Harry Potter och fången från Azkaban

Ni får ingen bild för jag hittar inte sladden till datorn..

Än en gång är Harry osäker på Hogwarts. Lord Voldemorts närmaste anhängare, mördaren Sirius Black, har rymt från trollkarlsfängelset Azkaban, fast besluten att mörda Harry och återuppväcka sin gamle mästare. Azkabans fångvakter, de spöklika dementorerna (som påminner lite om Tolkiens ringvålnader), patrullerar runt på Hogwarts. Innan Harry åker till Hogwarts varnar Arthur Weasley honom för att försöka leta upp Black. Harry förstår inte vad Weasley menar förrän han får veta varför Black hamnade på Azkaban. Han var familjen Potters vän, tills han förrådde Potters för Voldemort var de fanns och därmed hjälpte honom att döda dem. Sedan mördade han offentligt tolv mugglare och trollkarlen Peter Pettigrew.

Harry ser också Cho Chang för första gången, och man kan ana att han håller på att bli kär.

Dessutom träffar han den nya läraren i försvar mot svartkonster, Remus Lupin. Lupin var en av James Potters bästa vänner, och han lär Harry hur man avvärjer sig mot dementorerna, som verkar ha fattat ett speciellt intresse för Harry och dessutom är Lupin en varulv, vilket Hermione har listat ut, även om hon inte avslöjar det förrän i slutet, och då har Lupin glömt ta sitt elixir och förvandlas till en varulv! Och efter att Hagrids hippogriff Vingfåle anfallit Draco Malfoy (för att denne förolämpat den) begär Lucius Malfoy att hippogriffen skall dömas till döden. (texten kopierad från Wikipedia)

Jag tyckte att det var en bra fortsättning på tvåan. Helt klart läsvärd och Harry Potter kan man inte klara sig utan. Även fast att jag har läst den här förut så är det lika spännnade i alla fall. En lätt 5/5.
Nu ska jag göra matteläxan:)


Ingen kommer undan - Veronica Maggio


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0