Katarina von Bredows nya bok!

  Omslagsbild: Flyga högt


Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. När man kommer ny till klassen till exempel. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör allt fel. Silja gör tvärtom på alla möjliga sätt - och några till.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

Jag bara älskar bakside-texten, tyvärr så måste man vänta ända till 12 september innan den kommer. Men jag hoppas den är bra! :)

P.S. Kolla in Fridas inlägg om att "Tomorrow-filmen" inte kommer visas i Sverige. Jag tänker i alla fall vara med och stötta dom! ( http://photosandbooks.blogg.se/2011/april/vill-ni-hjalpa-till.html#comment)


Kommentarer
Postat av: Sofie

Handligen känns ganska lik den i "Tusen gånger starkare" av Christina Herrström...

2011-04-05 @ 20:31:47
URL: http://filo-sofie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0