Klassresan


Bok: Klassresan
Författare: Moni Nilsson-Brännström
Betyg: 2/5
Sidor: 160
Serie: -
Andra böcker av författaren: Tzatsiki-serien

Det är vår, och klass 6 B kommer inte att vara klass 6 B så länge till. Det är inte bara det att sommarlovet snart är här och att de ska börja högstadiet till hösten. Klassen kommer att splittras. Det har de som bestämmer bestämt. Visserligen har de blivit lovade att få åka på klassresa, men det är ju en klen tröst.
Men Malin, Marcus, Linda, Edvin, Hamid, My, Annika, Rasmus och alla de andra i klassen kommer nog aldrig att glömmade där tre vårdagarna på vandrarhemmet vid ån.
Det var under de där dagarna som många av dem nästan blev vuxna. Det var under de där dagarna som så mycket hände.
Berättaren Malins röst återkommer i vart annat eller vart tredje kapitel, och Malins berättelse varvas med de andras historier. På så sätt får läsaren lära känna de olika personerna. De berättar om kärlek och vänskap, gemenskap och utanförskap, glädje och sorg, förväntan och besvikelse, i brytpunkten mellan barndom och tonår.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Man får föjla flera personer och det gör det bara mer förvirrande. Boken i sig är en väldigt lång text om en väldigt kort tid. Och slutet förstår jag mig inte på alls. Jättedålig epilog. Nja, inte en bok som var något för mig men jag tänker att det här var kanske för något yngre läsare, där spänningen om att första skolresan ska bli den absolut bästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0