Vilda gröna ögon

Vilda gröna ögon (pocket)
 
Bok: Vilda gröna ögon
Författare: Joyce Carol Oates
Antal sidor: 270
Serie: -
Förlag: En bok för alla
 
Francesca Franky Pierson är fjorton när hon första gången upptäcker en annan och tuffare sida av sig själv: Vilda gröna ögon tvekar inte att säga ifrån. Franky och hennes lillasyster börjar ana att allt inte står rätt till mellan deras föräldrar. Varför vill deras mamma allt oftare resa ensam till fritidshuset vid kusten och stanna borta frän familjen i Seattle?
Joyce Carol Oates för oss in i ett mörkt familjedrama.
 
Detta är den andra boken jag läser av Oates och jag har hört att många tycker att denna bok är mycket bättre än Stor i käften. Jag håller inte med om det, trots att det var en bra bok.
 
Jag tycker om hur den börjar, lite smått med att berätta om Franky. Hur hennes vardag är och att hon har en tuffare sida som hon kallar Vilda, vilket är en förkortning av Vilda gröna ögon. Det är dock väldigt likt Ursula i Stor i käften och det störde mig lite. Handlingen känns trovärdig men ändå lite lame eller vad jag ska säga. Det händer inte så jättemycket utan det är centrerat på Vilda och att det inte är riktigt bra i familjen. Det är i och för sig ett väldigt viktigt ämne och jag tycker att hon tar upp det bra, enkelt men tungt på nåt sätt. Ändå kan jag inte säga att den nådde mina förväntningar. Antingen så var dom väl väldigt höga eller så var håller denna bok inte måttet helt enkelt.
 
Jag tycker ändå om boken och den är helt okej men utifrån mina tidigare erfarenheter av Oates så kan hon bättre än såhär. Ett stort plus dock är hennes fina och enkla språk som gör att det enbart tar en dag att läsa ut denna.
 
Sammanfattningsvis så tycker jag ändå att den är läsvärd, men läs denna innan du läser Stor i käften i så fall. :)
 
Betyg: 5/10
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag själv håller den boken väldigt nära mig! Den bästa boken som Oates har gjort enligt mig :)

Svar: Ja, jag vet ju det, tycker det är kul att vi tycker så olika! :)
None None

2012-09-02 @ 21:27:37
URL: http://photosandbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0