Innehåll!!!!
Innehåll!!!!
Innehåll!!!!

Cirkeln

 
Bok: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Antal sidor: 515
Förlag: Pocketförlaget (ursprungligen Raben & Sjögren)
Serie: Tror att den heter Engelfors-trilogin?
 
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
 
Cirkeln är en av de mest omtalade svenska böcker på lång tid tror jag. Den har blivit stor världen över och jag tror att det ska bli film av den också även fast författarna inte står bakom produktionen längre. Jag hade skyhöga förväntningar på denna eftersom att alla som jag vet har läst denna bok älskar den. Kan en bok verkligen bli älskad av alla? Ja, tydligen.
 
Jag har haft den i bokhyllan ganska länge men aldrig riktigt känt för att plocka upp den, dels för att den är väldigt tjock, dels för att jag inte tyckte att det verkade vara en handling för mig. När jag väl plockade upp den, då kunde jag inte släppa den. Allting var spännande och man sitter som på nålar för karaktärernas känslor och handlingar. Jag fullkomligt älskar blandningen på karaktärerna och jag tycker faktiskt om allt det mystiska, det som jag var mest misstänksam emot. Jag tycker om sättet dom skriver på och hur handlingen bit för bit alltid utvecklar sig. Jag tycker om att några av karaktärerna är starka och handlingskraftiga. Jag tycker även om att det först verkar som att det är något helt annat än vad det egentligen är.
 
Jag tror att jag är en av dom sista inom bokbloggarvärlden som läser denna och jag hoppas verkligen att dom som inte har tagit upp den än gör det. Man tycker ju om den!
 
Något jag däremot inte tyckte om var när boken närmade sig runt 400-450 sidor. Då tyckte jag att den var lite seg och även om handlingen gick framåt så gick det extremt långsamt. Även om det är ett minus så blir det jämnt upp när det är ett så spännande och bra slut!
 
Jag måste också säga att jag kommer aldrig förstå hur två människor kan samarbeta ihop något såhär bra, det är helt otroligt! :)
 
Betyg: 8,5/10
 
Stort tack till Pocketförlaget som ville skicka detta exemplar! :)

Idag.

Idag sitter jag i solstolen och läser Cirkeln. Jag har ungefär 100 sidor kvar så det kommer en recension inom dom närmsta dagarna antar jag. Slänger in en sommrig bild också. Ha det soligt! :)


Franska

För kanske en vecka sen eller så så åkte jag till ett antikvariat och det fanns underbara böcker, även om dom kanske var lite dyra för min smak. Jag skulle ju egentligen inte ha någonting men nästa gång jag ska ha någon så ska jag absolut åka dit först för det är väldigt fina böcker för ett pris som är mycket billigare än det nya. I alla fall, jag fick med mig en bok därifrån, på franska! Den är blå och orange och även om jag kanske aldrig läser den så kan den få ligga fint i min bokhylla. :) Titeln betyder typ: "Jägaren i natten" vilket kanske inte är så tilltalande men. :)
 

Systrar i jeans

 
Bok: Systrar i jeans
Författare: Ann Brashares
Antal sidor: 378
Förlag: Bonnier Carlsen/Månpocket
Serie: Systrar i jeans
 
Fyra vänner. Ett par jeans. Och en sommar de sent ska glömma
Sträckläsning för tjejer! För första gången ska tjejkompisgänget inte vara tillsammans på en hel sommar. Kvällen innan de ska skiljas åt träffas de hemma hos Carmen. Tibby tar fram ett par jeans ur Carmens garderob och provar dem för första gången. De sitter perfekt, och när de andra provar så händer samma sak. Alla är skitsnygga i dem! De bestämmer att jeansen ska skickas mellan dem under sommaren. Och jeansen gör sommaren till ett äventyr.
 
Det här var nog tredje eller fjärde gången jag läste denna. Jag brukar aldrig, aldrig läsa om böcker för jag tycker inte om att läsa samma historia igen. Denna historia tröttnar jag dock aldrig på! Jag gillar alla fyra karaktärer och jag gillar Kostos och Eric och Bailey och alla söta karaktärer. Jag tänker dock inte göra någon utvecklad recension på denna eftersom jag har läst den så många gånger och om jag inte minns fel så kan jag redan ha recenserat den en gång här. Det spelar inte så stor roll, om du inte har läst den -spelar ingen roll hur gammal du är- så tycker jag att du ska göra det! :)

Den här boken läser jag nu. Jag är på sida 48. Några mer ord behövs nog inte.


Sommarlov. Böcker. Prat.

Ulrik Munther är en såndär människa som genom sina låtar gör mig glad.
 
Jag har exakt 140 böcker i min bokhylla. 140 böcker i olika format, språk och teckensnitt. 65 stycken olästa. Är inte det helt underbart? Vädret här är inte alls så roligt just nu, uppehåll, blåst, inget såntdär väder som man vill gå ut i precis. Varje dag sover jag till minst 9 (läs 11) och jag äter inte frukost förens ja, halv två, halv tre, nåt sådär. Jag brukar ändå somna runt tolv, ett på kvällen. Under mina dagar så "sommarjobbar" jag hemma genom att tvätta, ta hand om disken och ja, hushåller hushållet alltså. När jag inte gör det så kollar jag en del på Gossip Girl också, nu är jag på skiva 8 av 22, också helt underbart. Om vädret tillåter så sätter jag mig även gärna ute på altanen med en bok och lite musik i hörlurarna. Det är alltid avkopplande. Vissa dagar så äventyrar jag även till bibblan, och där skulle jag kunna vara i evigheter. Men det är jag inte, för nån måtta på boktittande, boksuckande och boktrånande får det faktist vara. Annars så tycker jag om att skriva mycket. Ibland novell-liknande, ibland på min "bok", ibland kåseri-liknande. Funderande är något jag ägnar mig en del till också. Inte vilka funderingar som helst alltså, utan vilken bok jag ska välja sen, eller när det är en bok jag längtat efter länge ges ut. Ibland funderar jag även på hur en bok skulle kunna vara om man bytte bara en pytteliten sak. Helt annorlunda. Annars så kan jag även fundera på rätt konstiga saker. Till exempel vad en pizzabagare äter till lunch. Ja, det är sådant jag funderar på på mitt sommarlov. Jag har nog för mycket fritid.

I det här trädet

Omslagsbild: I det här trädet
 
Bok: I det här trädet
Författare: Katarina Kieri & Per Nilsson
Antal sidor: 240
Serie: -
Förlag: Raben & Sjögren
 
Tag dig i akt, besinna dig, kom ihåg grundregel nummer 1A: Tyck aldrig synd om dig själv. Tycka-synd-om-sig-själv är ett träsk, en kvicksand som drar ner dig, som gör dina ögon dyiga, som förlamar dig, som gör dig dum och trög.
Vilsenpojken, är han en sån som tycker synd om sig själv? Som tänker att åh, varför är det ingen som vill upptäcka hur intressant och spännande jag är innerst inne, varför är alla andra så ytliga och dumma och falska, varför är det ingen som visar mig vägen hem?
Vet inte. Bryr mig inte. Ska aldrig tänka på honom igen.

En pappa som sviker.
En bror som tiger.
Den finaste vänskapen som plötsligt går sönder.
Och en annan som just börjat gro.
Två ensamma i en liten stad.
(text från bokus.se)
 
Den här boken har jag kollat på många gånger men jag har ändå aldrig tagit upp den. När jag frågade om råd hos bibliotikarien så tipsade hon om denna och lovordade den väldigt mycket. Jag har haft den ett tag liggandes hemma och i lördags tog jag upp den och började läsa.
 
Början är bra, man kommer snabbt in i boken och man vill hela tiden läsa mer. Idén med att två författare skriver vartannat kapitel har alltid varit en idé som jag har tyckt om. Även denna gång gjorde jag det, i början. Då tyckte jag om att läsa om både Siri och Jacob, båda har ganska skruvade familjesituationer och både funderar väldigt mycket. Ibland iakttar dom varandra också. Jag var stormförtjust i boken ända tills ungefär i mitten av boken. Varför vet jag inte, men så blev det.

Efter ungefär hälften så kände jag att nej, vad gör Siri i denna bok? Hon tjatar och tjatar om att man inte ska tycka synd om sig själv men det är det hon gör hela tiden. Och visst, hon har en svår situation men då behöver man väl iaf inte tjata om att inte tycka synd om sig själv om man nu gör det? I mitten så kände jag att jag enbart liksom ströläste kapitlen om Siri och bara väntade tills det var slut så att jag kunde få läsa om Jacob. För istället för Siris svåra situation och hennes gnällande så kom man till Jacobs svåra situation och hans funderande.
 
För mig så var Jacob mycket mer intressant än Siri. Han hade funderingar och en kompis att prata med. Han var en smart kille som faktiskt kunde tänka. Även fast Jacob inte är någon såndär St:Clair-karaktär så tycker jag att han är underbar på sitt sätt, han.. jag vet inte vad jag ska säga men han var faktiskt underbar på sitt sätt.
 
Jag är lite fundersam på hur jag ska sätta betyg på den här boken. För om man bortser från Siri så skulle den nog få en 8:a. Men om man bortser från Jacob skulle den absolut inte få mer än kanske en 3:a. Nej, jag sätter inget betyg på denna bok, det är kluvna känslor här alltså!
 

Efterlängtad bok!

För nån dag sen fick jag ett sms om att jag hade en bok att hämta ut. Jag blev överlycklig men tyvärr hade jag inte tid att hämta ut den förens idag. Den här boken har jag stått i kö till ända sen i mitten av april och jag tror att det är ungefär 40 stycken reservationer efter mig. Så nu gäller det att läsa, för den är stor och maffig och jag har ungefär 200 sidor kvar i ettan innan. Boken jag pratar om är:
 
 
IIIIIIHHH, lyckorus på hög nivå!! :D
Sidantalet gör en däremot inte så jättelycklig, det här är en hel tegelsten! :P

Recensionsex som blivit kvar.

(ursäkta den suddiga bilden)
 
Dessa böcker är mina kvarvarande recensionsex, och jag ska läsa ut dom så snart jag kan! :)
Eftersom jag tror att ni ser själv så skriver jag inte titlarna, men fråga om ni undrar! :)

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Bok: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Författare: Jennifer E. Smith
Antal sidor: 208
Serie: -
Förlag: B.Wahlströms
 
Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga.
 
Jag tror inte att det finns en människa som inte vet vad den här boken handlar om, kärlek såklart!
Jag kan börja med att säga att jag tycker att den svenska utgåvans omslag är mycket, mycket finare än det engelska (amerikanska?). På det svenska så tror man verkligen på historien vilket jag inte tycker att man gör på det engelska/amerikanska.
 
Det här är en sån bok som jag kan köpa bara av titeln och omslaget. Det är så himla gulligt och ja, jag faller lätt för dessa böcker! När jag sen läste handlingen så var det ingen tvekan, jag var bara tvungen att ha den! När den sedan kom ner i brevlådan så såg jag att den hade ett fint "cover" som man kunde ta av och på, stort gilla!
 
Jag läste ut denna bok på några timmar. Den är otroligt lättläst och enligt mig så är handlingen otroligt bra och gullig. Jag verkligen älskar liknande handlingar och den här boken gjorde även att jag faktiskt har börjat tro lite smått på plötslig kärlek sådär. Nåt som var otroligt med denna bok också var att även fast handlingen är sådär sockersöt så finns det djupa och allvarliga stunder också, vilket jag tyckte var väldigt fint.

Karaktärerna i denna bok är lite blandade känslor för mig. Jag fullkomligt älskar Oliver! Gash säger jag bara!! Däremot tycker inte så jättemycket om Hadley, hon var helt okej men inte mer än så. Resterande karaktärer var ju inte sådär "centrala" i boken så dom var det okej att dom inte var helt jättebra.
Jag ska inte säga så mycket mer nu utan jag tycker att du ska läsa den i sommar för den är lättläst och jättegullig! :)
 
Betyg: 9/10
 
Stort tack till B.Wahlströms som skickade boken! :Dr

Mina tillfälliga lån!

Just nu har jag 12 låneböcker hemma, alla väldigt bra hoppas jag! :)
 
 
Utvald - P.C. Cast & Kristin Cast Tredje delen i House of Night-serien som jag har beslutat att jag ska läsa om.
Vampyrens märke - P.C. Cast & Kristin Cast Första delen i House of Night.
Harry Potter and the philosopher´s stone - J.K. Rowling Första delen i den underbara serien om Harry Potter. Jag har inte läst hela men tack vare Lucy så ska jag försöka läsa alla på engelska först.
En del av mig fattas - David Levithan Jag har en speciell relation till 9/11 eftersom jag skulle ha flugit till USA på morgonen dagen efter det, så det är något jag minns väldigt väl. Därför vill jag gärna läsa denna bok.
Den andre Will Grayson - John Green & David Levithan Försökte läsa den här på engelska för ett tag sen men kom aldrig in i boken riktigt, så nu ska jag försöka på svenska! :)
Gone - Michael Grant Den här boken har jag försökt läsa på svenska och den var väldigt bra så långt jag hann läsa innan den skulle tillbaka till bibblan, vilket var ungefär 20 sidor kanske. Nu har jag lånat den på engelska och jag är taggad på att läsa den!
Divergent - Veronica Roth Har ingen aning om vad denna handlar men jag vill börja läsa mer på engelska och då tänkte jag: why not?
En dag - David Nicholls Jag har sett den här filmen och även läst ungefär 3/4 delar ur boken. Jag tycker om den, så jag tänkte, det här är något jag kan lyssna på i solstolen.
Systrar i jeans, fjärde sommaren - Ann Brashares Håller på att läsa om denna sommarserie, helt underbar är den!
Sista sommaren (med dig) - Ann Brashares Också en sommarbok, dock en "vuxenbok". Jag tyckte den verkade bra så jag tog med den.
 
Jag har även två böcker som inte är med på bilden:
Systrar i jeans, tredje sommaren - Ann Brashares Kolla upp :)
I det här trädet - Katarina Kieri & Per Nilsson Bibliotikarien tipsade om denna och den är väldigt bra än så länge!
 
Ja, det var alla mina lån för denna gång! Har du läst någon av dom? Vad tyckte du?

Ny bok! :)

Idag hoppade jag in på bibblan och skulle hämta ut en ljudbok, jag hittade också del 1 & 3 i House of Night-serien på svenska och då kände jag att jo, det får faktiskt bli en omläsning+läsning av hela serien på denna serie. Tyvärr så fanns inte tvåan inne och den är utlånad ända till augusti, så då gick jag till Akademibokhandeln och köpte tvåan. Så, omläsning på denna serie alltså! :)
(hittade tyvärr ingen bild på dom svenska böckerna tillsammans, men denna får duga! Bilden är från google.se)

Pocketfodral!

 
 
 
När jag och min mamma var inne på Akademibokhandeln förra veckan så köpte vi varsitt pocketfodral. Jag tyckte att dom var väldigt fina och otroligt prisvärda! Dom kostade enbart 29 kronor så om du vill ha ett så kika in på Akademibokhandeln! Jag har ett i läder sen förut men det är inget jag använder ofta. Eftersom jag nästan aldrig läser pocket så används det inte flitigt men sedan så är det så segt att ta på och av, man måste nästan böja hela pocketen för att det ska funka. Även fast dessa också var lite svåra så är dom mycket enklare!  Jag tycker verkligen om dessa fodral! :D
 
 
 

RSS 2.0