Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

The bucket list 2014

Som jag sa i mitt blandade inlägg så tänkte jag hänga på Annas Bucket list i år. Nu är det så att min dator inte vill importera bilderna så därför måste jag blogga via mobilen istället. Trist men sant. Därav finns det ingen länk till Annas blogg men antagligen vet ni redan att ni hittar henne på www.bookshelf.blogg.se :)jag har hängt upp den på min garderob och jag har även fyllt i några punkter till efter denna bild togs.


Jag har hämtat ganska mycket inspiration (snarare rent av tagit) flera punkter från Anna, sorry! Men dom var ju så bra! :) Annars är det väl inget konstigt, förutom kanske "rensa minst en burk pärlor", det är en punkt som är ett måste eftersom jag tappade alla mina pärlor (rensade efter färg) för ett tag sedan och inte har orkat gjort något åt det än haha..


Jag är supertaggad och tycker absolut att ni också ska delta, det är så roligt!! :)

Recension: Mina hemligheter

 
Bok: Mina hemligheter
Författare: Sophie Kinsella
Antal sidor: 349
Serie: Ingen, det är en fristående bok.
Förlag: Damm förlag
 
Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du
sedan möter i ett annat sammanhang...

Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda.
 
Det här var den första boken som jag någonsin har läst av Sophie Kinsella. Jag vet inte varför men jag har alltid varit lite emot henne och rynkat på näsan så fort jag har läst en recension om en av hennes böcker. Såhär i efterhand har jag absolut ingen aning varför och är glad över att min kompis övertalade mig att läsa den här!
 
Om jag ska börja med att kolla på omslaget så vill jag säga att jag tycker att det är klockrent! Om jag såg det i pockethyllan så skulle jag absolut plocka upp den för att läsa baksidan. Jag dras till såna här lättsamma och fina omslag haha..
 
Boken handlar om Emma, en helt vanlig tjej med brister och drömmar, men framför allt med hemligheter. Hon har aldrig sagt till hennes pojkvän att hon kanske har en storlek större än hon från början sa och hon har aldrig sagt till sin omgivning vem hon egentligen förlorade oskulden till. Och så en dag, berättar hon helt plötsligt allt för en total främling, allting bara slinker ur henne. 
 
Även fast detta är chick-lit och väldigt lättsamt så har jag aldrig någonsin läst något liknande. Handlingen är helt genial och jag vet inte riktigt hur hon får ihop allting så det passar så bra ihop men hon lyckas och det är så bra! Den här boken är så rolig, lätt och härlig. Efteråt känns det som att man har solsken i magen och leendet är klistrat på läpparna. 
 
Det jag gillar allra mest med denna bok är att den är så ärlig, det är hög igenkänningsfaktor och jag tycker att Emma är så mänsklig! Även fast jag kanske inte har allt så många hemligheter som hon så blir det fel ibland när man säger något och sen får man leva efter det hela tiden. Och den andra huvudkaraktären blev jag kär i direkt! Hen är också så underbar och mänsklig. Åh, denna bok är så sanningenlig och härlig!
 
Jag tycker att det är bra fart i boken också, sidorna bara flyger förbi och snart är man i slutet även fast man inte vill. Språket är enkelt men flytande, väldigt genomtänkt även fast det är väldigt lättläst. 
 
Detta är absolut en ny favoritbok som jag kommer läsa om när jag behöver något lättare. Jag skulle även gärna se denna som film, då det är en extremt rolig handling.
 
 
 

Sammanfattning: Maj

Idag tänkte jag sammanfatta vad jag läste i maj! 
 
 
  
 
  
 
 
 
Antal böcker: 8
Antal sidor: 1795 st.
Antal recensioner: 0, än så länge.
Utvärdering: Jag är jättenöjd med maj månad! Det var då jag hade som mest i skolan och ändå så lyckades jag läsa mycket för att vara jag. Jag behövde mycket inspiration denna månad och det märks med två böcker av UnderbaraClara (som förresten är en helt fantastisk människa, gå in och läs hennes blogg!) och seriealbum samt en inredningsbok. Det blandat med tre enkla svenska böcker och en cheezy engelsk gjorde att min läsning blev varierad men ändå så enkel! Jag är helt enkelt jättenöjd med denna läsmånad och jag fick sådan mersmak på mycket läsning. :) 
 

Sommar, jobb och en massa läsning!

Hej på er och glad sommar!
 
(bild från we<3it.com)
 
 
Som ni kanske förstått så har jag haft sommarlov ett litet tag nu, ca en vecka. Men jag tänkte att eftersom jag inte har uppdaterat här sen... i början av maj? så tänkte jag att nu är det dags!
 
Så vad tänkte jag bjuda på för inlägg då? Jo, jag läste en hel del i maj så den sammanfattningen kommer, jag har även några idéer om andra, kanske lite hemliga inlägg och så har jag en heeeel del recensioner som dyker upp! Trots att jag har jobbat denna vecka och fortsätter så har jag läst en del nu i juni också, superhärligt att känna sådan läslust! Tänkte också vara med i Annas Bucket List, en superrolig idé som jag ville vara med på förra året redan men som inte blev av. Jättekul att du kör i år igen Anna! :D
 
Annars då? Jag köpte Sarah Dessen nyaste utgivna bok på svenska här i veckan, Allt och lite till, vilken snart är utläst. Förutom läslusten har jag även sådan inspiration att skriva, så det har blivit några sidor där också!
I veckan såg jag även TFIOS och oj vad jag grät! Herregud, den var SÅ fin!! Men det kommer ett litet inlägg om det också. 
 
Jag hoppas att ni har ett underbart lov hur ni än spenderar det och grattis till er alla bokbloggare som har tagit studenten! Jag vill bara skicka ut en stor kram till er alla! :) *kraaam* 
 
 

RSS 2.0