hemska saker han knappt kan inse själv.

Språket är inte vidare värst eftertänksamt, men han vet hur han ska skriva för att man ska fortsätta läsa. Slutet är bra, som i dom andra två också. Han skriver sluten så att man bara vill kasta sig över nästa bok.

Samtidigt så känns det som att dom här tre böckerna lika gärna kunnat ha varit en bok. Istället för att ha tre korta så tycker jag att man lika gärna kan ha en lång.

Nja, lite blandade känslor.

Betyg: 5.5/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0