TankeläsarenBok: Tankeläsaren
Författare: Kristin Cashore
Antal sidor: 479
Förlag: Semic
Serie: De utvalda, del 2 vet jag heter Fire på engelska, har dock inte koll på tredje delen på engelska men det finns nog också.
Övrigt: Lånad

Handling:

När ett barn med olikfärgade ögon föds i de sju kungadömena vet man att det har en unik talang, att det är en av de utvalda. Föräldrarna måste, oftast ytterst motvilligt, lämna bort ett sådant barn till kungen, som har rätt att utnyttja barnets talang. Dessa sällsynta barn är ofta fruktade för sin egenart och utnyttjade för sina gåvor

Artonåriga Katsa är en av de utvalda. Hennes gåva är dödandet, och hon tvingas mot sin vilja mörda, hota och lemlästa människor åt kungen. Men när Katsa möter den unge prins Po förändras allt. De utvecklar ett starkt band till varandra och upptäcker oanade sanningar om sig själva och den fasansfulla fara som långsamt sprider sig i landet. Har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska Katsa och Po kunna störta en kung vars gåva är att kunna kontrollera andra människor?

Mina tankar om boken:
Det här är en väldigt bra bok, fast lång. Språket flyter lätt även fast det var många "småfel" i boken. Men boken var så bra så det var inget man hängde upp sig på. Handlingen flyter lika bra som språket och man sitter klistrad från första sidan till sista. Ja, en helt klart läsvärd bok! :)

Betyg: 8/10

P.S. Tycker även att det "vuxna" omslaget är fränt också:  D.S.


Kommentarer
Postat av: Frida

Tredje delen ska heter Bitterblue :D Om du fortf undrar :)

2011-04-25 @ 21:44:53
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Pia

den här boken, är grym! :D Love it!

2011-04-26 @ 16:46:22
URL: http://bookrelated.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0