Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Vi måste sluta ses på det här sättet.Bok: Vi måste sluta ses på det här sättet
Författare: Johanna Lindbäck & Lisa Bjärbo
Antal sidor: 335
Förlag: Gilla Böcker
Serie: - (men hoppas innerligt på fler samarbeten!!)

Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola

Denna bok, jag säger bara DENNA BOK. OMG JAG VET EJ VART JAG SKA TA VÄGEN.

Okej, nu ska jag lugna ner mig lite. 

För det första ska jag nämna boktrailern, om ni inte har sett den så gör det, nu. Den är så totalt underbar och man blir så sugen på att läsa boken, och jag blev helt kär i hela handlingen tack vare den. Så en stor eloge till dom som har medverkat och gjort den. 

För det andra måste jag säga att detta var som en dream came true när jag hörde om det. Både Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo är två av mina absoluta svenska favoritförfattare. Och så skriver dom en bok tillsammans, hur bra skulle inte det bli?! Åh!

När jag väl kastade mig över boken så ska jag erkänna att jag var en aning rädd för att den inte skulle hålla till mina skyhöga förväntningar. Men jag var rädd helt i onödan, denna bok har nu blivit en av mina topp 3 favoriter någonsin och det är stort. Här är några anledningar varför:

- Denna bok har enligt mig en långsam handling, eller inte långsam utan mer kanske väldigt detaljerad och jag stormgillar det! För samtidigt som handlingen går långsamt och är detaljerad så går det samtidigt så hiskeligt fort! Det vana språket och deras sätt att beskriva situationerna gör att man bara flyger fram, vilket är toppen!
- Då kommer vi till språket, åh, SPRÅKET, det är så bra, så igenkännbart, så mysigt, SÅ FANRASTISKT. Det är helt otroligt att det går att skriva såhär fantastiskt och det gör verkligen att jag bara älskarälskarälskar boken ännu mer för jag känner verkligen igen mig. 
- Något annat jag verkligen känner igen mig i är huvudpersonerna, det finns vissa situationer och vissa känslor som jag själv har upplevt, som jag själv har tyckt varit precis lika jobbiga som huvudpersonerna tycker. Jag diggar hur både Hanna och Jens är helt normala men ändå så underbara med sina unikheter. Den jag älskar mest är dock Rut, så himlans underbar person!!
- Men det bästa med denna bok är nog ändå att man vill bläddra vidare och dör inombords för att få veta fortsättningen samtidigt som man absolut inte vill att den ska ta slut. Jag drog ut på det flera dagar med att läsa sista kapitlet bara för att få stanna kvar i deras värld. Åh.

Ja, som ni kanske förstår så ÄLSKAR jag den här boken. Sådan underbar bok att jag inte vet var jag ska ta vägen. Läs den nu. 

Stort tack till Gilla Böcker som skickade detta fina exemplar, supertack!!! 

RSS 2.0