äntligen

Hej!
Nu har jag äntligen läst ut en bok igen. Det tog lång tid den här gången men nu är det klart!

Bok: Vampyrens märke
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Sidor: 344
Betyg: stark 4/5

Hostattackerna är det första tecknet på att Zoey håller på att bli något annat än en vanlig high-school-tjej.
Det andra teknet är att en död kille står och väntar vid hennes skåp i skolan. Hans uppgift är att spåra upp blivande vampyrer och märka dem med månskäran som är tecknet för alla, människor och vampyrer, att man är en vampyr. När den finns i ens panna måste man genast lämna sitt vanliga liv, sina vänner och sin familj och ta sig till ett Nattens Hus om man ska ha en chans att överleva förändringen. När Zoey kommer till Nattens hus blir hon vittne till nåt som hon tycker är så äckligt så hon vill inte berätta det för någon. Hennes rumskompis Stevie Rae är jättesnäll mot henne och Zoey hittar vänskap med henne och hennes vänner. Men så finns ju också Afrodite. Den slibbiga översittaren som tror att hon är bäst och att alla ska tycka det. Hon är ledare för Nattens döttrar och bjuder in Zoey till första mötet. Zoey vill inte, (vilket man förstår) men hennes mentor, Neferet, tycker att det är en bra idé och Zoey har inget annat val än att gå dit.

Jag gillade den här boken. Äntligen har jag läst nån annan vampyrbok än Twilight. Men ibland känns det som att vissa meningar är onödiga i den här boken och att den kan ha varit bättre med andra meningar. Men jag tycker historien är bra och att Cast skriver bra. Jag läste första på svenska, vilket jag kommer göra med den andra också men resten tror jag att jag kommer läsa på engelska. Så att jag verkligen får författarens uttryck och så.


En till sak!
Jag har äntligen fått tag på Mycket mer än så med Sarah Dessen. Den finns inte på mitt lokala bibliotek och den har inte funnits i bokhandeln. Men igår så hittade jag den! Jag är helt överlycklig och det ska bli spännande och läsa eftersom så många tipsar om den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0