Divergent

 
Bok: Divergent
Författare: Veronica Roth
Antal timmar: 11 tim
Antal sidor: 576
Förlag: Modernista
Serie: Divergent
Fortsättning: Insurgent
 
I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få både och. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under den hårda initiation som följer döper Beatrice om sig till Tris och kämpar sida vid sida med sina medkandidater. Tillsammans måste de genomgå extrema fysiska prövningar och intensiva psykologiska simulationer, en del med förödande konsekvenser. Medan initiationen förändrar dem alla måste Tris avgöra vilka som verkligen är hennes vänner - och exakt var en romans med en lika utmanande som fascinerande kille passar in i det liv hon valt.

Men Tris har också en hemlighet, något hon varnats för att avslöja eftersom det skulle kunna innebära en livsfara. När hon upptäcker att hennes skenbart perfekta samhälle hotas att rivas upp av oro och växande konflikter får hon veta att hennes hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar... Om den inte förgör henne först.
 

Jag tror att alla ni som läser detta redan vet vad det här är för bok, och ni har antagligen redan läst den också. Jag har däremot lyssnat på denna bok, då jag fick med Storytel i 1 år när jag köpte min Iphone 5. Därför har jag mycket snabbare tillgång till ljudböcker nu än förut! :)
 
I alla fall, när jag såg att Divergent fanns som ljudbok bestämde jag mig snabbt för att lyssna på den. Jag har velat läsa denna bok i ungefär ett år och jag var väldigt spänd på att se om den verkligen var så bra som det sägs. Jag har nästan bara läst bra saker om denna bok och ja, 11 timmar senare så satt jag där, helt stum över den genialiska bok.
 
Boken inleds lite sakta men säkert och bygger upp en utmärkt grund för en alldeles underbart bra handling. Och hon sätter den. Handlingen går snabbt framåt och det händer saker hela tiden som gör att boken aldrig blir tråkig. Man tas bara framåt hela tiden och man vill höra slutet så fort som möjligt samtidigt som man inte alls vill till slutet för att boken är så himla bra. Det är helt sjukt!
 
Mina absoluta favoritkaraktärer är Triss och Four för att dom är genialiska och modiga. Annars så tycker jag att hon har byggt upp boken med klockrena karaktärer som både och onda och goda. Alla karaktärer känns väldigt välgjorda och dom passar precis där dom är. Det är också något som gör denna bok mycket bättre.
 
Jag förstår inte riktigt hur man kan lyckas att skriva en så här bra bok, det är helt otroligt! Inte en enda gång tänkte jag på någonting annat än handlingen och hur bra boken var, inte en enda gång! Den här boken är precis lika bra som alla säger, om inte bättre. så om du inte har läst den har du en EXTREMT bra bok att se fram emot! 

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna bland annat 150 kr i presentkort. Vi har skrivit om texten på låtar så att de handlar om böcker och tävlingen går till så att man ska gissa vilka böckerna vi sjunger om är:)
Kika gärna in: http://bokglantan.wordpress.com/2013/02/12/tavling-4/

2013-02-14 @ 09:42:35
URL: http://bokglantan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0