Prodigy

 
Bok: Prodigy
Författare: Marie Lu
Antal sidor: 338
Serie: Legend
Förlag: Modernista
 
 
OBS! INNEHÅLLER SPOILERS FÖR DIG SOM INTE HAR LÄST LEGEND! OBS!
 

Det har gått en vecka sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.

Desperata efter hjälp vänder de sig till Patrioterna – en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går Patrioterna att lita på? Eller har de själva, utan att inse det, blivit brickor i det mest fruktansvärda av politiska spel?

 
Jag säger bara ojojOJ. Första boken i denna serie tyckte jag var jättebra och hade väldigt höga förväntningar på denna fortsättning. Och jag kan inget annat än att applådera och buga för Marie Lu, jag förstår inte hur man lyckas skriva så målande men ändå så det inte blir jobbigt, och hur hon lyckas med hela händelseförloppet utan att det känns tråkigt. Hur får hon ihop kärleksdrama och sådan spänning i boken? Nej, jag förstår faktiskt inte. 
 
Jag har inte så mycket att säga om denna bok förutom att den är så. himla. bra. Jag satt fast från sida ett och läste sedan från pärm till pärm. Jag vet inte hur hon gör det men hon gör det extremt skickligt och kontrollerat i alla fall. Jag har verkligen ingenting att anmärka på med denna bok, den är helt perfekt skapad. Bara det att hon har sådana genomtänkta karaktärer som utvecklas genom hela boken och sättet hon beskriver längtan och styrka och allting. Helt klart en av dom bästa böcker jag läst i år, jag längtar otroligt mycket efter fortsättningen. 5/5.
 

Stort tack till Modernista som ville skicka ett exemplar till mig! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0