Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Drömmarnas väg


Bok: Drömmarnas väg
Författare: Nicholas Sparks
Antal sidor: 310
Betyg: 7/10
Serie: -
Andra böcker av författaren: The Last Song, Dear John och Tron på ett mirakel.

"När Miles hustru omkommer i en bilolycka är det som om även hans liv tar slut. Trots sin känslomässiga förlamning tar han ändå hand om sin lille son och sköter pliktskyldigt sitt arbete som stadens vicesheriff. Inte förrän han möter Sarah, som också har en svår tid bakom sig, kan kärleken börja läka såren från det förflutna. Men en förödande hemlighet kommer i vägen och de tvingas båda ifrågasätta allt de någonsin trott på."

Det här är en bok av en av mina favoritförfattare. Egentligen har jag inte läst något av Sparks förut men när jag såg Dear John och The Last Song så tänkte jag att böckerna kan inte vara dåliga. Och den här är inte dålig men den är oftast förutsägbar. Eftersom det här är en av kanske 4 vuxenböcker som jag läser så får jag ju intrycket av att alla vuxenböcker är förutsägbara även fast jag vet att alla böcker är olika, oavsett vilken katigori den tillhör. Det är en lysande bok men jag håller mig nog till ungdomsböckerna i förtsättningen :)

OBS! Utläst 2010 :)


År 2010, mitt första bloggår :)

Hej!

Kände att en summering av året som gått är ju ett måste. Nu sitter jag här, nyårsafton 2010 och ser tillbaka på mitt år. Ett av dom bästa, inte bara bokmässigt utan annars också :) Bilden som ni ser här under önskar jag var på alla dom böcker som jag läst i år. Men om man är en flitig bibliotekslånare så blir det lite svårt att ta kort. Så böckerna ni ser här under är några av det böcker som jag äger själv:)

Antal sidor lästa: 15817 st.

Antal böcker lästa: 70 st.

Årets bästa bok: Svårt val men det blir Mycket mer än så av Sarah Dessen

Årets längsta bok: Harry Potter och fången från Azkaban på 532 s.

Årets sämsta bok: Det tar emot men jag måste säga: Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck och Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell.

Mina mål till 2011:
- Läsa mer än 85 böcker.
- Byta utseende på bloggen.
- Köpa en läsdagbok.
- Beta av hela min bokhylla.

Japp, det var allting tror jag. I alla fall,

GOTT NYTT ÅR! :)


December

      

Antal böcker: 7
Antal sidor: 1415
Månadens bok: Det är svårt att avgöra, både Drömmarnas väg och Vänskapen växer var så himla bra! Så det får bli dom två:)
Snittbetyg: En 4 tror jag.

Vänskapen växerBok: Vänskapen växer
Författare: Ann Brashares
Sidor: 328
Betyg: 5/5
Serie: Kan nog komma fortsättning:)
Andra böcker av författaren: Systrar i jeans

I Vänskapen växer, den första delen av Pilträdens systrar, får vi möta kompisarna Polly, Ama och Jo. Eller kanske snarare de före detta kompisarna för den senaste tiden har de kommit ifrån varandra. Det är sista sommarlovet innan de ska börja high school. De har olika planer för sommaren och står inför olika utmaningar. Polly har funderingar på att satsa på att bli modell, och ska gå på ett modelläger. Jo ska spendera sommaren i familjens sommarhus tillsammans med sin mamma och arbeta som restaurangbiträde. Hennes föräldrar har precis kommit med beskedet att de ska separera. Ama har stora krav på sig själv och föräldrarna har också stora förväntningar på hennes. Hennes storasyster är en toppresterande student vid Princeton och Ama förväntas följa i hennes fotsteg. Hon har nu sökt till en sommarkurs för att få extra meritpoäng, men det blir inte som hon har tänkt sig. Hon har inte blivit antagen till någon av sommarkurserna som hon ville gå, utan till ett vildmarksläger. Inte alls hennes grej, men hon vill ändå inte avstå från stipendiet.
*Text tagen från bastaboken.blogspot.com*

Jag ville just läsa den här boken för att systrar i jeans är så bra. Och den här boken gör mig inte ett dugg besviken! Brashares har lyckas igen, jag märkte inte ens att jag redan hade bläddrat 328 sidor och då är den bra. Ja, det är det enda jag kan säga, gud vilken bra bok! :)

Rosa, du och jag och hela världenBok: Rosa, du och jag och hela världen
Författare: Måns Gahrton och Johan Unenge
Antal sidor: 125
Betyg: 3/5
Serie: Rosa och en kille som heter Ville
och Rosa, tusen mil från dej till mej
Andra böcker av författarna: Berts dassdagböcker och Hotell gyllene knorren


Att skriva låtar handlar om text och musik. Hittills har Rosa satsat mest på musiken. Men när hon träffar Robby T på skrivarläger fattar hon att hon har haft fel. Det är texten som är viktigast. Det säger ju Robby T. Och allt som han säger känns plötsligt väldigt viktigt. Vad bästisen Pamela säger är helt oviktigt. Speciellt när hon tjatar om att Rosa inte brukar gilla hiphop. Och Ville känns plötsligt så barnslig när han vill ha Trekamp. Det var ju när de var små som
sådant var kul. Inte nu när hon kanske får skriva texter till ett riktigt hiphopband. Och om Rosa skriver texter som Robby T gillar kanske ljuv musik kan uppstå ?


Tredje boken i Rosa-serien gör mig inte besviken. Hon har fortfarande kärleksbekymmer men nu är det hiphoparen Robby T som gäller. Jag diggar fortfarande Rosa och även fast det kanske inte ser ut så på mitt betyg. Men en trea betyder en bra bok men inget speciellt. Men jag diggar Rosa och jag diggar Johan och Måns. :)


Några tips

Hej!

Ville bara tipsa om några sidor som säkert många av er känner till men om ni inte gör det så får ni göra det här.
Den första heter: www.boktipset.se och där kan man bli medlem gratis och hålla ordning på vad man läser och vill läsa. Dessutom så ger dom  boktips till dig beroende på vad du har läst! Egentligen tycker jag att det är lite onödigt, liksom var tog läsdagböckerna vägen och dom långa listorna över böckerna man läst över året. Nej, nu ska vi blir morderna och göra allt vid datorn! Jag är lite skeptisk mot att göra allt vid datorn men boktipset är en kul sida. Jag tänker fortsätta med mina listor och läsadagböcker även fast jag är medlem:)

Den andra sidan heter: www.smakprov.se och där kan man logga in via facebook och twitter. Men även fast du inte har något sånt så kan du läsa dom första sidorna i en bok du kanske vill läsa, din favoritbok osv. En jättebra och andvändbar sida!

Det var allt för mig :)

Min boklista

Hej!

Jag vet att det blir mycket listor och bilder och så på vad jag ska läsa och när och hur och jag vet inte vad. Men ni får leva med det för nu tänkte jag visa en lista som innehåller alla böcker i min bokhylla (som är olästa.) :) Det är ganska många men jag tänkte stryka över dom en efter en tills jag har läst varenda. Så så fort jag har läst en till i min bokhylla får ni se denna lista:) Varsågod!
En bild jag tog i sommras:)

Mina olästa böcker i bokhyllan!

High school musical – The book of the film – Disney

Molly Moon stannar tiden – Georgia Byng

En ovanlig vän – Lucy Daniels

Topaz och talangjakten – Helen Bailey

Hot inifrån – Fiona Kelly

Sabrina – Varning för rättvisevinden! – Bobbi JG Weiss, David Cody Weiss

Sabrina – Häxopol  - Bobbi JG Weiss, David Cody Weiss

Madison Finn – Stackars mig – Laura Dower

Madison Finn – Drömjobbet – Laura Dower

Madison Finn – Insnöad – Laura Dower

Madison Finn – Tjererna mot killarna – Laura Dower

Madison Finn – Perfekt som popstjärna – Laura Dower

Måste Jennie välja? – Caroline B. Cooney

Vad hände med Jennie?  - Caroline B. Cooney

Sofies värld – Jostien Gaarder

Alice, snart tretton – Phyllis Reynolds Naylor

Öppna ditt hjärta – Coleen Murtagh Paratore

Kris i paradiset – Annie Dalton

Stjärna i fara – Annie Dalton

Änglar och pirater – Annie Dalton

Tvillingarna – Mårten Sandén

Piratika – Tanith Lee

Systrar av guld – Maureen Johnson

Det vandrande städerna – Philip Reeve

Hemsökt, Älska dej till döds – Meg Cabot

Genom dina ögon – Stephenie Meyer

Vargbröder 1 – Michelle Paver

Vargbröder 2 – Michelle Paver

Vargbröder 3 – Michelle Paver

Hungerspelen – Suzanne Collins

För bra för att dö – Christina Wahlden

Twilight – Stephenie Meyer

New Moon – Stephenie Meyer

Gossip Girl, Bara i din fantasi – Cecily von Ziegesar

Jag finns – Maja-Maria Henriksson

Här ligger jag och blöder – Jenny Jägerfeld

Jag saknar dej, jag saknar dej!  - Peter Pohl

Ett litet snedsprång – Denise Rudberg


Lite smått

Hej!

Idag är det första dagen som inte har med julen att göra och även fast jag kommer sakna det så är det ganska skönt att all julstress är över. I förra inlägget så la jag inte in några bilder på böckerna jag fick så ni får dom nu:)
   
 
Och när man får nya böcker så vill man ju bara slänga sig in i dom nya världarna som väntar men tyvärr så måste jag vänta lite. Jag har ju dom här kvar på bokhögen:
    
   

Så jag ska sätta fart nu och läsa alla lånade böcker innan jag börjar på dom andra. Efter det har jag en reserverad bok på bibblan som jag troligtvis får om några månader eftersom det var jättelång kö på den. Sen ska jag beta av min bokhylla:)

Mina (bok) julklappar!

Hej och god jul!

Som förväntat så fick jag böcker i julklapp. Jättebra! Men nu har jag ytterliggare fyra böcker på kö men böcker är ju alltid böcker!:)

Ett litet snedsprång - Denise Rudberg
Jag saknar dej, jag saknar dej - Peter Pohl
Jag finns - Maja-Maria Henriksson
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld

P.S. Ni får bilder imorrn:) D.S.

Är det bara jag?

Är det bara jag som är sugen på den här boken?


Rosa, tusen mil från dej till mejBok: Rosa, tusen mil från dej till mej
Författare: Johan Unenge och Måns Gahrton
Betyg: 4/5
Antal sidor: 137
Serie: Rosa och en kille som heter Ville  Rosa
och du och jag och hela världen
Andra böcker av författarna: Hotell gyllenen knorren och Berts dassdagböcker

Det här är andra boken i serien och Rosa fortsätter öva på gitarren, och hon skriver låtar hela tiden. Mest inspiration får hon när hon är olyckligt kär. Och det är hon ju ganska ofta. Det är tur att hon har Ville, de är ju bara kompisar. Eller? I den här boken så blir Rosa helt galet kär i Diego, den spanska popstjärnan som ska komma till Sverige. Såklart måste Rosa ha en biljett! Men allt blir inte som hon har tänkt sig när hon väl är där.

Den andra boken gör mig inte besviken och även den här boken har jag läst förut. Men det är småroligt att få höra när Rosa inser att Diego inte är något att ha, att hon faktiskt har svikit Ville och att det är hon som har ställt till med allt. Rosa klarar sig alltid och även fast det är en ganska kort bok och den nog inte har någon djupsinnig sak att säga så ger det mig ändå lite hopp. För ibland är vi för uppstressade i vår vardag för att inse att allt ordnar sig, det gör det.

Hej, nu äre så...

Hej!

Nu äre så att jag vet inte hur man får färg på texten och har annan stil på den ( om man du kan få det? ) I alla fall,


  NU HAR JAG JULLOV!!! :D


Rosa och en kille som heter VilleBok: Rosa och en kille som heter Ville
Författare: Måns Gahrton och Johan Unenge
Antal sidor: 168
Betyg: 4/5
Serie: Rosa, tusen mil från dej till mej och Rosa, du och jag och hela världen
Andra böcker av författarna: Hotell Gyllene Knorren, Berts Dassdagböcker


Rosa drömmer om att bli en berömd sångerska och låtskrivare. Så hon dumpar trombonen och börjar spela gitarr. Och skriva låtar. I samma hyreshus bor Ville, en fixarkille. Världens bästa killkompis. Bara killkompis. Även fast alla tror att dom är ihop så är dom inte det. När skit-Jessica har dumpat Rosa för Martina så är hon ganska ensam. Tills hon träffar Pamela i 7:an. Pamela är så himla cool och hon vill verkligen vara med Rosa! Helt otroligt. Hennes syrra bor fortfarande hemma och det gör hennes pojkvän också, alltså hemma hos Rosa. Det blir inte hennes mamma så glad över.

I ungefär vart tredje kapitel så får man läsa om Ville, vilket jag tycker är jättebra. Rosa har sina fundering och det har Ville också. Det kanske är något för det yngre men jag diggar Rosa. Hon är cool och hon är som hon är. Jag har läst den här förut men jag ville ha något enkelt och något jag gillar att läsa så då tog jag fram den här. En lagom bok om en 12-årings liv och funderingar, helt okej! :)

Jullovsläsning:)

Hej!
Nu återstår det bara 3 skoldagar kvar (5 med helgen inräknad) och det ska bli så skönt att få lov. Förutom att jag är skoltrött så har jag även två prov innan vi slutar. Men slutpratat om det, nu ska ni få se min jullovsläsningslista som är rättså överdriven men så blir det alltid. Jag förväntar mig läsa mer än jag gör. I alla fall, alla böcker jag räknar med att jag ska läsa:
     
Tio stycken böcker:) Egentligen så skulle jag läsa Djävulens fotspår också men den verkar så hemskt, har läst några kapitel men den ger jag nog upp. Aja, det här är min planering i alla fall:)

Klassresan


Bok: Klassresan
Författare: Moni Nilsson-Brännström
Betyg: 2/5
Sidor: 160
Serie: -
Andra böcker av författaren: Tzatsiki-serien

Det är vår, och klass 6 B kommer inte att vara klass 6 B så länge till. Det är inte bara det att sommarlovet snart är här och att de ska börja högstadiet till hösten. Klassen kommer att splittras. Det har de som bestämmer bestämt. Visserligen har de blivit lovade att få åka på klassresa, men det är ju en klen tröst.
Men Malin, Marcus, Linda, Edvin, Hamid, My, Annika, Rasmus och alla de andra i klassen kommer nog aldrig att glömmade där tre vårdagarna på vandrarhemmet vid ån.
Det var under de där dagarna som många av dem nästan blev vuxna. Det var under de där dagarna som så mycket hände.
Berättaren Malins röst återkommer i vart annat eller vart tredje kapitel, och Malins berättelse varvas med de andras historier. På så sätt får läsaren lära känna de olika personerna. De berättar om kärlek och vänskap, gemenskap och utanförskap, glädje och sorg, förväntan och besvikelse, i brytpunkten mellan barndom och tonår.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Man får föjla flera personer och det gör det bara mer förvirrande. Boken i sig är en väldigt lång text om en väldigt kort tid. Och slutet förstår jag mig inte på alls. Jättedålig epilog. Nja, inte en bok som var något för mig men jag tänker att det här var kanske för något yngre läsare, där spänningen om att första skolresan ska bli den absolut bästa.


En bokblogg som är bra

Hejsan!

Egentligen så skulle jag kanske uppdatera med en recenzion men jag drar ut på den lite till. Istället kan jag tipsa om en jättegullig bokblogg som heter www.filo-sofie.blogspot.com. Som ni kanske förstår så heter hon Sofie som driver den. Bloggen är jättegullig och Sofie uppdaterar alltid lika bra och roligt. Hennes header:  Sofies bokblogg

Det händer nuBok: Det händer nu
Författare: Sofia Nordin
Antal sidor: 248
Serie: -
Betyg: Solklar 5/5!

Stella är den populära, självsäkra tjejen i klassen. Men hon tycker att hon lever i en låtsasvärld. Hon brottas med tankar om vad som är okej och inte. Hon vill skrika rakt ut att hon är störtförälskad i sin bästis Sigrid. Men hon vågar inte. Hon vet ju inte vad Sigrid känner, och vad ska alla andra säga? Sakta men säkert kan hon bejaka sina känslor och närma sig Sigrid. Men det svåraste är nästan att bemöta alla andra som står henne nära - föräldrar, syskon och kompisar...

Det här är senaste utkomna av Sofia Nordin och inte blir jag besviken! Den här boken beskriver precis känslan av att spricka av alla känslor när man är kär, alla tankarna, all längtan. Jag trodde att det skulle bli svårt att slå Natthimmel och det är nästan att den gör det. Sofia Nordin är en himla bra författare och hon skriver sånt som alla borde läsa. Jag bara älskar den här boken!


Lite smått o gott:)

Hejsan!
Jag har kommit in i någon slags sjukdom, beroendeavböcker-disease. Jag har nog aldrig haft sån lust att läsa så var beredd på många recenzioner! Egentligen så är det en av dom sämsta tidpunkterna att försöka läsa så mycket som möjligt eftersom vi har 3 prov nästa vecka och sen avslutning men jag bestämmer ju inte det:) I allafall så vill jag tipsa om en annan bra bokblogg, hon heter Frida och egentligen så är det kanske inte en bokblogg för det handlar om annat också:) Men hon har en fin blogg och skriver bra, uppdaterar lagom och hennes bilder är fantastiska!  Förresten heter bloggen : www.photosandbooks.blogg.se

November:

Antal lästa böcker: 3
Antal sidor lästa: 702
Månadens bok:    
 
Andra böcker denna månad:
 
Genomsnittligt betyg: 4/5
Favoritförfattare denna månad: Sofia Nordin

P.S. Från och med nu så sammanställer jag varje månad:) D.S.

RSS 2.0