Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

En liten (egentligen oviktig) sak :)

Ja, som ni ser. Den här saken är inte sådär jätteviktig men jag tänkte, jag har tid över just nu och har läst ungefär 40 sidor i min bok idag (som jag inte brukar göra) och kom på en sak! :)

Har jag berättat att vi har deckar-tema på svenskan just nu? Nej, trodde inte det. Men nu i åttan så ska man gå igenom deckare och min lärare har bestämt att vi ska läsa en! :) Goooood! Eftersom det inte blev något engelska-projekt så är jag överlycklig! :)

Jag läser denna:


Och det passar ju bra när jag precis köpte tvåan :)

Så ja, ganska värdelöst inlägg men jag tyckte att det skulle vara kul att blogga nu. :)
Hade!

Flyga högt



Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. När man kommer ny till klassen till exempel. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör allt fel. Silja gör tvärtom på alla möjliga sätt - och några till.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

Den här boken har jag längtat efter och idag ploppade den ner i brevlådan :) Kommer läsas inom en snar framtid.

Vad läser du för tillfället?


Bokmässan 2011

Japp, idag var jag och min mamma på bokmässan i Göteborg. :) Vi såg 18 kändisar och lyssnade på 7 st tror jag. Just nu tänker jag inte berätta hur det var att komma dit för allra första gången (för det var otroligt, underbart och himmelskt!) men det tänker jag dela med er en vacker dag i framtiden. Och smart som jag och min mamma är så tog vi inga kort. Men mitt minne är inte kort, så jag kommer aldrig glömma detta! :)

I alla fall, böckerna jag köpte:


Två gånger är en vana - Denise Rudberg
Fick den här signerat och fick träffa Denise. Tyvärr så var jag blyg så jag sa bara hej och mitt namn. Men nästa gång kanske! Förresten, om nån av er därute också köpt denna (eller fått en autograf) så kan ni kanske berätta för mig vad det står? För jag ser verkligen inte vad det står på min...



En liten chock - Johanna Lindbäck
Är jättespänd på att läsa denna! Jag har ju läst alla hennes andra och det har varit blandade känslor. Jag skulle egentligen inte ha köpt den men jag hittade den för 40:- så jag kunde inte låta bli! :)

Sen köpte jag även ett litet franska-lexikon och min mamma inhandlade Kajsa Ingemarssons nya (som vi också fick signerad), annars så har jag inte köpt nåt. Jo, vi åt och så men det räknas väl inte :P

Så ni som också var på bokmässan i år, hade ni också en underbar dag? :)

Den här helgen :)

Hej!



Idag har det varit en jättebra dag! Jag är strålande glad och ja, det är fredag och helg, kan det bli bättre? :) I helgen ska jag göra massor roliga saker!

Ikväll ska jag först ta undan lite läxor, renskriva några skoljobb och sen ska jag försöka läsa ut "P.S. Jag älskar dig".

Imorgon så blir det nog mest läsning, om jag inte inhandlar ett till garn till min nya mössa som jag virkar (visar troligtvis resultat om jag blir klar), men då blir det i alla fall läsning i "Hush, hush" och "Jonas bok".

Och sen på söndag så inträffar det absolut bästa på hela helgen! Jag och min mamma åker till Göteborg för att gå på sista dagen på bokmässan!! Ahh! :) Är hypertaggad just nu :)

Ha en bra kväll, för det kommer jag garanterat att ha! :)


Hello! :)

Jag såg precis att det var 4 dagar och 20 timmar sen jag bloggade sist, ajdå.. Men, jag tänker inte skylla på något utan det är så det är och det kommer förmodligen bli så ockå, jag bloggar när jag har tid och lust! :)

Ett roligt (och ganska troligt) besked är att jag kommer (troligtvis) till bokmässan i år! Yeah! Jag har längtat sååå och jag säger troligtvis för jag ska åka med min mamma och för tillfället så är hon lite sjuk men jag hoppas hon frisknar till tills på söndag!

Ett lite mindre roligt besked är att det inte blir något engelska-läs-projekt. För nu har min lärare bestämt att vi inte hinner med det denna termin utan ska göra det nästa.. lite suck men jag läser ju engelska ändå :)

Var förresten på bibblan här om dagen, hittade denna i min reserverade hylla:



Ska bli spännande och se om den är lika bra som "Ett hål i mörkret" eller om den lite-längre-ner-listan tillsammans med "Känslan av att hoppa". Jag hoppas självklart att den är lika bra som den förstnämnda! Ska bli roligt att se vad den handlar om. Men jag blev lite förvånad över hur kort den var, trodde den skulle vara 300 eller nåt men det visade sig att den var lite under 200. Jaja, det blir nog bra! :)

Så vilka kommer till bokmässan i år då? (Kommentera gärna även om ni inte kommer på samma dag som jag) :)

Välkommen hem



Bok: Välkommen hem
Författare: Johanna Lindbäck
Antal sidor: 345
Förlag: Raben&Sjögren
Andra böcker av författaren: Tänk om det där är jag, Min typ brorsa & Saker som aldrig händer.

Sara är tillbaka i Luleå efter ett gymnasieår i London. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa kompisar. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka, men de verkar båda göra sitt bästa för att undvika henne.
På jujutsun lär Sara känna Adrian, som är sjukt irriterande. Ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem, är inte valet så enkelt som hon först trodde ?

För det första måste jag säga: J.A.G. Ä.L.S.K.A.R. D.E.N.N.A. B.O.K. Okej, det där kanske var lite överdrivet men helt ärligt, den här boken måste du läsa! Jag fastnade direkt för första sidan och jag kände igen mig i varenda ord. Lindbäck skriver så målande och åhh, jag är kär i den här boken tror jag. Så himla fin och på något sätt väldigt poetisk och helt underbar. Jag har inget negativt att säga om denna bok utan den här helt enkelt en av dom bästa jag läst! Skulle väldigt gärna se den som film, det skulle vara toppen! :)

Betyg: 10/10

Stort tack till Raben&Sjögren för detta underbara exemplar! :)

In my brevlåda :)

Hejsan!

Idag har jag haft en toppendag och när jag kom hem så fanns denna skönhet i brevlådan! :)



Jag tror att den är jättebra och jag längtar efter att läsa den! :)

Engelska-projekt! :)

Hej!

Idag var en ny och härlig dag i skolan (okej, kanske inte härlig, det regnar, glömde frukt, maten var inge god och lite huvudvärk på det), men det gick bra :)

I alla fall, jag hade engelska idag och min lärare avslöjade nästa projekt och gissa vad! Ett läs-projekt! Jag har aldrig haft ett läs-projekt i engelskan så det ska bli så himla kul! Vi har ända till slutet av oktober på oss och jag ser såååå fram emot det! :)

Boken jag kommer läsa är nog denna:

September

Hej allihopa! :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om men jag gör det ändå :P

Idag är det ju 11/9 och jag vet precis vad som hände för 10 år sen, men eftersom jag uppdaterar rättså sent och dessutom för att jag vill att det här ska bli ett roligt inlägg så får ni kolla på dom andra bloggarna om ni vill läsa om det.

Men ja, som sagt, jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Jag har ungefär exakt 142 sidor kvar i "Välkommen hem" och jag tror jag tar dom nu ikväll, för den är sjuuukt bra! Om ni inte har läst den så GÖRT! :)

Annars så gör jag matteläxan och SO:n, har matten till imorrn och SO-inlämning på torsdag. Vet lärarna vad "chilla" betyder? :P Nejdå, jag tror inte att jag har det värst men känner ni igen er? Efter bara nån vecka så ger dom en läxa i nästan varje ämne. Jaja, jag ska inte klaga, jag har ju faktiskt legat sjuk en vecka å, och det gör ju att jag ligger lite efter. Och ni är helt totalt ointresserade av att läsa det här, men i alla fall :)

Ni får ha en trevlig kväll då och sweet dreams sen då!

Vänta! Jag måste säga en till sak som jag kom på nu!

Jag tycker att DU ska befinna dig framför din tv 20.00 ikväll och kolla på SVT1. Det är nämligen ett trevligt program vid namn "Moreaus (stavning?) med mera" och där kommer en av mina absolut favoritartister vara med. Magnus Weideskog. Och nu tänker du såhär: Vem sjutton är det? Och jag vet att du troligtvis inte orkar kolla på ett program för en människa du inte vet vem det är, MEN, det är första gången han är med i tv och han är verkligen jäääääättebra! Så snälla, ge honom en chans, för han kan behöva lite fler fans där ute! :)

(hans hemsida hittar du här)

Ett litet fint paket

Igår så kom det ett litet fint paket i brevlådan! :) Jag blir alltid lika glad när det kommer böcker, och extra glad blev jag igår eftersom jag ligger hemma och är sjuk. Paketet innehöll denna:


Otroligt fint omslag!
Man blir kär i hela boken bara av omslaget! I alla fall, jag har kommit till sida 39 än så länge om jag stormgillar den. Så jag har stoppat upp alla annan läsning i Hush, hush, Will grayson, Will grayson och P.S. I love you, men den sistnämnda är snart utläst i alla fall. Jag har ungefär 50 sidor kvar i den.

I alla fall, ha en bra dag! :)

Sammanfattning: Augusti

Okej, det här blev en vääääldigt sen sammanfattning, men å andra sidan så, vad gör väl det? :P

Antal läsa böcker: 6

Antal läsa sidor: 1783

Månadens bästa:


Månadens sämsta:


Andra böcker denna månad:
Pojkarna, Drömjobbet, Gossip Girl & Helena.

Sammanfattning: Jag är ändå ganska nöjd med denna månad, men den hade kunnat gå bättre eftersom jag hade sommarlov ända till den 22:a. Men, jag är nöjd ändå :)

Nästa månad:
Även fast jag har haft svårt att läsa mycket den här månaden när skolan börjat, så vill jag ändå läsa 12 böcker :P Jag ska se om jag kan läsa ut hundra böcker på det här året (vilket jag inte tror) men jag ska verkligen försöka hitta tiden. Även om vi har mer prov nu, dessutom att jag spelar ett instrument och skriver för skoltidningen. Menmen, jag ska försöka! :)

Vad är erat mål i år?

Hoppas



Bok: Hoppas
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor: 256


- Varför jag inte åker hem? Varför åker inte du hem?
- För jag har inget. Morsans a-kassa blev försenad och då blev vi vräkta, jag var tio år då och blev placerad. Men du verkar ju ändå ha ett hem?
Jo. Men handlar det bara om tak över huvudet? Vill man inte ha mer än så för att kalla det ett hem? Jonna försöker förklara - ilskan, skammen och sorgen över att mamma aldrig brytt sig, inte ens när hon nu lovat, hennes resa som blev droppen och sen alla försöken, alla misslyckade jävla telefonsamtal hem till mormor.
- Du stack för att du blev arg? Men du verkar ju inte arg längre?

Ett par dagar före jul får Jonna nog. Tar jackan och skolväskan och drar till Stockholm, tänker att hon ska skaffa jobb och bostad och rädda sig själv. Eller något. Men ingenting blir som hon vill, och livet som hemlös är också krångligt. Förbannat krångligt.

Det handlar om Jonna som alltid hoppas för mycket, om Alex och Elina som slutat hoppas för länge sen, och om den sista utvägen. Det går kanske inte att fly ifrån problemen, men vad finns det för alternativ?

Okej, idag tänker jag sammanfatta mig kort:

Måste säga att Hoppas är en otroligt stark bok om ett otroligt stark ämne. Jag sträckläste från sida ett och sen var jag fast. Helt otroligt vilket himmlans bra bok det här är! Så fort Jonna lider, så lider man själv, så fort hon skrattar, ler man för sig själv. Kan bara sammanfatta med att det är en helt makalöst bra bok!

Betyg: 9/10

Och tack Gilla Böcker för möjligheten att läsa den på datorn och tack för det fina exemplaret som kom i brevlådan! :)



Närmsta läsningen

Det blir ett väääldigt sent inlägg idag men jag tänkte rapportera vad jag kommer läsa härnäst :) (och min dator fungerar fortfarande inte så jag kan inte ta kort på dom, eller ta kort kan jag, men inte ladda upp dom)

Så:

Nu läser jag:


Och sen blir det: (troligtvis inte i den här ordningen men :P)
        

Ungefär så, eller ja, men typ, jag har planerat ganska långt fram, men så blir det :)

Hoppas ni sover skönt (om ni nu sover :P)

RSS 2.0